Хърватия

• 171 478
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
ха, много интересна работа, сигурно поне каменисти имат

# 76
Имат малки, по-скоро миниатюрни каменисти плажчета. Общо взето - това, което е на снимките..)

# 77
здравейте,  прочетох цялата тема и се убедих, че трябва да се разгледа тази държава ( досега все я минаваме транзит на път за германия);  решихме да обходим този полуостров истрия, най-северната точка на хърватия, дано края на септември времето е хубаво ; смятаме също така да идем и до Триест в италия; вече съм наясно кои градчета ( пореч, пула ,и до риека ще идем) и какво да се посети, ни питането ми е свързано със шопинг; може ли да ми кажете дали в хърватия има Н§М и С§А и изобщо кои вериги ги има и къде да се пазарува, благодаря ви Hug също кажете ми на плитвичките езера с две малки деца възможно ли е? количката има ли къде да върви?

# 78
  • В най - голямото село
nory какви красоти си показала  Hug

# 79
  • София
 Ами, гледах, гледах, вече нямам търпение, сърцето ми ще изхвръкне, чак ме хваща страх да не се разочаровам.

# 80
здравейте,  прочетох цялата тема и се убедих, че трябва да се разгледа тази държава ( досега все я минаваме транзит на път за германия);  решихме да обходим този полуостров истрия, най-северната точка на хърватия, дано края на септември времето е хубаво ; смятаме също така да идем и до Триест в италия; вече съм наясно кои градчета ( пореч, пула ,и до риека ще идем) и какво да се посети, ни питането ми е свързано със шопинг; може ли да ми кажете дали в хърватия има Н§М и С§А и изобщо кои вериги ги има и къде да се пазарува, благодаря ви Hug също кажете ми на плитвичките езера с две малки деца възможно ли е? количката има ли къде да върви?
Здравей Simple SmileНие това лято прекарахме 12 дни в Хърватия-обиколихме цялото крайбрежие-от Пула до Дубровник.Беше страхотно!!!Очарована съм!
Относно пазаруването-големите местни хранителни вериги са-Plodine,Konzum i Merkator.Първите 2 се срещат в почти всеки град.На мен лично Плодине повече ми допадна-в него има хубави топли витрини в които продават риба на скара-имат страхотни риби от типа на ципурата(за съжаление не им запомних имената)и ние си купувахме за вечеря.Конзумите са по-малки,но също добре заредени.Разбира се имат и Кауфланд ,Метро, но те са изненсени в края на градовете и то не във всеки град.
Относно езерата-мисля че няма да имате проблеми-беще пълно с немски,италиански и др.семейства с по 3 деца(поне 2 от които малки).Там придвижването е с автобус в началото,после с корабче и след това по едни дървени пътеки,достатъчно широки за количка.Само в края на нашият маршрут имаше по-стръмен участък,но също достатъчно широк.

# 81
И след като сте решили да разгледате повече неща,аз бих ти препоръчала да не пропускаш и Задар(особено вечер)-морският орган и Greeting  the sun-нещо наистина уникално!! Старият град на Сплит и двореца на Диоклециан,а също и Трогир-аз бях очарована от него.!!След него Дубровник изобщо не ми се стори толкова привлекателен.
Намерихме си и плаж с пясък(нещо по-рядко там),въпреки вече бяхме свикнали и с каменистият им.За сметка на това пък водата е кристална навсякъде.Нищо общо с водата на Черно море.

# 82
Някой ако иска по-подробна информация за забележителности,настаняване и тн-мога да съм полезна Simple Smile

# 83
mimipopova, благодаря ти за изчерпателния отговор; въпроса ми за шопинга не беше толкова за хранителните магазини, а конкретно за С§А и Н §М , че искам дрешки за децата да напазарувам Simple Smile

# 84
 :DSorry,прочетох поста набързо и реших да се включа. GrinningНо с това не мога да ти бъда полезна-на такъв шопинг не сме ходили. Simple Smile

# 85
  • Sofia
mimipopova, благодаря ти за изчерпателния отговор; въпроса ми за шопинга не беше толкова за хранителните магазини, а конкретно за С§А и Н §М , че искам дрешки за децата да напазарувам Simple Smile

Не знам с колко време ще разоплагате и колко ще ви се обикаля, но понеже си писала, че ще ходите до Триест, този аутлет не е кой знае колко далеч и мисля, че можеш да направиш един добър пазар Wink

# 86
Здравейте! Искам да попитам кой месец е най-подходящ за посещение на Дубровник?Мисля да ходим с автобус, че със самолет ни е много скъпо. Моля ви препоръчайте ми агенция и с какви пари трябва да разполагаме на човек за 7 дневна екскурзия ако приемрно в офертата влиза закуска и вечеря.

# 87
Здравейте
Изчетох цялата тема, но имам въпроси.
Видях едва на тази страница да се споменава Задар.
Ако всичко се развие в наша полза, догодина ще имаме възможност да почиваме в Задар.
Интересува ме кой сезон е най подходящ - иска ми се да разходим в околностите, но и един два плажа да направим ....
Моля който е ходил да даде малко повечко инфо за Задар.  Praynig
Предварително благодаря!  bouquet

# 88
  • София
Здравейте
Изчетох цялата тема, но имам въпроси.
Видях едва на тази страница да се споменава Задар.
Ако всичко се развие в наша полза, догодина ще имаме възможност да почиваме в Задар.
Интересува ме кой сезон е най подходящ - иска ми се да разходим в околностите, но и един два плажа да направим ....
Моля който е ходил да даде малко повечко инфо за Задар.  Praynig
Предварително благодаря!  bouquet
Задар е очарователно малко градче. Атмосферата в стария град е невероятна с тесните улички, фенерите, капаците на прозорците. Била съм там само за няколко часа в началото на май месец. Плажовете не бих казала, че са много привлекателни - доста е каменисто. Времето тогава по обед беше приятно. Но определено аз не бих отишла на плаж по това време на годината. Иначе имаше хора на плажа...

# 89
Задар е очарователно малко градче. Атмосферата в стария град е невероятна с тесните улички, фенерите, капаците на прозорците. Била съм там само за няколко часа в началото на май месец. Плажовете не бих казала, че са много привлекателни - доста е каменисто. Времето тогава по обед беше приятно. Но определено аз не бих отишла на плаж по това време на годината. Иначе имаше хора на плажа...

Благодаря ти. Доста се порових в нета и май ще се ходи юли, за да хванем по топло време.
А пътя до там тежък ли е от гледна точка на завои ?

Общи условия

Активация на акаунт