ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 413
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
емида, не се вини - много сме така. И моята дъщеря също е с всички задължителни ваксини до две години и аз не четях, времената бяха други и нямаше нет, непознавах хомеопатията и т.н. После първо се запознах с хомеопатията, после и другото си дойде само. Така и не разбрах от какво са и поведенческите проблеми, хиперактивонстат, дефицита на внимание и пр. Само бях благодарна, че с хомеопатия ги оправихме. сега чак, четейки осъзнавам от къде е тръгнало всичко.

# 121
Мерси за текстовете, вечерта ще седна да ги чета. Надявам се, не ви досаждам с въпросите си, имам колебания, още съм в началото на пътя, така да се каже.  bouquet

# 122
  • Пловдив
И двете ми деца са с АД след ваксините в родилното.
От прекалено много лекари чух, че може би има връзка мужду АД и ваксините, в случая хепатитната и БЦЖ /като едни специалисти предполагаха, че едната е "отключила" АД - то, а други  -другата.../, за да не се замисля...За съжаление мноого късно: и двете са ваксинирани до 2г. със задължителните ваксини, въпреки АД.
Малкият се оправи с хомеопатия много бързо: с няколко приема на ХЛ.
Но каката още е с обриви: сменихме хом., новият Х. даде и потенцирани ХЛ от първите ваксини...Пие ХЛ, следим и чакаме....После пак...Има подобрение, но и АД още...И още е с обриви...Може би трябва време, но аз губя вече търпение...И не знам какво да правя...

# 123
Надявам се, не ви досаждам с въпросите си, имам колебания, още съм в началото на пътя, така да се каже.
Изобщо не досаждаш. Никак даже!

За такива като теб правя всичко. Искам да спася максимален брой хора от грешката, която моите родители са направили с мен - вяра на белите престилки!

# 124
И двете ми деца са с АД след ваксините в родилното.
От прекалено много лекари чух, че може би има връзка мужду АД и ваксините, в случая хепатитната и БЦЖ /като едни специалисти предполагаха, че едната е "отключила" АД - то, а други  -другата.../, за да не се замисля...За съжаление мноого късно: и двете са ваксинирани до 2г. със задължителните ваксини, въпреки АД.
Малкият се оправи с хомеопатия много бързо: с няколко приема на ХЛ.
Но каката още е с обриви: сменихме хом., новият Х. даде и потенцирани ХЛ от първите ваксини...Пие ХЛ, следим и чакаме....После пак...Има подобрение, но и АД още...И още е с обриви...Може би трябва време, но аз губя вече търпение...И не знам какво да правя...

Имай търпение , лечението понякога е бавно . Важно е отколко време сте с проблема , а и изчистването на токсини от организма става отвътре навън , т.е. върху кожата излиза всичко . Нужно е да се определи и конституционалното лекарство на детето , за да се върне организма в нормален баланс . Лечението е добро ако кожните проблеми не се задълбочават , не заемат нови площи , не са инфектирани и т.н. Иначе и нашето лечение на АД продължи , Rolling Eyes около 2 години , че и отгоре , но детето спря да боледува , започна да се държи по-спокойно , напредна много в говор и поведение и ... обривите не ни тревожеха на фона на това подобрение . Peace

chukchi, има ли резултат за споделяне ? Hug

Темида , и аз се гневя на себе си и на порочната система , но се ориентирах към конструктивен гняв  Heart Eyes, а именно започнах да се интересувам как може да се поправи вече стореното - чрез добра храна , билки , хомеопатия , хранителни добавки , методи за детоксикация и т.н.

Забравих да споделя , че вчера големия ходил при ЛЛ-то за някаква бележка Sunglassesи тя го питала "ти на колко стана , бе , знаеш ли , че подлежиш на ваксинация / ДТ / , я си дай телефона / . Казах му ако някой тръгне с игла към него да звъни на 112 . Това в кръга на шегата .

Интересува ме , щом няма 18 нали аз отговарям за тези неща т.е. ЛЛ-то трябва на мен да предостави ИС и аз да го подпиша с отказ ?

# 125
Интересува ме , щом няма 18 нали аз отговарям за тези неща т.е. ЛЛ-то трябва на мен да предостави ИС и аз да го подпиша с отказ ?
Именно.  Peace
Поискай и го, а ако имаш проблеми, свиркай да ти изпратим какво пише в Закона за здравето. Wink

# 126
chukchi, има ли резултат за споделяне ?
Ако има ще ти пиша, поне на лични... оставихме за петък.

# 127
Именно.  Peace
Поискай и го, а ако имаш проблеми, свиркай да ти изпратим какво пише в Закона за здравето. Wink

Hug

chukchi, има ли резултат за споделяне ?
Ако има ще ти пиша, поне на лични... оставихме за петък.

ОК ! Няма да те притеснявам повече . Embarassed

# 128
Чета по диагонал и ще ме извините за хаотичния отговор. Някой беше питал да посочим точни реакции от ваксина, а след това друг имаше чудене за ваксина против полиомиелит. Споделям набързо личния ми опит:
Детето е ваксинирано три пъти с Имовакс полио. И след трите приема получи разстройство, като с всеки път положението ставаше все по-тежко. Вече цяла година след последния прием детето продължава да го има този проблем. В момента сме на хомеопатия. Ще споделя след време какъв е резултатът. Диагнозата беше АБКМ и наистина видимо най-зле се влияе от кравешкия белтък (и от други храни, но доста по-леко).
От официалната листовка на Имовакс Полио на английски ми направи впечатление, че в процеса на производство на ваксината се използва серум от кръв на новородени телета, което няма как да не го асоциирам с алергията към кравешки белтък. Наред с другите отрови като формалдехид например, в българската листовка фигурират и т.нар. VERO клетки, които са клетки от бъбреци от африканска зелена маймуна (ако нещо не съм се изказала правилно, справка тук).
И аз го направих от страх от полиомиелита, но съжалявам, че поставих тази ваксина на детето ми. И много се надявам, освен с АБКМ, да не съм му навредила и по друг начин с този букет от гадости във ваксината.  Praynig

# 129
  • Пловдив
nice,   bouquet
5 - 6 г. АД е подтискан със средствата на алопатичната медицина, почти постоянно... Blush
След това около 2г. бяхме при една хом., неуспех, тя ни посъветва да се обърнем към друг хом...
От 1г и 8м. сме при сег. хом., има промяна в поведението, детето е здраво, спокойно и общително, отворено към другите, със самочувствие...Коренна промяна отпреди лечението...Така погледнато има напредък, АД не заема нови площи, но и не изчезва...

# 130
Темида, сиииилно те прегръщам и много ми липсваше тук. Hug

Чакам с нетърпение изхода от делото....

И аз правя паралел между двете си деца, въпреки че малкото е частично ваксинирано - няма МПР, пентаксим ре, манту.....

Днес си говорим с мъжа ми и под страх му споделих, че не са боледували от 6-7 месеца.... Praynig

# 131
  • в моя свят
И аз да споделя проблеми след ваксини при моето семейство.Не са никак приятни и най-лошото е,че последиците са трайни и от тях страда детето ми. Cry

Та така ако не бяха ваксините сега детето ми нямаше да е глухо с едното ухо,нямаше да има поведенчески проблеми,нямаше да има хиперактивност,нямаше да има дислексия,нямаше да има говорни проблеми.
И най-вече нямаше да е отритнат и неприет от обществото,защото е различен.

И да разясня детето получи постваксинален енцефалит и всичко гореизброено е резултата от него.
Детето ми вече почти 10г. не е ваксинирано.

# 132
  • Варна
А може ли да ми споделите, който иска разбира се  Hug , от какви болести страдате и отдавате на системното ваксиниране като деца?

Почти съм сигурна, че мигрената, каквато в рода ми няма и която започна да ме мъчи на 7 години я дължа на ваксина. Тази мигрена отрови детството и юношеството ми. Големите обостряния, които помня, на 16 и на 20 години ги свързвам с рубеолна моноваксина в 10 клас и на хепатитната в 2 курс на колежа, преди 13 ми година спомените са ми мъгла, дължаща се със сигурност и на комбинираните аналгетици, които вземах срещу пристъпи поне 2 пъти седмично, а кодеина не прощава. Оправих се на 21 година, с помощта на иглотерапия, от една прекрасна лекарка невролог, Д-р Росица Дончева, която днес би трябвало ако е жива да е на около 85 години. В момента пристъпите са ми веднъж месечно и се оправям със студен компрес и половин аспирин. Като хлапе освен това страдах от дисграфия, да говоря можех и трудно някой ме надговаряше, но седнех ли да пиша не можех да напиша две свързани изречения и пишех адски нечетливо, за сведение завърших училище по изкуствата. Мисля че дължа на ваксина и инсулиновата си резистентност и следствието затлъстяване първа степен, а аз съм човек, който не обича сладко, периодичното възпаление на сливиците до степен доктора да каже, че са за вадене. Съвсем леко подозрение, че невралгията на ръцете, която не ми дава да спя е също в числото, но майка ми и баба ми също са страдали от това, но майка ми все пак също има някакви ваксини, за баба си не знам.
Като знам какво аз съм преживяла, не мога да допусна по никакъв начин да се случи на дъщеря ми.

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 23:59 от araxna

# 133
И аз да споделя проблеми след ваксини при моето семейство.Не са никак приятни и най-лошото е,че последиците са трайни и от тях страда детето ми. Cry

Та така ако не бяха ваксините сега детето ми нямаше да е глухо с едното ухо,нямаше да има поведенчески проблеми,нямаше да има хиперактивност,нямаше да има дислексия,нямаше да има говорни проблеми.
И най-вече нямаше да е отритнат и неприет от обществото,защото е различен.

И да разясня детето получи постваксинален енцефалит и всичко гореизброено е резултата от него.
Детето ми вече почти 10г. не е ваксинирано.

Сърцето ме боли като прочета нещо такова.  Cry

araxna Confused

Момичета, нали всеки от нас е тук за да предотврати поне едно такова страдание..  Hug

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 00:16 от multimodal

# 134
Арахна, и аз имах мигрена, предменструална - губех периферно зрение и повръщах. Докторите казаха, че или ще остане за цял живот, или ще изчезне като изляза от пубертета. Слава богу стана второто.
Не мога да го свържа с ваксините, защото нямам спомени.

По повод белите престилки - след операцията получих инфекция - започнаха да ми вливат всякакви противовъзпалителни. Едната вечер вдигнах температура, но си замълчах, иначе щяха да ми я свалят... пък аз не искам. Цяла нощ се мятах, на другия ден се оправих, отказах вливанията, защото бях почнал да повръщам...Караха ми се, че ще стане по-лошо....Напротив, даже се подобрих. От същата сутрин започна моето оздравяване - отказах и антибиотиците и веднага започна да ми се хапва....

Общи условия

Активация на акаунт