Сглобяеми къщи 3

• 372 656
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 420

Диоген, защо стойността на разрешението на строеж трябва да е включена в цената на къщата?

Това което се предлага от Гортех е комплексно строителство, включващо етапите от проектиране до ключ /или базисен пакет/.
Когато вие договорите проектиране на сграда, в масовият случай проектирането свършва когато архитекта ви връчи "Разрешителното за строеж". Друг е въпроса дали сте договорили това в цената на проекта си.
Та във връзка с горното комплексно строителство се предполага че с даването на аванс по сделката, започва изпълнението на всички етапи от строителният процес. Разрешителното е етап от това. За това ПРЕПОРЪЧАХ да се попита:

Включен ли е в цената Техническият проект и цената на Разрешителното за строеж?

Това е моето виждане, а варианти има много.

SvetlaK , учудва ме това което пишете за"фирми" и "марки" при положение, че в Търговският регистър не съществува нито Gortech или Гортех или още повече Nigor Ltd или Нигор . С две думи такива фирми не са регистрирани! Защо е нужно да ни се обясняват разлики в понятия?!

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 11:18 от diogen

# 421
Здравейте
Като се срещна с хората от Гортех ще ги питам как е точното име на фирмата. Аз не се ориентирах как да търся в търговския регистър но би трябвало името на български да се чете Гортеч ? Може ли да видите дали има в търговския регистър такава фирма Гортеч инженеринг/ Нигор лтд.
Може ли някой който е строил с Дом Хоби да ми каже как стои въпроса със сроковете в договора. За колко време му е бил договора, какви са били неустойките. От Дом Хоби казват че нямало проблем да се прави фундамент и да строи къщата като си внесъл проекта за одобрение но това не е вярно. Ако нямаш разрешително за строеж и се оплаче някой - идват глобяват и бутат. Аз както ги гледам нещата - 1 месец проект, минимум 30 дена в общината одобрение, после 15 дена за издаване на разрешително за строеж, после 1 месец фундамент и стана октомври/ноември. Това при най -доброто стечение на обстоятелствата.
Има ли проблем да се монтират тези къщи през есента? Ако се падне дъждовна и я навали къщата преди да съм я лакирал няма ли да се изметне дървото?

# 422
Фирма с името Гортеч не се открива в Търговският регистър. Това което са ви казали в Дом Хоби е наистина така. За дъждовете не се притеснявайте. Те ги импрегнират с ленено масло, но тази процедура е необходимо да извършвате ежегодно или максимум на две години, ако външните ви стени са със дървен сайдинг.

P.S. Това е последният ми пост в този форум. Наруших спокойствието на определени субекти в този форум. Сбогом!

# 423
  • Перник
...
SvetlaK , учудва ме това което пишете за"фирми" и "марки" при положение, че в Търговският регистър не съществува нито Gortech или Гортех или още повече Nigor Ltd или Нигор . С две думи такива фирми не са регистрирани! Защо е нужно да ни се обясняват разлики в понятия?!

В Търговския регистър ИМА фирми с думата "Нигор" в имената им. 3 броя.

И не е вярно, че може да се прави фундамент, или каквото и да било ПРЕДИ влизането в сила на разрешението за строеж. Дори и без някой да се оплаква, пак могат да минат на проверка и да те глобят. Обаче няма да бутнат нищо - издават ти предписание и ТИ за своя сметка си длъжен за събориш незаконния строеж.  Peace

# 424
Здравейте
За къщичките които правят в Сапарева Баня sglobiaemikashti.com някой може ли да ми даде отзиви. От там ми дадоха цена 500лв на квадратен метър до ключ без фундамент. За фундамента 50кв - 4500лв , за мазе 25кв - 4000лв. Това са приблизителни цени. Интересно че и те казаха че може да се почне фундамента преди да е излязло разрешителното за строеж. Явно повечето фирми хал хабер си нямат от законите.
Странно доста фирми ми отказаха да ми дадат оферти - като чуят сума 35000лв за 50 квадрата РЗП (с включен фундамент в цената). На мен 700лв на квадрат не ми се вижда толкова евтино!?!?!

# 425
  • Перник
Здравейте
За къщичките които правят в Сапарева Баня sglobiaemikashti.com някой може ли да ми даде отзиви. От там ми дадоха цена 500лв на квадратен метър до ключ без фундамент. За фундамента 50кв - 4500лв , за мазе 25кв - 4000лв. Това са приблизителни цени. Интересно че и те казаха че може да се почне фундамента преди да е излязло разрешителното за строеж. Явно повечето фирми хал хабер си нямат от законите.
Странно доста фирми ми отказаха да ми дадат оферти - като чуят сума 35000лв за 50 квадрата РЗП (с включен фундамент в цената). На мен 700лв на квадрат не ми се вижда толкова евтино!?!?!

