"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 952
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • sofia
Какво ще кажете за пюрета Хип, дали наистина ги правят от еко плодове и зеленчуци?

Само те си знаят!  Whistling Аз не бих разчитала много.

Въобще... ако не си го копаш сам, в нищо не можеш да бъдеш сигурен, така че предпочитам зеленчуци от пазара отколкото разни гнусни консерви.  Sick

Нощни, просто и аз не знам!
Смятай за какво става въпрос при положение, че производителите (на спанак например) си гледат отделно за тях реколта и друга за продаване  Sick
Когато Ирен беше бебе, отивам на пазара и питам дали морковите стават за бебе, а продавачката направо си ме изгони!

# 181

Вчера бяхме на градински рожден ден, но поради студеното и ветровито време не беше точно градинско, но изкарахме цял ден там, Виктор спа, яде и се усмихваше на гостите. Просто не можах да си позная детето. Всички се чудеха как може да е толкова кротък, а аз неуспешно ги убеждавах, че по принцип не е такъв  Twisted Evil Стигнах до извода, че на студено спи много добре, а и е доста по-спокоен и че в нас ядно му е топло. Но пък ме е шубе да не го разболея отново, че не го обличам много дебело  ooooh!

Какче, мила, може да не е от хладното време. Моето диване ме прави дива и щастлива, а когато дойде някой друг, няма значение роднина или не, е най-доброто бебе на света  Mr. Green Как после да се оплачеш?

# 182
  • в Надежда-та
lyuba84 Бебеш го е напесала мн точно в подписа си Mr. Green то като не знаем ще купуваме Crazy

мама зайка_ на малкия не съм му ги рязала още. На баткото ги режа изключително рядко (на няколко месеца веднъж) те са мекички и си се чупят сами Peace

# 183
  • София
Eй мацки, някой успява ли да изреже ноктите на краката на малките  Crazy Аз нищо не мога да барна! Калин като заспи в момента в който му докосна крака и рита.
Никога не съм им рязала ноктите, докато спят. Издебвам момент, в който са относително спокойни и щастливи и действам. Колкото и да рита, имам сила да задържа за секунди едно бебешко краче. (не си тормозя детето да плаче, просто задържам за миг, режа и готово и както казах - в момент, в който е щастлив)
Докато е на активната и съм му пуснала нещо, дето мърда и пее, е идеално време за това.

На яна например все още й ги режа, докато гледа тв. Simple Smile

Чопи, Клечо, благодаря! Похвал, похвал.. имам нов фотоапарат Simple Smile

# 184
Люба ,кажи какво да не купувам от пазара? Heart Eyes Уф, аз вчера варих морков на Рая. ooooh! Ама как да намерим екологично чисти.

Бебешондел , на снимките първоначално се замислих дали е Тея или Явор и щях да те питам. Simple Smile

И аз ще ходя да си купя едно такова за готвене на пара като вашите.

# 185
Саксофон, честита ти придобивка! Много снимки да нащракате с малчовците!  Wink

Вашите деца колко пъти дневно се хранят??  newsm78

# 186
  • София, Лагера
Моят мъж се занимава на едро с плодове и зеленчуци и има неща, които на мен ми е забранил да ям, а пък  за бебето съвсем, само като ми казва как се съхраняват и обработват някои плодове и лошо ми става!!! 
Я дай малко подробности, моля!  Praynig Peace

Мъж ми има баби, които произвеждат истински еко зеленчуци и ползвам тях  Wink Е, купувам и от пазара, но внимавам. Не само за бебето, ами и за нас. Месо - само телешко и риба. Пилета от бабата.

# 187
  • В две тъмни очички
Нощни , явно и ние си имаме "Божолечка"  hahaha ,  само дето нашата е със сини крилца

Сакси - стискам 2 палчета даже

etomira, кога викаш стягаме багажа за Слънчев бряг! А Ви да си даде телефона, че да можем да я предупредим , че отиваме  hahaha

Ноеми,стискам палци да намерите спонсор по-скоро! Поздравления и за твоята инвестиция!!!
И по темата за сядането - малката докато е в мен държи да е седнала и да има упора под краката си  Crazy Явно си е до дете  Peace

=Michelle=, добре дошла  Hug

Помпа - Playtex - много съм доволна

kakche, докато кърмим можем да пием само Парацетамол и Нурофен (от обикновения). От Нурофена(този в червените капсули) на мен ми минава много бързо!

lyuba84, слава богу имаме градина и свеки е засяла неща, които ще ми трябват за малката! Не знам какво да те посъветвам обаче....Нито консервантите от купешките пюрета, нито нитратите от пазарските зеленчуси и плодове са добри за детето! Виж дали не можеш да намериш някой познат, който има градина и гледа за собствено потребление!

Бира с таратор, на мен Пуфис-а ми харесаха! Тънки са като Памперс и поемат много добре! Нямат зелена лента!

мама зайка_, докато кърмя ММ реже ноктите на ръцете и краката  Peace

ПП....докато пиша Сакси вече се е похвалила, е .......ЧЕСТИТОООООООО!!!!

# 188
 Здравейте и от мен!
 Люба и аз си мислех дали готови пюрета не са по-добър вариант за захранване, пред купуването на плодове и зеленчуци от пазара, освен разбира се когато не им е сезона. Защото за мен е много странно това, че и 2седм. да седят някои зеленчуци нищо им няма, да не говорим за това, че нямат вкус. А и скоро правих фреш от портокали, които реших да измия преди това, ами то ръцете ми станаха оранжеви, все едно, някой ги беше боядисвал. А, пък в/у пюретата уж се оказва някакъв контрол, знам ли. Аз Марти съм го захранвала с Алете, Хип и Нестле, но той най-много харесваше Алете.

# 189
  • Пазарджик
Мале ,то ако се замислим ,май ,май то всичко е вредно-плодове,зеленчуци,вода,въздух.Нямаме избор трябва да се приспособим .
Сакси аз докато стисна палци ,то ти си се похвалила,ама да си го ползваш с здраве и много да те радва fingerscrossed

За Пуфиса,аз съм много доволна,няма друг който да издържа толкова време и количество Mr. Green
Търсих варианти защото Нели доста често се зачервява,но забелязах,че това става ако не се е събуждала през нощта или рано сутринта.Като заспи 20ч. и се буди 7,30ч. ,то май няма да намеря такъв от който да не се зачервява ,като седи вътре толкова часове.
Ето го отвътре

# 190
  • ул. "Мечтание"
Ноктите на краката не съм ги рязала, рано им е още. На никого не пречат.
Ноктите на ръцете и на двамата ги режа в будно състояние. На Божидар винаги му е било много интересно и не е протестирал. На Искрен не знам дали му е интересно, но не протестира. Мен това ми е важното де, да не протестират!  Mr. Green Режа с нокторезачка.

Сакси, честита придобивка! Със здраве да си го ползваш и много снимки да наснимаш.

# 191
Сакси, честита придобивка, сега ще чакаме снимки.

Ние сме с Памперс 3 от турските и съм доволна, не пропускат.

Нокти режа редовно, но не когото спи. Както писа Сакси, трябва да е спокойна и става бързо. Ножичката ми е хубава и реже, защото има и такива които само "дъвчат" нокътчето и тогава е трудно. На краката съм рязала да сега само веднъж на палците.

# 192
Май наистина няма да го взимам уреда като се замисля, имам си тенджера за варене на пара, ще си купя само един по-хубав пасатор и чопър ли, какво беше това за кълцането на по-едри парченца.

Помпа- Медела, доволна съм много   Simple Smile

# 193
  • София
За вредностите - ще заложа на готовите пюрета (все си мисля, че нитратите и тежките метали в зеленчуците от пазара са по-опасни) и продукти от познати, когато им е сезона.
Люба, включвам се към молбата за какво съвсем да не купувам от пазара.
Ноктите само на ръцете - докато суче, мъжът ми действа с ножицата.
Сакси, честито!

# 194
Здравейте момичета, 

Към ЛЛЛ и вас момичета,  Рая от 2 дни пропуска още едно хранене, знам че кърмата ми ще се регулира, но се притеснявам,че така ще поема по малко храна. И съответно дали ще и стига. Преди спеше без да се храни от 12.00 до 6.00, в 6.00 сучеше в просъница и спеше до 8.00-9.00, а сега започна да не се събужда за храненето в 6.00.

И въпроса на КЪРНИЪ ме интересуваше но вие отговорихте. Hug

Антоанета Simple Smile,

Вероятно на Рая й е достатъчна поетата през деня кърма, след като сама се е отказала от кърменето в 6 сутринта. Колко кърмения имате през деня? Разбирам, че си започнала да я захранваш и вече предлагаш и неща, различни от кърма.
Със сигурност знаеш за препоръките за захранване при навършени 6 месеца, тъй като тогава храносмилателната система на бебето е готова за храна, различна от кърмата или специализираното мляко за кърмачета. Рая ти е трето дете и сигурно опитът ти от предишните две ти дава увереност, че постъпваш правилно и знаеш най-добре кое е правилно за твоето дете, което със сигурност е така.
Все пак, ако искаш да запазиш лактацията за по-дълго, т.е. една година и повече, добре е да има едно поне кърмене в интервала 12-08ч. Броят на кърменията през деня е препоръчително да е осем на възрастта на Рая. Колкото по-често предлагаш твърда храна, толкова по-малко кърма ще приема Рая и кърмата ти по естествен начин вероятно ще намалее и в крайна сметка ще се преустанови лактацията.

А колко са напишканите пелени през деня?

Ако искаш да запазиш известен брой кърмения през деня, добре е да предлагаш първо кърмене и след това твърда храна, за да не се засища Рая от другите храни и след това да отказва гърда.
Препоръките на СЗО и други влиятелни здравни организации твърдят, че до навършване на една годинка, около 75-80% от храната на детето трябва да е кърма или адаптирано мляко. След годинката това съотношение е около 50% кърма/АМ.
Пиши ми, ако имаш други въпроси.

Колкото до въпроса на КЪРНИЪ, не се сещам за коя потребителка говориш и не помня да сме отговаряли на такъв въпрос...Би ли ме подсетила, моля те!

Общи условия

Активация на акаунт