Отговори
# 645
Благодаря ви много за поясненията, момичета   bouquet
Бъдете много здрави!

# 646
  • у нас - на брега на морето
Цитат
А нали един месец е 30 дни,ама следващият е 31!!!
Сисссс, тази твоя лекарка не е ли чувала, че например като се изчисляват месеците за стаж, без значение дали е 28, 30 или 31 дни, винаги общият брой дни се дели на 30?!!! А да не говорим, че който ти е писал протокола, е за млатене  fight. Този път добре ще гледаме какво пише, нали сме вече патИло. А по отношение на агресията и мен вече много ме избива, когато ме правят на глупак, на който едва ли не му се вижда края. Да, ама - не! Аз винаги съм била възпитавана в дух на толерантност и с високо развито чувство за справедливост, но в днешно време тези качества са порок, за съжаление.

# 647
Здравейте , момичета!Много хубава тема и много хубаво , че се подкрепяте и помагате.Не мога да изчета всичко тази вечер,защото е много,но определено ще го направя.И сега нашата история...Преди 2 седмици откриха на майка ми рак на гърдата съвсем изневиделица ни връхлетя тази новина.Ходи при трима лекари и диагнозата е една и съща. Понеже живеем в малък град и не се доверяваме на лекарите тук ни препоръчаха доктор Марков при което ходихме на преглед (майка ми е много впечатлена от него до момента,според нея много внимателен лекар),потвърди за 2ву сантиметровата бучка и дори й насрочиха дата за операция за средата  на септември.
 Всичко се промени колкото и да сме силни това ни връхлетя толковаа бързо и неочаквано.. не сме го очаквали,защото няма две години от предната операция на щетовидната жлеза,и този ужас пак ни настигна.Колкото и да сме силни,най-вече майка ми.. доста трудно го понасяме ии просто исках да споделя с някои,които го е преживял... имам нужда някои да ми каже,че всичко ще е наред макар,че майка ми всяка минута ми го повтря!
  Може би съм се изказала доста  хаотично и съм забравила да напиша хиляди неща,извинете ме Simple Smile

# 648
tainstvenataaa знам за какво говориш.На майка ми и откриха рак на гърдата преди по-малко от месец и половина, също така неочаквано.Отиде на годишен преглед и го видяха съвсем случайно.Оперираха я и сега и предстои лъче, после химиотерапия.
Искам да ти кажа, че всичко ще е наред...но не знам дали ще е така, дай боже да е...моля се и при нас да е...Опитвам се да съм силна и да давам надежда на милата си майчица.Бъди слилна и вярвай!
Бъдете здрави всички!  bouquet

# 649
deni_den как мина операцията Simple Smile Мерси за подкрепата и ти също бъди силна и до майка си,защото това е най-важното!

# 650
deni_den как мина операцията Simple Smile Мерси за подкрепата и ти също бъди силна и до майка си,защото това е най-важното!
Операцията мина добре, всъщност не съм чула за някоя операция дето да не е минала добре...и Слава Богу.Може би после идва трудната част.От 12-ти септ. започва лъчетерапия, дано всичко мине успешно.

# 651
Е,стискам палци всичко да е наред Simple Smile Аз имах предвид гърдата ли е премахната или само е "извязано ненужното"...

# 652
  • В царството на игрите:)
Здравейте, обикновено рака идва неочаквано, защото просто никой не иска да мисли за това...Момичета, тук всички сме минали /за съжаление/ по този път. Преживели сме химии, лъчета, хормонални терапии и още ги преживяваме Rolling EyesЩе ми се да ви кажа, че нещата са прости и лесни, но не са!!!! Хубавото обаче, е че отминават и се преживяват, а дори и забравят! Peace
Искам само да ви кажа, че не майките ви трябва да ви повтарят, че нещата ще са наред, а вие трябва да го правите. Много е трудно хем да носиш товара на заболяването си, хем да успокояваш близките си, че си наред, когато безкрайно много ти се иска да крещиш и да се облегнеш на някого и да се наревеш якоооо #Crazy
Бях щастлива, че бях и съм заобиколена от хора, които неизменно са ми давали само кураж и пак кураж и вяра и надежда. Аз съм от мрънкащите и без тях не знам дали щях да издържа!
Пожелавам ви КУРАЖ и никакво падане духом!!! Бог да е с вас!

# 653
  • В царството на игрите:)
Къде изчезнахте, бе хора? То бива, бива ама вече три дни никой не пише.Слънчасали сте явно Mr. Green FOX, какво стана с теб?

# 654
Здравейте момичета   bouquet. Обръщам се към вас с молба за съвет. Моя роднина се бори с рака от две години. Премина 6-месечен курс химиотерапия и два курса лъчелечение. Не знам дали е от лечението или от болестта, но е много отслабнала. В момента тежи 36 кг. и не може да започне да пълнее. Лекарите, които я лекуват ни съветват да пие бирена мая, което тя прави от няколко месеца, но няма резултат. Тя има апетит, хапва си нормално по няколко пъти на ден. Яде силна и разнообразна храна. Някой може ли да даде съвет какво би могло да й помогне?

Благодаря ви предварително.

# 655
Влизам на пръсти в тази тема, защото ми е много болна и много близка. Загубих баба от рак на гърдата, майка беше оперирана преди няколко години от същото. Принципно не искам да си помислям най-лошото предвид това, че явно съм обременена фамилно, но нещо ме притеснява от известно време.
Края на 2007 година родих. Някъде през 2009г. едната гърда започна да ме понаболява и след преглед с ехограф при мамолг  ми казаха, че няма нищо съмнително освен леко уплътнен лимфен възел под мишницата откъм гърдата, която ме понаболява. Докторът каза, че болката ми по-скоро е хормонална.
Имах период, в който болката почти отшумя. Миналата година пак си правих профилактичен преглед при друг доктор - уплътняването на лимфния възел беше налично, но относно гърдата отново ми казаха, че не виждат проблем.
От известно време взе пак да ме понаболява и забелязвам, че е около овулация, преди по време и малко след цикъл. Звънях на сегашния си АГ за съвет и дали е необходимо да правя пак ехо, но той също каза, че най-вероятно причината е хормонална.
Притеснена съм обаче. И не знам как да процедирам от тук на сетне..  Sad

# 656
СКО, направи си ехография или мамография! Това за да се успокоиш!
А иначе принципно ракът не боли! Той затова е толкова коварен-защото е потаен! Промъква се на пръсти и напада в гръб!  Mr. Green

# 657
За съжаление мога да ви оборя.  Sad
При майка ракът болеше, дори я лекуваха няколко месеца с подозрения за инфекция, после за туберкулоза на гърда точно защото отичаше, зачервяваше се и болеше.. Правиха й над 10 пункции и всичките бяха отрицателни докато случайно не се наденахме на една атипична клетка. Да, клетка! Не бучка..
Оказа се някакъв рядко срещан рак, който не се локализира в някакво образувание, а напротив - разпръсква се от центъра към всички страни на органа. Не помня точното му название. Едва след проведените лъче и химио успяха да го съберат в една бучка, но пак махнаха цялата гърда, за да се застраховат.

Благодаря все пак за подкрепата и съвета!  Hug

# 658
Ами случаят с майка ти е поредното доказателство,че всяко правило си има изключения!
Но все пак не мисли веднага най-лошото! Просто си направи консултация със специалист.Никой друг не би могъл да ти даде по-точен отговор на въпросите ти!
Успех!  bouquet

# 659
Благодаря Сисссс!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт