Хърватия

• 171 535
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
На нас Любляна много ни хареса,което идва да докаже,че впечатленията и предпочитанията на хората са различни.Будва-тежко разочарование.Ако обаче слезете до Черна гора,вече са написани варианти за прибиране в Бг.Ние минахме Тирана,едно,защото не знаехме какво ни чака там(няма околовръстно,набиваш се в невероятен кошмарен за шофиране луд град),второ,защото искахме да включим Охрид в обиколката.
Иначе от Черногорското крайбрежие може да се приберете в Бг и през самата Черна гора.Ние сме били там на друго посещение в Черна гора-в планинската част-Национален парк Дурмитор,каньона на река Тара-много красивата част на Черна гора,но май пак се отнесох от темата Хърватска.

# 556
  • София
На мен Любляна не ми хареса особено,ще видим сега със Загреб как ще е :p

# 557
Благодаря за отговорите и ценните съвети!

Сега реших да видя друг подход, да тръгнем от София към Нови пазар, за нощувка, колкото да разполовим пътя и от там Котор.
За острова няма да имаме време, искам да вкюча: Котор, после Сплит, Трогир (по ваша препоръка) и Загреб . Та в промеждутъка между тях има възможност да се включи още нещо, но ми се иска да е по крайбрежието, за да не се убием от път, може и езерата, но чух много противоречиви мнения..  newsm78 Изглеждат много красиви, иска ми се да ги видя, затова направих нова програма, засега варианта  е:

петък 16.09 София- Нови пазар 342 км. Нощувка
събота 17.09 Нови пазар- Котор 320 км. Следобед в Котор, нощ.
неделя 18.09 Цял ден в Котор, може и да се разходим до Будва
пон. 19.09 Котор- Сплит 321 км. Следобед в Сплит, нощ.
вторник 20.09  Сплит
сряда 21.09  Сплит- Трогир
четвъртък 22.09  Трогир-Плитвички езера
петък 23.09 Плитвички езера-Загреб 130 км.
събота 24.09 Загреб през деня. Следобед- към Белград. Нощ.
неделя 25.09 Белград- София

Така по-удачен ли ви се вижда маршрута? Бихте ли ме посъветвали да променя нещо? Общо взето предпочетох Котор пред Любляна, ако наистина е толкова малка и не си струва, в Котор съм била и ужасно много ми хареса!  Heart Eyes Острова го махнах, за сметка на градовете по крайбрежието.

# 558
Захир, а в Дубровник били ли сте или умишлено го прескачаш? Защото и аз правя подобна програма, но за Дубровник съм отделила 2 нощувки.

# 559
И аз си помислих това за Дубровник.
Според мен втория ден доста ще се забавите по пътя, така че не брой следобеда в Котор.
Трогир стария град е толкова малък и се обхожда бързо, че ни трябва нощувка там, а и той е на 1/2 час път от Сплит т.е. този ден ти е малко празен. Той и предния ден ти е празен с този цял ден в Сплит, но ти си знаеш. В тази връзка аз пак най-нахално ти препоръчвам Задар.

Моето лично мнение, е че Котор Будва, Добровник и всички красоти наоколо са си отделна екскурзия, но пак казвам-лично мнение.

# 560
Била съм в Дубровник. Но мъжа ми не. Нямам нищо против да отидем, хареса ми, въпреки, че бях само в Стария град. Кое друго си струва да се види? Аз събирам вашите мнения и преправям програмата, ако видите само какви драсканици имам тука...

а така:
петък 16.09 София- Нови пазар 342 км. Нощувка
събота 17.09 Нови пазар- Котор 320 км. Котор, нощ.
неделя 18.09 Цял ден в Котор, може и да се разходим до Будва
пон. 19.09 Котор- Дубровник. Следобед в Дубровник, нощувка
вторник 20.09  Дубровник- Трогир (разходка) - Сплит следобед и нощувка
сряда 21.09  Сплит- Шибеник - Задар ( дали ще успеем да ги видим и двата града? Малки ли са?)
четвъртък 22.09  Задар- Плитвички езера
петък 23.09 Плитвички езера-Загреб 130 км.
събота 24.09 Загреб през деня. Следобед- към Белград. Нощ.
неделя 25.09 Белград- София

Знаете ли как е пътя от Загреб до Белград? Да разчитам ли за събота, 24.09, че ще можем да се разходим из Загреб през деня и късния следобед да тръгнем към Белград, да вечеряме и да спим?

