Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 355
  • 714
  •   1
Отговори
# 600
Вчера едното ядене беше боб-чили.Та аз ядох и от него.Та незнам тя кафяви очи бебе ли чака или газове,но при мен определено е второто.Аз като съм самичка у нас нищо не задържам.Ама те моите газове хем отзад хем и през устата.Като ревяща ламя направо.
Хахаха,не знам дали аз "утепах рибата",но ти удуши домашните,ахахахахаха smile3532
smile3532
E те това е за предизвикване на контркции, а арниката е за по бързо оправяне с кръвотечението
И от мен честито бебенце на мама Алекс.
Аз днес момичета бях на лекция на 9 месеца за раждането- дишане,контракции и обезболяващи.
Ама хич не съм доволна от лекторката.Нищо не каза,а като я питах,тя ми вика отидете на курс при акушер дъра бъра,платете си и ще научите нещата.Е за какви дяволи беше тая лекция,за да и видим русата коса.Та така.Казах си.След малко отивам да чуя беба как е.Цунки и ихубав ден ви пожелавам

# 601
Питах и акушерката дали има татко който да се е престрашил да присъства на раждане (че от скоро има и такава опция в болницата).Жената вика имае един мн добре се държа даже и не припадна.
Joy Joy Joy е това ми оправи настроението в този мрачен априлски ден
Много обичам да ви чета особенно като сте щъркелчета  Mr. Green
хубав ден от мен

# 602
Момичета, и особено биг мама, май трябва да ви спрат Арниката  Grinning

Сега видях Януарките са направили тема за Януарки 2012, много е мило. Кога мина това време, скоро ще имаме и Априлска 2012 тема, хвана ме носталгията за по времето когато и ние се записвахме....Май имам нужда и аз от Арника, нещо ме е хванало сополивото настроение!

Чорламата, завидях ти като каза, че се е будила само веднъж за цяла нощ! Миналата нощ Максим се буди през час и все на гърда иска. Вече съм една голяма ходеща гърда...Понякога имаме по-големи паузи между буденията, но вчера не беше от тях, разката ме!

Честита Адриана на АлексНМ, Недялко на Ленито, Йоана на бвл и момченцето на Дени1104! Да са живи и здрави, засмени, да похапват добре и да спинкат много!

Аз отивам да подремна преди пак да се е събудил...

Успех на всички, за които днес е денят, прегръдки  Hug

# 603
Tirirca, моя серклаж го свалиха 38-ма седмица,родих същия ден  Simple Smile  Честито на новите бебчета!  Grinning

# 604
Здравейте момичета,ама то пак много бебчета са се родили.Много им се радвам и мъничко завиждам на мамите дето вече си гушкат съкровищата.Ние имаме време ама аз нямам търпение вече.В петък ми падна тапата,ама кво от това никакви признаци нямам.
Честито за всички нови бебенца, да са добрички и много да папкат и спинкат.
big_mama всеки ден проверявам за тебе,ама явно на твоето момче хич не му се излиза,май батковците са го сплашили нещо  Joy. Да знаеш че цялата майска дружина ти стискаме палци скоро да си гушкаш мъника.

# 605
Хоп, крада си малко време на компа Simple Smile
Всъщност бебето не ими отнема много време, тъй като таткото и свекърва ми много ми помагат.
Вчера маркирах, а сега да разкажа как родих.
На 5-ти вечерта ме приеха в болницата, за да не пътувам в деня на операцията. За първи път от много време спах без прекъсване от 12 до 6 сутринта. Причината. От 17 часа спрях да ям и пия вода и до полунощ изхвърлих всички течности  Simple Smile В 6 часа се събудих и о, изненада- цялата бях мокра. Веднага разбрах, че са ми изтекли водите. Изкъпах се набързо и отидох да информирам акушерката. Започнаха и съвсем леки контракции. Оттам започна подготовката за операцията. Тъй като съм по- висока ми вляха 4 банки нещо си, за да ме оводнят. Преди това да уточня- в "Хигия" отдавна не правят клизма, достатъчно е да не си ял от вечерта. Дойде анестезиолога поразпита ме разни неща.Сложиха ми катетър- не беше толкова гадно, колкото очаквах. Закараха ме в операционната- най- тежко беше непосредствено след поставянето на упойката. За около минута имах чувство, че потъвам и ми стана много зле. Бързо обаче ме върнаха Simple Smile Дори не съм разбрала, че вече ме режат и чух Йоана да проплаква. Естествено се разплаках...След около 2 минути акушерката връхлетя в операционната с новината, че бебка тежи 4,5 кг, после уточниха, че е 4,450 кг. Ококорих се от изненада. След това я донесоха и ми я сложиха до устата, за да я целуна. Бързо ме оправиха и ме изведоха, мъжът ми чакаше пред вратата на операционната...
Сега съм щастлива мама, макар че още всичко ми е като в сън!
Пожелавам на всички очакващи все още това тайнство- да го изпитат възможно най- скоро(когато трябва разбира се)
Честита бебка Адриана на Алекс.

# 606
Вчера едното ядене беше боб-чили.Та аз ядох и от него.Та незнам тя кафяви очи бебе ли чака или газове,но при мен определено е второто.Аз като съм самичка у нас нищо не задържам.Ама те моите газове хем отзад хем и през устата.Като ревяща ламя направо.
Хахаха,не знам дали аз "утепах рибата",но ти удуши домашните,ахахахахаха smile3532

Ройс не се обажда. newsm78 Стискам палци.
milish , защо не дойде вчера за срещата?Чаках те.
babybu ,вчера беше ли на среща?И коя си?Признавай. . На една от срещите бях се запознала с едно майче и си мислих,че това е нейния ник.Сега съм объркана Rolling EyesМного поздрави на майската дружина. Hug И недейте така да ме уручасвате,аз още се надявам да е момиче.
За Sunnny_v не питам,защото тя не беше сигурна.
Диди спиш ли?
Честито бебе Адриана на мама Алекс!   bouquet

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 14:28 от big mamma

# 607
  • Пловдив
nataliaiaia - стискаме палци!!!
Честито на новопоявилите се бебоци!!!
Чорламата- интересен ми беше разказа ти, радвам се че вече сте се напаснали с бебока въпреки първоначалните трудности!  Hug
bvl - разказа ти звучи направо като сън, чудесно е,че е минало добре и че ти помагат вкъщи, за да можеш да се възстановиш по-бързо!!!

Аз днес съм като парцал - от сутринта ми се спи и само дебна да приспя баткото и да се трупясам до него. Ама така са нощните птици - когато другтите спят щъкат, а на другите като им се играе и дивее  smile3507

Загледах се,че доста редовно пишещи мамчета се покриха - или са родили и са забравили да се похвалят или нещо ги разсейва много. Особено пловдивския отбор съвсем изчезна - къде сте бе, момичета!?!  Whistling

Направих чая по предписанието и доста ми се хареса, чак трябва да се ограничавам в количеството, иначе мога и наведнъж да го изгълтам. ММ се е стреснал, чесъм се запътила да раждам и да пришпорвам бебо и ми вика- четох,чесе почва с не повече от 1 чч на ден, да не направиш беля  hahaha
Хайде, отивам да хоризонтирам коремчето...

# 608
Пете, аз на тия ехографи не има вярвам, ама верно се бях наплашила, че ще е малка. После си казах, че ще е 3500, ама тя направо надмина всичките ми очаквания Simple Smile И все пак ще замълча, защото БВЛ е родила наистина голямо бебе Simple Smile
Meleean, бебка спи добре през нощта, защото през деня, особено в късния следобед бая си поревава  Laughing А вие може би имате скок в растежа. Първият май го водят на 2 седмици  newsm78

# 609
Интересен клип: защо човешкото раждане е трудно:
http://www.evolverzone.com/?p=1605

# 610
big mamma - не съм била вчера на срещата,за голямо мое съжаление неможах да дойда.Запознахме се на последната лекция в The Mall.Но майчетата разказаха за срещата и споменаха че си била,и че си още в очакване.Аз последно време не пиша много, но пък ви чета редовно и винаги се смея много с твоите постове.
О а колкото до пола,извинявай тогава,значи поправям се  и дано скоро връзвате розови пандели  Praynig
На нас на последния преглед ни казаха че сме с голяма коса и да не влизаме в родилното без фиби и ластици,че да може да направим прическата за изписването.

# 611
Благодарим на всички за пожеланията  bouquet
LadyDiDi:
Раждането:
Терминът ми беше днес 12/04. На първа страница нещо сме объркали, но не е от значение.
До 04.04 ходех всеки ден на тонове, междувременно ми правеха изследвания - кръв, урина, тестове за упойки и т.н. Докато се канех да си тръгвам докторката каза, че няма да чакаме повече, коремът ми е много високо, а и бебето се очертава голямо. Ако реша да раждам нормално (аз така казах, че искам), ще се измъча и пак ще се стигне до секцио. Казаха да не ям, да не пия от вечерта и т.н Останах да пренощувам в болницата, чантата си беше с нас така или иначе. Цяла нощ сън не ме ловеше, къпах се, разхождах се из коридорите, четох, накрая стана 7 и започнаха процедурите- баня, клизма, баня, тест някакъв на ръката и пр. Дойде мъжа ми, седнахме пред отделението, на канапенцата (МД), чакайки да ми кажат да слизам в операционната. Говорихме си глупости, смях, даже позабравихме за какво сме там. Те и докторите ни се смееха, че не сме се спряли напред-назад по коридорите. Изведнъж някой се развика-Алекс, айде бързо слизаме. Докато се усетя, слагаха абоката и системата. Пренесох се в операционната, легнах на масата, гледах, докато екипа се приготвяше, дойде анестезиолог - голям зевзек, ръсеше само глупости и това допринесе за отпускането ми. Сгънаха ме на 2 почти, за да изскочат прешлените, казаха ей сега ще те хапне комара и готово. Не боли изобщо упойката, нищо не се усеща. Операцията почна и на петнадесетата минута малката проплака. Като ревнах от вълнение и аз, не можах да спра. След малко ми я докараха измита с наметнато чаршафче на главата, сложиха ми я на бузата да я целувам, пак ревнах. Казаха, че всичко й е наред, тежи 3500, 51см. показали са я на татко й на прозореца. После ми я докараха увита като пашкул, пак я целувах пак ревах. Междувременно операцията приключи, преместиха ме в реанимация и на следващия ден бях в отделението. На 6тия час след операцията станах и се разтъпках, а на сутринта вече бях забравила, че имам операция. Придърпваше тук там, но нищо чак толкова болезнено. Преспах една нощ без малката и на сутринта ми я докараха Simple Smile) За протокола имаше и такива със секцио, дето се държаха за коремите и ходеха като баби, вместо да се разтъпчат и болката да изчезне, но това си е до човек.
1. Не съжалявам, че родих в МД, вместо в Токуда. Цялата бременност ми я "следиха" в Токуда, само последните 2 седмици в МД. Бях отхвърлила МД изобщо като вариант.
2. Отношението от лекар-акушер-педиатър до санитар към мамчетата и техните бебета е невероятно. Толкова грижи не съм очаквала от ТАЗИ болница.
3. Педиатрите са много добри.
4. Условията са много прилични (12 етаж)
5. Клизмата не е гадна.
6. Секциото не боли.

Това в общи линии.
 Peace

# 612
big mamma - не съм била вчера на срещата,за голямо мое съжаление неможах да дойда.Запознахме се на последната лекция в The Mall.Но майчетата разказаха за срещата и споменаха че си била,и че си още в очакване.Аз последно време не пиша много, но пък ви чета редовно и винаги се смея много с твоите постове.
О а колкото до пола,извинявай тогава,значи поправям се  и дано скоро връзвате розови пандели  Praynig
На нас на последния преглед ни казаха че сме с голяма коса и да не влизаме в родилното без фиби и ластици,че да може да направим прическата за изписването.
Точно така,The Mall. Peace Просто се обърках за момент от вчерашната среща.
Значи ще си правите прически. Heart Eyes Искам и аз.А между другото моите момчета до сега все с големи коси бяха.И понеже традиция беше да не се подстригват до една годинка вързвах косичката с ластик,да не влиза в очите.Даже имам снимки за спомен от Калоян,облечен като момиче и с панделки.Незнам ако преснимам с фотоапарат,дали ще можете да видите.Джозеф не го чаках до годинка, на 7 месеца беше като Бони М  в главата и се наложи да го пострижа.Ще видим сега как ще е.

# 613
Защото бях откачила от нерви   #Cussing out #2gunfireтъпата докторка за тоновете закъсня с 40 мин преди мен имаше други жени аз бях за десет а влязох в 11:30 часа докато приключа и стигна щеше да стане 13часа много съжалявам big mama много ми се искаше да имам лица на хората с които си пиша ама ето на не зависеше от мен  Embarassed

# 614
AlexNM това се опитвах да обясня наскоро в една тема, че секциото не е толкова болезнено, но никой не ме послуша, а само ме обвиниха, че ССФ нищо не я боли. Радвам се за теб и за бързото ти възстановяване.
Чорле, така ме разсмя с този анестезиолог, дето "вързаните не му излизали от упойка", хаха
Анда клипчето ме умилява, пожелавам на всички ви бързо и щадящо раждане като моето Heart Eyes
И нещо уникално: Майка ми казала на големият ми син, че бебето е зодия Овен и той вчера гордо ми заявява, че Преслав е агне Shocked Joy

П.С. 9 май е прекрасна дата, мама е родена тогава. Всъщност Телците са любимата ми зодия.

Общи условия

Активация на акаунт