Веганството - да споделим опит (5)

• 33 255
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Честно казано, на мене също би ми било крайно неприятно, ако който и да е от тази тема се откаже да пише в нея. Тук май не сме стигали до никакви конфликти и поради това на мене ми е непонятно защо се случва така. Предполагам, че ви се насъбира и изведнъж решавате да се изключите отвсякъде. На мене лично ми е мъчно.
Колкото до онази тема (макар и да е офф-топик за тази) ми се ще да споделя нещо. Аз разбирам и едната и другата гледна точка. Мисля, че е много важно човек да може да види и "другата страна", тоест - да се опита да го направи безпристрастно, обективно и т.н.
За мене също напълно естественото, неасистирано раждане е естествен процес, механизъм, програма, заложена в жената от природата. Незнайно за мене обаче защо тази програма понякога дава бъг, нещо се прецаква...абсолютно и категорично не вярвам, че всичко зависи само от жената - да познава тялото си, да се усеща, познава и т.н. Понякога по някакви причин, непонятни за мене, нещо в този механизъм се обърква. Смятам, че развитието на медицината в една определена сфера - животоспасяващата, може да намали тези случаи на смъртност, които са породени от някакъв бъг в програмата. Аз съм изцяло за естественото раждане, но в реда на горните мисли споделям мненията, че понякога (при такъв бъг в програмата) трябва намеса, помощ (ако жената, разбира се, иска да спаси своето дете). Друг е въпросът до колко може да се разчита тази намеса наистина да е професионална, компетентна и ненарущаваща изборите на майката. Обаче факт е едно - дори и когато една жена иска да роди вкъщи, тя винаги все пак да има контакт със специалист, на когото има доверие. По този начин няма да се притеснява, че може да попадне на някой олигофрен, в случай на непредвидена нужда. В този ред на мисли, за мене е абсурдно оправданието, че майката се притеснява, че в болницата няма да се отнесат с нея подобаващо, че няма да се съобразят с нея и т.н. Именно за това се прави този избор на лекар предварително - защото това ще е човек, който знаеш, че ще се съобрази с твоите желания. Тоест - такова поведение и за мене клони повече към безотговорно, безотговорно към детето, което носиш. Няма нищо сигурно на този свят и ние не можем да сме сигурни в нищо...колкото и да се познаваме.
Както и да е, отплеснах се.
Основната ми мисъл беше, че се зачетох в темата, колкото и неприятен и болезнен да ми беше поводът, който е станал причина за тази буря там, и за себе си установих, че не е като да не съм съгласна и с другата страна. Особено и с частта за това, че определени хора не са компетентни по въпроси, изискващи по-специализирано образование и в този ред на мисли е опасно да се изявяват претенции за цялостност на картината и да се раздават категорични становища и мнения. Просто тонът и отношението за една пълноценна комуникация не са тези.
А който иска да не участва в такива неща и да води само пълноценна комуникация, винаги може да го прави на местата, където тя се получава.

Дълго стана, ще ме простите.

Чудя се какво да напиша и по темата ни, ама нещо сега не мога да измисля нищо, свързано с храна.
А, днес мъжът ми донесе ягоди. Бяха гигантски. Навсякъде на пазара пише, че са български. Вече въобще не мога да им вярвам. А как обичам ягоди само...
Явно ще се чакат черешите...при тях поне имам надежден доставчик.

# 646
  • София
аз също ще отговоря по "онази" тема тук, понеже "онази" е вече заключена и няма опция за отговор

съгласна съм с Щастливата, че винаги трябва да се търсят и по възможност - разбират различните гледни точки, но в "онази" тема видях толкова войнстващи и категорични в преценката си жени, че се уплаших! рядко съм попадала на такава жестокост във форум! на най-големите съдници само ще кажа - много е лесно в комфорта на своя офис или дом, да седнеш и пишеш категорични мнения по една или друга тема и да съдиш от висотата на своята неприкосновеност, СЪВСЕМ ДРУГО Е, когато в живота ножа опре до кокала и трябва да направите жизненоважен избор, и в хаоса на мислите ви се сблъскат страхове, комплекси, несигурности и желанието да направите това, което трябва според собствените ви ограничени разбирания - тогава само се молете изборът ви, колкото и да е правилен, да не доведе до точно обратното на хубавото, което сте очаквали!!!!