# 561
Според мен е добре!
Един ден е възможен за Шибеник и Задар, като привечер по залез задължително бъдете до морския орган, за да слушате морето как свири и се наслаждавате на гледката.

# 562
Захир,
пропуснете Будва. Идете до Пераст - съвсем близо е до Котор по залива.

Много повече ми харесва новият маршрут.

# 563
 Hug Да. Сега се сетих, че и в Пераст съм била, беше разкошно!

Ужасно много ви благодаря, съветите ви са безценни!!!

Само да питам за Дубровник, старата част ако разгледаме е достатъчно, нали?
Лелел не знам..какво трябва да нося от там, че да се отблагодаря!!!  Laughing

# 564
  • софия
Предстои ми пътуване до Италия,с осем чaсов престой в Загреб.Моля за съвет,какво най много си заслужава  да се разгледа,как да оползотворя максимално краткото време там.Какво и къде бихме могли да хапнем,най вероятно ще сме позиционирани в центъра.И последно горе долу колко тяхна валута да сменя,нямам никаква идея.Благодаря предварително,нямам време да чета напред.

# 565
Само да питам за Дубровник, старата част ако разгледаме е достатъчно, нали?
Ми няма какво друго Simple Smile то останалата част е ж.к.
До о-в Локрум се предлагат разходки с корабче много, сигурно си ходила. От Бабин Кук има хубав залез, но иначе там са само хотели.

Eто две снимки от интернет, че моите са стари и не ги намирам (а и не са толкова хубави, иначе точно първата гледна точка и аз съм я снимала Simple Smile)

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 13:43 от Параход

# 566
Здравейте и от мен.
Планираме пътуване след две седмици и ми е нужен съвет относно Плитвичките езера.
Разбирам, че има три маршрута. Не сме свръх туристи, децата трудно понасят дългите преходи, жегата и тълпите.
Бихте ли ме посъветвали кой маршрут е най-удачен. Иска ми се да видим най-ценното. Може би и вариант, при който и да се повозим с кораб (за да поотпочинем  Laughing) И все пак това е основата причина да изберем Хърватска...
Имаме един ден за там. 
Поздрави

# 567
На входа има подроби брошурки и схеми с възможностите за кръгове.Мисля,че най-краткия е 3-4 часа,ние избрахме него и имаше само едно късо преминаване до близък бряг с корабче.Ако сте с деца и е топло,отидете рано,ако възнамерявате да останете дълго.Има много открити части и е доста напечено:)

# 568
  • София
Здравейте и от мен.
Планираме пътуване след две седмици и ми е нужен съвет относно Плитвичките езера.
Разбирам, че има три маршрута. Не сме свръх туристи, децата трудно понасят дългите преходи, жегата и тълпите.
Бихте ли ме посъветвали кой маршрут е най-удачен. Иска ми се да видим най-ценното. Може би и вариант, при който и да се повозим с кораб (за да поотпочинем  Laughing) И все пак това е основата причина да изберем Хърватска...
Имаме един ден за там. 
Поздрави

Първо виж добре тази карта:

Нямате време, имате деца...
Качвате се на панорамния бус/те го наричат влак, защото е с ремаркета/.
Има няколко маршрута, гледай картата...
St2 - St1   
St1 - St2   
St2 - ST3   
ST3 - St1
Какво е най-добре да направите, отивате до крайна, най-висока спирка и после слизате пеша през езера и водопади.

Ти трябва да прецениш заради децата дали е възможно, но надолу не е трудно, но свръх приятно.
После от централната спирка отивате до пристана и хващате лодката до P3, прекрасно е.

Там имате вариант да продължите пеша до това място, много красиво...

След това има пътека, която ще ви отведе до долна спирка на буса. И обратно към центъра.
Или да се върнете обратно с лодката, ако вече децата не издържат.

Това е най-изгодно като време и красота. И заради децата. Може да стане в един ден от по-рано, но ще е натоварено. Прецени дали да съкратиш...
По този начин сте били най-горе и най-долу, видели сте голяма част от най-красивото...   

Ще видите ТОВА Успех....

# 569
Благодаря ви за отговорите.
Благодаря, Блед. Подробна и точна както винаги. Точно от това имах нужда - подробно, с карта (опитах да я открия, но не успях  Embarassed Благодаря!)Помагаш ми за пореден път bouquet

Общи условия

Активация на акаунт