ВЪПРОСИ към хомеопати - 14

• 54 465
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Нашият хомеопат беше поръчал от една приятелка пътуваща в чужбина някакво ХЛ, което не можел да намери тук.Тя го беше увила няколко пъти във фолио по негова препоръка, точно заради проверките с рентгена по самолетите.
Сестра ми когато пътува със самолет също го опакова хубаво с фолио, до сега не са я карали да разопакова багаж заради това.
В кабинета му ХЛ ги държи в шкаф, но май на момента нещо ги смесва newsm78 и винаги ги потенцира.

# 301
Здравейте, имам само един въпрос-ако може да ми препоръчате добър хомеопат във Варна! Знам, че има тема за хомеопатите в града, но е с много противоречива, а донякъде и остаряла информация. Синът ми е на 3г. и не издържам вече на постоянните болести-къде по-тежки, къде бързоразминаващи се. Желанието ми е за възможно най-природосъобразно лечение, за това и лекарката му е хомеопат-класически. Но явно не се получават нещата с нея. Или аз не обяснявам добре симптомите, или не давам лекарствата по правилният начин, или те самите не са "правилните" за детето. Изчела съм ...повече от "основи" относно хомеопатичното лечение, не е като да не знам какво правя. И въпреки голямото ми желание....положението е трагично  Rolling Eyes.
 Ще съм благодарна ако някой ми отговори.

# 302
  • София
Костадинов, но незнам до къде го е докарал напоследък. Беше много добър, аз при него съм почнала, но...после чух лоши неща.

За близостта с телефон - моя мъж имаше навика да си слага телефона точно до хомеопатичното лекарство. Ако има някъде сложено на маса, шкаф, точно там ще си сложи телефона. Е, действаха си.

# 303
Съдейки по начина, по който begem0t чете, аз се съмнявам въобще да е прочела въпросната статия, но дори и да го е направила, силно се съмнявам в способността й да разбере написаното там.

съдейки по начина, по който използваш свободно термина емпирична наука, силно се съмнявам да разбираш смисъла му; същото се отнася за химията, физиката и биологията.

Питаш конкретно за диабета и ще ти отговоря.
ДА, лекува диабет.
Моя позната се излекува от диабет.Казаха и, че трябва вече да премине на инсулин, до тогава беше на хапчета.Успях да я убедя да опита и с хомеопатия....и вече 4-5 години не взима хапчета, само ограничава сладкото.
Има глюкомер и от време на време си мери захарта и толкова.Забрави за профили, строги диети и т.н.

Какъв тип диабет - 1 или 2? Можеш ли да ми дадеш координати на хомеопата или на жената на ли4на.

# 304
  • Пловдив
Ох,аман от теб! И какво толкова се заяде за тоя диабет... Whistling

# 305
  • Варна
А може би Бегемот има диабет и търси начин за себе си??? (или близък...)

# 306
Аз доколкото разбрах Бегемот и наставникът й работят по проект, търсещ начин за лечение на диабета. Засега при мишки. Затова толкова настоятелно търси инфо за хомеопатия-диабет, защото за момента традиционният инсулин само поддържа фронта.
Ако това е целта, за мен тя е благородна. Но продължавам да твърдя, че за да се излекува каквото и да било с хомеопатия, трябва индивидуален подход.
Затова според мен дори откриването на хл, което ще излекува диабета при дадена мишка, няма да направи революция. Методът, Бегемот, ще бъде отхвърлен като ТРУДОЕМКО начинание и ...язък ви за усилията....Няма кой да седне да лекува с месеци само един човек, защото ще трябва да му посвети доста време. А от това фарма мафията не печели Tired

# 307
Вижте, аз отдавна разбрах, че няма единно ХЛ лекарство, което да лекува дадено състояние. Например, не може да се каже : "200С арсеник лекува ангина", защото в основата на хомеопатията е индивидуалния подход.

Мисля че не разбирате правилно въпроса ми. Това което ме интересува е не дали единични лекарства са ефективни за единични заболявания; това, което ме интересува е дали хомеопатията като метод е ефективна за дадени заболявания. За какви заболявания е доказано ефективна: не ми казвайте, че е при всички, например при сърповидно-клетъчна анемия едва ли може да помогне;

Например, нека вземем група от (хайде да не е диабет, за разнообразие) 100 болни от множествена склероза. На всеки един се прави интервю и се дава подходящото за случая индивидуално лекарство.
Е, дали при това 95/100 ще се излекуват, 50/100 ще се излекуват, или 1/100 ще се излекуват; и дали евентуалното излекуване ще протече по принципите на Херинг? Сами разбирате, че ако 1 от 100 се е излекувал не можем да говорим за особена ефективност на терапията.

Наистина не разбирам какво е "погрешното" на така зададен въпрос: не се нарушават принципите на хомеопатията, всичко протича индивидуално - просто се гледа каква е успеваемостта. (разбира се, трябва да се включи и плацебо- група за по-голяма достоверност, например, като след като се установи кой човек за какво лекарство е, му се даде на сляпо установеното лекарство или плацебото).

Именно документирани изследвания от този тип търся: критикувате способността ми да боравя с информация, но в нито един от предложените източници подобни съверменни данни не могат да се открият.

# 308
И МС не беше удачен пример, защото дори един да има излекуван чрез ХЛ, то от алопатично няма.

# 309
Това което ме интересува е не дали единични лекарства са ефективни за единични заболявания; това, което ме интересува е дали хомеопатията като метод е ефективна за дадени заболявания.

Грешни са ти основните понятия, иначе едва ли щеше да задаваш толкова глупави въпроси. Хомеопатията не лекува заболявания, а хора. Прогнозите са свързани с конкретния човек, а не с това от какво той боледува. Прочети ето тук и дано малко поне ти се изясни..   Whistling

# 310
Здравейте, момичета и хомеопати. Чета ви отдавна, но едва сега се включвам по повод на дискусиите ви с begem0t. Моля да ме извините, усещам, че на моменти напрежението е голямо и само споменаването на ‘begem0t’ става проблем. Не я винете. Учудвам се на настойчивостта й, но я разбирам, защото също като нея съм биолог и се занимавам с научни изследвания (с растения, не с мишки, но това е без значение). Разбирам какво ви пита begem0t, но разбирам и защо вие й се дразните. При моето образование на мене също ми беше трудно да възприема логиката на хомеопатията, но с течение на годините се промених, прочетох много (и все още чета) и се лекувам с помощта именно на тази медицина от 2000 г. (с прекъсване от две години, когато по разни причини ме пое официалната медицина и ... отново ме обърка). В момента се лекувам при много опитен и отговорен хомеопат (е, Nial изказа в една друга тема особено мнение за него, но май и той е доста млад и му е простено по-високото самомнение).

begem0t, мене друго ме учудва – ти като човек на науката как си търсиш информация; аз зная в моята област как да го правя, но горе-долу бих се справила и в някоя по-далечна област. Я погледни ето тези сайтове, там има линкове към научни статии, третиращи научни изследвания в областта на хомеопатията, както и анотации на проведени изследвания (но без линк,  но ако си в UK може би ще бъде по-лесно да си намериш източниците).

http://knol.google.com/k/scientific-research-in-homeopathy#
http://www.homeopathy.org/research/research_reviews/ENHR.pdf

Аз отворих само няколко и ми се струва, че поне малко биха задоволили интереса ти. Не бива да се заяждаш с момичетата от форума, понеже допускам, че повечето са с професии, различни от ‘учен’ и за тях най-естествено е да посочат своето лично мнение, това на свои близки и не може да очакваш да ти дадат научна информация. Все пак дерзай! Аз лично съм ти благодарна за проявената настойчивост, ще взема и аз да прочета статиите, към които те препращам, макар че нямам нужда от убеждение, съдейки по невероятния ефект на хомеопатичното лечение върху мене. Но в името на науката ще прочета.

Стана дълго, но - последно - бих искала да изразя положителното си мнение и интереса, който предизвика у мене сайта на Nial. Чух някои от лекциите и ще очаквам  нови такива. Поздравления за хубавата инициатива!
Поздрави на всички!

# 311
Хомеопатията не лекува заболявания, а хора.

Добре, но хората с дадено заболяване са подгрупа хора. Ако хомеопатията лекува хора, значи трябва да лекува хора с оплаквания слагани под общ знаменател от алопатията. Например, ако хомеопатията лекува всички ХОРА, не означава ли това, че би трябвало да лекува всички ХОРА диагностицирани с множествена склероза от докторите?

П.С. Разбирам, че лечението е насочено към индивида, а не към болестта, но когато казах "излекувана болест" имах предвид "излекувани хора" от оплакванията, които медицината обединява в дадена болест, и с възстановена жизнена сила.

# 312
  • Пловдив
Хомеопатията не лекува заболявания, а хора.

Добре, но хората с дадено заболяване са подгрупа хора. Ако хомеопатията лекува хора, значи трябва да лекува хора с оплаквания слагани под общ знаменател от алопатията. Например, ако хомеопатията лекува всички ХОРА, не означава ли това, че би трябвало да лекува всички ХОРА диагностицирани с множествена склероза от докторите?

П.С. Разбирам, че лечението е насочено към индивида, а не към болестта, но когато казах "излекувана болест" имах предвид "излекувани хора" от оплакванията, които медицината обединява в дадена болест, и с възстановена жизнена сила.

Защо просто, вместо да задаваш толкова много въпроси, не отидеш при някой добър хомеопат и не кажеш какъв точно ти е проблема и да опиташ и този вид лечение. Все пак нищо не губиш  Peace

# 313
Явно има значение каква е поготовката и какво човек е прочел преди Органона на Ханеман, защото мен искрено ме изненадват въпроси като тези на begem0t_, особено след издребняването и за някои параграфи, способи за доказвания и пр.., и последващите въпроси като тези, последните. Очевидно е, че някои хора не разбират мнооооого дефинитивни детайли, които са определящи за хомеопатията..

Убедена съм, че е нужно повече време и доста отворено съзнание, за да се избяга от клишетата, които са ни втълпявани с години, разбира се ако човек има искрено търсене и желание да намери изход..

Здравей, cereal, и добре дошла!   bouquet
Когато някой подхожда скептично, смятам че сам си отрязва шансовете да разбере..  Confused

begem0t_, опитай да се отдадеш на четене. Общ знаменател няма, с хомеопатия не могат да се излекуват всички хора. Прочети още няколко пъти статията на Х. Робъртс - много е хубава....

# 314
begem0t, мене друго ме учудва – ти като човек на науката как си търсиш информация; аз зная в моята област как да го правя, но горе-долу бих се справила и в някоя по-далечна област. Я погледни ето тези сайтове, там има линкове към научни статии, третиращи научни изследвания в областта на хомеопатията, както и анотации на проведени изследвания (но без линк,  но ако си в UK може би ще бъде по-лесно да си намериш източниците).
http://knol.google.com/k/scientific-research-in-homeopathy#
http://www.homeopathy.org/research/research_reviews/ENHR.pdf

Всъщност точно от подобни публикации започнах. Ако се върнеш в темите назад, първото нещо, което попитах бе дали експериментите с хомеопатични лекарства върху клетъчни култури например имат нещо общо с хомеопатията, тъй като тя е холистичен подход, Тук ми отговориха, че не са, следователно не можем да ги смятаме за "валидни" изследвания. Както по-горе беше отбелязано, хомеопатията не лекува заболявания, а хора...

Общи условия

Активация на акаунт