Отговори
# 255
  • у нас - на брега на морето
Здравейте, момичета!
По повод сцинтиграфията, може ли някой да ми каже, дали има разлика в различните апарати? Аз си правих в Шумен миналата година, но май нещо не я одобриха моите доктори. Сега се записах да чакам за Варна, но апаратът бил същия. Струва ми се, че някои писаха за Стара Загора добри отзиви.  newsm78 Кой знае и там колко се чака?! А щом в София няма изотоп, какво остава за останалите градове!
Възможно ли е да се получат силни болки в костите от смяната на Тамоксифен с Летрозол? Дали има друго по-щадящо лекарство, но в същото време и по-ефикасно? Предварително благодаря! Hug

# 256
  • София
Здравейте милички!
Днес приключих с всички контролни изследвания, включително и при д-р Марков! Всичко е в норма и е ок. Да си призная така се и чувствам! В очакване сме на бебчо и на мене ми е малко напрегнато!
Баби много се радвам, че се появи на хоризонта! Миленка целувки и за теб мила!
Колкото до сцинтиграфите, разлика в апаратите няма, но....оооооооо има разлика в докторите които разчитат това което се вижда Laughing И от тамоксифена и от летрозола костите болят! Амазон, ако някой открие такова лекарство, ще получи Нобелова награда!!!!
Целувам ви всички!!!!!!!!!!

# 257
margi4, ти "много" ме успокои ша знайш! #Crazy Да речем ще приема, че ще боли, но това крие ли допълнителни рискове за здравето? Химиотерапевтката ми каза, да пия аулин и други обезболяващи, но аз се въздържам заради черния дроб. Май ще трябва да се ориентирам към лекарството, което ти ползваш. От него спират ли болките? Стискам палци за беба да се роди безпроблемно и леко! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 258
  • София
Амазонка не пиша в най-подходящото време, ама нали съм си бабичка, та сън не ме лови! Ама вече споделих с вас, че съм в щастливо очакване и нощите ми минават в малко сън и много размисъл! Laughing
Та да се върна на въпроса за костите! Мога да те посъветвам да си направиш изследване за костна плътност, и когато даваш кръв за контролните изсл. да поискаш изсл. нивото на калции и калии, за да се прецени какъв е метаболизма им. Така ще разбереш какво се случва и какво е необходимо да се направи за профилактика или лечение. Ако всичко е нормално, т.е. няма на лице остеопороза, то тогава може при силни болки да си позволяваш някакъв медикамент за облекчаване на болките, но ако има остеопороза, следва незабавно да вземеш мерки! Не зная защо толкова често си правиш сцинтиграфия, при положение, че всички изсл. са ти нормални и няма ни най-малко съмнение за да се прави това изсл. Консултирай се с твоя лекуващ лекар дали ще приеме да пиеш алфа Д3 за костите! Аз лично го пия от много време ежедневно!С една дума, не се оставяй на болката ами разбери от къде идва! При всички положение, не е от там от където си мислиш!!!!! Laughing   

# 259
  • Варна
момичета чета ви редовно..дано сте изкарали хубави празници
аз вече съм без коса..
не зная пазарите ли онлан ама да предупредя ако някой си купува сутиен
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00473KQV4/ref=cm_cr_mts_prod_img
не си отговарят на номера според мен, а за цената си е горе-долу добре
сега съм поръчала от ибеи и ако някой се интересува ще дам пак отзив

# 260
  • София
Смърфче, привет мила! Косицата ще ти порасне, сега по-важно е да се чувстваш добре! А пък и с новата визия ще спестиш от времето за фризьор. Знаеш ли сега когато вече косата ми порасна, по някой път си казвам - ех, колко лесно ми беше с перуката, тръснеш я малко и хоп на главата и прическата е готова. Това разбира се на шега Laughing 
Момичета, явно ви е обхванала пролетната умора, та ви помръзва да пишете! Темата е замряла! Включете се, за да дадете знак, че се чувствате добре!!!!! Hug

