Сглобяеми къщи 3

• 372 371
  • 1 080
  •   1
Отговори
# 750
Извиянявам се ако преповтарям нещата, но понеже не е обособено в началната страница, не успях да открия информация отностно общата цена на документите, които трябва да съберем докато стигнем до проект и строеж. До колкото прочетох, задължителните документи са следните :
1. Нотариален акт (копие)

2. Скица за недвижим имот от действащ регулационен и кадастрален план. Услугата се извършва от районната администрация и отнема от 3 до 14 дни в зависимост от вида й (експресна, бърза, обикновена).

3. Виза за проектиране - визата е необходима за започване на проектирането и за получаване на изходни данни от Електроразпределение, Водоснабдяване и канализация и др. Представлява копие от устройствен план с обхват поземления имот и съседните му поземлени имоти, с означени налични сгради и постройки в него и в съседните имоти и с нанесени линии на застрояване. Услугата се извършва от районната администрация и отнема от 3 до 14 дни в зависимост от вида услуга (експресна, бърза, обикновена).

4. Предварителен договор с електроразпределителното дружество - сключва се предварителен договор за присъединяване на обекта към електроразпределителната мрежа.

5. Предварителен договор с ВиК дружество - сключва се предварителен договор за присъединяване на обекта към водоснабдителните и/или канализационните системи.

6. Геодезическо заснемане на парцела - служи за основа на проектирането на сградата. Геодезическото заснемане се извършва на мястото на парцела и е необходима скица на имота, отнема една до две седмици.

Като гледам проектите се въртят около 2000лв за квадратурата, която търсим, но не мога да си направя сметката за останалото... Засега мисля, че имаме от изброеното нотариален акт и кадастрален план.

Здравей Диди,
аз мога да ти дам ориентировъчни цени за част от нещата:
1. нормално копие достега на всякъде ми стигна, не е нуждо да бъде нотариално заверено. само носиш оригинала с тебе
2.мисля че беше нещо 70-80 лева, ако правилно помня
3. не знам, имах я от предишния собственик
4. 140 лева за предварителния и още 700 лева за договора за строителния ток като му дойде времето.
5. не знам, скарах се с тях и минах през дирекция басейни. там оставих около 100 лева
6. геодезия и вертикална планировка за проект при мен беше 700 лева при 1000м2
7.цена на проект е около 20-25 лева/м2 разгъната площ, но имай предвид да ги подготвиш че в тази цена трябва да включва подробни количествени сметки за всички отдели в проекта. Редовно се скатават и прехвърлят работата на строителя, а той си залага както си иска и те цака след това с количествата, или го мързи да вади нещата точно и ти иска пари за този труд допълнително.
8. строителен надзор - уж не е нужен за еднофамилни къщи, но строителя обича да иска допълнителни пари за да подготвя документацията, така че реших да си наема надзора отделно - 1500 лева /с енергиен паспорт/
9. Инвеститорски контрол - при мен се разбрах с един човек - питбул, който за сега много добре си върши работата. /препоръчан от познат строител, който го е накарал да се препотява постоянно/ от първия протокол за разплащане ми спести около 1000 лева /пълвата седмица/. за него давам по 550 лева/месец... за 6 месеца звучи много, но той знае тънкостите при този занаят и къде строителните фирми винаги кледат да цакат...

Надявам се да успях да ти отговоря на въпросите...

# 751

Както Ви обещах качвам снимки, за да придобиете представа за "качество" и "коректност" на "Дом Неделчева"-гр.Варна
Срещу нашите пари, получихме недовършена къща ,а което е направено е безобразие....
Давам пример как се монтира външна блиндирана врата върху стърчащ не изразян картон от стената!!!
Показвам монтирани китайски вътрешни врати-недовършени,не съответстващ размер,с брава от едната страна,без насрещници-не могат нито да се затварят,нито заключват,монтирани накриво,без монтирани первази!!! ooooh! ooooh! ooooh!
Като ги видях останах "очарована" с какъв стил, професионализъм и майсторство работят!!! Whistling
Предполагам,че Веска Неделчева и Богомил Тодоров са със същите врати в тях....

# 752
Ужас! Възмутена съм!  ooooh! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

И аз съм мислила за сглобяема къща, но финансите са фактор..  Blush Blush

Иначе мои приятели си направиха и са доволни от richhouse.
Поне такива изпълнения не ни показаха, когато бяхме у тях  hahaha hahaha
(може и да ги е било срам baby_neutral )

# 753
Здравейте,

Моля ви за мнение и съвет - плащат ли се командировъчни на строителните работници от собственика на бъдещата къща или това е задължение на работодателя и каква е цената на командировъчните. И ако се осигури преспиване в населеното място от собственика, трябва ли да плаща на строителните работници режийни и по колко.

В процес сме на избор на фирма - сглобяеми къщи и ни казаха, че трябва да заплащаме ние, което ми се видя малко странно  newsm78, все пак ние не се явяваме работодатели на работниците и няма да имаме сключен договор с тях, а с фирмата.

Благодаря предварително за мненията.

И още един въпрос - какво е мнението ви за фирма Екомодул, ако някой има наблюдения.

Още веднъж благодаря предварително за мненията   bouquet

# 754
  • Перник
 luce, в един от проектодоговорите, които получих, докато събирахме оферти за нашата къща имаше клауза, че възложителят, т.е. ние, се задължава да осигури квартира на работниците  Shocked Автоматично ми изникна въпросът дали пък не се задължавам и баница да им правя  Laughing Осигуряването на квартира и заплащането на дневни и пътни на работниците си е задължение на техния работодател. Той, естествено ще си ги калкулира в крайната цена.

С "Екомодул" се среща мъжът ми и не беше особено очарован. Не ни хареса това, че ползват стиропор за пълнеж на стените. Конструкторът, с който работят обаче, е добър - той е проектирал и нашата къща.  Peace

# 755
Здравейте,

Моля ви за мнение и съвет - плащат ли се командировъчни на строителните работници от собственика на бъдещата къща или това е задължение на работодателя и каква е цената на командировъчните. И ако се осигури преспиване в населеното място от собственика, трябва ли да плаща на строителните работници режийни и по колко.

В процес сме на избор на фирма - сглобяеми къщи и ни казаха, че трябва да заплащаме ние, което ми се видя малко странно  newsm78, все пак ние не се явяваме работодатели на работниците и няма да имаме сключен договор с тях, а с фирмата.

Благодаря предварително за мненията.

И още един въпрос - какво е мнението ви за фирма Екомодул, ако някой има наблюдения.

Още веднъж благодаря предварително за мненията   bouquet

От кой град си ?

luce, в един от проектодоговорите, които получих, докато събирахме оферти за нашата къща имаше клауза, че възложителят, т.е. ние, се задължава да осигури квартира на работниците  Shocked Автоматично ми изникна въпросът дали пък не се задължавам и баница да им правя  Laughing Осигуряването на квартира и заплащането на дневни и пътни на работниците си е задължение на техния работодател. Той, естествено ще си ги калкулира в крайната цена.

С "Екомодул" се среща мъжът ми и не беше особено очарован. Не ни хареса това, че ползват стиропор за пълнеж на стените. Конструкторът, с който работят обаче, е добър - той е проектирал и нашата къща.  Peace

И аз съм чувала негативни неща за тях, от познати, когато проучвах нещата с нашата....бъдеща..

# 756
Привет, благодаря много за отговорите   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

От София сме, а ще строим в едно село, близо до Ботевград.

Да, май наистина конструктора им е добър защото си харесахме веднага проект, който точно отговаря на това ,как ни се иска да е разпределена нашата къща.

Относно пълнежа на стените - показваха ни различни видове материали, но не сме питали за цена.

BulgarskaMamma, ще бъда благодарна ако споделиш негативните неща, които си чувала, може и на лични, ако не представлява интерес тук.

Благодаря много предварително.

# 757
Здравейте!
 Някой има ли впечатление от форма "Миг 03" ?
Има ли някой, който си е направил преносима къща да сподели мнение, моля.

# 758
Здравейте!
 Някой има ли впечатление от форма "Миг 03" ?
Има ли някой, който си е направил преносима къща да сподели мнение, моля.

Аз лично не бих си купил такава. И те използват стиропор като изолация в стените. Отделно не съм чувал нищо хубаво от комбинацията на метал/дърво в една конструкцията. При смяна на температурите двата мателиала различно се държат, и ще има постояно проблеми с напуквания и процепи в стените/тавани.
За постояно живеене, със сигурност не.
За барака, бунгало може би.

# 759
здравейте искам да Ви кажа въобще не се връзвайте на промоцийте и разните глупости на фирма Eurohause Пазарджик, това са едни големи измамници ,който дължат пари на много хора , вкл. и на мен. Поискаха ми парите по Банкова сметка преводох им ги , след това с достта молене и спорове дойдоха монтираха ни една измислена конструкция от понцинкована ламарина , и от тогава само проблеми и дела...! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 760
  • Варна
Ооох като чета как плюете всички фирми...то не стига че са толкова много, ами явно няма и много читави. Дайте от доволните да чуем малко фирми за белия списък, че вече съвсем не знам към кого да се обърна. Някакви варненски фирми или поне такива работещи и във Варна?

# 761
  • Перник
Ооох като чета как плюете всички фирми...то не стига че са толкова много, ами явно няма и много читави. Дайте от доволните да чуем малко фирми за белия списък, че вече съвсем не знам към кого да се обърна. Някакви варненски фирми или поне такива работещи и във Варна?

Фирмата, която прави нашата къща (Sweet home) в момента има обект във Варна. Не би било коректно да кажа, че не са читави, но определено очаквахме повече от тях  Confused

# 762
  • Варна
за момента сме се спрели на ЕВРО ХОЛЦ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО.Малко са ретро-нямат сайт, без мейл комуникация..посетихме ги на място-технологията ми допадна..

опитвам се да кача нашия проект , но не ми се получава..

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 21:15 от smurf

# 763
  • София
за момента сме се спрели на ЕВРО ХОЛЦ ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО.Малко са ретро-нямат сайт, без мейл комуникация..посетихме ги на място-технологията ми допадна..

опитвам се да кача нашия проект , но не ми се получава..

Защо да нямат сайт? Имат:
http://www.euroholz.bg/

# 764
  • Варна
преди 2 седмици нямаше нищо на този адрес, управителят каза че са хакнали сайта-явно  го възстановяват , но така или иначе и в момента няма почти никаква информация в него..и все пак ако някой има отзиви ще съм благодарна
разбрах , че къщата на Стефан Софиянски в Поручик Чунчево са правили..
а разпределението от проекта как ви се струва?

Общи условия

Активация на акаунт