За къщичките от Сапарева баня съм чувала, че човекът си поръчал къща за него, гледал как се прави и после почнал и той да строи, защото нямало никаква философия. Не знам дали е вярно. Звучи ми несериозно.  Peace
За започването на строеж преди влязло в сила разрешение - дори и да имат хабер от законите, на фирмите не им пука- глобата ще е за теб, като собственик, а не за изпълнителя  Wink
На мен една фирма просто не ми даде оферта. Без да съм споменавала сума. Просто не ми отговориха. Що за отношение към потенциалните клиенти, питам се...  Rolling Eyes

# 426
Срещнах се с човека от Гортеч/Нигор. Казва се Никифор Горненски. Според това което намерих в интернет май е ИЗМАМНИК http://www.gospodari.com/?go=reportages&p=detail&videoId=1141 

Иначе ми направи добро впечатление. Каза че всъчност фирмите са 2  - Апропемс ЕООД и Нигор ЕООД. Гортеч била технологията на строене. Показва ми някакъв проект ама аз като не разбирам какво да му гледам. Иначе обеща да ми покаже техни проекти и реализирани къщи, да ме води на строеж който изпълняват в момента....
Плащането може да се договори на етапи - това ще намали риска евентуално да ме завлекат с много пари Simple Smile

# 427
  • Перник
Срещнах се с човека от Гортеч/Нигор. Казва се Никифор Горненски. Според това което намерих в интернет май е ИЗМАМНИК http://www.gospodari.com/?go=reportages&p=detail&videoId=1141 

Иначе ми направи добро впечатление. Каза че всъчност фирмите са 2  - Апропемс ЕООД и Нигор ЕООД. Гортеч била технологията на строене. Показва ми някакъв проект ама аз като не разбирам какво да му гледам. Иначе обеща да ми покаже техни проекти и реализирани къщи, да ме води на строеж който изпълняват в момента....
Плащането може да се договори на етапи - това ще намали риска евентуално да ме завлекат с много пари Simple Smile

Много забавно... първата фирма има оборот от 0 (нула) лева за последните 3 години, а другата - запор, защото, съдейки по името на фирмата, в чиято полза е, не си е платил лизинга за колата  Twisted Evil

# 428
  • Варна
Фирма "Eврохолц" Ген. Тошево също строи сглобяеми къщи и то от доста години. Повече работят тук из нашия район . Мисля, че те са строили къщата на Софиянски в Подп. Чунчево. Сайта им е малко смотан  http://euroholz.bg/index.php?option=com_datsogallery&Itemid= … egory&catid=2

Цени не знам, но фирмата работи много отдавна, от 15-20 години може би .

# 429
Някой има ли мнение за http://www.richhouse.eu/?

# 430
  • густо майна Филибето
Фирма "Eврохолц" Ген. Тошево също строи сглобяеми къщи и то от доста години. Повече работят тук из нашия район . Мисля, че те са строили къщата на Софиянски в Подп. Чунчево. Сайта им е малко смотан  http://euroholz.bg/index.php?option=com_datsogallery&Itemid= … egory&catid=2

Изобщо не им е смотан сайта, всички снимки са на техни обекти.

# 431
  • Варна

Изобщо не им е смотан сайта, всички снимки са на техни обекти.

Не си ме разбрала, структурата на сайта не ми харесва и няма достатъчно информация за продукта, който предлагат. За обектите нямам мнение и както по-горе писах, фирмата е отдавна на пазара и предполагам коректна, щом се е задържала толкова време.

# 432
  • густо майна Филибето
Да,така е, какво включва панела можеше да го сложат на лично място, а и да са по-подробни в информацията за проектите  Peace
Но като се разрови човек, има си всичко описано на разбираем език http://euroholz.bg/index.php?option=com_content&task=view&am … =12&Itemid=38  , само финикйски знаци липсват, което също е разбираемо - дебелината на панелите варира, включените материали може да са различни, вариантите са много.

# 433
  • Някъде Там
Здравейте,
Търся фирма да ни направи фундамента за сглобяема къща район Костинброд. Може ли някой който е минал през това да ми прати на лични контакти на фирми Simple Smile Мерси предварително.   bouquet

# 434
  • Костандово
Здравей,вие само фундамент ли искате?

Общи условия

Активация на акаунт