# 261
smurf , зная, че не ти е леко с тази промяна, НО по-важното е да се чувстваш добре по време на химиотерапиите. Стискам палци да си добре, а и когато ти е тежко, влез тук и поплачи на нашите рамене. Много помага като знаеш, че някой те мисли и подкрепя. Казвам го от личен опит, за което съм благодарна на момичетата и когато се разкиснех, ме вкарваха в пътя. Hug  love001 newsm51
margi4 , това за сцинтито не съм си го наумила аз, а ме праща докторката. Явно има защо, надявам се, за да се потвърди, че ми няма нищо. Що се отнася до изследванията, скоро не съм си правила. Сега чакам ред и за рентген на бял дроб. Ще се опитам да поискам да ми дадат бележка за изследване на калция, но не съм убедена, дали ще ми дадат. Моят вирус продължава да ме тресе яко, разбира се с усложненията като синузит, възпалено ухо, световъртежи, че и дори повръщане. Днес преди обед се почувствах като след химиотерапия smile3515.

# 262
И баба се обаби, направо съм се разглобила от един досаден, гаден и продължителен цистит. Няма такава досада - на едно кафе не мога да изляза. Ще си купя памперс, честно сериозно се замислям по този въпрос. Изпълних съвета Ви и направих изследванията в онкоболницата в Дървеница. Като изключим факта, че ми се видя малко скъпичко другото е наред. Всичко е в норма. Другата седмица ми предстоят ехографии на чер дроб и гърди/що ли употребявам множествено число, ама навици/ и преглед при хирурга. На Смърфчето искам да кажа, че стреса от факта, че косата пада е по голям от самия факт на обезкосмяването. Не че бих ходила по желание с голо глава, но аз успях да се харесам и не носех перука.  А и какви тюрбани си правех -  красиви и шарени, че    и Людмила Живкова би ми завидяла.

# 263
  • София
Бигбаба, ами щото там преглеждат много гърди, затуй  Joy Joy Joy
Преди много време разказах на мометата тук нещо като виц, ама си беше самата истина.
Имахме проблеми с НОИ преди години. Та с една колежка по съдба си говорехме, какво трябва да направим. И моя милост внесе процедурно предложение - да отидем там и да им зададем една задачка-закачка. Да познаят с колко цици сме двете  Joy Joy Joy Едва ли щяха да познаят, че само с една едничка, в полза на колежката  hahaha

# 264
  • Варна
ех, страшни сте..как намирате добра дума всеки път
благодаря

# 265
Бигбаба, ами щото там преглеждат много гърди, затуй  Joy Joy Joy
Преди много време разказах на мометата тук нещо като виц, ама си беше самата истина.
Имахме проблеми с НОИ преди години. Та с една колежка по съдба си говорехме, какво трябва да направим. И моя милост внесе процедурно предложение - да отидем там и да им зададем една задачка-закачка. Да познаят с колко цици сме двете  Joy Joy Joy Едва ли щяха да познаят, че само с една едничка, в полза на колежката  hahaha

Хули,разсмя ме,ама много ме разсмя  Joy Joy Joy. Имах нужда,че нещо днес ми потънаха гемиите и ти благодаря!

Амазонче,стискам палци за сцинтиграфията!

Та да споделя що са ми потънали гемиите. Може би помните,че ми бяха сбъркали вида карцином и затова правих ревизия на тумора. Днес отивам при онколожката за протокола за Золадекса и Тамоксифена. Така и тя преглежда отново папката  допълнена вече  с новите резултати от ревизията и казва : "аМА ТИ ЗАЩО НЯМАШ НАЗНАЧЕНА ХИМИОТЕРАПИЯ!?" аМИ АЗ ОТКЪДЕ ДА ЗНАМ. чЕТЕ ТЯ НАЗАД И ЗАЦЕПИ НАКРАЯ. Та в крайна сметка "благодарение" на д-р Трубачова - русенската патохистоложка ми е сбъркано и цялото лечение. Сега заради нейната грешка ще правя агресивна химия. Днес като ми го сервираха,направо блокирах,загубих ума и дума. Те пък взеха да ми се карат що не питам нищо и т.н. Ами аз името си забравих,да не говорим,че даже не знам какво да питам. На 23 -ти ще ми е първата химия,а после какво ще става въобще не знам. И тая "д-р" Трубачова не знам какво да я правя. В момента съм и толкова бясна,че чак нямам думи. Не ми дойде на ум да питам колко химии ще правя.Бях се подготвила психически за друго лечение и тъкмо почнах да влизам в релси и бях се успокоила вече. Трябва ми време да свикна с мисълта за новото лечение. Знам,че не е краят на света,но можех да мина с по-лека химия и изобщо да си спестя излишни нерви.

Бигбаче,бързо да се оправяш и да ми идваш в Русе.

Момичата,прегръщам ви  Hug Heart Eyes

# 266
kabzimalka, ние още в началото изказахме мнение и почуда относно липсата на химиотерапия при теб! Сега дори трябва да си по-спокойна,защото имаш една защита повече срещу Рачо!
А относно агресивността на химиите-те всички са си агресивни! Не си мисли,че можеше да минеш по тънката лайсна... Joy Joy Сега ще ти правят ФЕК най-вероятно. Ще си припомниш времето,когато си била бременна и ще си купиш перука! Ти си силно момиче и няма да се даваш!
Всички сме минали по този път и все още сме на линия-значи се преживява! Peace

Смърфче, това да си без коса има и своите предимства,но ти сама ще ги оцениш,щом вече си в джаза! Laughing Laughing  bouquet

Хули,Амазонче,Бабе, Hug Hug Hug

# 267
Винаги съм искала да съм положително настроена, ама като чуя за отношението на някой лекари от така наречената "провинция" направо побеснявам. Сякаш като живееш извън столицата си обречен. Преди години когато дъщеря ми лежа в Александровска болница с много тежка операция, отделението беше пълно с болни, които бяха объркани някъде извън София, като най голям процент бяха хората от Северна България. Това е истината, която с течение на годините се доказваше все повече и повече! kabzimalka съжалявам че си изживяла още един стрес, но дано това те направи по силна. Ако имаш възможност при всички случай търси второ мнение. Сисссс това ФЕК винаги ме е навеждало на мисълта че е съкращение от ФЕК...ИИ JoyХули, чувството за  самоирония е  присъщо на  интелигентните хора и аз безкрайно много го уважавам Hug

# 268
Здравейте , В голяма чуденка съм и няма с кого да споделя проблема си , освен с вас.
Преди 9 месеца ми откриха образувание в лявата гърда - около 9 мм. На 31 г. съм. Ходих при доц.Иван Гаврилов и той ми прави биопсия, но без ехографски контрол , а просто с напипване , ако мога така да се изразя. Резултатите бяха ок - фиброзна мастопатия .
Е да , но сега ходих на контролен преглед тук в Бургас и лекарят ми настоява да направим биопсия под ехографски контрол , тъй като образуванието е твърде малко ( 9 мм. както писах ) и е трудно да се вземе материал точно от него без ехограф. Едва ли не първата бипсия може и да не е от правилното място.
Не знам какво да правя . Върнаха ми се всичките страхове . Определено ще съм по-спокойна ако се направи биопсия под ехографски контрол , но кажете ми крие ли някакви рискове това изследване , да не се провокира нещо като се пипа тази бучка отново ?
Моля ви за съвет !

# 269
И аз на твое място бих направила втора биопсия под ехографски контрол. Едно за да се успокоя и втора защото имам резерви към въпросния доктор Гаврилов. Много си повярва този човек и позагуби мярка.
Не се плаши предварително! Стискам палци тревогите ти да се напразни.

Общи условия

Активация на акаунт