Хоспис !? Ползвали ли сте услугите им?

• 19 308
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Ох, красивата белла, толкова тежък е въпроса ти, че само преглъщам и чета.
Обичта се чувства от близките/болните/ хора. Не се упреквай за нищо.

Радвам се /макар, че не това е точната дума в момента/, че има и такива хосписи в България, в които се полагат грижите към болният, така че наистина да може да се облекчи /доколкото може/ болката и в двете страни. Казвам го това, защото е още прясна болката, от такъв хоспис, в който само заплащането беше в реда си/грижиха се наистина, но и близкият на болният трябваше да помага при обслужването на болният/.

С една дума, както и anа07 написа "Важното е болният да знае, че е обичан, въпреки всичко" Peace

# 16
Хоспис Света Екатерина в София, улица "Витошка поляна"
Никога не давайте родителите си в този хоспис, там е като от филм на ужасите.

# 17
Хосписът в Горна Баня Buona Vita е на ниво с обслужване, цена някъде около 800 лв без лекарствата. Мисля, че има и няколко самостоятелни стаи. Това, което е кофти там е, че не са направили вътрешна вентилация в коридорите и стълбището.  newsm78

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 11:43 от El Mariachi

# 18
Не е ли най-добре болният да си умре вкъщи а не в непозната сграда?

# 19
а ако не е на умиране, но няма възможност близките му да се грижат за него в нужната степен?
в хосписа, в който живее баба ми от 8 месеца, има възрастни хора, които са настанени преди няколко години - за тях се грижат и в някаква степен имат социален живот с другите в тяхното положение, какъвто не биха имали, ако са затворени някъде в някой апартамент например

# 20
  • Пловдив
    Всеки ден мисля за любимата си баба.На 90 години, с бистър ум и добро здраве си счупи крака и буквално за два дни отключи "галопираща" склероза. Да я дадем в хоспис беше най-трудното решение, което семейството ми е взимало. При все всички разумни доводи, че не е по силите ми да се справя, че имам майка с инсулт и дете от аутистичният спектър, че физически и психически всички бяхме на ръба, аз продължавам да живея с ужасното чувство за вина от решението си. Sad

# 21
аз продължавам да живея с ужасното чувство за вина от решението си. Sad

Ами недей. Сходна съдба го чака може би всеки от нас, хосписа е отговорно (и не е евтино) решение за близките ни. Не смятам, че любовта се изразява в саможертви и 24/7 грижи.

# 22
  • Пловдив
   По принцип е така, аз и затова казах, че напълно съзнавам "разумните доводи", но баба ми си отиде по много тъжен начин.Просто затвори очи, затвори уста и ни напусна.Както и да е...Минаха две години от тогава, в един момент ми се прииска да споделя, това е както философска така и много рационална тема...

# 23
Мнението ми е за хоспис ДАР в Надежда 2 - Нереално висока такса (над 1100лв. с памперсите, но без лекарствата) за тази овехтяла база, с лошо обгрижване, оскъдна и безвкусна храна, а рехабилитатор - само на книга!!

Общи условия

Активация на акаунт