Попитай вътрешния дизайнер /2/

• 164 364
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Нивиана, огромно благодаря за съветите и отделеното време!!   bouquet
Ще проверим дали имаме възможност да изместим мивката под прозореца. Винаги ми е било мечта, но мислех, че няма да се получи с това разпределение на стаята. Притеснявах се и от факта, че фурната ми е до хладилника. Да не би да има проблем за самите уреди като са толкова близо един до друг? Скоро се надявам да се включа и с нови снимки!
ХУбав ден на всички!  Peace

# 631
Сложете  фурната под котлоните тогава. Имате мегдан.Но няма да е високо. Можете да вкарате и 30 см висок контейнер за изолатор.
Уж не би трябвало да си влияят  уредите, нали сме 21 век. По скоро да каже  някой ползвател, дали има проблем.

# 632
  • София
Здравей, Нивиана. Включвам се с питане за боядисване на един трегер ли, шайба ли  newsm78, не знам как се казва:
http://nmink.snimka.bg/properties/nov-dom.598934.23824797
Тук се вижда добре нещото на тавана.
Таванът ще е бял, стените ще са в наситен цвят (нещо между жълто, зелено и кафяво, не знам ка се казва). Въпросите ми са два:
1. Това нещо дали да бъде в бяло, или ако не как да стане боядисването така, че да не стои като лепнато и дразнещо?
2. Таванният корниз до нещото ли да спре? Или да го обиколи?
Предварително благодаря   bouquet

# 633
Боже, боже.  Наследена греда някаква е това. Шайба е стена.

И хубава работа, на таз прекрасна кухня.
Проблемът е , че не свършва в нищо. Тоест свършва в нищото.
Иначе  логиката  е - колоната между кухненските шкафове и гредата- отделени като обем - в един цвят.  Различен от тавана, различен от стените. Близък до плота, да речем сив.
Отсича се на вътрешен ръб. ВЪТРЕШЕН РЪБ. Това им го напишете на  майсторите с червено.

Моят съвет е, тва  нещо да продължи с картон до другата стена, и по двете  му вертикални чела да пуснете корнизи подобни на кухненските горе. Така ще се завърши картинката.
Ако не разбирате  какво обяснявам, кажете, ше го драсна. Да има  нещо като портал. Просто няма причина това да свършва така. Освен ако не  виси лампа над трапезарна маса от  него.
Прекалено ви е добра кухнята, за този незавършек. Помислете.

# 634
И на мен ми хрумна, че могат да провесят от там една лампа, тип фенер, бял, който ще им се върже и концептуално, а тази греда ще стои като стойка на фенера. Много по- добре, отколкото да слагат гипсокартони и да си осират и останалата част на тавана и стаята.

Апропо - кухнята ви чие производство е?

# 635
viper, чудесно ви е !
Защо винаги трябва да свършва някъде? то това му е интересното.

# 636
Защото , когато няма логика, окото и респективно съзнанието стои неспокойно при възприемането. Създава чувство за притеснение. Подобно на това от триъгълна стая. Имаме родово наслоено с годините  съзнание за възприемане. Ако там се сменя цвят, или  каквото и да е, и има повод да спира там - да.  Иначе стои като самоцелка.
Можем да стигнем до оня  въпрос за функцията и формата, и кое  кого следва, който обаче е необятен като този за кокошката и яйцето.
Когато се говори за архитектура, логиката, функцията са водещи.
При изкуството е обратното, или айде да не е обратното - има го момента- какво искал да каже твореца.

# 637
Нивиана аз забравих да кажа, че в  тази кухня

няма да има пералня, защото има мокро и тя ще седи там. А също така и съдомиялна не искам. Поне на този етап от време.

# 638

Да, има наслоено, но новото и последващото му въвеждане в повече домове се ражда все отнякъде:) - от някой постъпил нетрадиционалистки.

Също мисля, че тази "греда" ще е хубаво да е цветна.
Но да градят още картони или гипсо-фризове след нея .. не ми харесва.

# 639
Като каза триъгълни стаи, по варненските строителства от 50-те години има много жилища с триъгълни стаи. Ужас някакъв е!  Simple Smile За окото не знам, ама за обзавеждане...

# 640
Здравей Нивиана, имам и аз няколко въпроса. Искам да те попитам на много малка кухня шкафове във венге ще подхождат ли? в смисъл да не я направят още по малка да изглежда.Мисля си за акцент в кухнята  светло зелено. Едната ми стена която е със прозорец и балконска врата мисля да я боядисам също в зелено но се чудя за под/ламинат или плочки/ и плот в какъв цвят да са. Също така си мисля че ако и гърба е в зелено някакси ще паснат нещата. Ти какво мислиш?

# 641

На мен  пък не ми харесва така))  на вкус и на цвет тавариши нет, както знаем   261uu
Не мисля че е толкова красива или важна, че чак да е цветна. По скоро е нелепа.
А кухнята прекрасна. Все едно е от друго помещение. Затова се опитвам да я обобщя, присламча към даденостите, да не стои чужда.

Но - това е единствено моето мнение.
Не говоря за традиционализъм. Как да  го обясня. Има някои норми, например колите да са едноцветни. Не, че няма преливащи коли, или такива с изрисувани дракони.
Не казвам принципно, казвам  в контекста на тази кухня как ми стои тази недовършена греда.
 И сте права за кавичките. И греда не е.
Не ангажирам с мнението си, обяснявам откъде произтича. Ще стане много философски, ако продължа.

Като каза триъгълни стаи, по варненските строителства от 50-те години има много жилища с триъгълни стаи. Ужас някакъв е!  Simple Smile За окото не знам, ама за обзавеждане...

Моите впечатления от клиенти във Варна - са кръгли. Кръгли стаи, кръгли къщи, кръгли дневни.
Сигурно от морето, вълните. Но говоря за ново строителство, на 90 -те.
Не че е лесно за обзавеждане.

# 642
Нивиана, разбирам те напълно какво искаш да кажеш Simple Smile))
Може и да дразни, да, зависи.

viper е сложила още снимки. Сега виждам, че може да е търсена симетрия със стената в дясната част на кухнята.... така че по-добре да не продължават т.нар. "гредата".
Правят едноцветно (бяло, сиво, слон.кост) всичко на тавана и готово:) става стилно с кухнята.

P.S. На мен много ми харесва дотук.

# 643
  • София
Благодаря ви за предложенията. Уфф, това нещо май трябваше да го разкараме още отдавна, но вътре имаше някаква арматура и не посмяхме да го пипаме, защото просто не знаем какво е и за какво служи. Истината е, че мезонетите в този блок са направени в последствие и изобщо не знам кое от къде идва. Поне скосения нямаме.
И вас ви хвърлих в размисли с нещото...
lorenca, качих още снимки за да се види малко повече от помещението, макар че пак не се вижда достатъчно де. Сега като се замисля май наистина тази греда е дълга колкото стената от дясно...
pina, кухнята ми я направи един троянски майстор

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 22:21 от viper

# 644
Здравейте на всички!
Нуждая се от вашата помощ относно кухнята. Харесала съм тази фурна , като и абсорбатора е в черен цвят. Ще се придържам към класическия стил на обзавеждане. Стените са бели.
Какъв цвят да са кухненските шкафове??? newsm78
В много голяма чудунка съмммм и ще съм ви благодрна за помощта.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт