Сглобяеми къщи 3

• 372 529
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 465
Преди трийсетина години си построих сглобяема къща-вила на 2 км от морето,край борова гора с поток минаващ през двора-голяма идилия,но сега съм трудно подвижна и не мога да ходя до там,пък и трудно ми е там и затова продавам,но къде да намеря желаещи.За толкова години видях,че къщата е прохладна през лятото и топла през зимата.Аз харесвам да се живее в къща.Блокове и апартаменти не.
А сглобяема къща се прави лесно.Аз сама жена с един дърводелец и помощ от съседите се справих.
Първо направихме плочата,а после вдигнахме стените и накрая фермите,сама съм ковала сачака на покрива.За керемидите наех фирма-станаха за 6 часа.7м на 8 м-56м2,а апартамента ми е 68м2,но къщата е със свободни пространства-обичам да е широко.Съседите ме питаха защо не зидам с тухли,но когато завършихме,казаха че е много хубава.Но баща ми взе материал и направи и тухлена пристройка.
Не си направил нищо ако не си построил една къща и не си посадил две дървета.

# 466
Преди трийсетина години си построих сглобяема къща-вила на 2 км от морето,край борова гора с поток минаващ през двора-голяма идилия,но сега съм трудно подвижна и не мога да ходя до там,пък и трудно ми е там и затова продавам,но къде да намеря желаещи.За толкова години видях,че къщата е прохладна през лятото и топла през зимата.Аз харесвам да се живее в къща.Блокове и апартаменти не.
А сглобяема къща се прави лесно.Аз сама жена с един дърводелец и помощ от съседите се справих.
Първо направихме плочата,а после вдигнахме стените и накрая фермите,сама съм ковала сачака на покрива.За керемидите наех фирма-станаха за 6 часа.7м на 8 м-56м2,а апартамента ми е 68м2,но къщата е със свободни пространства-обичам да е широко.Съседите ме питаха защо не зидам с тухли,но когато завършихме,казаха че е много хубава.Но баща ми взе материал и направи и тухлена пристройка.
Не си направил нищо ако не си построил една къща и не си посадил две дървета.

Обява имаш ли да я видим тази къщичка?

# 467
Не съм пуснала обява,но тя ще бъде за продажба на парцел-къщата е бонус,защото нямам документи за нея,не знам какво трябва за това,ако имате идеи-давайте,благодаря. bowuu

# 468
Здравейте, може би сте го обсъждали напред в темата, ако е така - извинявам се, но нямам време да търся. Имам въпрос - преди, поне до 2009 година, за сглобяеми къщи до 35 кв.м. не се налагаше да се вади разрешително за строеж. От това обаче, което чета в нета, се оказва, че вече е необходимо разрешение, плюс проект за строеж дори и на такава къща. Наясно ли сте как стоят нещата сега за тази квадратура на сглобяема къща. Аз ще се допитам и до архитект, на все пак ми се иска  преди това да съм запозната с нещата  дотолкова, доколкото и други хора са минали през  същите  въпроси и проблеми. Благодаря предварително.   bouquet

# 469
Здравейте, може би сте го обсъждали напред в темата, ако е така - извинявам се, но нямам време да търся. Имам въпрос - преди, поне до 2009 година, за сглобяеми къщи до 35 кв.м. не се налагаше да се вади разрешително за строеж. От това обаче, което чета в нета, се оказва, че вече е необходимо разрешение, плюс проект за строеж дори и на такава къща. Наясно ли сте как стоят нещата сега за тази квадратура на сглобяема къща. Аз ще се допитам и до архитект, на все пак ми се иска  преди това да съм запозната с нещата  дотолкова, доколкото и други хора са минали през  същите  въпроси и проблеми. Благодаря предварително.   bouquet

Четете "Наредба № 2 за застрояване в земеделските земи":
 https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … bv.50165853,d.ZWU

# 470
А някой има ли отзиви от фирма EkoHouse ? http://www.ekohouse.org/ ? Казаха ми много ниска цена но се чудя дали не са от фирмите-фантоми ?! Моля ако някой има мнение да пише . Поздрави !

# 471
  • Някъде Там
Здравейте,

Искам да попитам които са строили дървени къщи с какво мазахте дървото против пожар и против дъждове, сняг и т.н.

# 472
Здравейте,
Искам да попитам които са строили дървени къщи с какво мазахте дървото против пожар и против дъждове, сняг и т.н.
Ми то не се мажи за дъждове, сняг, а се пръска против нападение от дървояди и насекоми. Дървото т.е. конструкцията е изолирана до нея не може да достигне дъжд. За пожар какво да ти каже, при силен пожар всичко гори и тухлена да е къщата при силен пожар тя ще има 50% нарушение, при което ще пита за нова. А тази с дървените греди ще изгори цялата, но може да си направиш и с метална конструкция, яко това те притеснява, но яко питаш мен пожара е  най-малкия проблем, защото е бедствие появата на което зависи не  от къщата а от това което е в нея.

# 473
  • Перник
... За пожар какво да ти каже, при силен пожар всичко гори и тухлена да е къщата при силен пожар тя ще има 50% нарушение, при което ще пита за нова. А тази с дървените греди ще изгори цялата, но може да си направиш и с метална конструкция, яко това те притеснява, но яко питаш мен пожара е  най-малкия проблем, защото е бедствие появата на което зависи не  от къщата а от това което е в нея.

Металът също се деформира от високата температура при евентуален пожар  Peace

# 474
Ми то не се мажи за дъждове, сняг, а се пръска против нападение от дървояди и насекоми.

Това пръскане еднократно ли е при обработката на дървото или се прави на определен период?

Мои близки искат да строят такава, но не познават никой, който да им даде лични впечатления. Става дума за целогодишно живеене. Ще съм благодарна, ако споделят тези, които са ги ползвали поне 2-3 г.

# 475
  • в мечтите си
Здравейте!След много умуване се спрях на този вариант за жилище.Моля ако някой вече живее в такава къща ,нека сподели впечатления за фирми изпълнители,проблеми /ако има такива/ и цени на реализация.Може и на лични,но мисля,че има и други хора,които са със същите питанки.

# 476
цоп и аз тук, оглеждаме се за парцел и за сглобяема къща след това..
Знам, че искам едноетажна около 120-140кв, 3 спални, отделен кухненски бокс и трапезария и хол в едно

# 477
  • Някъде Там
Здравейте!След много умуване се спрях на този вариант за жилище.Моля ако някой вече живее в такава къща ,нека сподели впечатления за фирми изпълнители,проблеми /ако има такива/ и цени на реализация.Може и на лични,но мисля,че има и други хора,които са със същите питанки.
от тук си поръчахме къщата http://www.dom-hobi.com. за сега сме от 1 месец в нея не мога да казвам много плюсове и минуси. Плюс е че се отоплява много бързо и лесно(с ел. печка). Цените си ги пише на сайта, общо взето като цяло сме нямали проблеми с човека който ги предлага.Кажете какво друго ви интересува Simple Smile

# 478
Здравейте,

rumi_alex, в цената влиза ли фундамента?

Благодаря на SHB за наредбата, но може ли някой да преведе на човешки език, моля... Какво означава това, че "Чл. 3. Разпоредбите на наредбата не се прилагат в следните случаи:
1. за земеделски земи, които попадат в строителните граници на населените места, промишлените, курортните и вилните зони и селищните образувания, определени с ПУП по чл. 109 или чл. 111 ЗУТ;"

# 479
  • Някъде Там
Не не влиза фундамента. Той отделно и ти го прави друга фирма. Нашето е мазе и не мога да кажа колко излиза само фундамент Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт