Пълно попечителство

• 6 297
  • 16
  •   1
Отговори
При пълно попечителство на майката, бащата има ли правото да взема дететп за 1 месец лятото?

# 1

Говориш за пълни попечителски права и съответно отнети родителски права. Би трябвало да ти го пише в решението.

Ако в момента водиш дело за пълни попечителски права над детето, докато не се произнесе съда имаш право да не даваш детето.

# 2
А ако все пак успея да получа пълно попечителство длъжна ли съм да му давам детето или губи правото си да взема детето за месец

# 3
Мисля, че не. И аз исках да му отнема правата и да си кажа... добре че не го направих. Само щях да си хвърля парите. Той така и така не го вижда в различен ден от Коледа или Рожден ден... Ако го поканя на рождения ден.

# 4
Ами надявам се и моя да не иска да вема детето, понеже сме в различни градове- на 350 км един от друг и ако вземе детето само ще го измъчат понеже за тях и 25 стотинки за солетки са излишен разход и детето може да мине и без тях

# 5
Ами надявам се и моя да не иска да вема детето, понеже сме в различни градове- на 350 км един от друг и ако вземе детето само ще го измъчат понеже за тях и 25 стотинки за солетки са излишен разход и детето може да мине и без тях
Всеобща практика е, че тези бащи забравят за детето си за два месеца. Както нашия татко съвсем ни е забравил.
От кога сте разделени, имате ли брак и дали те притеснява сега да взима детето?

# 6
Разделени сме от юли месец, сега чакам дата за дело. Докато бяхме семейство аз издържах и него и детето ( тръгнах на работа когато малката беше на 4 месеца). Сега пак аз издържам детето, не и е давал пари от 4 месеца, работодател ми е негов роднина- фирмата от която съм по майчинство, и нарочно ми бавят осигуровките за да не взема майчинство. Нямам осигуровки от януари месец. Сега детето е болно и едва намерих пари за лекарства понеже мина доста време от последния ми превод на майчинство. Казах му че детето е болно, но той не прояви желание да и помогне поне с лекарствата.  #2gunfire

# 7
Истината е, че родителски права трудно се отнемат. Дори и да не му ги отнемеш, повярвай ми той самият няма да иска да взима детето. Моят само ме запрлашваше, че ще дойде с 20 човека да вземе детето, защото съм го била отвлякла... А за една година го е виждал 4 пъти. От които на Коледа и Рожден ден.

# 8
Разделени сме от юли месец, сега чакам дата за дело. Докато бяхме семейство аз издържах и него и детето ( тръгнах на работа когато малката беше на 4 месеца). Сега пак аз издържам детето, не и е давал пари от 4 месеца, работодател ми е негов роднина- фирмата от която съм по майчинство, и нарочно ми бавят осигуровките за да не взема майчинство. Нямам осигуровки от януари месец. Сега детето е болно и едва намерих пари за лекарства понеже мина доста време от последния ми превод на майчинство. Казах му че детето е болно, но той не прояви желание да и помогне поне с лекарствата.  #2gunfire
Здравей, това, че фирмата, в която се водиш майчинство, бави здравните осигуровки, не означава, че ти нямаш право на майчинство.
Имам предвид, че дори и при неплатени осигуровки, фирмата е длъжна да подава декларация 1. Нои изплащат майчинството след получаването на декларацията. Те не търсят дали са платени здравните. А ако фирмата не подава декларацията, подлежи на глоби. Би ли обяснила по-подробно какъв е точно проблема?

# 9
Нямам нищо подадено от фирмата. Звънях в НОИ, казаха ми че когато ми се преведат осигуровките, тогава ще ми се изплати майчинство. Звънях в НАП, казаха ми да подам жалба. Подадох я, но ми обясниха, че не се знае дали ще я уважат и ще вземат мерки за санкция и пр.

# 10
Причината да не ти изплатят майчинството е че фирмата не си е подала декларацията. Нои са длъжни да направят проверка! От кой град си?

# 11
Майчинството ми е от Свищов, но след като се разделих с мъжа ми се върнах във Видин при родителите ми. Незнам по какъв начин вече да действам, за да си получа парите- дете не се гледа от въздуха, но "таткото" иска да ми покаже колко съм зависима от него

# 12
Сигнал в инспекцията по труда подаде ли? Ей тия български служби ще ме убият просто...
На твое място щях да  побъркам и НОИ и НАП и Инспекцията по труда. Все някой трябва да направи проверка на фирмата, а принципно такива проверки хич не са желателни....

# 13
Сигнал в инспекцията по труда подаде ли? Ей тия български служби ще ме убият просто...
На твое място щях да  побъркам и НОИ и НАП и Инспекцията по труда. Все някой трябва да направи проверка на фирмата, а принципно такива проверки хич не са желателни....
[/q Cry

Ами не съм. Но лошото е, че повечето неща трябва да направя в Свищов или В.Търново, а не от Видин. Като че ли не живеем в една държава, и не сме една шепа хора. Ще търся някакви телефони на Инспекцията по труда, да звънна д апитам може ли от Видин да подам сигнала. Благодаря за идеята, за тях не се и бях сетила

# 14
Добре де  иди в тия служби на място във Видин. Попитай точно каква е процедурата, ако трябва вдигни скандал. Не може така! За неплатени осигуровки, не би следвало да не ти платят майчинството.

Общи условия

Активация на акаунт