Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 432
  • 714
  •   1
Отговори
# 255
Честито на всички малки душици и на техните семейства!
Да са живи и здрави и да се слушкат Peace

Аз като повечето от вас още не се давам стоя си 2 в 1:)

Днес четох в един инфо сайт за Пещера и видях,че са поздравили bvl,но не знам дали тя Thinking

Ако е тя  Grinning

Мога да пусна щъркеловата вест newsm30

Днес в 9.30 ч. в Пазарджик се роди малката Йона, дъщеря на Вили Ачева- журналист в ТВ "Телекабел" и Николай Зайчев. Малката Йоана се е родила с размери 4.500 кг. / 53 см. Майката е в отлично състояние.

Да са живи и здрави и бързо възстановяване

# 256
Малеее,какви големи бебета.Готови отгледани.Браво на майките героини.Как излиза това голямото бебе...
Аз имах кофти вечер,но пък си поспах до 8 детето ме остави.Първо ММ хърка,после малкия почна много да кашля,накрая и почна да реве защото сънувал кошмар и аз вече незнаех къде съм.И киселините ме довършиха.Та такива работи покрай мен.Утре се надявам да отида на Йога и на разкрасяване.Ще видим ММ дали ще се занимава с детето.Хубав ден ви пожелавам.И още бебенца здравички и пухкави.  bouquet

# 257
  • София/Варна
Честито пухкаво бебче на Moirane!
Наистина доста бързо раждане! Ще чакаме разказа!

# 258
Честито бебе Красимир на мама Moiraine. Много голям мъж е родила. Дано да се възстанови бързо.

Да кажа на мамите дето се разхождах с тях вчера, че се прибрах чак в 12 часа вечерта. Резултата е че още нямам бебе само отекли, болезнени ходила  Joy.

# 259
Честито бебче на Moraine! smile3525 newsm30

# 260
  • Варна
Добре дошъл на Красимир! Жив и здрав,много послушно и весело дете!

# 261
Честито бебече на мама Moiraine!

Аз вече няколко вечери се събуждам за тоалетна, но коремът ми е твърд, в контрация, и болезнен...след тоалетна, всичко е ок Peace
Иначе днес продължавам с разходките Joy

# 262
  • Варна
Честити бебчета на Маma Ivy и Moiraine! Бързо възстановяване и да си се радвате взаимно у дома всички!

Аз не си споменавам за контракциите, че те при мен са си обичайни. Понякога менструалната болка е толкова силна, че съм почти сигурна, че ми идва!  Mr. Green Друг път контракциите са толкова на често, че след като няма резултат от тях, започвам да си мисля, че до 1 месец изобщо няма да раждам! Laughing

# 263
Честито на moraine Wink Живо и здраво да и е детенцето и светкавично бързо да се оправя мама!!!   bouquet

Аз да ви кажа се понаспах....е,сутринта се събудих от луди крясъци на съседите под нас (тея хора не са с всичкия си,постоянно скандали), но след като им тропнах с крак по паркета, всичко затихна и съм заспала....та до към 10 и нещо,когато майка ми ми звънна  Laughing

Днес съм решила да чистя много,ще "излижа" цялата къща, имам такова огромно желание за подреждане,чистене..... Вчера най-сетне изпрах бебешките дрешки  Hug Това е такава храна за душата,неописуемо хубаво е. Останаха ми само разните там пелени,одеала и порт бебета. Аааа и спалните комплекти още не съм прала. А също мисля и да пообиколя из магазините да потърся за хубаво розовко,ама наситено розово,а не от тея бледите, порт бебе. Имаме си комплект за изписване,а нямаме порт бебе-срамота. То може и обикновено одеало да свърши работа,де,знам ли.

Абе хора,наистина се загуби elil. Мирелка, ти на линия ли си?

Това от мен, приятен ден на всички мами.

# 264
Честити бебчета на мама Иви и Moiraine  bouquet Да са ви здрави и засмяни!
Момичета, контракциите и разкритието си болят, не знам дали със система боли повече, но и вкъщи, без вмешателства пак си боли. Едва ли в болницата ще ви сложат нещо ( окситоцин) , което ще забави раждането и само ще ви увеличава болките.
Успех на всички!

