Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Поздравления на всички пътували по празниците бебоци, ние пък си бяхме в къщи. Laughing
микки благодаря за линка, сядам да чета статията. Wink
booboo's mama а на теб благодаря за кафето, допивам си и аз все още моето. Laughing
Loshana честито ви зъбче!
*Beboslava* дано бързо минат синините. Wink
Mimoza-Plovdiv , Malvinka вклювайте се по честичко. Wink
Мама МиМи поздравления за шопинга, а мъжо нека си мрънка.  Wink
Ние току що се прибрахме от консултация и след 3 месеца отлагания сложиха най-накрая първите ваксини на Белослава. Първата изобщо не я усети, на втората се размрънка само на края но след секунди вече се хилеше на сестрата. Дано сега и да няма странични реакции.
Иначе госпожицата вече 6200 гр и 62 см., почти е удвоили теглото.
От около седмица Белослава вече проявява страшен интерес към храната, та почти ни се налага да се крием като ядеме. Постоянно ни гледа в устите, дърпа ми ръката към устата си ако види че ям нещо, а снощи чак се разтрепери и разрева, след като мъжа ли и даде да си близне краставица и след това си я изяда сам.  Joy Ама аз още се ослушвам за захранване. newsm78

# 436
Веси и София са на вилата е няама да могат да пишат скоро. праштат ви целувки.

гонсало (таткото на софия)

# 437
Бебославка, чудесна разходка сте си направили.

Mr. GreenПотвърждавам, беше чудесно! Heart Eyes

Веси и София са на вилата е няама да могат да пишат скоро. праштат ви целувки.

гонсало (таткото на софия)

Супер, целувки и на тях!!! Hug

# 438
Поздрави на Веси и целувки на София  Heart Eyes

Микки, Бръмбазеля, Люси, Боби започна да ме хапе Sad А има 2 зъба отдолу и боли. Какво мога да направя в тази ситуация?

# 439
  • Козлодуй
Лошана: честито ви зъбче.
Марси: ама как може да дразните така детето с краставица.......тя сигурно ракийка после е чакала да й предложите Simple Smile
Не знам при вас как се получава.......но аз не мога да заместя изцяло едно хранене. Все си мисля, че ще остане гладна и предлагам и мляко малко. И тя си го изпива, рядко отказва. На обяд ядем 130-150 гр зел. пюре и после още около 40-50 АМ.
Днес бяхме и на консултация - 67 см, 7. 435 кг (535 гр за 1 месец)
Педи ми каза, че трябва жълтъка да почвам и месните пюрета. Жълтък ще давам от време на време, ама с месното пюре......мисля да поизчакам 7-мия месец."Попарките ще ги почвате ли" пита ме педи....викам ще ги почваме, ама след някой друг месец.
Зъби май няма да имаме скоро - венеца не е бял или подпухнал. Не сме и кисели.
Вече сме на Милумил Етап 2. Нов етап в развитието на Алекс !

# 440
еее, изчетох ви!!!! не че сте писали много, де....

Христос Воскресе на всички!!!

Ние се прибрахме вчера и все още не знам къде съм.... Изкарахме повече от прекрасно - десет дни пълна почивка, изразяваща се в никакви ангажименти с нищо и никого, 100% свободно време, ТВ само на френски език, без нет, говорене по телефона само, когато си искаме, абе, истинска почивка и удоволствие. Пожелавам си (а и на всички вас) поне веднъж годишно да мога да си осигурявам такива десет дни !!!

Естествено, с прибирането започнаха проблемите... Ако помните, оставих Александър болнав на баба му. Вдигал е темп, кашлял, кихал, брат му тоже не е пропуснал.... Днес ги водих при док, защото нощес не съм спала - Сашко се буди през 30-40мин, кашля лошо и сополът си тече. На всичкото отгоре има някакво петно на сгъвката на лакътя, червено и релефно. За хремата и кашлицата док предписа различно лечение, най-вероятно не може да се излекува от грипчето, което го полази, когато заминавахме, заради сополът, предизвикан от гърлото. А за червеното петно каза, че е типично за атопичен дерматит  #Cussing out Каза да купя маслото на Нахкерцен за баня и крема за мазане, ,както и да сменя НАН-а с Лактана Био. Ще видим как ще се повлияе от всичко, което му предписа. Слава Богу, Боби е далеч по-добре - стандартният градински сопол го мъчи, но така ще е докато е гадно времете

# 441
Привет Heart Eyes
Мише ха добре дошла! Забелязах завръщането ти във Фейса  Wink Благородно завидях за пълния релакс, дай боже всекиму Sunglasses А на дечицата бъъъъързо оздравяване Hug

Веси и София блаженно да си прекарате на вилата!

Ние си бяхме основно в къщи за празниците, но си направихме екскурзия до Навплио (много приятна дестинация) на около 2 часа е от Атина. Времето беше перфектно, но от вчера нещо се повреди пак Rolling Eyes
Девойката расте, вече бърбори разни от сорта ба-ба-ба, та-та, ма-ма, на-на, ла-ла... Това ни е репертоара засега Mr. Green
От вчера не мога да открия док, а уж щяхме да и бием ваксина и да ми дава схема за захранване. Аз си я пробвах вече с ябълка, не ще. Картоф маааалко по-добре, но като цяло не е много голям фен на човешката храна засега Wink
Хайде лека на всички и пишете повече, че темата съвсем опустя Hug

# 442
  • Торонто/София
добро утро от мен
нещо много е пусто тези дни в темата .... личи си че времето е хубаво!
Веси - Честит Рожден Ден - желая ти всичко най хубаво и много много щастие! Хубаво прекарване!   bouquet
Мише - добре се завърнала - радвам се че сте изкарали толкова добре

да ви почерпя за нашата половин годинка - ама как само се изниза това време....сякаш беше вчера ....

толкова от мен - отивам да уча малко и после сън
лек ден на всички

# 443
  • гр.София
Добро утро на всички !!!

Веси на теб весело изкарване на вилата и Софи много да те слуша  Hug И Честит Рожден Ден и тук,да си много обичана и щастлива майка и съпруга  Hug  bouquet Hug

Дени а на теб добре дошла отново в БГ  Hug Радвам се че сте си изкарали хубаво и сте си починали и ще чакам снимки да гледам Simple Smile А децата дано бързо се оправят.А да те питам ти какво направи с кърмене,спря ли си кърмата?

# 444
Ооо Мише ,ако знаеш колко ми липсваше  Mr. Green

# 445
  • Пловдив
Здравейте ,аз както винаги рядко се включвам.
По здравословни причини май ще се наложи да спря с кърменето.Имам още време да свикна психически с мисълта,но ми е трудно.Чудя се и как точно да стане-постепенно ли да замествам някой кърмения с АМ,да давам АМ и после да докърмвам ли?някакви съвети как да действам newsm78
днес иначе я пробвах като беше гладна с АМ,направих 60 мл с 2 лъжички НАН,този път не се отврати както друг път,когато не е била гладна.Изпи ги,и после й дадох да суче,и заспа.
Лошото е че от известно време насам свикна да заспива на гърда и през деня,и вечер така заспива.Какво ще правя като спра кърменето-как ще заспива-с биберон ли трябва да я свикна,незнам-а е толкова лесно сега Sad
Но няма начин ,пия хормони в момента,които сигурно ще ми ги увеличат другия месец,и е по-добре за нея да не приема кърма,да не й навредя така.

другото което щях да питам-когато правите АМ,по мерителните линии на шишетата ли се ориентирате за водата-там където има цифрите 1,2,3,4-показва докъде е за 1,2,3,4 мерителни лъжички мляко,ама го обясних???

каква вода преварявате за АМ?изворна или чешмяна???
за пиене в момента иначе й давам девин-изворна,без да я преварявам.
и другото което щях да питам-хич ме няма с бибероните -ползвам за водата шише на НУК с каучуков биберон,още размер 1,за мляко какъв трябва да е ,т.е. различни ли са за мляко и вода?

# 446
Аз мога да ти обясня
за АМ-на всеки 30мл вода се прибавя една мерителна лъжичка.Ако пък ти е по-удобно използвай числата отстрани.
вода ползвам Девин,трапезна от време на време си купувам и на Торн спринг(ама за бебета правена)с розова капачка и слонче на картинката.Не преварявам! Района в който живея е с отвратителна вода.Има доста варовик,преди 2 дни ми изчистиха от бойлера 1 кофа котлен камък  ooooh!
Ползвам шишета на Нук,бибероните са ми за мляко(има разлика от този за водата)те в магазина знаят.Все още съм на 1-ви номер,но силиконови,защото каучука бързо се разваля от стерилизацията.Дано да съм била полезна  Peace

# 447
  • Пловдив
Maма МиМи  водата тогава само я стопляш ли ?ще видя за бибероните като ида следващия път,аз пазарувам от Вис Виталис основно.
И друг път е обсъждано-но шишето за млякото с биберона колко често да го изварявам?
за водата шишето предимно го мия,рядко изварявам.

а съвети за начина на заместване на кърма с АМ?

# 448
Водата си я топля в микровелето,а когато съм навън съм с термос.Имам стерилизатор за микровълнова и след всяко хранене измивам с четката и слагам за стерилизация-и биберона и шишето.Шише за вода нямам-той не пие вода.
Съвети за заместване не мога да ти дам,защото при мен кърмата спря рязко,а той не се дърпаше от шишето.

# 449
  • Карлово
Микки, Бръмбазеля, Люси, Боби започна да ме хапе Sad А има 2 зъба отдолу и боли. Какво мога да направя в тази ситуация?
MMKa, бебетата хапят, когато ги дразнят венците. Реално, когато хапе, то не суче. Затова, когато усетиш, че те захапва, отдели го от гърдата и с категоричен тон, но не да му се караш, му кажи, че така не се прави, че те боли, нещо кратко. То по-скоро по интонацията на гласа ти ще разбере, че е сгрешил.  Има и един момент, в който, когато се унася на гърдата, самото бебе не се усеща, че натиска по-силно и причинява болка. Тогава пак трябва да го откачиш. Може да мажеш с гел за зъбки преди да дадеш да суче. Или пък да му дадеш пръста сили чесалка да се облекчи преди кърмене. Зъбите в устата са новост и за Боби, ще му трябва малко време да се научи как да суче правилно със зъби, без да ти причинява болка. Отделяш от гърдата, когато те заболи, след време и двамата ще се научите.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт