"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 890
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Само да ви кажа, че се влюбих в памперсите на Пуфис!  Heart Eyes
Моля за подробности!  Hug

Миришат мнооооого приятно.... В интерес на истината една леля вчера в рейса се беше парфюмирала с нещо подобно  Mr. Green
Нямат зелената лента като на Памперс и Молфикс, и са много мекички и весели. Тънички са като Памперсите.
Но аромата им много ме кефи!  Peace

# 616
# 617
  • Пазарджик
...
Здравей Mimsat,
кърмя я общо взето на поискване,но пак приблизително има интервал от около 2,5 часа,като давам и двете гърди.На лявата гърда се задържа по-кратко време(около десетина минути),на дясната-около 20-25 минути.
Нощно време я кърмя 2 пъти-към 3 ч. и към 5 ч.,като тогава не давам добавка-млякото явно й стига.
АМ давам след кърмене.Добавката е задължително при храненето към 10 ч. сутринта,късния следобед и вечерното хранене преди сън(общо около 4 дохранвания за 24 часа),като средно консумира между 60 и 75 мл на хранене.

За още инфо съм насреща  Wink  Hug

Здравей bonbolina,

малко сметки първо данаправя, за да е сигурно, че съм разбрала правилно:
- дохранване - 4 х 70 мл (средно) = 280 мл за 24 часа
- дневен общ прием - 750 мл (средностатистически погледнато)
- за кърмата остава - 750 - 280 = 470 мл

Това е наистина чудесно! Реално погледнато, дохранването не е никак голямо като количество и има всички шансове да се намали още, а дори и да се премахне въобще. Важното е да става постепенно и плавно!

Още малко сметки - за броя на храненията:
- приблизителен интервал 2,5 часа
- общ брой за 24 часа - 24 / 2,5 = 9-10 хранения
- приблизително разпределение: 3, 5, 7:30, 10 (с дохранване), 12:30, 15, 17:30 (с дохранване), 20, 22:30 (с дохранване)

9-10 хранения за 24 часа е много добър брой, особено когато се осигурява достатъчно време за престой на гърда.

От описанието разбирам, че ти правиш нещата съвсем правилно. Явно Калина не обича особедно да суче на лявата гърда? Мислиш ли, че смяната на позата ще има ефект и ще я задържи по-дълго на нея, така че да я стимулира още по-добре? Има бебета, които имат предпочитания на коя страна да лежат. В случай, че я кърмиш в поза класическа люлка, това означава, че когато суче от лявата гърда, тя лежи на дясната си страна. Ако пердпочита да лежи на лявата си страна, може да опиташ да я кърмиш в поза футболна топка. Често майки откриват, че намират по-удобни и удачни пози, когато експериментират с тях.

Може ли лявата гърда да е по-слабо стимулирана, от там да произвежда по-малко кърма и това да е причина Калина да не я предпочита?

Дали си опитвала компресия на гърдата, за да задържиш интереса към лявата гърда малко по-дълго? Ако искаш, мога да ти опиша подробно как се прави.

Друго, което ми идва на ум - може първо да започнеш с дясната (щом я предпочита) и след като започне да слиза кърмата, бързо да я прехвърлиш на лявата, без да я въртиш, просто я приплъзваш под ръката ти към лявата ръка в поза футбулнат топка. Сучейки от дясната гърда, тя е стимулирала вече слизането на кърмата и в лявата и би следвало да суче с по-голямо желание от нея. Когато спреда суче активно, може да приложиш компресия на гърдата и след това да я сложиш на дясната.

Много майки, които дохранват и се опитват да намалят добавката, прилагат една схема:
- кърмят от първата гърда, после от втората, после отново от първата и отново от втората (звучи малко трудно и продължително, но всъщност повтарянето на гърдите, дори и за по 5-10 мин, дава допълнителна стимулация, а и поемане на още малко кърма, като това може да е по-приятна алтернатива на доизцеждането, което понякога се практикува при желание за увеличаване на кърмата)
- дават добавка, в случай че бебето изглежда още гладно
- намаляват с приблизително 30 мл дневната дажба от добавката в продължение на няколко дни - например вместо по 70 мл (при 4 броя дохранвания), дават по 62-63 в продължение на 2-3 дни. След това започват да дават по 54-55 2-3 дни и т.н. Целта е да става бавно и постепенно и да се следи детето - да пишка добре, урината да е без мирис и наситен цвят, лигавиците да са влажни, бебето да е жизнено.
- избират да дават добавката с алтернативен на шишето метод - лъжичка, чашка, пипетка, спринцовка без игла (насочена към вътрешната страна на бузката на бебето)

Много е важно мама да успява да си почива и да поспива с бебчето през деня. Понякога това може да е истинско предизвикателство, но е от значение майката да се грижи добре и за себе си.

Ще се радвам, да споделиш дали нещо от тези неща мислиш, че би проработило при вас и какво ти е мнението.

# 618
look_at_me и аз може да съм във Враца по празниците. Пиши когато разбереш кога ще посетиш пробива и зелето  Grinning

# 619
...
Здравей Mimsat,
кърмя я общо взето на поискване,но пак приблизително има интервал от около 2,5 часа,като давам и двете гърди.На лявата гърда се задържа по-кратко време(около десетина минути),на дясната-около 20-25 минути.
Нощно време я кърмя 2 пъти-към 3 ч. и към 5 ч.,като тогава не давам добавка-млякото явно й стига.
АМ давам след кърмене.Добавката е задължително при храненето към 10 ч. сутринта,късния следобед и вечерното хранене преди сън(общо около 4 дохранвания за 24 часа),като средно консумира между 60 и 75 мл на хранене.

За още инфо съм насреща  Wink  Hug

Здравей bonbolina,

малко сметки първо данаправя, за да е сигурно, че съм разбрала правилно:
- дохранване - 4 х 70 мл (средно) = 280 мл за 24 часа
- дневен общ прием - 750 мл (средностатистически погледнато)
- за кърмата остава - 750 - 280 = 470 мл

Това е наистина чудесно! Реално погледнато, дохранването не е никак голямо като количество и има всички шансове да се намали още, а дори и да се премахне въобще. Важното е да става постепенно и плавно!

Още малко сметки - за броя на храненията:
- приблизителен интервал 2,5 часа
- общ брой за 24 часа - 24 / 2,5 = 9-10 хранения
- приблизително разпределение: 3, 5, 7:30, 10 (с дохранване), 12:30, 15, 17:30 (с дохранване), 20, 22:30 (с дохранване)

9-10 хранения за 24 часа е много добър брой, особено когато се осигурява достатъчно време за престой на гърда.

От описанието разбирам, че ти правиш нещата съвсем правилно. Явно Калина не обича особедно да суче на лявата гърда? Мислиш ли, че смяната на позата ще има ефект и ще я задържи по-дълго на нея, така че да я стимулира още по-добре? Има бебета, които имат предпочитания на коя страна да лежат. В случай, че я кърмиш в поза класическа люлка, това означава, че когато суче от лявата гърда, тя лежи на дясната си страна. Ако пердпочита да лежи на лявата си страна, може да опиташ да я кърмиш в поза футболна топка. Често майки откриват, че намират по-удобни и удачни пози, когато експериментират с тях.

Може ли лявата гърда да е по-слабо стимулирана, от там да произвежда по-малко кърма и това да е причина Калина да не я предпочита?

Дали си опитвала компресия на гърдата, за да задържиш интереса към лявата гърда малко по-дълго? Ако искаш, мога да ти опиша подробно как се прави.

Друго, което ми идва на ум - може първо да започнеш с дясната (щом я предпочита) и след като започне да слиза кърмата, бързо да я прехвърлиш на лявата, без да я въртиш, просто я приплъзваш под ръката ти към лявата ръка в поза футбулнат топка. Сучейки от дясната гърда, тя е стимулирала вече слизането на кърмата и в лявата и би следвало да суче с по-голямо желание от нея. Когато спреда суче активно, може да приложиш компресия на гърдата и след това да я сложиш на дясната.

Много майки, които дохранват и се опитват да намалят добавката, прилагат една схема:
- кърмят от първата гърда, после от втората, после отново от първата и отново от втората (звучи малко трудно и продължително, но всъщност повтарянето на гърдите, дори и за по 5-10 мин, дава допълнителна стимулация, а и поемане на още малко кърма, като това може да е по-приятна алтернатива на доизцеждането, което понякога се практикува при желание за увеличаване на кърмата)
- дават добавка, в случай че бебето изглежда още гладно
- намаляват с приблизително 30 мл дневната дажба от добавката в продължение на няколко дни - например вместо по 70 мл (при 4 броя дохранвания), дават по 62-63 в продължение на 2-3 дни. След това започват да дават по 54-55 2-3 дни и т.н. Целта е да става бавно и постепенно и да се следи детето - да пишка добре, урината да е без мирис и наситен цвят, лигавиците да са влажни, бебето да е жизнено.
- избират да дават добавката с алтернативен на шишето метод - лъжичка, чашка, пипетка, спринцовка без игла (насочена към вътрешната страна на бузката на бебето)

Много е важно мама да успява да си почива и да поспива с бебчето през деня. Понякога това може да е истинско предизвикателство, но е от значение майката да се грижи добре и за себе си.

Ще се радвам, да споделиш дали нещо от тези неща мислиш, че би проработило при вас и какво ти е мнението.

Здравей Mimsat,
да,правилно си разбрала нашата схема на хранене.
Редувам гърдите както ти си описала,позата футболна топка също я прилагам отвреме-навреме.
В началото лявата гърда беше предпочитана от Калина,още повече че заради неправилно поставяне бях получила голямо разраняване на дясната гърда(но въпреки всичко се научих как да я поставям и там).Когато започна да зараства ,малката сама си предпочете дясната,започна да се задържа повече на нея и стимулира производството на повече кърма сама,а на лявата гърда започна да намалява.
Сънят през деня е мираж-Калина спи по около половин час след всяко хранене и след това будува(така е от раждането).
Така като гледам май ще опитам с намаляването постепенно на АМ.
Ще докладвам при каквато и да е промяна.

Благодаря ти много!   bouquet

# 620
 ММ се объркал и вместо памперс, взел пуфис. И на мен първоначално ми харесаха, попиват добре, но на следващия ден Ивайла беше жестоко подсечена, минах пак на памперс и проблема го няма. Явно на нас не ни понесоха. Гггъбка, нали ти беше писала за някакъв оранжев памперс, в кои точно вериги магазини го имаше?
 Нощни, благодаря, аз вчера се порових относно разделното хранене и останах втрещена колко неправилно се храним ние според него. не знам как успяваш да спазваш принципите му.
 Още нещо щях да пиша... ама както се казва ...друг път като се сетя
 Мишел, тази активна гимнастика изглежда практична, може би ще се ползва доста повече от месец
 Хубав ден!

# 621
  • София
ММ се объркал и вместо памперс, взел пуфис. И на мен първоначално ми харесаха, попиват добре, но на следващия ден Ивайла беше жестоко подсечена, минах пак на памперс и проблема го няма. Явно на нас не ни понесоха. Гггъбка, нали ти беше писала за някакъв оранжев памперс, в кои точно вериги магазини го имаше?
Тези,които са произведени за БГ ги има в Кауфланд,Билла,Хит...сигурно и в други.А в някой детски магазини има и турски.На мен първите по-ми харесват,нямат зелена лента,а вторите имат,но специално на Симонка и двата вида и понасят.

# 622
Гледам, че нашият малък мъж предпочита да пипа играчки и други работи предимно с лявата ръка... И само нея смуче... Знам, че е мноооого рано да се каже дали ще е левичар като баща си, но все пак да питам вие забелязвате ли такива работи??  newsm78

# 623
  • София
Гледам, че нашият малък мъж предпочита да пипа играчки и други работи предимно с лявата ръка... И само нея смуче... Знам, че е мноооого рано да се каже дали ще е левичар като баща си, но все пак да питам вие забелязвате ли такива работи??  newsm78
Синът ми така пипаше все с лявата ръка,сега малката повече с дясната пипа.А преди няколко дни при Гала гостува д-р Чавдаров и говореха за акушерската пареза и тй каза че при здраво кърмаче трябва да има пълна симетрия в движенията на двете страни,обаче на мен това ми се струва малко странно,Симонка като маха с ръчички или крачета не ми изглежда чак пък толкова симетрично newsm78

# 624
Симетрично Mr. Green!
Как симетрично Laughing! Що, ние да не би да извършваме симетрични движения?

За доминираща ръка е тоооолкооова рано. Някъде сле 4-тата година.

# 625
Малееее, Бире, как ще ти миришат приятно Пуфис?
На мен са ми хипер гадни.  Sick

Айде, дами, моля да разгледате предложенията за форумната среща

http://www.panoramata.com/hotel_bg.htm

http://www.visit.bg/staedte/photel.php?hotid=220

http://evergreen-palace.net/

http://www.hotel-yaev.com/garden.htm

# 626
kamelia petkova,  и ти ли си от Вр Laughing суперско ако е така, а дали се познаваме

# 627
 Гггъбка, благодаря, аз като цяло съм доволна от памперс, само дето от време на време й излиза акото от към гърба, затова съм решила да видя този оранжевия как ще е. Иначе и либеро пробвах, ама нещо не попиваха много добре и редовно беше омазана, а и нещо много дебели ми се виждаха.

# 628
Пуфисът миришат, така ли newsm78?

# 629
Прибрахме се.
Отчет, Кали е 5,030 кг./+580 гр./ ,59,5 см/+2 см/. Сложихме втория Симфлорикс, Пентаксим нямаше- по-нататък когато има и ще е от новата петвалентна ваксина не помня как се казваше. Много съм доволна от нашата педиатърка, когато и казах, че вече сме изцяло на АМ, тя ме пита давам ли вече сокчета, когато отговорих отрицателно тя ми заяви: "Добре, айде да изчакаме още преди да ги почнеш."  newsm10 smile3501 бях повече от съгласна. А ми бяха казали, че била привърженичка на ранното захранване  newsm78 newsm78 newsm78 .

careener, Кали не я къпя всеки ден, крустички по главата открих миналата седмица и по метода на Бубето почти ги изчистих, само че аз ползвах бебешка четка за коса вместо гребенче. Имаме нещо като хавлиена ръкавица за къпане на Кали,не знам точно как се казва, та с нея при къпане леко трия веждите и крустичките падат, сега са останали точно три малки точки на двете вежди.

Оранжев памперс мисля, че има и в Карфур и в DM.

Общи условия

Активация на акаунт