П.С. Преслав започна с коликите Cry

# 265
Честити бебета на Мама Иви и на Моарейн!
Чорле за бучките на гърдите-опитай да ги масажираш,докато си под горещ душ.Започваш с натиск с палец от мишниците към ареолата.Така преминаваш през цялата гърда.След това обвиваш гърдите(без ареолите) със затоплено на стайна температура и намачкано(набучено) зелево листо.
като медикамент се взима Лецитин:
"Лецитин се препоръчва за борба с повтарящи се запушени канали. Обичайната препоръчителна доза за повтарящи се запушени канали е 3600-4800 мг лецитин на ден или 1 капсула (1200 милиграма) 3-4 пъти дневно. След седмица или две без запушвания майката може да намали дозата с една капсула. Ако няма запушвания още 2 седмици, тя може да я намали с още една. Може да има нужда майката да продължи да приема 1-2 капсули на ден, ако спирането на лецитина води отново до запушени канали.Лецитинът е изцяло съвместим с кърменето ".Ето и самия него: Лецитин 1200мг
Вети и аз съм на мнение,че Рая преяжда.Това не е рефлукс.Ако прекъсваш кърменето на няколко пъти,за да се оригне мисля,че нещата ще се оправят!Просто задържа повече въздух в стомахчето.Да се връща  малко от устенцето не е фатално,но трябва да я слагаш да лежи само на страни,за да не аспирира.

# 266
ЩЪРКЕЛОВА ВЕСТ

Имаме си още една принцеса! Мама Елеонора - Eliona ме зарадва току-що "Dnes v 9.22 chasa rodih malkoto mi momichence, 3200 gr. i 49 sm.". Нейното секцио беше планирано за 12ти, но бебка си е избрала днешния ден и ги е изненадала всички. Пак е приключило със секцио, но тя звучеше супер свежо въпреки упойката, когато се чухме Simple Smile

# 267
  • Пловдив
Честити бебчета на Moiraine и Eliona!!!    smile3525
Да се отчета от последния преглед днес - менструални болки, 334 мм обиколка на коремчето на бебо ,главичката е още височко, но уж не бил вече с увита пъпна връв (дано не е просто пропуснал лекаря, че ми е дерт), кръвоток добър, чакаме си общо взето, ама спирам хапчетата - гинипрала от раз, магнезия още два дни по едно само и край, а Желязото  още седмица, пак ми изписа профилактично Полижинакс , ама пуснахме и последната цитонамазка та ще изчакам да излязат резултатите и тогава го почвам-хич не ми се иска хапчета без нужда да поемам, и без това толкова изпих тая бременост). Много ми се иска д е тази седмица вече- удрям едно довършване на голямото приготовление за бебо тази събота и неделя и ще чакаме да се реши малчо да се присъедини към семейството на живо.  Crazy Иначе доплер направихме на УЗ апарата - кръвотока на пъпната връв бил добър, сърчицето също (132 уд/мин), увери ме, че всичко е повече от добре , но пък той не разполага с другия вид доплер , който давал реакцията на плода на контракциите, но каза , че този неговия пък бил показателен за състоянието на всички системи по принцип и ако имало проблем тук, то при другия щял да се установи по-късно, уж неговия бил по-показателен, ама какъвто - такъв. Сега поне съм спокойна ,че съм направила всички нужни изследвания и ще си чакам по-спокойно.
Според АГто е готов да излиза, ама не бил успял да си ангажира главичката надолу в таза, да видим кога ще се справи със задачката-щу му помагам с разходки сериозно този уикенд, та поне да има положителен ефект от това подскачане надолу дето го прави душицата.  Crazy

# 268
Добре дошли на Красимир на Moiraine и на двете мацки Йоана на blv (въпреки че е под въпрос) и бебката на Елиона!   bigdance2

Наистина се губят много мамчета - дано да се появят скоро пак с добри новини  baby_neutral

Ние с малката сме си все така добре - спим си спокойно (събудих се след 9) и си чакаме реда. Снощи като легнах пак беше особено активна, но този път усещах движения ниско долу на корема, как успяват тези бебета да координират всички части на тялото си не знам! Чудя се дали нещо не се е разместила или пък наместила главата по-надолу, въпреки че нямаше болки.

Честит празник на ромите, а за чакащите деня на космонавтиката - още малко търпение  Laughing

# 269
И аз със щъркелова вест от Totoven:
"Тази нощ в 5:00 се роди Мартин(3850гр,50см) по нармален път за 2ч!Пожелавам на всички толкова бързо раждане и такова щастие!".
Да и е живо и здраво голямото синче!

Честита принцеска на мама Елиона!

Общи условия

Активация на акаунт