Мама вече е нетърпелива АПРИЛско бебче да повива! - Тема 22

• 27 381
  • 714
  •   1
Отговори
# 585
Биг мама, в Стара Загора е -1, поне така казаха сутринта по Би ти ви. А аз съм софийска снаа  Simple Smile, така че като идваме някой ден, можем да се посмеем дружно с   1stroller.
Я моля те прати пак линк за твоите рецепти, че му загубих края   Embarassed

# 586
Биг мама, в Стара Загора е -1, поне така казаха сутринта по Би ти ви. А аз съм софийска снаа  Simple Smile, така че като идваме някой ден, можем да се посмеем дружно с   1stroller.
Я моля те прати пак линк за твоите рецепти, че му загубих края   Embarassed
Eee,ще чакам да дойдете тогава.
А рецептите са на първа страница в темата.Имах още да слагам,но нещо на последък само чешим клавиатурата.То това е за всички,ама никой не си слага рецепти.

# 587
Цитат
author=big mamma link=topic=575092.msg18396964#msg18396964 date=1302589771]
Цитат
Big_mamma, днес е твоят ден на космонавтиката и авиацията! Пожелавам ти бебето да се изстреля от топлата ракета-носител и да поеме по собствената си траектория   Направи няколко клякания за разнообразие  
Току-що се връщам от разходка,след малко ще правя още една.Бебето не иска да се изстрелва нещо,ама аз като ракета съм.А за клякания не ми се рискува.Сам-самичка съм у нас,та ако клекна тъй ще остана клекнала цял ден. Mr. GreenНо виж за спринта ще си помисля. newsm78
Ох, как се кисках на това в червеното  Joy Joy Веднага си го визуализирах  Stuck Out Tongue Winking Eye
А за рецептите, Биг мама, ти си най-голямата кулинарка, трябва да изхранваш цяла чета мъже, затова си най-активна.

Днес много ме мързи, ама многоооо. Още съм в леглото и май ще му дремна ей сега. Нали от снощи обещах да не предизвиквам съдбата с разходки и сега си стискам кълките ожесточено  Mr. Green

Еli_J, почвай и ти с разходките, спринтовете и кляканията, пък току-виж си изпреварила Биг Мама. Можем да залагаме вече  hahaha

Jenny, то сега ще се ентусиазира и само ще се номинира за напускане  Laughing

# 588
Добър ден от нас!
Да съобщим, че на 05/04 се роди Адриана, 3.500, 51 см.
Вече сме си вкъщи и сме много кротички Simple Smile)
Честито на всички нови бебоци Simple Smile)

# 589
Разпис и от мен.Тук съм и 2 в 1 все още.Признаци и при мен -никакви,което е добре,за да не тичам по магитралите като обезумяла.Днес у дома е голямо почистване.Извиках една жена да помага и смятам да се лъсне всичко,а утре да се изстрелям към болницата спокойна.Не,че докато се върнем няма да е кочинка,но ще инструктирам от болницата в къщи да направят ленински съботник преди да ни опънат червения килим в неделя Laughing.Аз мога да се похваля със спокоен и здрав сън последната седмица,даже не ставам за пишкане-дали съм бременна???? Thinking.Днес съм планувала обяд с приятелки ,без бебешори за последно. Laughing.Как ме е яд,че не живея в София ,за да се запознаем...но пълно щастие няма.Отивам да пускам сушилня и пералня,че утре като дойдат свекитата да няма нито за пране,нито за съхнене.-нали съм перфектната снаха...боря се за тиквен медал май ..ама здраве да е.Желая ви спокоен ден и леко бебепосрещане на тези,чийто ред е днес.Стискам палци на Пеми,която ще е утре сутрин и до скоро.Аз ако успея утре преди да тръгна за Пловдив ще се разпиша отново,а от там стиснати пръсти и на ръце и на крака за четвъртък за мен Wink.

# 590
Добро утро и от мен  Party
Честит ви 12 април Simple Smile Имам чувството,че мойто моме май май иска да е космонавтка хаха  Joy
Но да видим...  baby_neutral

Аз спах що годе добре,ставах 2-3 пъти,но цяла нощ коремът много ми се втвърдяваше,но без болки. А сутринта като станах като почнаха едни ми ти болки...само че не знам дали това са контракции. Имам чувството,че ме болеше ниско долу заради газове. Нали знаете,че човек като задържа газове,коремът се надува и почва да боли. Поне при мен е така. Та снощи ядох леща и си викам дали пък не е това  newsm78

Абе ще се разбере  hahaha

Аз вече нямам домашни работи за вършене -  е,само да измия чиниите. Всичко друго ми е наред и мисля да се излежавам, въпреки че пък ако искам да раждам е по-добре да маам гащи навън,но ме е страх от тоя гаден вятър да не си изстудя детето.

Желая ви един прекрасен ден   bouquet и пишете повече,че да имаме нова тема  Laughing

# 591
Здравейте и от мен Simple Smile То да пишем, да пишем, ама какво още да напишем. Всички само стоим и чакаме напрегнато, и броим дните Rolling EyesИ май повечето си внушаваме, че аха-аха да родим, ама....греда, дето се вика LaughingНе знам за вас, ама напрежението при мен нараства, не знам защо, но нямам търпение никакво вече. То малко срамота да го кажа това, знаейки, че има преносващи мами, но...шапка им свалям, не знам те как издържат вече Shocked

# 592
Честита кукла Адриана на AlexNM! Много весели и усмихнати дни ви желая!

Много ми харесва това име  Heart Eyes Алекс, разкажи за раждането, когато можеш и чакаме снимки на принцесата  newsm51

И аз искам нова темааааа! Хахаха Напънете се малко, ако трябва да си разказваме вицове  newsm62 Те всички се покриха!

Brown_eyes, да кажеш как се развиват нещата - бебе ли чакаш или газове  Joy

Erria, e, как без пишкане? хахаха Аз си имам едно, вярно че понякога е в 8 сутринта, ама си е пишкане  Laughing

# 593
Честита Принцеска на мама Алекс!Родила се е със същите мерки,като на моята Вероника!
Биг мама уби ме с този телефонен разговор от вчера вечерта!Е,те това само на теб може да се случи,особено след хот дога и сладоледа  Mr. Green
А с Дидето как ги мерите в шепииии,хахахахах.Как не съм се сетила и аз така да меря JoyАма моичкия е с такива огромни лапи,че ако напълня две трябва да съм със слонска ,ахахахаха.Ох извинявам се,но просто ме провокирате Crazy

Да се отчета след днешната консултация.Тонове-идеални,главичката на Калинчето в добра позиция,шийка доста мека и вече центрирана,което говорело за скорошно и бързо раждане.Нямало изгледи този път да се преносваме.Пу пу,да видим дали ще излезе права докторицата. Praynig

# 594
Здравейте и от мен! Днес е хубав ден за раждане. Всички, които са в отбора на преносващите да се запътват към болниците  Laughing Родилки обединявайте се!
Аз съм в тайм аут дето се вика. Петра май заспа. Тази нощ пак спа детето като пън - от 22.30 до 9 само с едно събуждане. Незнам доколко е хубаво, но не мога да я събуждам да се храни насила. И без това през деня не спи много и похапва по-често.
Сега ще ви разкажа набързо за моето раждане, което макар и планово секцио може да е интересно за някои. Та на 27 вечерта ме приеха в патологична бременност (ВМИ Пловдив), взеха ми кръв и на сутринта урина, макар че имах изследвания Simple Smile, пуснаха ми и запис на тоновете. Почти не спах, т.к. беше адска жега в стаята. На визитацията сутринта лекарката (Д-р Димитрова) каза, че ме включва в плана за деня и да ме приготвят. Последва клизма, която за мен беше най-неприятната част от цялото раждане. Жената ми вика: "Отпусни се", а аз си викам на акъла: "Кажи го на задника ми"  Laughing не мога да си контолирам всички мускули все пак. След това ми направиха влагалищна промивка със спирт и нещо друго подобно на реванол. Процедурата не беше болезнена, но щипеше яко. След което ме сложиха да изчакам на леглото до едно момиче, което се мъчеше да не напъва, имаше напъни. Шийката й не се била отворила, а детето готово да излиза. Та малко се стресирах като гледах как се мъчи момичето. В 10 без 15 ме вкараха в операционната и почнаха да ме връзват и да ми слагат абокати и т.н. Попаднах на супер анестезиолог, който през цялото време ме забавляваше, казвайки ми да не се притеснявам, че не е препил много снощи, а и като за втори работен ден се чувства по-уверен и също, че добре вързан пациент не излиза от упойка  Joy Изобщо целият еип беше много дружелюбен и готин. В 10 без 5 дойде д-р Димитрова и анестезиолога ми казва: "Айде Мария, сега правим като по американските филми - брой си до пет" и вече нищо не помня, но майка ми каза, че около 10 е чула Петра да изревава. Следващите ми спомени са, че ме питат каква стая искам и аз казвам "Ааа, не ВИП" Simple Smile Като ме караха по коридора видях майка ми и мъж ми на вратата и не помня какво им разправях, а малко след като ме прехвърлиха на леглото в стаята (пак като по филмите) ми показаха и Петра, която беше повита като пашкул и само гледаше. Тогава ми се стори много голяма, което потвърди и сестрата - 3900 гр. В стаята имаше едно момиче, което се приготвяше за изписване и нещо си говорихме с нея. Помня, че й обясних и на нея колко се радвам, че детето не е Риби, а тя се оказа риби  Laughing Следобеда вече бях хванала телефона и пишех смс-и, т.к. не ми се говореше по телефона. На мястото на изписаното момиче дойде мамчета, за което ви казах, че гледах как се мъчи и си станахме мн близки с нея. Все пак децата ни са астрални близнаци. Вляха ми 4 системи, а аз през цялото време питах кога ще ми дадат бебето. Отговора беше не по-рано от утре сутрин. И така - на другия ден сутринта с помощта на акушерки и санитарки станах, ходих до тоалетна и започнах да щъкам, за да се подготвям за срещата. Болката беше абсолютно поносима и дори незабележима. В 3 часа ми донесоха Петра и започнаха мъките с кърменето. Както знаете при секцио кърмата слиза по-къснно, а и заради диетата, която спазвах след операцията съвсем. Аз обаче се направвих на отворена и реших, че няма да я дохранвам. От непрестанното висене на гърдата и може би неправилното засукване (макар че бях информирана как става това, а и акушерките казаха, че засуква добре) зърната ми се разраниха. Това обаче не ми попречи в никакъв случай. Кърмех я доколкото можех и след това я дохранвах, но нощта на втория ден беше кошмар. След като на третия ден започнах да се храня нормално и кърмата слезе детето пък стана много поспаливо (3-тия ден е пика на жълтеницата) и постоянно заспиваше на гърдата. Така се наложи да започна да се изцеждам, но не с помпа, а на ръка заради болката в зърната. Следващите два дни се разбрахме една с друга и след като на 5-тия ден ни изписаха се прибрахме и започнахме да се напасваме. Макар и да е трудно все ощемога да кажа, че бичам това същество повече от всичко. И тъй като след малко ще се събуди ще ставам от компа и ще се приготвям за нова среща Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Целувки на всички и леко раждане на тези, които днес ще се тичат към родилното. 
Честито бебе на мама Алекс. Да е мн здрава и весела!

# 595
Чорле хубав и позитивен разказ!А колко пъти те притесниха,че Петра е малка.И така е,то се видя 3,900кг е много малко бебе Crazy

# 596
Цитат
А с Дидето как ги мерите в шепииии,хахахахах.Как не съм се сетила и аз така да меря Ама моичкия е с такива огромни лапи,че ако напълня две трябва да съм със слонска ,ахахахаха.Ох извинявам се,но просто ме провокирате
Петя направо утепа рибата , hahaha hahaha hahaha,то направо виц си стана.
Вчера едното ядене беше боб-чили.Та аз ядох и от него.Та незнам тя кафяви очи бебе ли чака или газове,но при мен определено е второто.Аз като съм самичка у нас нищо не задържам.Ама те моите газове хем отзад хем и през устата.Като ревяща ламя направо..Нали казват ,че уригнята е пръдня,която е сбъркала пътя. Joy Извинете ме,незнам какво ми става,сигурно от Арника и това са страничните й действия. Mr. GreenНито ме боли нещо,нито ми пука и само глупости в главата,тя Петя и тя пие от нея.Та съвет към момичета,които нещо са нервни и имате болчици,почвайте Арника да пиете.
Ройс ,какво става с теб,на всеки час трябваше да се отчиташ.Чакаме ли бебе или???
Честита мома на мама Алекс!   bouquet

# 597
Вчера едното ядене беше боб-чили.Та аз ядох и от него.Та незнам тя кафяви очи бебе ли чака или газове,но при мен определено е второто.Аз като съм самичка у нас нищо не задържам.Ама те моите газове хем отзад хем и през устата.Като ревяща ламя направо.
Хахаха,не знам дали аз "утепах рибата",но ти удуши домашните,ахахахахаха smile3532

Да кажа какво ми изписа АГто днес за по-бързо и безболезнено разкритие.Като започне родовия процес приема на Arnika се увеличава на 5гр през 15-30мин.Освен това се добавят и Caullophyllum 15CH  пак по 5гр през 15 мин и Actea racemosa 9СН х5гр средно през 30 мин-1ч

# 598
Честита бебка Адриана на мама Алекс! Много хубаво, че е кротичка, все така да продължава, да е здравичка и много, много да ви радва  Grinning !

# 599
  • Бургас
Хайде и аз да дам отчет.
Вчера след прегледа бебо няма намерение да излиза до края на тази седмица дано да е другата.Днес тонове на 6.

Момичета ще ме уморите ама то от толкоз чакане е простено.

Днеска като бях на тонове отпред чака един тако казаха му ,че има момиченце ей като разцафна тоз човек голямо щастие ММ и той ходи го поздравява и той нахилен ходи все едно и той станал баща.Много смешни тез мъже.
Питах и акушерката дали има татко който да се е престрашил да присъства на раждане (че от скоро има и такава опция в болницата).Жената вика имае един мн добре се държа даже и не припадна.

Общи условия

Активация на акаунт