ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 17

• 32 616
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Цитат
begem0t_, много си зле, мила...      Мантуто не било ваксина, не знаем ли... Ми знаем, знаем, но ти явно не знаеш защо се използва и колко грешно се използва.

ами като знаете, че не е ваксина, какво разправяте, че имало 5 БЦЖта в имунизационния календар??

Цитат
Сто пъти ти казах да ползваш статистиките на СЗО, но пак ме питаш къде са тия статистики и дали не си измислям - ами не, не си измислям, има такава организация, но ти може би не я знаеш като СЗО, а като WHO...

мен ми е интересно статистиките на които ти вярваш от къде са: явно имаш достъп до някакви различни, иначе как си съставяш мнението?

Цитат
Едрата шарка и тя, ваксината я била унищожила, смех, смех...

а какво я е унищожило? господ?

Цитат
За връзката, аутизъм - МРП. Личните примери около мен са два. Не е нужно да си математически гении, за да си направиш сметката коректно.

добре, защо тогава на моята позната детето е аутист без да е ваксинрано?

добре, ако махнем ваксините с какво ще се предпазваме от епидемии?

я вижте тука, явно не само ваксините отделят фенол и живак  Shocked

http://dnes.dir.bg/news/evropeyski-sauz-fenol-energospestyavasht … shki-8460295?nt=4

Абе ти верно нищо не искаш да прочетеш? Нямаш ли достъп до българския имун. календар? Точно 5 пъти се прави БЦЖ в България и 4 пъти Манту (съответно преди всяка реимунизация)... Какво да ти обяснявам вече, толкова е просто да си отвориш имун. календар и да видиш, спориш ми тука знаем ли или не знаем кво е Манту...  ooooh!

Аз на статистики не вярвам, но поради липса на по-точни ползвам тези на СЗО, които ясно показват, че в България процента заболеваемост от туберкулоза е по-голям от този в Германия или Австрия, където БЦЖ не се ползва от години... Сега по-ясно ли ти стана от къде черпя информация?

Едрата шарка не е изчезнала, това също ти се каза, показа, цитира нам колко пъти - вече дори не е забавно, досадно е...

Аутизмът не е заболяване, което се причинява само от ваксини... Същото важи и за МС и за менингит и за енцефалит и за какво ли не... Аутизмът понякога е странична реакция от ваксини, както и другите изброени... Имам усещане, че нарочно се правиш на неразбрала...  Rolling Eyes  

Ако махнем ваксините с кво ще се пазим от епидемии...  ooooh!   Ужас, сега с ваксините се пазим от епидемии, та немам думи...  #Crazy  

Съвсем изтрещяваш, момиче... Това, че нещо друго, освен ваксините е вредно, не прави ваксините нито по-безвредни, нито по-полезни...  Laughing

# 376
Ето как ни заливат с алуминий и от небето - филм

# 377
Аутизмът не е заболяване, което се причинява само от ваксини... Същото важи и за МС и за менингит и за енцефалит и за какво ли не... Аутизмът понякога е странична реакция от ваксини, както и другите изброени...
При мен МС е 100% реакция от ваксина и просто не е истина как заблуждават хората в болниците, относно причината за заболяванията им.. Sad При други МС е резултат на о/натравяне по един или друг начин с тежки метали.

Вярвайте на съвременната медицина колкото искате.
Аз отдавна не го правя!

# 378

Абе ти верно нищо не искаш да прочетеш? Нямаш ли достъп до българския имун. календар? Точно 5 пъти се прави БЦЖ в България и 4 пъти Манту (съответно преди всяка реимунизация)... Какво да ти обяснявам вече, толкова е просто да си отвориш имун. календар и да видиш, спориш ми тука знаем ли или не знаем кво е Манту...  ooooh!

AMA НЕ Е ВЯРНО! РЕ-ИМУНИЗАЦИЯ СЕ ПРАВИ САМО ПРИ ОТРИЦАТЕЛНО МАНТУ!!!
Ако манту-то е в норма, не те ре-имунизират 5 пъти.

Цитат
При мен МС е 100% реакция от ваксина и просто не е истина как заблуждават хората в болниците, относно причината за заболяванията им..  При други МС е резултат на о/натравяне по един или друг начин с тежки метали.

от къде знаеш каква е причината за МС?

Цитат
Аз на статистики не вярвам, но поради липса на по-точни ползвам тези на СЗО, които ясно показват, че в България процента заболеваемост от туберкулоза е по-голям от този в Германия или Австрия, където БЦЖ не се ползва от години... Сега по-ясно ли ти стана от къде черпя информация?

ама от къде знаеш колко се ползва БЦЖ там? Тя не е задължителна, но не означава, че хората не си я слагат, нали? Докато в БГ е задължителна, но от къде знаеш колко хора са наистина ваксинирани, особено сред ромското население?!

Цитат
Аутизмът не е заболяване, което се причинява само от ваксини... Същото важи и за МС и за менингит и за енцефалит и за какво ли не... Аутизмът понякога е странична реакция от ваксини, както и другите изброени... Имам усещане, че нарочно се правиш на неразбрала...    

от къде знаеш? поставянето на ваксини съвпада с възрастта, при която се диагностицира аутизъм. от къде знаеш че точно ваксините са причината, а не примерно някой консервант в детската храна?!

само да поясня - науката не знае каква е причината за аутизма, но изследванията сочат, че няма връзка между ваксинациите и случаите на аутизъм, затова явно не е от това! това, че диагнозата на нещо съвпада с времето след поставяне на ваксина значи ли че задължително едното е причина за другото?

лятото се увеличава консумацията на сладолед и се увеличават удавянията - значи ли това, че консумацията на сладолед е причина за удавянията?!

# 379

Това, което разбирам е, че хората СА ваксинирани, но туберкулоза ИМА въпреки това и то в такива размери, че се отчита като проблем. Тогава къде е смисълът да се ваксинира? Наистина не разбирам...

Отивам в пуб мед да търся изследвания и за полиото.

да, ама ако прочетеш по-внимателно: туберкулоза има защото процента неваксинирани е много голям; никой от ваксинираните обаче няма туберкулоза, докато при неваксинираните се среща в активна форма;

никой не казва, че БЦЖ спира туберкулозата на 100%, но че я ограничава - ако я няма заболяванията и усложненията ще са по-чести в страни където хигиената и ранната диагностика не са на особено високо ниво...

ще ми се да кажа "хайде махнете ваксините в БГ пък да видим какво ще стане ако не ми вярвате", но ако се подпиша под петицията ми всеки болен от някоя от превантивните с ваксини болести ще е и на моята съвест - не се наемам;

# 380
Предлагам от сега нататък - пълен игнор на begem0t_..
Нека ни пише с всичкото време и сили! За мен и повечето хора нещата са ясни...

Сега е време за превод - Are Vaccine Safe
Страхотен филм - Мери Токо разказа играта съвременната медицина Wink Бавно става превода, но ще стане до седмица-две...

# 381
begem0t, нямаш спирка, а?
Ама нещо си объркала темата - виж, прочети хубаво заглавието и ако имаш какво да добавиш пиши, ако не - аста ла виста!
Има една друга тема, където смятам ще намериш много добър събеседник да си говорите за "великите" ваксини и за "доброто" що ни спохожда с тях!

# 382

AMA НЕ Е ВЯРНО! РЕ-ИМУНИЗАЦИЯ СЕ ПРАВИ САМО ПРИ ОТРИЦАТЕЛНО МАНТУ!!!
Ако манту-то е в норма, не те ре-имунизират 5 пъти.

Цитат

ама от къде знаеш колко се ползва БЦЖ там? Тя не е задължителна, но не означава, че хората не си я слагат, нали? Докато в БГ е задължителна, но от къде знаеш колко хора са наистина ваксинирани, особено сред ромското население?!

Цитат
Аутизмът не е заболяване, което се причинява само от ваксини... Същото важи и за МС и за менингит и за енцефалит и за какво ли не... Аутизмът понякога е странична реакция от ваксини, както и другите изброени... Имам усещане, че нарочно се правиш на неразбрала...    

от къде знаеш? поставянето на ваксини съвпада с възрастта, при която се диагностицира аутизъм. от къде знаеш че точно ваксините са причината, а не примерно някой консервант в детската храна?!

само да поясня - науката не знае каква е причината за аутизма, но изследванията сочат, че няма връзка между ваксинациите и случаите на аутизъм, затова явно не е от това! това, че диагнозата на нещо съвпада с времето след поставяне на ваксина значи ли че задължително едното е причина за другото?

