Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 340
  • 714
  •   1
Отговори
# 615
  • Сопот, Пловдив
Честито бебе Адриана на мама AlexNM!  newsm51 1crib

big mamma, няма бебе засега  Confused . Просто сутринта бях на ЖК, а допреди малко пък нямах интернет, затова не съм писала. Явно няма да е авиатор  Laughing .

Та днес бях на последното си ЖК. Резултати - добри тонове на бебето, +2кг за мен за 2 седмици (вече съм 101кг  smile3511 ), 119см обиколка на корема. Бебо си е с главата надолу, готов за старт, не знам какво чака още. Килограми на бебето пак не ми казаха, не било толкова важно  newsm78 . АГ каза, че повече няма да се виждаме, сега само трябвало да чакам и ако пренося повече от 7 дни да заминавам в близкото АГ отделение. Аз както винаги имам съмнения доколко е редно в последните две седмици на бременността, и то ако преносвам, да съм без никакви прегледи от никого  newsm78 . Дано да родя преди термина.  ooooh!

Сега съм и в сериозна дилема за педиатър. Възможности две - една сопната лекарка, за която чувам само отрицателни отзиви, но си работи всеки ден в нашата болница и една всепризната в околността педиатърка, която обаче преглежда в нашата болница само 4 часа седмично, и ако ми трябва по друго време в седмицата ,трябва да я търся в частния й кабинет, който хем е в съседния град, хем там ще трябва да й плащам като за частен преглед.  newsm78

# 616
Защото бях откачила от нерви   #Cussing out #2gunfireтъпата докторка за тоновете закъсня с 40 мин преди мен имаше други жени аз бях за десет а влязох в 11:30 часа докато приключа и стигна щеше да стане 13часа много съжалявам big mama много ми се искаше да имам лица на хората с които си пиша ама ето на не зависеше от мен  Embarassed
Аз имах същия проблем с моята АГ,никога не идваше на време,аз си взимах час за 8,а влизах към 10.
Цитат
И нещо уникално: Майка ми казала на големият ми син, че бебето е зодия Овен и той вчера гордо ми заявява, че Преслав е агне 

Joy Те децата са уникални просто с бисерите.
Цитат
П.С. 9 май е прекрасна дата, мама е родена тогава. Всъщност Телците са любимата ми зодия.

# 617
Тъкмо ме зарадва поредната новина за появил се бебок - преди два часа се е появил един малък човек посрещнат от мама и тати в дома си  Heart Eyes  Изглеждаше толкова спокойна и щастлива , а мъника  приличаше на една малка мишчица . Размечтах се и аз ... искам да си гушкам малко дупенце вече  Mr. Green

# 618
big mama, разби ме от смях  smile3521 откъде ги вадиш тия бисери не знам,но е винаги ме напушва смях с твойте коментари, благодаря   bouquet

за газовете....абе май газове ще да са,от сутринта нищо  newsm78 а така се бях наточила,че ще раждам  newsm62

Rois, относно педиатърката - трудно е наистина,но аз ако бях на твое място бих избрала тази на 4часа. При мен имаше същата дилема - дали да избера една педиатърка, която ми е под носа, но е супер сопната,чешит,не ми вдъхва доверие, или да избера една друга,за която само добри неща съм чувала,но малко по-далечко (това дори звучи смешно,защото не е кой знае колко далече,де). В крайна сметка се доверих на вътрешния си глас и избрах втората. Съветвам те хубаво да помислиш, седни и пиши,ако трябва - плюсове и минуси на едната и другата. И ти желая каквото и да избереш да е най-добрият избор  newsm10

Имах още нещо да пиша,но забравих. Отивам да полегна, хайде до после  smile3507

# 619
Момичета, аз да ви върна пак на темата за майчинството EmbarassedЗнам, че е дискутирана, но и без това имаме 7 страници за запълване Laughing.Аз съм по майчинство от 13.03. Още няма никави постъпления по сметката ми...Вие кога получихте първите? След колко време горе-долу, че ми писна вече #Cussing out

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 16:05 от VelislavaCH

# 620
Аз съм в отпуск по майчинство от 04.03 , но постъпления никакви...явно има време Wink

# 621
Цитат
(вече съм 101кг   ), 119см обиколка на корема. Бебо си е с главата надолу, готов за старт, не знам какво чака още.
Ройс ,сега като видях твоите мерки,отидох и се претеглих .И аз съм 101 кг,но съм яла преди малко.А обиколка на корема е 126см.Ти колко си висока?А за педиатърка незнам какво да те посъветвам."Сопната"не означава не е добра.Може би с вас няма да е сопната.Аз първи път като отидах за тонове бях с Джо и докторката ми се сопна,че не съгласна да влизаме с децата,обаче след 15 минути в кабинета й вече говореше с него.И сега само за него пита и даже измъкна от мен обещание,че утре ще го доведа с мен.А другата ,която само 4 часа на седмица не можеш да разчиташ на нея.То дано не се налага да я търсите по спешност.А Ако има спешен случай къде отиват твоите съграждани?Питай я нея има ли изгледи да работи повече часове?Защото наскоро чух по телевизия,ще има парично стимулиране на доктори,които работят по селата и провинция,за да работят по повече часове.

# 622
Цитат
Тъкмо ме зарадва поредната новина за появил се бебок - преди два часа се е появил един малък човек посрещнат от мама и тати в дома си    Изглеждаше толкова спокойна и щастлива , а мъника  приличаше на една малка мишчица . Размечтах се и аз ... искам да си гушкам малко дупенце вече  
Криси нещо не можах да схвана за какво говориш,би ли обяснила?
VelislavaCH според мен ако болничния е предаден на време от твоя работодател ще получиш парички на 25 число този месец.Имам болничен от 22 февруари,който още не е изплатен,не защото НОИ закъсняват а точно защото не е предаден на време,от другия ми работодател същия болничен е изплатен на 5 число този месец.Но тези 45 дена не са изплащат на един път а по месеци.

# 623
Една приятелка показа снимка на току що родилият се човек , родила е в дома си ... просто ме зарадва новината Rolling Eyes

# 624
Една приятелка показа снимка на току що родилият се човек , родила е в дома си ... просто ме зарадва новината Rolling Eyes

ААа,супер!Наистина е сладък момент.Идва и нашето време.

# 625
Аз родих на 7 март, днес взех парите за майчинството.

# 626
  • Сопот, Пловдив
brown_eyes, на мене не ми е толкова проблема за растоянието, колкото за плащането на прегледите, финансово не съм чак толкова заможна. Ще видим какво ще измисля.

big mamma, аз съм 180см висока, сигурно затова ми е по-малка обиколката. Ти колко си висока? За педиатърката лошото е че чувам отрицателни отзиви не само за сопнатото, същата педиатърка преди 20 години, заедно с още няколко лекари, е казвала на родителите ми, че ми няма нищо и се преструвам, докато съм била с вирусна бронхопневмония, та впоследствие едвам са ме спасили в Пловдив със спешна торакоцентеза и три месеца чудене ще оживея или не. А е трябвало просто да ме пратят на рентген навреме. Та чувам, че и сега гледала по бързата процедура да преглежда. Другата лекарка няма шанс да идва повече часове в нашата болница, но пък за нея казват, че не връщала в какъвто и час или ден да я потърсиш в кабинета й. Ама въпроса са ми парите там... Ох, големи вълнения съм аз, ако така се чудя и мая за всичко около това бебе...  #Crazy

# 627
Le Soleil, той ръсеше само бисери и това ми помогна да запазя самообладание на масата, че бая почаках да се събере екипа Simple Smile Човека ми подейства много развличащо...
А за парите от болничен - ще ги получите до три седмици (15 работни дни) след като работодателя подаде болничните в НОИ. Това по правило става до 2 дни след подаване на осигуровките.
Пууууу, Петра спи като малко порче. Но така поне малко почивка си крада. Нямам търпение да я изкарам малко на разходка.

# 628
  • София
Момичета, на 29.03. и аз станах мама на сладкия Мартин. Роди се 3220гр., 51см.
Не съм чела назад, но честито на всички мами, които са се сдобили с бебчета. То било много хубаво и доста изморително   Crazy 

# 629
  • София
Здравейте момичета,
много сте забавни  Hug
Не им обръщайте внимание на свекитата  Mr. Green и не им се давайте, никога няма да сте на едно мнение с тях и никога няма да ви одобрят постъпките, даже да правите нещата както ви казват, затова отстоявайте си позициите и мненията  Peace
Добре дошли на бебе Моника на мама Murry, бебе Константин на мама goldi81 , бебе Йоанана на мама bvl , бебе Неци на мама Ленито  , малко голямо синче на мама Deny1104, , бебе Адриана на мама AlexNM , бебе Мартин на мама elradi , да са живи и здрави дечицата ви, да ви радват всеки ден и да не слиза усмивката от личицата им. Мамите бързо се възстановявайте.  Hug
Mama Ivy и Ленито добре дошли в къщи, бързо да се опознават батковците с братчетата си и да се обичат!
Диди малката ще е засукана по рождение  Peace много е сладка рокличката, идеята за  Цветницо-Великденска тема хич не е лоша  Peace
Биг мама ама не готвиш ли по много манджи кога смогваш  newsm78 . А поздравчето за днешния ден с супер     bouquet, някога съм го чула за първи път в серийките на Ну, Погоди  Laughing беше ми и все още ми е едно от любимите детски филмчета
Чорле хубава е вашата историйка на срещата!  Peace

VelislavaCH болничните за месец март се предават от работодателя в НОИ до 2 дни след като е подал Декларация 1 в НАП евентуално 10-то чило на месец Април ако ти е свестен работодателя, след това до 2 седмици трябва да си получиш болничния за половината месец март. Ако не е свестен работодателя, то тогава чакаш както се казава,  когато -тогава. След като се нормализират нещата с болничните, след това би трябвало да ги превеждат от НОИ в началото на месеца следваш месеца за който се отнасят. Така, че в най-добрия случай може до края на април да си получиш разликата за март, но .... Божа работа дето се казва  Peace
Хайде до скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт