"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 983
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,  

Към ЛЛЛ и вас момичета,  Рая от 2 дни пропуска още едно хранене, знам че кърмата ми ще се регулира, но се притеснявам,че така ще поема по малко храна. И съответно дали ще и стига. Преди спеше без да се храни от 12.00 до 6.00, в 6.00 сучеше в просъница и спеше до 8.00-9.00, а сега започна да не се събужда за храненето в 6.00.

И въпроса на КЪРНИЪ ме интересуваше но вие отговорихте. Hug

# 76
Някой беше питал дали може да се спортува при положение,че кърми- ДА . Аз спортувам вече месец и не се отрази на кърменето , от месец играя тенис.

# 77
  • в Надежда-та
bonbolina при нас само градушка не е валяла, от сутринта на 2 пъти дъжд валя, 2 пъти слънце пече, сега е облачно, а по едно време и вятър духа Crazy
Ама след малко храня дребното, чадъри, дъждобрани......и марш вън Naughty

# 78
1. Слинг - мислех да купувам, но само заради кърменето навън, че да се крием, но в последстиве се отказах
2. Кенгуру - татито има голям мерак да я носи в него, голяма радост е, но още не го е ползвал, аз кръст за тези неща нямам
3. Шезлонг - исках май, но нямам
4. Активна гимнастика - нямам, незнам дали си заслужава
5. Стерилизатор - ползвам, предимно за помпата и прилежащите и части, контейнери за кърма и т.н.
6. Помпа за кърма - не бих си представила кърмене без нея, големи болки облекчава
7. Бебефон - ако го нямаше, незнам как щях да изляза от стаята спокойно, ползвам го постоянно
8. Бънджи - смятам да ползвам, обещали са ми го подарък
9. Свирещи играчки - да
10. Чесалка за венци - ще купуваме после
11. Проходилка - мисля да ползваме, смятам, че ще и е забавно, то може ли близо година само да се лежи и да се седи от време на време  Rolling Eyes  Peace
12. Анатомична ваничка - моята хем е калпава и незнам как щях да я къпя иначе, първия месец -два на ръка, но след това вече и е голям кеф вътре, облегната и си ритка щастливо
13. Стол за хранене - ще купим, задължително е май
14. Уолкър - не знам
15. Преносима кошара (която по-късно става на кошара за игра) - взехме назаем за племенницата ми докато са тук, но се надявам да остане в хола да си играе детето  Mr. Green
16. Люлка - нямам, много ми харесва идеята, но много скъпа ми идва
17. Нагревател - не
18. Въртележка за кошара - ето това мисля, че компенсира всякакви активни гимнастики, шезлонги и т.н., страшно се забавлява с въртележките имаме две, едната пластмасова, другата е плюшенка много разнообразна с мечо пух и приятели, невероятно любима и е  Heart Eyes
19. Уред за приготвяне храна на пара    - не, не съм мислила още, може и да взема
20. Стол за кола - няма две думи, въпреки, че ми се вижда много неудобен, сгъвката ми се струва неестествена  Peace, но все още не сме го ползвали много
21. И ред на най-полезното нещо за мен - Възглавница за кърмене, която служи и за нещо като шезлонг сега, слагам я да легне в нея, да е повдигната да гледа наоколо, след това закрепя детето да я застопорява при седеж, и за тренировки за пълзене я дават  Simple Smile

# 79
  • София
Сега се връщаме от Хиполенд. Бяха ни подарили ваучер за там и взехме една Активна гимнастика. Йоана определено прояви интерес и поседя половинм час там, като биеше играчките и им говореше. Мисля, че ще и служи известно време за забавление:)

# 80
Исках и още нещо да споделя с вас, едно семпло разказче (по темата ни е   Wink )от сборника на Ваня Щерева - Любовни упражнения. Разказът е на Даниела Овчарова.
-Ало?
-Да, кажете.
-Моля ви, елате на адрес...
-Първо ми кажете какъв е проблемът.
-Плаче!
-Кой плаче, госпожице?
-Бебето! Непрекъснато. Моля ви, елате! Н е знам какво да правя.
-Каква е възрастта?
-Осемнайсет.
-Осемнайсет месеца?
-Не, осемнайсет години, ненавършени.
-Не вашата, на бебето възрастта!
-Четирийсет и два дена.
-Кърмите ли го?
-Не, нямам кърма.
-Нахранено ли е?
-Да.
-Вода дадохте ли му?
-Да.
-Биберон?
-Плюе го.
-Памперса сменихте ли?
-Три пъти. Не спира. Чувате ли?
-Чувам. Докосва ли с ръчичка някаква част от тялото си. Плаче ли по-силно, когато го пипате по коремчето или главата?
-Не. Разперил е ръце и ги е свил в юмручета.
-Къде се намира детето?
-На леглото.
-В ръце вземахте ли го?
-Не.
-Вземете го... Взехте ли го?
-...Да...
-Плаче ли още?
-Плаче.
-Гушнете го! ...Ало? Какво стана?
-...Спря... Усмихна се... Гука...