Вери, мисля, че усещам твоята чувствителност, не се отказвай от нас, дай си време за почивка от форума и не преживявай драсканиците на всеки тук, нашата хубава тема ще осиротее, когато и решиш да пишеш, ние ще сме тук и ще те чакаме  Hug

# 647
.:.Stef.:., според ГНМ с какъв конфликт е свързано образуването на кисти. Някъде четох, че е резултат на подтиснат гняв или вина.
cmilena, намерих книгата на Лидия Ковачева. Преди време я четох, сега пак ще я прегледам. Не съм правила гладувания и се страхувам май от тази процедура, както Soleil пише искам да съм под наблюдение, но в момента няма кой да ме наблюдава  Simple Smile.

В сайта си Вери и Милен в момента публикуват най-различни сокове, правят пречистване и мисля да се възползвам от някои рецепти там.

# 648
Некроза на яйчника - интерстициална

1) Конфликт, свързан със загуба (на дете, съпруга, родител, приятел, домашен любимец), поради смърт или напускане, изоставяне.
   2) Грозен, полугенитален конфликт с мъж (или с „мъжкарана”).

ОХ в окципитално-базалната част на медулата, дясна/лява, граничеща със средния мозък.

Некроза на яйчника, която обикновено не се забелязва. Поради некрозата спада нивото на естроген, което може да причини нерегулярни овулационни периоди или т.нар. липса на менструация, или аменорея (хормонална аменорея).

Възстановяване на некрозата: Тъй като яйчникът няма капсула, той образува кисти с различни размери. Тези кисти първоначално са течни и евентуално се втвърдяват, т.е. те се изпълват с мезодермална, хормонообразуваща тъкан. Такива кисти неправилно се диагностицират като „рак на яйчника”, дори и като „бързорастящ рак на яйчника”, тъй като мезодермалните клетки, образуващи естроген първо се размножават в течната киста.

# 649
Момичета, благодаря!  Hug
Търся си ник, май иде реч за един и същи човек.  Thinking При нас не е назначавала никакви изследвания, но ще прави точкови масажи и акупунктура.   ooooh! Вече и аз не знам какво да правя... Мислех, че постъпвам правилно, защото ни насочи лекуващия лекар, на когото имам доверие, а сега съвсем се обърках.  Sad Може би ще потърся още едно мнение...

По онази тема - според мен не е толкова важно какво мислиш, в крайна сметка всеки човек е различен, преминал е по различен път, важното е как изказваш различното си мнение. А това което се развихри... без думи!

# 650
Безобидна (или почти Wink ) - не съм компетентна по вашия проблем, затова и не изказвам мнение, но от сърце ти пожелавам детето леко да премине през диетата, пък и ти да успееш да се справиш с евентуалните претенции Simple Smile   Hug

# 651
Момичета, едва смогвам да чета Embarassed искам да се включа, но не мога Embarassed не ми стигат силите.

Искам само да се обърна към Вери Hug

Вери, моля те, стой си тук при нас, компанията ни е супер. Макар при присъствието на една особа да се поразмътиха водите сега пак всичко си е гладко и хармонично. Всички тук са незаменими  Hug И макар откъслечно и доста пъти неадекватно да се включвам, непрекъснато си мисля за вас.  Hug

Каквото и да се е случило в онази тема, тук е различно - надявам се и така и да си остане, там не ходи, но си стой тука при нас  Hug Heart Eyes Hug

# 652
  • София
http://www.gradinka.zaedno.net/ Моля, разгледайте тези покани, едната е за утре сутрин, невероятно хубаво е !

Вери, разбира се и аз мисля като  писалите преди мен, но пък ще те насърча да си починеш от форуми. Може би така ще се върнеш тук по-щастлива и по-безобидна Simple Smile
 (този похват не помня как се  казваше, но е само шега свързана с любовта царяща тук, а не намек)

# 653
Органично - нов сайт /все още в разработка/, който ще популяризира биопродуктите, ще се публикуват адреси и контакти с български биоферми с възможности за доставки.

# 654
  • София
момичета, ние ще бъдем там, моля, ако някой също планира да идва да ми пише ЛС да си разменим телефоните, за да се намерим , защото има много хора
разгледайте програмата, ние ще участваме Simple Smile
 http://www.roditeli.org/projects.php?type=ap&pro=3
ще хареса дори и на Палиа (ако съм запомнила правилно), финалът е "Сливи за смет"

# 655
И ние в даден момент ще минем през Южния парк или Витоша, да подпомогнем и чистенето  Simple Smile
Много хубави мероприятия се заформят  Peace

Аз също мисля, че трябва да уважим желанието на Вери да не форумства, въпреки че тя много ще ни липсва  Hug Но сайта го има, има и форум към него, тя винаги ще е пример за нас  Simple Smile

Правих моя любим борш, както се полага с почти всички възможни зеленчуци. А тия мъже около мен, като започнаха: Аз не ям зеле, другия - аз не ям тиквичка и т.н. Издебнах ги в другата стая и пасирах всичко и викам: Е, и крем-супа съм правила! А те - по 2 купи си сипаха  Mr. Green

За слузта: http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/oves … -iadki-s-plodove/ - коментарите

# 656
Този нов сайт е добро решение, дано да се напълни с полезна информация.

На мен ми е ясно защо Вери взе това решение - провокирана от злобата и липсата на толерантност в някои други теми.
Преди години, когато се регистрирах тук ме заля една помия от такива чешещи клавиатурата и тогава си обещах да не чета и пиша в теми, които биха ме провокирали. Пълен  ignore2
Днес дори видях нейн цитат оттук, нагло копиран в темата за подсъзнанието.. изопачен до N-та степен. Някой велики особи уж четат книжки, уж се учат да са човеци, но в крайна сметка си остават жалки и войнствени, самозабравили се в изтъкване на егото си и налагане на мнението си.

Вери Hug

# 657
...и аз разбира се уважавам решението на Вери /ако е взела такова наистина/ да не форумства тук Peace

Но теми и хора различни, тук мисля, че си е достатъчно хармонично и не мисля, че заради някой си трябва да се оттегли и от нашата компания.
Понеже чета основно тази тема и други такива, където пак на вас се натъквам  Hug Heart Eyes и ми е трудно да си предтавя как някой ще отдели време да кълве по клавиатурата и да злобее или незнам какво. Уж все теми, които да ни провокират да сме все повече Човеци, а май друго се получава... Shocked

# 658
Не ми се коментира... Хора разни...  Rolling Eyes Аз затова и не се заглеждам по други теми особено.
Неприятното е, че се вадят цитати от контекста и се интерпретират и то в тема от този подфорум, където хората (надявах се) са ни близки по мислене.

# 659
...минах диагонално през въпросната актуална тема последните дни и последните страници на друга...тъжно и мъчно ми стана...А на всичкото отгоре и беше поразчистено...представям си какво е било преди това, ужас...

И на мен ми се отписа...особено като разбрах, че и всякакви очи надничат тук и разнасят цитати из други теми.
Имах желание да си обсъждам много неща с вас, но ще замълча, разголването на душата не е за тук...още повече за чувствителни хора като мен.
Щастлива съм, че открих именно тук ХОРА.
....трябва ми време да се освестя...особено след като прочетох и за паралела, който е направен и за нашата тема /мен пряко ме касае, защото тук се "разголвам"/

Общи условия

Активация на акаунт