Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 028
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
Хелоу и от мен!  Hug

Мен ме нямаше тези дни, но голями разходки, голямо нещо направихме тези дни  Flutter  В петъка цял ден го минахме в Южния парк, а в съботата ходихме до ждрелото на р.Ерма и мноого хубаво си прекарахме. Само дето много съм ръждясала и от толкова разходки, мускулите яко ми страдат от треска от два дни  Blush  И добре, че се възползвахме от времето, че наистина каква е тази пролет, дано не е и лятото такова студено и дъжделиво, като преди години, че направо ще си е за гръмване  Crazy

мише, за заглавия нямам проблем, харесват ми и такива семпли като сегашното и рапърски римувани  Mr. Green  Ти да не си измислила някое римувано, че питаш?! Ако да, направо го казвай!  Grinning

Лианка, честита половин годинка, да е жив и здрав Ивчо!

Нико, нашия човек стои в шезлонгчето, но за около 20тина минути, и после го редувам, в столчето за хранене, в креватчето да хваща въртележката, и от няколко дни му послах на килима да лежи и да се тръкулка с всичките играчки около него, че ми е най-спокойно така, няма къде да се удари, нито да падне, че е голям червей иначе, само се кълчи  Crazy  Сега сме решили да му купуваме и проходилка, та нека се размотава в нея  Wink

Иначе, си хапва хубавичко, верно че, сме засега все още на картофи и моркови, но моркова определно повече му се услади, но такива мазаници, нямаше нещо което да не му е омазано, трябваше веднага след това в коритото на къпане да го слагаме  Mr. Green Дрехите които ги носеше, още киснат от вчера във Вениш и още са си оранжеви  Crossing Arms  И да поясня, Кьолши повече за теб важи, и с моркова се убедих, че купешките пюренца, са по-сладички и си ги хапва по с кеф, отколкот моите домашни приготвления  Wink  Пробвай го един ден Йогенцето с купешки, да видиш дали не ги харесва изобщо, или само домашните не му се нрават  Thinking

Хайде, събуди се, отивам  Hug

# 661
  • София
моите мишки втори ден са с 37С...пробиха долните зъби, ама мъка ....вдругиден сме на консултация, да видим какво ще каже док

# 662
  • Карлово
Микки и Бръмбазелка и  Люси-имам един въпрос:Дея е захранена с зеленчуково пюре изцяло,другите хранения са все още само кърма.Тя не иска да пие от шише и не използва залъгалка.Та въпроса ми е трябва ли да и предлагам вода или кърмата и е достатъчно!!!Благодаря предварително!!!
Дидка, а пробвала ли си от чаша? Или със сламка? Кърмените бебета се справят успешно с алтернативни на шишето прибори доста добре от ранна възраст и понякога дори ги предпочитат. Ако детето има нужда от повече течности, то ще си ги набави чрез кърмата, дори и да не му се предлага друго нещо. Ще започне да търси по-често, ще иска да сменя гърдите често, за да си набави повече предно мляко. Това не ти пречи да предлагаш вода, ако иска - ще пие, като не иска - няма.

# 663
Здравейтеее!
Не съм се появявала отдавна, но ние си попътувахме малко из България - ходихме на гости до Търново и Бургас и доста се поуморихме от разходки по цял ден. Бях си поръчала времето предварително Simple Smile и беше много приятно - през деня слънце, през нощта валеше, но рядко.

Преди малко приспах малкото ми зверче с помощта на Адриано Челентано  Mr. Green, в 98% от случаите помага. Като е нервна или мрънка, дори и докато суче й го пускам /песента Атмосфера й е любимата/ и се успокоява и заспива.
Още не съм я захранила, но тази седмица планирам да започна, само се чудя, като ще й давам в началото 1-2 лъжички дали да не си сваря сама картоф и тиква, вместо да купувам пюрета, които на другия ден най-късно трябва да изхвърля почти цели. Вие картофчетата на пара ли ги варите или може и да не е на пара  newsm78? Тиквата разреждате ли я с кърма или АМ, тя май си е достатъчно водна и мека? Едни ей такива чуденки още не съм изяснила за себе си, та ако някой иска, може да удари едно рамо със съвет.  Hug
Започнах да ви чета, но имам още много да наваксвам и реших първо да кажа  wavey.
Отчетоха ни топломерите днес и сега ще чакаме след няколко месеца с какви сметки ще ни сюрпризират.

Хайде чао засега, отивам да си оправям къщата, че до преди малко нямаше вода и ми се е понасъбрало това-онова за миене Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 18:17 от Malvinka

# 664
Честити всякакъв вид празници на всички, които са празнували тия дни!
 Hug
и ние за празниците си бяхме тук, но бяхме яко по гости и не беше зле, но нощите бяха кошмарни с това джудже. Нещо и стана и заспива адски трудно. Иначе е захранена с зеленчук наобяд и с каша в следобедбите часове, но след това си бозае малко.

иначе имам въпрос: може би от около месец забелязвам че в едната част на езичето има едно петънце, което е по-розово от останалия език. а от 2-3 дни има и червено петънце на усничката. малко е като ужуленко. някой да е забелязвал подобно"явление"? че все забравям да питам док. ама днес викам чакай да ви питам вас, все някой ще има какво да сподели,

# 665
liana85 честита половин годинка. Да ви е жив и здрав момъкът.
Включвам се с едно питане към тези, които са на АМ  - по колко пъти храните бебчетата си? Ние сме с 6 хранения, но май трябва да минем на 5. Той сам започна да проспива яденето в 15 и да става към 16ч. Ама за другите все още си огладнява навреме , даже някой път предварително.
Malvinka това с песничката ми хареса Simple Smile трябва да изпробвам коя успокоява Бо, че последно време приспиването си в ад на моменти.

# 666
  • София
   Привет, мамчета!

Почивчицата ни се отрази добре. В петък ходихме "Палачинковата къща" и похапнахме по една солена палачинка  Laughing. В събота се разходихме до манастир "Св. Йоаким Осоговски" в Македония. Много хубаво местенце , а и слънчицето доста огряваше.  В неделя се отдадох на домакинство -чистене, готвене, пазарене.

Браво на всички за разходки и гостите  Hug.

мише, за римите и аз си ги харесвах. Надявах се, че ще има, но уви Изабелка май не им е фенка  Laughing.

Терминаторче, добре се завърнала  Wink. Определено с полетите е било кофт, но важното е, че Боби се е държал геройски  Hug.
Късмет с преместването  Peace.

Кьолшес, заразих се и аз от твойте еклери  Laughing. Та спретнах веднъж и ги одобриха.
Да си прекарате добре в немско и бързо да си харесате возило  Hug.
За пюретата - количеството беше към 100гр. Сега пак има случаи с такова количество, а понякога и с повече-към 170-180гр. Второто не е много често.

Дари77, браво на Теди  Peace.

Нико11, не стои Валко в шезлонг. Така е от около преди 2м.

Малвинка, картофчетата и всички зеленчуци ги варя в обикновенна тенджерка. Не са на пара.

timide, ние имаме 5 хранения с АМ и 1 хранене с пюре.

Илиянка, Честита половин годинка на Ивчо! Да е здрав, игрив, лъчезарен и много се обичка с кака Анди!

# 667
 smile3522

Здравейте, радвам се , че темичката ни отново се оживи, затова и минавам да ви почерпя и за нашата половин годинка.

Илианка, честит мини РД и на Ивчо. Да ви е жив и здрав и да не боледува вече! Hug

Щях да коментирам доста неща, но запомних само едно от тях. Берушка и ние сме си харесали хотел Луксор и се спряхме на него, но нашата почивка най-вероятно ще е края на август- началото на септември.
Хайде, като се сетя и останалите неща  - ще се включа пак!

# 668
иначе имам въпрос: може би от около месец забелязвам че в едната част на езичето има едно петънце, което е по-розово от останалия език. а от 2-3 дни има и червено петънце на усничката. малко е като ужуленко. някой да е забелязвал подобно"явление"? че все забравям да питам док. ама днес викам чакай да ви питам вас, все някой ще има какво да сподели,

Това петънце на езичето може да е т.н. "географски език". Ако е това, езика е по-чувствителен към подправки и по-особени храни като домат, на пример. За устничката - не знам.

# 669
  • София
Миме, Честита половин годинка на Веси! Да е здрава, все така засмяна, обичана и игрива!

# 670
  • Дъблин
Що е то "географски език"? Никога не съм чувала за такова нещо.

Честити 6 м. на Иво и Васи, да са живи, здрави и усмихнати!  Hug

Malvinka, много се смях за музикалните предпочитания на Никол Simple Smile Ама щом си му харесва на детето  Laughing
За пюренцата, има малки бурканчета, по 80 гр., които са подходящи за захранване. То си е и въпрос на вкус де, но някои мами споделят, че бебетата по-добре приемат купешките, а не домашните в началото. При други май е обратното. С купешките може да осигуриш и по-голямо разнообразие при въвеждането.
Аз захраних с купешки, но мисля като въведа и месото по-натам да мина на домашно производство, ще видим докъде ще ми стигне амбицията Simple Smile

# 671
  • 42.016399,23.101179
Смърфи и аз до преди години не бях чувала за такова нещо като географски език, но най-добрата приятелка на Вики е с такъв език. Целият е релефен и набразден точно като атласите по география. Много често  става и червен, даже преди месец я бяха върнали от градина защото си мислили че е болна. Laughing

# 672
Честити месечинки на Васи и Ивчо.
Нашата е утре- половин годинка. МАЛеее, как мина времето.

Моя език е географски и доста подигравки съм отнесла в училище. ooooh!
Спокойна вечер, мамита!

# 673
Честити половинки на юбилейчетата!   bouquet
Дори, еклерите не са мои!  Blush Мисля, че Беруш беше пуснала рецептата, но не си спомням вече! Нека да си каже!  Heart Eyes Обаче пък са страшно ефектни, спор няма! В събота бях занесла на едно приятелско събиране, що похвали отнесох!  Heart Eyes А колко са лесни... Grinning
Браво за пътуването до Македонско! Peace
Бебославче, днес му дадох на Йожко тиква, купешка на Хип, но омешана с картоф и морков. Не се прие много добре. Утре ще му я дам чиста, пък да видим! Hug
Марси, спи си диването!  Mr. Green Поне за това нема проблеми! Пу, пу!
Мише, давай римите! Joy
Лошана, честити ви зъбчета! Hug

# 674
Aаа и аз не съм пуснла еклерите - Мис Каприз ни отвори на тази вкусотия и леснотия. А тя нещо се затри, не се е разписвала от 100 години, ама сигурно им е почнал сезона.

Ох да ви кажа днес ходих до яслата дето приеха Ивето и ще я записвам, пък ще го мислим някак да избутаме докато проходи поне. Ще пускаме отпуски, ако трябва и майка ми ще дойде да помага, ама преценихме, че не е за изпускане шанса. Догодина намалява вероятността да я приемат, то и сега си е чист късмет.... Та така, сега ще съберем докИментите и ще я запишем.

Общи условия

Активация на акаунт