ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 699
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
deveta_gluha, май вече и аз ще те попитам за името на хомеопата..  Crazy
Гледам да не съм мнителна по принцип, ама..

Nial, разстройването е на цялото човешко същество.
От по-малките човек се оправя и сам,.. или поне в житейския си път трябва да е придобил някаква опитност. Wink

# 151
Явно доста хубаво, вече година няма помен от пристъпи.....чук чук на дърво. А в 7ми мсец бременна и в болница ме вкараха ...щото н-тото позволено пръскане с инхалатора нямаше и нямаше ефект.Малкия вероятно е обременен..и тате е алергичен и баба и ..то кой лии не. За това съм така надъхана.А за споделянето на имена....практика е да не плюем по лекари .Просто не ги препоръчвам ако ме питат:)

# 152
Е аз какво съм написал?

Както пише в параграф 15 на Органон:

Разстройството на болестно увредения духовен двигател (жизнената сила) който оживотворява нашето тяло в невидимите му недра и съвкупността на доловимите отвън симптоми, предизвикани от него в организма и представляващи съществуващата болест съставляват едно цяло; те са едно и също нещо. Организмът е наистина един материален инструмент на живота, но той е немислим без животворността на инстинктивно възприемащия и действащ двигател, по същия начин, както и жизнената сила е немислима без организма, следователно, заедно те съставляват едиимеименно цяло, въпреки че мислено умът ни разделя това цяло на две различни понятия с цел по-лесно разбиране.

# 153

Явно доста хубаво, вече година няма помен от пристъпи.....чук чук на дърво. А в 7ми мсец бременна и в болница ме вкараха ...щото н-тото позволено пръскане с инхалатора нямаше и нямаше ефект.Малкия вероятно е обременен..и тате е алергичен и баба и ..то кой лии не. За това съм така надъхана.А за споделянето на имена....практика е да не плюем по лекари .Просто не ги препоръчвам ако ме питат:)

Ние няма да плюем, те сами се плюят, като действат в разрез с принципите на хомеопатията, пък се зоват хомеопати.  Grinning Само питаме за име.

# 154
deveta_gluha, хомеопата ти никога ли не е споменвал да му се обаждаш при някаква промяна? Т.е. изписал е л-во и е предположил горе-долу колко да го пиете.. а след това другото по схема.. Ама не иска ли да му докладваш какво се случва?  Rolling Eyes И на мен ми е давал 2 л-ва примерно, но след 2-3 приема от 1-вото трябва да му звънна, за да прецени дали да продължим или да чакаме. Понякога 2-рото е увисвало.

Дъщеря ми (при първия хомеопат) за третата сливица пи 3 лекарства, които ми бяха написани на рецепта, но връзката по телефона беше основна, за да се прецени кое кога да приеме, кога да се чака, кога с какво да се смени..

# 155
В нета има отрицателни и положителни мнения за всеки един хомеопат който съм търсила, а принципно едва ли всички са шарлатани, ако помагат.....те са точните за конкретния пациент.

# 156
multimodal
не не ми е казвал...просто се разбираме контролен преглед след месец. Когато се обадих за проблема..защото намерих инфо в нета , за пулсатилата...а  и обрива по изследвания не беше стрептококов..ми каза Не не е от пулсатилата ела утре да го погледна. До утре не се стигна нямам възможност да прекося половин София.Усъмних се , спрях го и това е.Ако не беше категоричноста и щях да отида .
лошото е че детето почна АБ...преди да са готови изследванията, защото миналото му боледуване при левкоцити 27 хил и температура 3 дни го оставих без...щото му просветна същия ден в който му изписаха АБ. Оправи си се само..ама пусто съмнение обрив да не е скарлатина.че имаше в градината.(неговата микробиология тогава беше отрицателна)Клекнах и дадох АБ на др ден левкоцити 6.3 не са паднаи за един прием..не са били повишени просто ама...Simple Smile

# 157
Ок, твое право е да не споделиш и го уважавам Peace

(Просто не ми се искаше утре някой да попадне на такъв лечител и после да се вайка, като е можел да си го спести...Едно е да не успееш да помогнеш, всеки има своите слаби моменти, хомеопатите не са всесилни, друго е съзнателно да вредиш)

# 158

Да твърдиш, че практикуваш хомеопатия и в същото време всичко, което правиш да е в разрез с принципите на хомеопатията е престъпна безотговорност.

# 159
Мечка ...дори за хомеопати корифеи препоръчани ми дори тук...има и лоши озиви.., а как са действали , кой крив ,кой прав...никой не знае. Хората поне ще прочетат и ще се запознаят с принципи , кое как се прави, след какво кое следва...и ще са нащрек.Както и аз от тук на сетне:)
Незнанието не е оправдание .Аз поне винаги чета указанието на традиционите лекартсва.Явно е нужно поне с основни принципи да се запознаем ...захващайки се с неща които не разбираме:)

# 160
Именно, а не е редно.

Ако се налага всеки път, когато купувам услуга, (защото посещението при хомеопат за мен е това, нищо, че услугата е най-важната Laughing) предварително да се запознавам с детайли, трябва цял живот да уча за - лекар със всичките му специалности, хомеопат, енергетик, водопроводчик, ватман, машинист и прочие.

Не трябва да знаем ние. Този, който е учил за това, трябва да знае.
Аз затова му харесвам "тесния специализЪМ" на западняците. А наш Ганьо тука на всяка манджа мерудия трябва да е, та да оцелее.... Tired Простете спама.

# 161
Всичко се знае. Има принципи и методология.

Като знаеш, че лекарството трябва да се приема течно, а твоят "хомеопат" ти го дава на гранули и не те инструктира да ги разтвориш - значи не спазва принцип на хомеопатията.

Като занеш, че се изписва едно единствено лекарство, а твоят "хомеопат" ти дава няколко по схема - значи не спазва принцип на хомеопатията.

Като знаеш, че лекарството се подбира на база тоталност от симптоми, а твоят "хомеопат" ти каже, че първо трябва да ти "изчисти" ваксините (защото всички сме ваксинирани) с Thuja occidentalis 30CH по една гранула, всеки ден, за 30 дни; после трябва да ти "засили" жизнената сила, която е била потискана от всички лекарства които си пил досега, за това ще пиеш Sulphur 30CH всеки ден - тогава знаеш че не се спазва принцип на хомеопатията.

Тук още не сме стигнали до отзиви. Тук си говорим за принципи, за това какво може и трябва да прави хомеопатът и какво не може и не трябва да прави.
Ако той прави това което не може и не трябва да прави - значи не е хомеопат.

# 162

Ако се налага всеки път, когато купувам услуга, (защото посещението при хомеопат за мен е това, нищо, че услугата е най-важната Laughing) предварително да се запознавам с детайли, трябва цял живот да уча за - лекар със всичките му специалности, хомеопат, енергетик, водопроводчик, ватман, машинист и прочие.

Не трябва да знаем ние. Този, който е учил за това, трябва да знае.Аз затова му харесвам "тесния специализЪМ" на западняците. А наш Ганьо тука на всяка манджа мерудия трябва да е, та да оцелее.... Tired Простете спама.

Абсолютно, но когато няма регулаторно тяло, пазарът (потребителите на услугата) трябва да станат такова регулаторно тяло. Това е възможно, само ако са информирани, а не сляпо да се доверяват на препоръки.

# 163
А регулатор няма, защото...болшинството клетки от това ТЯЛО са си изтървали първите седем години....

Ниал, между другото много ти се радвам. И силно се надявам да задържиш този хъс с годините, а и да не се увлечеш и ти от сладките пари....Не се продавай, моля! Grinning

# 164
Мечка:)
не да сме специалисти във всичко , а обща култура.( упътването на ел. уреда да прочетем, а не хоп в контакта)От къде на къде хомеопатията е по-безвредна от традиционата медицина, ако не си запознат с какво вреди едната и с какво помага другата.Не мога да се съглася, че трябва сляпо доверяване защото Лекаря бил учил за това той знаел.Е тука е пълно със учили и знаещи лекари.....за жалост няма осъден.Съжалявам за отклонението.
 то аз бях сляпо де...нищо че "поучавам " тука:)

Общи условия

Активация на акаунт