Истанбул 4

• 142 852
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пиша и аз в темата, да успокоя всички, които ще ходят до Истанбул с Караджа турс и ще са в Буюк Париж. Върнахме се днес, хотелът не е нищо особено, поочукан, но банята е чиста, има топла вода, сменят се хавлиите всеки ден, удобни са леглата и чисти, закуската не е нищо особено, но е достатъчна, кафето е отвратително. Най-големият проблем ни беше, че климатикът работи, но студено не излиза от него Simple Smile))) та се наложи да спим на отворен прозорец, но дори и така, жегата си е жега Simple Smile) Гледката от прозореца е потресаваща - към вътрешен двор и климатици, но пък от страната на улицата би било в пъти по-зле. Иначе, локацията на хотела е много добра и спокойно можеш да обиколиш цялата стара част пеша.

Възползвахме се от безплатната обиколка на агенцията - много сме доволни, гидът, който ни се падна (местен е, турчин от български произход), ни затрупа с информация и дори ни помогна да влезнем в Йеребетан, където опашката беше потресаваща. Друго не сме ползвали на Караджата, дори си бяхме с наш транспорт и успяхме да си организираме времето по наш си план.

Проблем имахме на връщане награницата от българска страна, където, благодарение на "желанието за работа и страхотна организация" на служителите, висяхме повече от 2 часа.

Благодаря на всички момичета, споделили впечатления и напътствия за Истанбул, от огромна полза ни бяха и наистина успяхме да направим програма максимум и да изкараме повече от чудесно.   bouquet

# 556
  • София
Да се разпиша и аз и да ви успокоя за Караджъ турс. Днес през нощта се прибрахме и добре, че пуснахме отпуска, че не знам как щяхме да изкараме. Границата минахме бързо за 1 час, но пак пристигнахме в 2,45 тук.
Автобусът беше хубав, нямахме проблеми с него. Хотелът - "Делта". Ами гадничък, но топла вода имаше винаги и не беше голям проблем. От екскурзиите им бяхме само на нощната обиколка из града и съм доволна. Иначе сами се оправяхме и видяхме доста неща, но пък и вече това ни беше 2-ри път и беше по-лесно.
Одрин хич не ми допадна като първо впечатление, но пък за един час какво ли може да се види. Но Селимие е превъзходна.

# 557
  • Варна
И ние се завърнахме вчера. Бяхме с Караджъ турс и сме много доволни. Имаме забележки, но са дребни. Не бяхме доволни от времето за рибния ресторант, тъй като всичко се претупва, тъй като след него е нощната разходка. Аз си дояждах рибата, всички бяха вече станали. Така че не я препоръчвам. Хотелът ни беше чудесен, местният ексурзовод също. Бих отишла пак с тях, но вече само за самостоятелно организирани мероприятия, тъй като разгледахме почти всички забележителности.
Истанбул се оказа много лесен за ориентация град. Веднъж ходили, вече няма да имате проблеми. А има какво да се види.
За тези, на които предстои пътуване препоръчвам да проучат за нощно пътуване с корабче по Босфора с ориенталска програма. Хора от нашата група бяха ходили, но са си го организирали случайно през местна тур. агенция. Взели са ги от хотела и са ги върнали. Струвало е 45 евро.
Относно негативните мнения за дадена тур. агенция мисля, че всичко е субективно. И в нашата група имаше постоянно мърморещи, сякаш целта им беше да скапят настроението на всияки. Ама и на тях не им е лесно де.....

# 558
  • Varna
Мама Мони е права
Хотела Делта е кофтар. Яд мЪЙ, че ми е адаш #2gunfire Навремето беше хубав хотел. Сега не. Добре, че поне сменят хавлиите всеки ден.  А и е далеч от спирка. А това хич не е маловажно!!!  Никога не бих отишла там, но се жертвах заради една приятелка.....ама и тя кри до последно, и
не само за това. Аз старото куче, дето давам съвети на вас Joy smile3538

# 559
  • Варна
Привет и от мен!
Днес се записахме за 30.06 от Варна-Истамбул.Има ли някой ,който ще пътува тогава?Ще ми бъде приятно да е така,поздрави! Simple Smile

# 560
И аз да се похваля - днес записахме вече датата на нашия уикенд в Истанбул - заминаваме на 16.09 Wink Мнооого време има дотогава, но какво да се прави - и двамата с мъжа ми сме затрупани с ангажименти през лятото и няма как... Дано уцелим хубаво есенно време в Истанбул Heart Eyes
С Караджъ Турс ще сме, вече споменах, засега нямам оплаквания от тях - подписахме днес договора, платихме си застраховката и така. Иначе още не се знае в кой хотел ще бъдем, знаете ли кога горе-долу може да се научи къде ще бъдем настанени? Предполагам седмица-две преди екскурзията? Иска ми се да знам предварително, за да си организираме някак придвижването из града, защото няма да ползваме допълнителните им екскурзии, а ще си организираме сами престоя.

# 561
Шехина, ние ходихме за втори път в Истанбул точно по това време-на 17.09. По това време на годината ,както и през цялата година де,Истанбул е прекрасен! Така че,не се притеснявай за това! Peace

# 562
  • София
Шехина щом сте с Караджъ хотелът ще ви кажат 2-3 дни по-рано. ilianagm може да каже техният хотел ако може ад ги помолиш да сте там. "Делта" хич не струва.
DELTA_DELTA като старо куче как пък точно в този коптор си се набила newsm78 Нищо де случва се Grinning

# 563
  • Варна
Нашия хотел беше Grand Asiyan  - нямаме оплаквания.

# 564
  • Варна
някой бил ли е в хотел Акгун?
Нашата резервазия е за там

# 565
Шехина, ние ходихме за втори път в Истанбул точно по това време-на 17.09. По това време на годината ,както и през цялата година де,Истанбул е прекрасен! Така че,не се притеснявай за това! Peace

О, да, аз също четох в пътеводителя, че най-хубавите месеци за посещение са пролетните и тези през ранната есен, така че не се тревожа особено, само се надявам да не е дъждовно Wink

Мама Мони, ясно Simple Smile Значи ще разбера къде ще спим малко преди пътуването, няма лошо. Ще опитам да измоля да не сме в Делта Wink

# 566
  • София
И аз да се похваля - днес записахме вече датата на нашия уикенд в Истанбул - заминаваме на 16.09 Wink Мнооого време има дотогава, но какво да се прави - и двамата с мъжа ми сме затрупани с ангажименти през лятото и няма как... Дано уцелим хубаво есенно време в Истанбул Heart Eyes
С Караджъ Турс ще сме, вече споменах, засега нямам оплаквания от тях - подписахме днес договора, платихме си застраховката и така. Иначе още не се знае в кой хотел ще бъдем, знаете ли кога горе-долу може да се научи къде ще бъдем настанени? Предполагам седмица-две преди екскурзията? Иска ми се да знам предварително, за да си организираме някак придвижването из града, защото няма да ползваме допълнителните им екскурзии, а ще си организираме сами престоя.

Миналата година бяхме там през септември, кум 25ти. Времето беше невероятно, тук беше хладно и дъждовно, взехме есенни дрехи и затворени обувки. А там лято- меко, топло, 30 + градуса... лично според мен, септември е страхотен месец  Heart Eyes  Не съжалявай, че не е юли или август, септември пак беше пълно с туристи, но и доста по-спокойно на фона на преди това. Съветвам те да си купите пътеводител, на мен ми беше много полезен.

тъкмо прочетох, че вече си имаш пътеводител.. значи с него и темите тук, ще се оправиш перфектно!

# 567
  • Varna
Хотел Акгюн се казва.
Била съм много пъти и наскоро бях. И писах дори тука...страОтен е хотела, страОтен. Наблизо е и спирката. От там може да си купите и Истанбул карт, както разбира се и жетончета.  Истанбул карт, се купува от една барачка, преди да пресечете и се качите на трамвая. Там се продава и минерална вода,  и разни други неща,ще го познаете, няма начин.

Мама Мони,
то не е от незнание, а, че за пореден път съм патка загубена...от добротата си страдам. На аверка да помогна, да и запълня място. Ама пък има и нещо добро.....да ви предупредя за този хотел и повече хора да знаят. Имаше и още нещо. Казаха, че има закуски и обяд, а обяд нямаше. Не, че не мога да си купя или разреша да отида където си пожелая. Но що лъжеш харата, някои не могат да си разрешат допълнителни разходи. Абе евтиния, не ми я хвалете. А на самото заминаване като ни изпращаха от фирмата, тая която се изявяваше за Бос, ще ме уварява мене, че тоя хотел е реновеиран. Реновоиран....дръжки! Аз като бях там за първи път през 2003 тогава ще да е бил такъв.  Уж не се пуши по стаите, а във нашата не стига, че беше пушено, ами и цигарите оставени във пепелника. Пък какви дупки имаше по стената и какви кабели висяхааа, че и  необезопасени #Crazy МъжО се сети да провери чаршафите, да не би да ни дават и използвани преди това чаршафи Joy  И те така Wink....но като съм във Истанбул, нищо не може да ми развали настроението за дълго време newsm47

ШЕХИНА,
Споко, дъжд ме е прал само април и октомври. Тя Илли вече ти е писала какъв е Септември. Аз и януари съм била и декември и ноември.....абе разкошно време бееее, разкошно!!! Simple Smile Ноември малко тъжно изглежда, ама и тука е така.

# 568
  • Варна
DELTA_DELTA ,
благодаря за инфото ,дано е така и всичко е ок.Отивам със семейството си за първи път и се надявам да няма неприятни истории.Очаквам другите пътуващи от Варна на 30.06.с фирма турал да се включат тук

# 569
  • София
Нашето пътуване съвсем наближи, а аз още не съм доизмислила програмата.  Embarassed Ще ви помоля за съвет. В петък сутрин явно ще ходим на безплатната обиколка организирана от агенцията, а след обяд ще разглеждаме каквото успеем в стария град - Света София, Топкапъ, водохранилището. После мисля да идем до Капалъ чарши и евентуално Египетския пазар. Ще вечеряме някъде покрай хотела и после по леглата.  Simple Smile В тази връзка се зачудих докога работят забележителностите... Предполагам, че пазарите ще са отворени до по-късно, но и в това не съм уверена...
Проблемът ми е в събота как да подредим нещата. Искам да отидем до Чамладжъ (нали там беше хубавата гледка), на разходка по Босфора, кулата Галата, евентуално Ортакьой и вечерта по Истиклял и пресечките му. Ще се радвам да ме посъветвате какъв да е дневният ред и как да навържа местата откъм транспорт.
В неделя сме на аквариум по настояване на половинката, а останалото време все някак ще запълним... Не правя отсега програми, защото не знам колко време ще загубим там и колко сили ще са ни останали. Simple Smile

И друго се чудих - има ли там по забележителностите от тези аудио гидове, които ти разкават какво гледаш? Не съм ги ползвала никога, но изглеждат много удобни.

Общи условия

Активация на акаунт