Ноемврийски бебчета 2010 - тема 11

• 29 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 495

Искаш да кажеш, че на 7 месеца и половина ще яде вече кухня ли Shocked? А и ми се струва ужасно рано за сиренето, то няма да ви помогне за анемията...

Ми не точно - сега е на 6.5 сега започваме и на 7.5 ще е първа лъжичка месо,така че по-рано от 8 - 8.5 едва ли ще започнем кухнята....
А сирене защо да е рано???та то ще е при навършенни 7.
Аз захранвам общо взето така http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=131 без соковете.

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 22:58 от gery_daisy

# 496
добра вечер Simple Smile

Кьолшес, не се стърпя до 6тия месец да изчакаш, а? И аз си бях заплюля Деня на труда за захранване, ама на, нали ми е болен и атопичен, до вторник (когато ще го водя на преглед) със сигурност ще го кара само на мляко. Смених му млЕкОто с Лактана Био и освен, че се размирисва яко като се поака, друга разлика  с НАН-а не виждам....

Ива_а, добре му влияе слънцето на твоя младеж - яде често и по много  Mr. Green

Дар', прати малко слънце и насам, молим те  Sunglasses

Нели, честито за яслата

Да се оплача  - Сашун е четвърта резерва за яслата, ама предвид факта, че всички приета деца са с първо желание, хич не се е и надявам да му дойде реда....Какво ще правя, акъла не ми го побира

# 497
  • София
Люси, какъв картоф даваш - купешки ли?

Да, купешки, нямам друг.

А сега да ви питам нещичко за захранването сигурно много сте дъвкали тези въпроси ,но ако някой реши да ми отговори за да не се повтаряме може и на лични
Та искам да попитам следното :
Започвам да захранвам ,но имам две различни схеми - едната дама е давала само по една нова храна ,а другата е давала и нова и стара т.е. два вида пюре И сега се чудя аз как да процедирам
Теди е само на кърма до сега и започваме захранването от понеделник живот и здраве

Вивия, която си избереш, и двете стават.
Сега поне има няколко вида захранване, не е като едно време с големите мъки...
Всяка от нас вече се е насочила към някакъв вид захранване и си е прочела достатъчно, предполагам, но ще копирам тук най-важните неща за класическото захранванет(наскоро ги писах), ако съм пропуснала нещо някой да ме допълни:

- до първата годинка млякото е основната храна на бебето(нямам предвид единствена!)
- твърдата храна е за въвеждане, опитване, не е добре да се насилва бебето да яде количества(т.е. на бебето първо се предлага кърмене и после твърда храна(най-добре между кърменията), след годинката е обратното - първо се предлага твърдата храна, после кърмене. Ако майката желае да отбие детето към годинката може да започне да замества кърмения след 7-8 месец когато вече са въведени повечето храни)
- храната се въвежда с една лъжичка първия ден преди обед (ако има реакция да се прояви след обяда)
- втория ден две-три лъжички пак предиобед
- третия ден колкото желае бебето
- следващата храна може да се въведе и след 4-5 дена щом бебето е приело добре първата храна
- следващата храна може да се добави към първата храна(например, ако си въвела първо картоф, може да въведеш картоф + една лъжичка морков) и т.н.
- хубаво е да има поне 4-5 дена между всяка нова храна за да може организма на бебето да "се настрои"
- не е от съществено значение кое след кое се въвежда (дали първо плод или зеленчук или каша), важното е да се следи реакцията на организма

Нашата докторка пък направо ме учуди по въпръса за захранването. С Вики ме караше от 2 месеца сокчета да и давам, а сега като и обясних за интереса на Белослава към храната ми каза " Ми давайте и да си ближе като иска толкова, но никакво захранвае преди 6 месеца".
Та така, още се чудя много какво да правя, но най-вероятно дори и да почна да и давам нещо ще е по скоро като опитване, не като заместване на хранене. Много ми се ще като Люси да и давам сама да си мачка и хапва бананче или сварено картофче, ама незнам защо ме е страх да не се задави. newsm78