# 81
  • в Надежда-та
 newsm78 нещо не ме отваря групата във ФБ, някой с този проблем Rolling Eyes

Финала е мн миличък Heart Eyes

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 14:32 от ViFresh

# 82
Кенгуру до колко кг или до каква възраст се ползва? Тук откриха Хиполенд вчера, и вчера и днес има 30% отстъпка по случая.
Има и до 9кг и до 12 Peace

# 83
  • София
Исках и още нещо да споделя с вас, едно семпло разказче (по темата ни е   Wink )от сборника на Ваня Щерева - Любовни упражнения. Разказът е на Даниела Овчарова.
-Ало?
-Да, кажете.
-Моля ви, елате на адрес...
-Първо ми кажете какъв е проблемът.
-Плаче!
-Кой плаче, госпожице?
-Бебето! Непрекъснато. Моля ви, елате! Н е знам какво да правя.
-Каква е възрастта?
-Осемнайсет.
-Осемнайсет месеца?
-Не, осемнайсет години, ненавършени.
-Не вашата, на бебето възрастта!
-Четирийсет и два дена.
-Кърмите ли го?
-Не, нямам кърма.
-Нахранено ли е?
-Да.
-Вода дадохте ли му?
-Да.
-Биберон?
-Плюе го.
-Памперса сменихте ли?
-Три пъти. Не спира. Чувате ли?
-Чувам. Докосва ли с ръчичка някаква част от тялото си. Плаче ли по-силно, когато го пипате по коремчето или главата?
-Не. Разперил е ръце и ги е свил в юмручета.
-Къде се намира детето?
-На леглото.
-В ръце вземахте ли го?
-Не.
-...Да...
-Плаче ли още?
-Плаче.
Много готино Simple SmileИ аз харесвам Ваня Щерева Peace

# 84
  • София
Христиана, много мило  Heart Eyes

# 85
  • Варна
Мила   action032    food010дано довечера всички дружно да спинкате сладко    sleepuuМерси за закуската.
Pampers-ите в Кауфланд и аз ги видях,дали са от хубавите ThinkingСрещала съм мнения,че в МЕТРО били по-качествени,вие какво ще кажете.Аз ги вземам от едни гаражи/на пазара/,Прима-20-21лв,Памперс-22-23,но в задната част направо прозират като ги вдигна с/у свтлината,акитата почти всеки път излизат през кръста.
Вико днеска се събуди в 11:30,без събуждане за хранене,снощи заспа в 12 по моя "вина".Горкото,от къде му се падна такава неорганизирана мама Blushмай трябва да си навивам алармата,че да го будя по някое време,поне да не си пропуска хранене.
Христина яко Simple Smile
1. Слинг -с Преси нямах,сега си взех,но като е с шапка не ни е удобен,като се завърти,шапката му застава на очите и мнооого се изнервя
2. Кенгуру   -имам,но не го ползваме
3. Шезлонг -имам подарен и не ми харесва,съответно не го ползвам
4. Активна гимнастика -нямам,но ще вземем
5. Стерилизатор -с Преси постоянно го ползвах,но тогава ползвах шишета,сега отлежва в шкафа
6. Помпа за кърма  -много ползвана-и сега и преди
7. Бебефон -имам на Чиполино,хваща странични чистоти или каквото е там,не го ползвам
8. Бънджи -нямам,но ще взема
9. Свирещи играчки -да
10. Чесалка за венци -Преси така и не ги хареса,пробвах всякакви
11. Проходилка   -мнооого ползвана
12. Анатомична ваничка -надявам се скоро да запонем да я ползваме,сега реве във всичко
13. Стол за хранене -все още го ползваме
14. Уолкър -много му беше интересен
15. Преносима кошара -много ползвана
16. Люлка    -нямам
17. Нагревател   -нямам
18. Въртележка за кошара   -любима
19. Уред за приготвяне храна на пара -имам решетка за тенджера,постоянно я ползвах
20. Стол за кола/кош-стол -най-използван-за приспиване,спане,хранене и т.н.
21. Друго (уточни в темата)
Възглавница за кърмене така и не си взех,но още не е късно,смятам че ще ми е полезна.

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 15:59 от gali&presi

# 86
Ггъбка, на мен това ми е първата нейна книга, която чета, сборник е не мога да кажа много още. Тя направи представяне на упражненията в нашият бар, но за съжаление не успях да се отделя от бебето и да отида. Оставила е нейната любима книга - Татко, аз и ангелът, следващата прочетена ще е тя  Simple Smile
Аууу, сега се загледах в уреда за готвене на Чико http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&product_id=752 , определено ще го взема, лесно ми се вижда готвенето с него, иначе отделно пасатори, тенджери и т.н.
Опитните майки кажете, колко време горе-долу се използва един такъв уред, предвид че на накаква възраст детето вече яде друга храна, цяла и от нашата?

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 16:40 от Христиана

# 87
  • В две тъмни очички
newsm78 нещо не ме отваря групата във ФБ, някой с този проблем Rolling Eyes

На мен ми я отваря, само дето всеки нов пост ми се добавя към старите и на главната страница ми пише ,че имам 34 нови поста , които не съм видяла,а не е така  newsm78

# 88
  • София
при мен всичко е ОК

# 89
--В ръце вземахте ли го?
-Не.
-...Да...
-Плаче ли още?
-Плаче.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Искат си гушкане и това е.....

Клечо, Бебеш, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт