"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 999
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И аз имам мрежа за готвене на пара като нощни, много удобна се оказа и струваше от сорта на 2лв, та не съм давала пари за специален уред, отделно, че и вкъщи няма къде и него да държа.  Peace

Стиснете по един палец да се похваля до края на деня  Praynig

етомира, ако правилно се сещам за какво говорите, в джъмбо ги има.

# 151
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Ех Мила направо ме размечта,а като погледна на вън  Sad

Аз да кажа за помпите,с моя скромен опит с кърменето ,минах през няколко модела помпи .Според мене много зависи от формата и големината на гърдите .Първо купи на tommee tippee -ръчна,тя не можа да ми направи въобще вакум/гърдите са ми големи,в онзи момент още по/,след това взех една тип спринцовка на Bebe мисля ,беше-синя на цвят -не прави добър вакум,след това мисля на Камера беше-червена е това е помпата-правеше добър вакум и не ми нараняваше зърната,не можах да намеря нейна снимка ,но на вид е същата

look_at_me не гледай какво пише по кутиите АМ за количеството което трябва да изпива бебето,те са завишени доста/за да свършва по бързо Mr. Green/бебе на 3м.-130мл,на 4м.-140мл. и т.н

# 152
  • София
Добро утро и от нас  Hug
За анкетата, нон-стоп използваме шезлонга и стерилизатора, следващите са столчето за кола и бебефон, слинг и въртележка за креватчето  Peace
Нашата любима играчка е един плюшен слон  Simple Smile
Мамита, от кога започват да седят бебоците, Тия упорито се опитва да седне, а ми се струва много рано още  Thinking В зимния кош на количката напоследък издържа по около час и после иска да " излиза навън ", вчера я пробвахме в летния, ама той и е огромен, как ще се разхождаме незнам  newsm78
За лигите е постоянно с лигавник, и вече усещам недостиг на бодита от преобличане  Crazy
Желая на всички прекрасна седмица, ама вчера като гледах прогнозата за времето, брррр  Confused
Последен куешчън, растат ли бързо ноктите на бебоците ви?

# 153
Евредика искам да попитам дали физическите упражнения влияят на кърменето.Искам да започна да ходя на Тае Бо но ми казаха че кърмата ми може да намалее,та моля за съвет дали наистина е така? newsm78

Бианка1,

Счита се, че след като детето е навършило 6 седмици, майката може да започне да се занимава по-сериозно с физически упражнения и спорт.
Все пак, не е желателно да се практикува тежко физическо натоварване редовно, защото тялото ти все още има нужда от повече почивка след раждането и интензивните грижи за Белослава през първите месеци след него. Не е желателно и да се свалят килограми твърде бързо (с темп например 0.5-1кг на седмица), тъй като това е свързано с отделяне в кърмата на натрупаните в мастните клетки на майката замърсители и токсини от околната среда, храната и пр.

Умеренето спортуване за майката обикновено се препоръчва когато бебето е навършило 6 седмици (какъвто е и случаят при вас с Белослава) и няма доказателства, че кърмата може да намалее или спортуването да се отрази по друг начин неблагоприятно на бебето. Можеш да избереш време да спортуваш след кърмене, така че гърдите ти да не са препълнени и да не се чувстваш дискомфортно по време на скачането в тае бо Simple Smile Добре е също да носиш добре поддържащ сутиен. Препоръчително е да се пие по чаша вода преди и след спортуване, както и изобщо да се поддържаш добре оводнена.
Ако не се чувстваш добре, можеш да прекъснеш заниманията или да се натоварваш толкова, колкото ти е комфортно към момента.

# 154
Мила, гледайки закуската предлагам всички да се вдигнем купом и да тръгнем към Слънчев бряг, а през това време ViFresh ще приготви такава трапеза на брега Laughing Laughing
  202uu

Ноктите растат като гъби на дъжд през ден й ги режа  ooooh!

# 155
Добро утро след една кошмарна за мен вечер, имах едно отврат главоболие, направо търсих нож да си отрежа главата, нооо майчинството явно стяга жените и ей ме на пак на линия  Mr. Green

Бебеееееш супер си, сега взимам слинга да се пробваме... ще докладвам

Мами от София с опит от детските градини, имам следното питане- какво е значението на адресната регистрация в личната карта? В смисъл, сега съм с регистрация Надежда, но искам огато дойде момента да кандидатсваме за градини в Св. Троица, че ще се местим догодина, трябвали да сменям личната си карта????  А и кога се подават документи въобще за ясли и градини?

# 156
Мрежа ли е, кошничка ли е мойто, или нещо средно не знам, ама е перфектно за готвене на пара.
Им атри крачета и се поставя в тенджера по желание-сгъваемо е и се разширява според диаметъра на съда, в който е сложена. Откакто го взех от един магазин за дом.потреби(към 3 лв) си варим картофи за салата в него-страхотна разлика има във вкуса, да не говорим, че става и по-бързо  Peace

Такава е ,само без дръжчицата по средата

Мадлен, рано е още да сядат  Stop   След 6 навършени месеца  Peace

# 157
  • ул. "Мечтание"
Нощни, Божолечката едно такова дебело, средно между търтей и пчела ли е? Ако да, и при нас беше голяма работа.

Мъхъм!
Нашата си я взехме от Джъмбо.

Мила, и моето уредче е същото!  Peace

# 158
Евредика много ти благодаря за отговора! Hug
Аз преди да отида на Тае Бо я нахранва и до като се върна станало време за следващото хранене.Добре си напасваме режимите една към друга вече.Ще пробваме и ще видим как ще ми се отрази ако не е благоприятно за малката ще го прекратя или ще го оставя за по късен етап

# 159
За готвенето на пара, ние си взехме на ВМФ тенджера. Храната става разкошна, но понеже е голяма, а се мие само с вода на ръка и .. затова не я ползваме често. Не сме я купували заради бебето.
Не  сте сложили пасатор в списъка. Аз за захранването няма да го ползвам специално, но за който дава пюрета пасатор и блендер ще вършат работа.

Бебешондрел, кърмаческата блузка коя реколта е?

# 160
Бебешондрел, кърмаческата блузка коя реколта е?
Нямам идея, от продавалника си я взех  Rolling Eyes

# 161
  • София
Нощни, нашето е друго. Едно дебееееелооооо.

Инка, регистрацията в съответния район ти дава 0.1 точка.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 10:59 от etomira

# 162
  • ул. "Мечтание"
Етомира, вашето определено бие нашето по дебелина!  Mr. Green

# 163
Пасатор не съм ползвала с каката. Мачках с вилица, а по-късно режех на малки парченца.
Сега пак така.  Peace

# 164
Клечо, аз бях писала за намаление в Хиполенд,в Плевен откриха магазин и по този повод.
за помпата за цедене- аз имам такава бг помпа,тип спринцовка,като на снимката,която показаха,на която пише Бебе. такава ми донесе БНД в болницата. Там,в болницата,ми вършеше чудесна работа(след като й свикнах) и малко след това.Прави вакум,но когато гърдите са пълни. всъщност не. КОгато бях пред образуване на мастит,се опитвах след топлите компреси да се цедя. Цедях,цедях, но нищо не излизаше,и се разочаровах. Ако искаш помпа за инцидентно цедене,мисля ще ти свърши работа. да даваш 80лв и повече сега за помпа си губи смисъла. Както си решиш,важното е да ти върши работа. събери още мнения

Сакси, стискам,успех!

Общи условия

Активация на акаунт