Марси, евала на твоята докторка, може само да се радваш, че си е опреснила знанията и е напредничава, не е като повечето дето все още карат по старата схема, която отдавна е отречена в "белите" страни.
Ако искаш да пробваш BLW наистина трябва да прочетеш в темата как да реагираш при задавяне, има си нещо като инструкции за безопасност. Но аз си мисля, че можеш да предлагаш зеленчуците и плодовете в началото намачкани в плитка чиния и бебето да бърка и да си смуче пръстите, но това си е мое мнение.
Предлагам ти да си захранваш както ти подсказва майчинското чувство, ако те е страх от нещо по-добре не го прави, че така ще си развалиш удоволствието. А аз съм на мнение, че отглеждането на детето трябва да е удоволствие, а не да е стресиращо.

Айде, честит ни ден на труда! За да запомним тази светла дата, захранихме Груйчо!  Mr. Green
Картофче му беше първата хапка! Не броя бананчето дето му дадохме да опита!
Мръщи се, но преглътна.  Grinning Ще ми е интересно, как ще протече по-нататък папкането! Heart Eyes
Честито на всички месечинки!  bouquet

Аааа, брои се бананчето, Биби, брои се!  Joy

# 498
Аз не съм писала от няколко дни, но сега ще си наваксам  Mr. Green

Първо почвам да си се оплаквам  Blush  Не бива, че се изпотроших преди Великден, нали, ами след това, се натрових с яйца, и то не с великденските, ами с пържени, на които съм им хвърлила опаковката и са били с изминал срок явно, но нито ми миришеха, нито нищо. И след като си ги похапнах, както бях тогава супер гладна, след няколко часа ме почнаха коремни болки, продължиха се и на следващия ден, и аз никак да загрея от какво ме боли тъй гадно коремчето  Embarassed  Отдадох го на това, че почти не се храних като хората през тази седмица, защото татито ни беше в командировка и за първи път бях с Вики за толкова дни сама. Е, както се чудих от какво ли ме боли, почна се и гроздоберската и то през нощта, та едната нощ, не стига, че ставах на 2 часа за кърмене, ами и за да тичам до тоалетната  Crazy  И ако щете ми вярвайте, но до сутринта още се изчиствах, цееели 5 дни  ooooh!  Много се страхувах, да не му стане нещо лошо и на Викито, че какво ли щях да го правя, аз зле, той зле, татито го няма, ужас!! Но, слава богу, той мина само с много пръцкане и 2-3 ужааасно смърдещи на развалени яйца акита. Дано не съм му навлякла нещо на миличкото  Praynig  Е, не се спря до тук моята работа, ами за капак, качих от нищото в четвъртъка и температура, направо бях парцал, и хайде веднага парацетамол, осцилокоцинум, вит.Ц и чай, и на сутринта бях като нова  Flutter  Та, татито като се върна след обяда в петъка, ме завари така добре, както и си ме остави...като изключим дрискането до днеска Mr. Green

Е, толкова с оплакванията, (че да не ми се скара някой, че натоварвам темата  Mr. Green) малко и да се похфаля, че днеска и ние го захранихме нашия бебок, с картоф  Flutter  Не му хареса особено, ама успя някак си да гълтне 1-2 лъжички, с много мръщене, на което аз и татито много му се забавлявахме, а той сигурно ни е мразил  Laughing  И аз като Кьолшито, много съм любопитна да видя как ще протича това изпитание  Whistling

Хайде лека, отивам да хъркам...с милото  Heart Eyes

# 499
  • София
   Добро утро!

Пиша малко сънено  Wink. Снощи Валко се бъди през около 2ч. и голям рев му хвърли  Cry. Така и не установихме проблема. Похапваше, после спираше, чистех ушета, преглеждах памперси  ooooh!. Дано днес вече е в кондиция  Peace.

Да ви поднеса по едно кафенце/чайче,

Честити месечинки на всички бебчовци! Да са здрави, жизнени, послушни  !

Браво на малчуганите за прегледите след ДК  Hug.

Нели, честито за яслата  Hug.

мише, стискам палци да приемат Сашко в ясла  Peace.

Бебославче, големи премеждия си имала  spoko. Хубаво е, че всичко е зад гърба ти и повече без инциденти  Peace.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 09:28 от Dori

# 500
  • София
Добро утро!!!
Кафето и почерпката тази сутрин от мен - моята принцеса прави половин годинка!

Честити половин-годинки и на Ива на мама Smurfieta,на Мартин на мама bili_mi6leto и на Александър на мама TedyKr! smile3525

Ох,Бебославче... Hug

Моята девойка категорично отказва тиквата вече два дни и днес мисля да не я тормозя повече, но съм в чуденка тиквички с картоф ли да пробвам или пащърнак с картоф  newsm78

П.С. Аз докато се натутам и Дори сложила кафето...  Laughing
Дори, мерси за кафенцето и дано повече Валето няма такива неразположения!!! Hug

# 501
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте и от мен  Simple Smile

Скоро не съм писала, защото няма нищо ново при нас и продължава да е така  Crazy ама като гледам и вие не сте се разписали много  Wink
Миналата седмица бяхме на ДК. Марти е 7450гр. и 70см. Качил е 300гр. и 1см. Биха ни последния прием на Синфлорикс...Пентаксим отново нямаше, а ни остават 2 приема от него.
Аз бях болна миналата седмица, та едва издеяних, но мина и замина. Остана ми само хремата, за която пия АБ. Единствено се радвам, че не заразих дребния  Simple Smile
Иначе ние още си нямаме зъби  newsm47 За разлика от това, Мартин ми е толкова нервен, че понякога едва го търпя...Започна да се буди през нощта, гризе си ръцете зверски, един малък ад. Но се надявам скоро да се покаже поне 1 зъб, барем се поуспокои малко  Simple Smile

Хубав ден   bouquet

# 502
  • Торонто/София
добро утро и от мен

Дори - мерси за кафенцето - дано Валето днес е по добре!
Деси - мерси за почерпката - честита половин годинка!

Аз от днес твърдо съм решила да почвам Дюкан защото положението с килата е трагично  Cry Cry... пък лято идва ....

Иначе да се похваля с така дълго очакваната придобивка - кажи речи 3-4 години мислихме, мислихме и най накрая взехме че се обзаведохме -   newsm44 newsm44 newsm44 smile3521

кеф голям - аз нали много си обичам филмите - eкран от 131 прекрасни сантиметра!!!!!

та да почерпя и аз по този случай

лек ден на всички и много  Hug

# 503
еййй, Бубу'с, страхотна придобивка!!! Да си я гледате с кеф и по много, ама вие, не децата по много Wink А защо сте го мислили толкова години?

Дори, пита ли бебето да не сънувало кошмари Simple Smile Моят Боби като го питаш как спа започва да ти се оплаква, че е сънувал едни кошмари....  Joy

*Beboslava*, погледни от добрата страна: на Вико нищо му няма, а ти си се прочистила из основи, без да спазваш режима на д-р Емилова  Wink А най-вероятно си вдигнала температура следствие разстройството, да знаеш

Кате, висок и слаб е Мартин, а? Заглеждат ли го вече мацките Simple Smile И каква е тази хрема, че АБ да пиеш?!

И сега един наболял за мен въпрос: Къде е Капризната госпожа и какво става с Терминатора - видяхте ли ги с Боби, заминаха ли си за САЩ - някой да започва да ми разказва

# 504
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Кате, висок и слаб е Мартин, а? Заглеждат ли го вече мацките Simple Smile И каква е тази хрема, че АБ да пиеш?!

Ами развих много сериозен синузит и се наложи да приемам АБ. Аз отдавна си имам проблем със синусите, ама като не им обръщам внимание, така е.  Wink

# 505
Здравейте мами  Simple Smile

Ние миналата седмица бяхме на консултация . Валери е пораснал с 2 см (68см) и е наддал около 400г (7780г). Биха ни пентаксима (това ни е първия прием).

Да ви питам вашите бебоци кротуват ли в количките като излизате на разходки, че моя калпазанчо, ако не е заспал хич не му се нрави да стои в количката и иска да го нося. Като излизам с количката , ако не заспи след малко се почва един рев и не спира докато не го взема. Та вече  си взимам  кенгуруто и хем количка бутам, хем и него нося. И по някое време като го видя , че се унася пак го пъхвам в количката.

Аз още не съм захранила. Моята педиатърка каза вече да почвам да давам сокчетата и плодови пюрета като не пропусна да спомене ,че сокчета  се почвали още от втория месец де и аз съм закъсняла много, зеленчуците  след 1месец. Мислих дали да не почвам да му давам плодовите пюренца, не и сокчета, но като гледам Валери не дава някви мераци за ядене, така че ще си изчакам да навърши пълни 6 месеца и ще почна със зеленчуците.
 Люси , много  си ни ценна, благодаря за съветите , които даваш Hug   bouquet. Искам  да те питам, може вече и да е било коментирано, не знам, до кога могат да продължат нощните кърмения, защото Валери си се буди през нощта на 2-3 часа и аз го кърмя. Само това помага да заспи. Като го чуя , че почва да мрънка, взимам го при мен , без да святкам лампата, кърмя го около 10мин. и го пренасям в креватчето му и той си заспива пак.Сутрин се събужда окончателно към 7-8ч. Много е изморително с това събуждане през нощта. До сега по-голяма пауза от 4-4,5ч.пауза не е правил, като тези паузи са много рядко. Не знам , като гледам, май при повечето мами, бебчетата си спинкат по цяла нощ , а за мен това е някакъв мираж. Аз ли бъркам нещо ?!

Аз не се включвам , не се включвам и  като реша да пиша взема, че изпиша цял ферман.
Айде , лек ден   bouquet

# 506
Добър ден  Grinning
Ние сутринта излизахме , но набързо се прибрахме , че баткото реши в 11.30 да спи  ooooh! Сега го чакам да спи и пак излизаме , стига да не завали , че нещо се мръщи небето .
Франческа , моята госпожица също не искаше много да стои в комбинираната количка , когато беше по-малка . От около месец обаче съм с лятната и тя е супер доволна . Не изпуска кой къде отива , каво носи , освен това вижда по-добре , защото когато е будна й поизправям гръбчето . Обаче аз никога не съм я взимала от количката да я нося на ръце , защото мама не е магаре  Mr. Green Иначе нощем и тя си суче на 3-4 часа . Не ми пречи особено , защото си спи в нашето легло и кърменето върша в просъница , но се надях да започне да прави 6-часова пауза вече . С вода няма как да я залъжа , защото от шише не иска да пие .
Ето един интересен сайт , списван от Бу и друл ЛЛЛ косултант с полезни нещица са захранване и отглеждане на детето - http://mamaznae.com/wp/

# 507
Здравейте,
Ние от днес започваме да се захранваме с пюренце от картоф.
Не бих казала, че беше много очарован, но с любопитство отваряше устата  Mr. Green

Искам да питам класиралите се за ясла, ще се записвате ли за септември? Какво ви е мнението по въпроса.
Доколкото знам, ако се запише детето за ясла или ДГ, дори и да не ходи, майчинството се прекратява  newsm78 така ли е наистина?

# 508
Мойто бебе не иска никъде да го разкарвам с количката ,иска само на ръце или вкъщи,понякога и на кенгуруто за малко.Направо съм като затворник,никъде не мога да се разкарам,само вкъщи стоим.Колко майки има на кафе ходят,по магазини,аз никъде.Sad

# 509
  • Дъблин
Здравейте мами Simple Smile

Да почерпя и аз, защото Ива днес става на 6 месеца, а аз имам имен ден  bowuu

Честит половин рожден ден и на Габи на Деси М.!
booboo's mama, честита ви придобивка и приятно гледане!
Бебославче, хубаво, че се оправяш вече  Hug Катето и то да оздравява!

Днес сме се заели със сложната задача да извадим паспорт на Ива. Успяхме да влезем лесно с нея първи на опашката, ама за лош късмет се повредила системата, с която снимат и то във всичи РПУ в София  #Cussing out Ще пробваме по-късно пак, дано успеем днес  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт