"Година мина откакто бе заченато ЯНУАРЧЕ сладко!" (8)

• 25 995
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Инка, регистрацията в съответния район ти дава 0.1 точка.

Стига самата градина да е избрала този критерии, защото той не е задължителен.

# 166
  • София, Лагера
Ха добрутро!
Преди малко се излюпих, Тервел още спи  Shocked Party Ейййй, минаха коликите, оцелях!!!  Party
Днес изписват кумата с новороденото им бебче. Ще ходя да й давам акъл как се сменят гащи  Crazy Ей, голям зор изживя и тя, ама свърши  ooooh!

Клечо, от Авент ръчната помпа съм доволна аз. За твоя случай е идеална.

Мадлен, Тервел вече си седи и в количката, и в скута ми. Ако го държа легнал само се напъва да става, в следствие на което повръща и става мазало. Те бебоците сами си показват когато са готови  Peace

в уреда за готвене на Чико http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&product_id=752 , определено ще го взема, лесно ми се вижда готвенето с него, иначе отделно пасатори, тенджери и т.н.
Опитните майки кажете, колко време горе-долу се използва един такъв уред, предвид че на накаква възраст детето вече яде друга храна, цяла и от нашата?
Моето мнение - около половин година би го ползвала. После вече започваш да намачкваш съставките с вилица, а за това не ти трябва уред. Според мен е излишна покупка. Аз, например, като готвех за бебето, готвех в по-големи количества, като част от приготвеното отиваше за малкото, другата част овкусявах и приготвях за нас. В този смисъл не съм ползвала повече тенджери, единствено пасатора "цапах" заради бебето.
Аз използвах именно това, което е показала Мила. Става за всякакви тенджери, лесно се мие  Wink. Сега в него готвя за нас.

# 167
  • София, Лагера
Ноеми , какво става с проекта за градинките?
Бубе, проучвам още. В събота се видях с ЧРката на Белла, те организират такива градинки. Там за съжаление вече е минал конкурса. Каза ми, че обикновено инициатори на такива мероприятия с именно спонсорите, не частни лица. И че е добре да търся компании, които имат такава политика по принцип, което доста ми стеснява възможностите. Утре имам среща с ЧРа на САП, и там ще разпитвам. Иначе смятам да обикалям по градинките около нас (както споменах има доста нови съоръжения) и да видя кои са им спонсорите, та с тях да се свързвам. Но процесът няма да е кратък, ясно е. Затова и съм го захванала отсега, тъкмо Тервел като проходи белким стане  Wink
А отделно сама смятам да финансирам едно начертаване на дама и на други такива игри по площадките  Peace Цената е около 60 лв, преживява се  Peace

# 168
На мен ръчната на Авент ми върши чудесна работа от първия ден!  Peace

# 169
Здравейте Simple Smile

Аз се завърнах и даже успях да ви изчета. Резултата от 5-дневна ми раздяла с бебо:
1) за пръв път от 3 месеца спах по цяла нощ и пак не се наспах Simple Smile Явно не е от детето недоспиването, а аз просто обичам да си спинкам;
2) връщам си думите назад за всичките ми притеснения как ще се справи майка ми с бебето. Справила се е разкошно. Като се върнах заварих едно малко пораснало, спокойно и доволно от живота същество.

Сега ще видим аз как ще се справя нататъка. От раздялата ни естествео кърмата ми малко понамаля, но предполагам че пак ще се регулира. Откакто съм се прибрала бебан ми виси на гърдите почти денонощно.

По темите след малко (първо ще хапна, че от сутринта сега за пръв път оставам без бебо при мен и ще се възползвам, че имам две свободни ръце).

# 170
  • ул. "Мечтание"
Видях, че обсъждате помпите.
Ползвала съм тип спринцовка (по спешност) тогава ми свърши работа, но повече дори не я погледнах. Доста ме измъчи. Ползвала съм ръчни на Авент и на Tomee Tipee. Втората определено ми харесва повече. Имах и електрическа на EvenFlo. От нея бях най-доволна.

# 171
Срамота - записвам се чак на 11 страница.
Хайде доколкото помня да отговоря и аз на ?
За олиото  - не съм ползвала никога - малката беше с много суха кожа и от тогава до сега с Мустела. Доволна съм. Взела съм и олио на бочко - уж за масажи да пробвам, но още не съм.
За помпите -  доволна съм от Авент - и в родилно ми помогна и сега я ползвам когато трябва - по веднаж на ден - става лесно и бързо.
Памперсите сме на размер 3, сега взех на Молфикс, че памперс много ме дразнят как миришат. Тези като че ли повече попиват, но пък на пипане не ми харесват много - хартиени ми стоят.
И Никол се лигави и започна да си яде ръцете. Както и да се протяга много. Вашите правят ли го?

Иначе в графа други на анкетата аз ще добавя "тати" - той я гледа най-много  Simple Smile

# 172
  • в Надежда-та
Ми то забравих какво щях да пиша, на 2 пъти спира тока от сутринта ooooh!

За кафето нямате ядове, само да предупредя, че в момента не е чак толкова привлекателно....а и пак заваля при нас #2gunfire

За сядането, след 4м. полулегнало, след 6м. седнал Peace

Thinking newsm78......

# 173
На мен пък уреда за ми свърши страхотна работа и все още ми върши  Peace Явор до преди 3-4 месеца все още се давеше от по-големите парчета, макар че има 14 зъба. Уреда си го взех втора ръа за 90лв и отдавна си изплати парите. Правя пюрета вътре, пасирам ги и има функция само да се претоплят. На Тея пак в него ще правя всичко.

# 174
  • София
Здравейте и от мен в новата темичка  Heart Eyes

Бубе   bouquet

Сакси, стискам палци  Peace
Вчера бяхме на градински рожден ден, но поради студеното и ветровито време не беше точно градинско, но изкарахме цял ден там, Виктор спа, яде и се усмихваше на гостите. Просто не можах да си позная детето. Всички се чудеха как може да е толкова кротък, а аз неуспешно ги убеждавах, че по принцип не е такъв  Twisted Evil Стигнах до извода, че на студено спи много добре, а и е доста по-спокоен и че в нас ядно му е топло. Но пък ме е шубе да не го разболея отново, че не го обличам много дебело  ooooh!

Ноеми, въпросът ти към психоложката все едно аз съм го писала. И аз го отдавам разглезването, ако може да се каже така де, на силните колики. Но пък от друга страна, сега като почти са изчезнали все по-често заспива сам, играе си също сам. Е, не мога да се откъсна за повече от 30 минути и то с доста късмет, но пак е нещо.

Косопад имам и то почти от началото. Всичко в нас е покрито с косми и направо ми идва да се гръмна, но казват че така ще е до към 6-тия месец, ако имам още коса до тогава  Mr. Green

Вчера имах страшно главоболие и искрено съчувствах на Бубето за тежките й изживявания. Мнооого е гадно, а и не знам какво да пия. Преди пиех беналгини и ми действаше безотказно, но сега...

Бебешондел, много съжалявам за Явор. На нашите кумуве детенцето като беше на 6 месеца падна, по-скоро дядо му го изпусна  Confused от около метър височина и също му гипсираха грачето. Благодарение на това, че на бебетата са им много гъвкави костите нямаше счупване. Махнаха му гипса след месец и всичко си беше ок.

# 175
  • sofia
Аз имам едно питане - с какви зеленчуци ще приготвяте пюретата на децата? купени от пазара ли?

Моят мъж се занимава на едро с плодове и зеленчуци и има неща, които на мен ми е забранил да ям, а пък  за бебето съвсем, само като ми казва как се съхраняват и обработват някои плодове и лошо ми става!!! 

Какво ще кажете за пюрета Хип, дали наистина ги правят от еко плодове и зеленчуци?

# 176
  • ул. "Мечтание"
Какво ще кажете за пюрета Хип, дали наистина ги правят от еко плодове и зеленчуци?

Само те си знаят!  Whistling Аз не бих разчитала много.

Въобще... ако не си го копаш сам, в нищо не можеш да бъдеш сигурен, така че предпочитам зеленчуци от пазара отколкото разни гнусни консерви.  Sick

# 177
Памперсите сме на размер 3, сега взех на Молфикс, че памперс много ме дразнят как миришат. Тези като че ли повече попиват, но пък на пипане не ми харесват много - хартиени ми стоят.

Офф, и аз купих Молфикс, защото не ми харесва как миришат Памперс (кашон), но и мен ме дразнят на допир Молфикс-а, а и на всяко ако му изпускат по малко на крачетата.
Четох, че Пуфис са хубави и може да ги пробвам сега тях...  Thinking

# 178
Eй мацки, някой успява ли да изреже ноктите на краката на малките  Crazy Аз нищо не мога да барна! Калин като заспи в момента в който му докосна крака и рита.

# 179
Inka, в кой район на Надежда живееш? Ние скоро ще бъдем в Толстой.

Вчера изкупих Хиполенда в Плевен Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт