Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

• 164 133
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Ходихме вчера в парка на Златните-много ни хареса. Има барбекю, което разбрах, че се заплаща - 20лв. Около него има беседка, чешма и пейки. Има места,където може да се запали огън-лесно намерихме дърва. Препоръчвам го, само се мажете с нещо против комари-много са и са навсякъде, но е нормално.
Тези мошеници даже и пари вземат значи.... Mr. Green
Та всичко това е помощ  от Европейския съюз по Оперативна програма Околна среда....
За хората е правено от Европа, а те печелят....
 ooooh!

# 151
Посетихме барите-до село Чернево. Много красиво място. Отидохме с автобус до селото-7:30 тръгва автопбус за Сувороро, който минава от там билетът е 4.50 лв. От автобусната спирка до комплекса има около 30 минути вървене по асфалтиран път. Комплексът е красив с езерце, пързалка, катерушка, красива градина. В заведението не седнахме, носихме си храна. Нагоре от комплекса има екопътеки, около 30 минути вървяхме в гора, има изградено барбекю и маса със заслон, дори скари има оставени за ползване. Спокойно е и приятно за почивка. Още по- нагоре от барбекюто има малко водопадче, ако Ви се разхожда може да го посетите. Връщането става с влак - 3 лв., има един автобус за Варна, който е сутринта. До гарата се върви около 15 минути, в обратана посока на комплекса, намира се до една кула.

# 152
Здравейте варненки, искам да питам, има ли шанс да се стигне с автобус до Побити камъни. Прочетох, че са на 20 км от града, това значи че с такси май няма да стане - едва ли някое ще ни закара, че пък после друго да дойде специално от града да ни върне обратно. Благодаря предварително Simple Smile

# 153
Побити камъни са до Повеляново. А не мисля, че има автобусна линия точно до Побити камъни, освен ако не е организиран транспорт от някоя агенция.

# 154
За еднодневно пътуване от Варна мога да препоръчам Вълшебния извор край Девня. Ние ходихме с автобус, на сайта на община Девня има разписание с автобуси, но се оказа доста неточно. Автобус има в 8:00 и 9:30 в събота. Билета е 3.50 лв. Ако кажете на шофьора ще Ви спре близо до извора, нас и ни обясниха на къде да вървим. Върви се през гора, около извора има заведение, имаше много хора. има люлки и катерушка. Има пейки , които са на сянка. Много сме доволни. До самия град, където спира автобуса за Варна се върви по шосето около 15-20 минути. Като влезете в Девня ще видите музея на мозайките (вход 5 лв.) където могата да Ви обяснят на къде да вървите за спирката.

# 155
Побити камъни са до Повеляново. А не мисля, че има автобусна линия точно до Побити камъни, освен ако не е организиран транспорт от някоя агенция.

Тоест за нещастниците без кола - среден пръст  smile3518 smile3518
Варна все повече и все повече се превръща в среда само за коли...

# 156
  • Варна
Не само във Варна не може без кола, а на всякъде.Аз изобщо не могага да си представя да нямаме такава.Няма да изброявам елементарните нужди , за които ни е нужна.

# 157

Тоест за нещастниците без кола - среден пръст  smile3518 smile3518
Варна все повече и все повече се превръща в среда само за коли...

Ами то Побити камъни се простират на площ 70кв.км. и не знам точно къде трябва да се отиде за да се видят най-интересните камъни.
може би направо в едно от изброените села до където достигат (с междуградски автобуси) и да се видят съответните групи (както ги наричат)
http://www.bgjourney.com/Oblasti/Varna/Pobiti_kamani/www/DSC_0207.jpg
А тук има някакви телефони и предполагам, че могат да дадат по-конкретен съвет: http://journeyplaces.com/55/%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8 … 1%8A%D0%BD%D0%B8/

# 158
  • Варна
Мислех в събота да отидем с преспиване във Вълшебният извор, но ми казах, че щяло да не бъде скучно толкова време там. С три годишно дете сме, какво е вашето мнение?

# 159
  • Варна
Евентуално може да се отиде до Слънчево, там има група, но са извън селото и трябва да се върви пеша. Пък и най-популярните са си на пътя - Централната група, а не из селата.
http://pobitikamani.eu/karti.html

Вълшебният извор се вижда за 10 минути, имаше и някакви животни. Наблизо е Музея на мозайките. Чак за преспиване наистина не виждам какво може да се прави там. Може да идете за 2-3 часа през деня.

# 160
Въпросът ми за автобус беше понеже, асфалтът минава ДИРЕКТНО през камъните, т.е унищожена е част от тях, за да няма завой за побеснелите шофьори, щото вече мнозина само на писти знаят да карат. Затова допуснах, че може някой автобус да спира там, но.... щом няма, няма.... Слънчево е циганско село, няколко жени да отидем там....

# 161
Горещо препоръчвам село Калиманци-има две заведения-Калимански хан и Чифлика. първото е по-голямо и по-известно. И двете са с нормани цени-безалкохолни 1.50, бира-2-3 лв. пърленки 3 лв., картофи около 2лв. В Калимански хан има дивечово-пъдпъдък по 6лв, еленско около 18-20 и т.н. Имат красива градина, малко езерце с черни лебеди. Доволни сме и от обслужването. Лошото е , че там има много мухи, докато в Чифлика почти няма - по-малко заведение , но с невероятно красива гледка, там пърленките са много вкусни. Има автобуси от Варна до Калиманци - около 20 минути се  пътува, 3лв.  е билета. 8:20 на отиване и около 5:20 връщане.

# 162
  • Варна
През уикенда бяхме във вила "Детелина"-Балчик. Прекарахме страхотно. Ако имате въпроси, питайте.  newsm74

# 163
Момичета, търся  място в Крапец за една вечер и близо до плажа. Лични впечатления?

# 164
  • около Варна
Здравейте! Щях да пиша отзиви за Черни връх. На нас лично ни хареса местенцето за бягство от града. На 100-на км. от Варна, но все едно си високо в Балкана, селото е много диво, изгледът от комплекса е страхотен, въздухът чист, тишина. Нощувахме през седмицата за 14 лв. с включена закуска/изключително обилна/, няма къде да се храниш освен в ресторанта. Басейнът е топъл и плитък, мръсничък ми се видя, има много оси наоколо, детската площадка не е особено надеждна, дъщеря ми падна на глава и ми развали почивката, стадионът е поддържан и е чудесен за игра, стаите не са особено приветливи, имат телевизор и климатик, ако не се лъжа. Общо взето, ако нямате големи очаквания си е типично място за селски туризъм.

Общи условия

Активация на акаунт