лятото се увеличава консумацията на сладолед и се увеличават удавянията - значи ли това, че консумацията на сладолед е причина за удавянията?!

Laughing  

Да, реимунизация се прави при отрицателно Манту... Въпросът е, въобще Манту може ли да се счита за достоверно дали човек има имунитет или не (нали реимунизацията се прави, защото не си си създал имунитет)? Та в коя държава казваш се предвиждат толкова реимунизации и Мантута? Защо в другите държави (европейски да речем) е планувано само по едно БЦЖ, а не по 3-4-5?

В Австрия и Германия БЦЖ въобще не се ползва... Махната е от календара и никой не си я слага - провери в статистиките на СЗО къде с какво и колко процента се имунизират (казах го май за първи път)...  Laughing

За аутизма и въобще всяка реакция след ваксина какво да ти кажа повече, след като звучиш точно като д-р Мангасарян: ....нали.... като се ваксинираш... нали... и паднеш... нали... и си счупиш крак... нали... (ахам нали, ама надали)....  Laughing

никой не казва, че БЦЖ спира туберкулозата на 100%, но че я ограничава - ако я няма заболяванията и усложненията ще са по-чести в страни където хигиената и ранната диагностика не са на особено високо ниво...  

Хайде пак да те пратя в държави, в които БЦЖ не се прилага... Забележи, не казвам не е задължително, защото държавите със задължителни имунизации БЦЖ се броят на пръсти, а казвам не се прилага... Разгледай процентът заболели при тях и при нас, където много деца отнасят втора и трета доза, а на някои "късметлии" може и по 5 дози да им сложат...

П.С. Стига с тоз игнор, chukchi, някои хора искрено се забавляват с писанията на въпросната...  Laughing

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 15:57 от stelt77

# 383
Дразни много с всичко и разби сериозната тема...  или да е добре така?
За мен - не! stelt - пробвай филма, струва си Simple Smile

# 384
Цитат
Внимавай да не си вкараш автогол с подобни изказвания.... Wink
До преди 20 години диабетьт се причиняваше от консумация на захар според "науката" медицина.
Сега като гледам гражданството е водещ фактор.
За някое друго заболяване да се знае причината освен за така наречените инфекциозни заболявания,при които имаме набеден "враг" и си измиваме рьцете с него поради липса на друго обяснение?

Бегем нула т,
Честно казано виждам добронамереност в теб,може би за учудване на всички тук.
Тьрсиш нещо,което искаш и за себе си да изясниш.
Предлагам ти да контактуваш с Др.Щефан Ланка,който в момента е около теб.
Не знам обаче защо все още не разбираш,че тук всички разбраха позицията ти.Не мисля,че можеш нещо повече да направиш и да допренесеш в темата.
Не можеш да обориш с нищо фактите.
И пак: Истината не е вьпрос на гледна точка (в подписа ти)!
В тази тема се пише за истината.Истината е само една.Няма средно положение.
Не е вьпрос на вяра.

Според мен Папата е изкоренил вариолата!
Според теб медицината!
Според друг хигиената и еволюцията!
Коя е истината?Не говорим за вяра!

Цитат
Тя не е задължителна, но не означава, че хората не си я слагат, нали
Не се хаби Бегем нула т с празни приказки.Тук никой не си слага БЦЖ не само защото не е в календара,а и не се препорьчва от МЗ.В момента се случва сьщото с ваксината за кьрлежи.Забраниха я за няколко месеца,маханах плакатите от улиците,кьдето гледаха страшните кьрлежи и тайничко унищожиха партидите,които увредиха над 40 деца ( говоря за Австрия).
В момента,ако отидеш да се ваксинираш срещу менингит (кьрлеж) вече се пее друга песен "Информирайте се преди да се ваксинирате защото МЗ не поема вече отговорност при страничните ефекти".
Разбира се,все още има хора,които нищо не разбират на този свят.И те са лишени от отговорност и мьмрене защото тях ги закриля закона за свобода на вероизповеданието.
Вярват в традиционната медицина и са защитени дори сьс закон!
Адвокати на тези хора колкото искаш.

А за аутизма,писах и преди,са два конфликта в констелация.
Изготвя се статистика за неваксинирани и ваксинирани деца и инциденти на аутизьм и други заболявания.Засега са сьбрани 1200 деца за статистиката.Целта са 3000 деца.
И при неваксинирани деца има аутизьм.
Достатьчно е детето насила да се дьржи,да не може да мрьдне при ваксинацията,за да се получи втория конфликт.

Полио и МС имат много общо,поне за тези,които сьздават изкуствените имена на болестите.

Ако някой не разбира какво пиша,да пита,ще обясня Grinning

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 16:18 от Christian

# 385
...то болката, която се усеща тук, е концентрирана, фокусирана и никакви научни изследвания не биха могли да я потушат.
Затова, постът ми исках да се разбере като деликатно подсещане да не бъркаш в раните, да не даваш  случайни примери

Престанете, моля! Единственото, което е концентрирано в тази тема, е потресаващо антиваксинистко невежество!

Доказаните истински сериозни нежелани реакции от имунизации в тази тема се броят на пръстите на едната ръка. Всичко останало е само шум и преувеличениe, смехотворни причинно-следствени връзки и чисти фантазии (например връзката на болестта на chukchi с реимунизацията против тетанус и дифтерия).
Никой досега не ми е посочил 24 случая на починали деца след имунизация не само срещу морбили, а след всякакви други имунизации, но само едногодишната епидемия от морбили отне живота на 24 български деца.

За всяка епидемия от заболявания, предотвратими с ваксини, вина имат и антиваксинистите и персонално всеки един от тази тема, който агитира родителите да не имунизират децата си!

При мен МС е 100% реакция от ваксина и просто не е истина как заблуждават хората в болниците, относно причината за заболяванията им.

Няма никаква връзка между МС и имунизациите! chukchi, живеете в пълна заблуда и отрицание! Намерете други начини да осмислите живота си, а не чрез мизантропската антиваксинистка кауза, която коства живота на много деца!

Ето ви съвсем скорошна публикация в Journal of Neurology - "Имунизациите и рискът от множествена склероза - систематич … мета-анализ". Оказва се (за пореден път), че не само няма връзка между изследваните имунизации (срещу туберкулоза, Хепатит B, грип, морбили-паротит-рубеола, полиомиелит, коремен тиф) и възникването на множествена склероза, но дори имунизациите срещу тетанус и дифтерия понижават риска от множествена склероза!

Цитат
Risk of developing multiple sclerosis remained unchanged after BCG, Hepatitis B, Influenza, MMR, Polio and Typhoid fever immunization, whereas diphtheria and tetanus vaccination may be associated with a decreased risk of MS.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 16:57 от Persona

# 386
абе и на мен почна да ми се гади от ... подобни на бегемот;  Перси, ама не ни се карай на нас /и на чукчи специално/, кажи на колегите си да си я махнат страничната реакция "МС" от листовката на ваксината за хепатит, щом така (не) било... Ама нагло е, не мислиш ли, на черното да викаш бяло, ми ние не сме слепи!!!

# 387
Цитат
Доказаните истински сериозни нежелани реакции от имунизации в тази тема се броят на пръстите на едната ръка
Дано при следващото преброяване на прьсти ТИ да си вьтре!

# 388
Цитат
Ама нагло е, не мислиш ли, на черното да викаш бяло, ми ние не сме слепи!!!
Тук важи

Царят е гол,да живее царят!
Все още не е угаснала надеждата им,че хората няма да прогледнат безумните им убйиства,зад които се крият с псевдонаучни термини!Поврьща ми се....

# 389
абе и на мен почна да ми се гади от ... подобни на бегемот;  Перси, ама не ни се карай на нас /и на чукчи специално/, кажи на колегите си да си я махнат страничната реакция "МС" от листовката на ваксината за хепатит, щом така (не) било... Ама нагло е, не мислиш ли, на черното да викаш бяло, ми ние не сме слепи!!!

chukchi никога не е бил имунизиран срещу хепатит B. За заболяването си той "обвинява" реимунизацията срещу тетанус и дифтерия с ваксината Тетадиф, а в нейната листовка не пише нищо за МС (щом четете само листовки).
А статията, която цитирах в предишния си пост, за пореден път отрича подобна връзка между имунизацията срещу хепатит B и възникването на множествена склероза.

Christian, много сте смешен.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:04 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт