ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 52 746
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
И за какво да го сменям сега след като си имам ново ХЛ,точно за сегашния ни случай...

Ако си доволна от сегашния си хомепат, няма никакъв смисъл да го сменяш. Ако не си доволна от него, колкото по-бързо го смениш, толково по-добре.  Peace

# 76
Още едно въпросче по темата с гранулките, мисля че не е писано точно за това.
Когато се дава s.l. или така нареченото поддържащо, аз го разтварям във вода също.
Нашият хомеопат ми е казал, че след 3 дни разтвора вече не е ефективен и трябва наново да се разтворят гранулки. Когато свърши направения разтвор, във същото шишенце, разтварям нови гранули, грешно ли е така? Гранулите са s.l. 30CH
Как така разтвора ве4е не е ефективен след 3 дни ?!

В предната тема беше комнитрано, че разтвор във вода без спирт издържа до 7 дни. Ако не се спазват и правилата за съхранение, и най-вече да е далеко от лъчения, човекът верятно се застрахова, като дава по-малък "срок на годност".

Видях, ама не виждам логика да е 3 дни : освен да си купуваш по-4есто;

Не 4е виждам логика и да е 7 де: ако се съхранява правилно, паметта на водата как ще се изтрие? Нали се губи само при промяна на агрегатното състояние? Пък ако е дестилирана както трябва, без примеси вътре, нищо не може да се развие в тази вода. А пък спирта за какво е съвсем не разбирам, като той е неполярен разтворител и коренно променя структурата на разтвора - ето това ве4е във всяка книга по химия можете да видите.

# 77
До 7-год.възраст има риск от рецидив, но всъщност съвсем не е толкова чест.
Тандонова, помниш ли, бях ти казвала, че ще е трета сливица. Ама все едно на голямото ми дете симптомите преди ваденето.... Еми ние я извадихме, но не сме се пробвали с хомеопатия.
Смени си хомеопата и се пробвайте.
Винаги можете да я извадите.
За долните имахме всички показания, да, ама и аз се заядох, те вече имат роля голяма...Не давам!

# 78
tandonova не е доволна, но я е страх да я смени точно както мен ме беше страх преди време.. ако ти кажа с какви диагнози бях, като предприиех смяна..  разбирам какво чувстваш, но ако продължаваш да правиш същите неща ще иамш същите резултати.. аз съм против махането на третата сливица..

# 79
  • Пловдив
Тандонова, помниш ли, бях ти казвала, че ще е трета сливица. Ама все едно на голямото ми дете симптомите преди ваденето.... Еми ние я извадихме, но не сме се пробвали с хомеопатия.
За долните имахме всички показания, да, ама и аз се заядох, те вече имат роля голяма...Не давам!

Да,Мече... Peace то и аз си знаех,ама...Незнам дали да давам от ХЛ,което ни даде сега хом.Есента пак пихме за същата картина и имаше подобрение,но ето че сега се върнаха проблемите!А може и новия хом. да не "налучка" правилното ХЛ...то гаранция няма,а не искам детето да се мъчи!

# 80
  • Пловдив
tandonova не е доволна, но я е страх да я смени точно както мен ме беше страх преди време.. ако ти кажа с какви диагнози бях, като предприиех смяна..  разбирам какво чувстваш, но ако продължаваш да правиш същите неща ще иамш същите резултати.. аз съм против махането на третата сливица..

Разбирам,че всичко което ни е дадено от Него не ни е излишно,но ако стане по-лош и само пречи...Мисля,че е най-правилно да дам сега новото ХЛ,и след което да ида пак на УНГ-то да отчете има ли промяна.Нали след направл. мога до месец да ида за контролен!

# 81
Между другото дъщеря ми имаше два полуотита след ваденето. Тъй че и ваденето не ви е гаранция.

# 82
Само да дам малко кураж на Тандонова.
И аз бях пред дилемата за операция, защото няколко лекари твърдяха, че е наложителна, но реших, че ще е по-щадящо за детето и мога поне да опитам с ХЛ. Резултатът беше, че за 3 месеца третата сливица се сви и не се наложи детето да се травмира. А имам приятелка, на която 3 пъти оперираха детето, като двата пъти сливицата порасна отново.

Тандонова, не искам да те плаша, ама си помисли внимателно. Надявам се помниш наскоро починалото момиченце след операция на сливици, не си мисли, че щом е рутинна, значи е нещо лесно и не крие риск. Освен това със сигурност няма да приключите с респираторните заболявания. Дори и 3-те сливици да махнете, детето пак ще боледува, само че този път ще слиза по-бързо надолу или ще избие на нещо друго, както при дъщерята на Мечето.

# 83
  • Пловдив
И аз бях пред дилемата за операция, защото няколко лекари твърдяха, че е наложителна, но реших, че ще е по-щадящо за детето и мога поне да опитам с ХЛ. Резултатът беше, че за 3 месеца третата сливица се сви и не се наложи детето да се травмира. А имам приятелка, на която 3 пъти оперираха детето, като двата пъти сливицата порасна отново.

Тандонова, не искам да те плаша, ама си помисли внимателно. Надявам се помниш наскоро починалото момиченце след операция на сливици, не си мисли, че щом е рутинна, значи е нещо лесно и не крие риск. Освен това със сигурност няма да приключите с респираторните заболявания, дори и 3-те сливици да махнете, детето пак ще боледува, само че този път ще слиза по-бързо надолу или ще избие на нещо друго, както при дъщерята на Мечето.
Peace Да това ми е ясно...и аз съм против ваденето,но бащаткото... е твърдо за!

# 84
Не мога да ти дам съвет, исках само да ти разкажа за личния си опит.
Каквото и да решиш - успех!  Hug

# 85

Тандонова, не искам да те плаша, ама си помисли внимателно. Надявам се помниш наскоро починалото момиченце след операция на сливици, не си мисли, че щом е рутинна, значи е нещо лесно и не крие риск. Освен това със сигурност няма да приключите с респираторните заболявания, дори и 3-те сливици да махнете, детето пак ще боледува, само че този път ще слиза по-бързо надолу или ще избие на нещо друго, както при дъщерята на Мечето.
Peace Да това ми е ясно...и аз съм против ваденето,но бащаткото... е твърдо за!

Ами да иде да му отрежат неговата....

# 86
Ааа, не, чакайте малко. Щерката си имаше един отит преди ваденето, казаха, че като се извади, отит няма да има, да, ама имаше. Отитът за мен не е толкова свързан с третата.
Освен това като интервенция не може да се сравни с ваденето на долните сливици....

При нас проблемът беше във вечно запушения нос, без секрети, хъркаше, спеше с отворена уста и въобще кофти....

# 87
  • Пловдив
Ааа, не, чакайте малко. Щерката си имаше един отит преди ваденето, казаха, че като се извади, отит няма да има, да, ама имаше. Отитът за мен не е толкова свързан с третата.
Освен това като интервенция не може да се сравни с ваденето на долните сливици....

При нас проблемът беше във вечно запушения нос, без секрети, хъркаше, спеше с отворена уста и въобще кофти....

Да,и при нас така само дето да чукна на дърво не е имал проблеми с ушите.А за двете други- абсурд!

# 88

Да,Мече... Peace то и аз си знаех,ама...Незнам дали да давам от ХЛ,което ни даде сега хом.Есента пак пихме за същата картина и имаше подобрение,но ето че сега се върнаха проблемите!А може и новия хом. да не "налучка" правилното ХЛ...то гаранция няма,а не искам детето да се мъчи!

Има нещо, което се нарича МЕТОДОЛОГИЯ НА ХОМЕОПАТИЧНОТО ПРЕДПИСАНИЕ.
Ако твоят "хомеопат" се занимава с налучкване, то това не означава, че всички хомеопати правят така.
Точно защото има принципи и методология, тяхното спазване изключва налучкване. За това хомеопатите разбират, че работата им не е в това да налучкат или уцелят, а само в това да прилагат принципите. Има такива практикуващи, които не разбират тези работи, но тогава те не са хомеопати. Могат да си сложат етикета - хомеопат, могат дори да ви раздават хомеопатични лекарства, но в най-добрият случай няма да има резултат от провежданото от тях лечение.

# 89
Тандонова, както писах по-рано, смени си хомеопата... Винаги може да я извадите, но не можете да я върнете. Има много случаи на "прибрана" трета сливица. За съжаление не мога да ти дам насоки за избор.

Общи условия

Активация на акаунт