Подправки в саксии

• 136 428
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, за първи път и аз тази година си насях в сандъчета магданоз, босилек, рукола, джоджен... Вече са 3-4 см. над почвата, да ви попитам как е правилно да се поливат, аз ги ръся със шепа, обаче се слягат стебълцата, като наливам директно в саксията водата отива на едно място и не може да се полее всичко, много ми е интересно как става номера с поливането  Rolling Eyes
Имам и чери доматчета три коренчета, за сега вървят добре, да видим какво ще направя по-нататък!

# 166
Аз използвам пулверизатор.

# 167
Аз съм надупчила една капачка и като трябва да ги поливам използвам нея.

# 168
От доста време ми се иска да си имам розмарин, дали се гледа лесно?

# 169
  • София

Да, за втори път гледам. Купувала съм саксии обаче, не съм сяла

# 170

нищо, с което не би могла да се справиш! като поостарее, прилича малко на храст, а как ухае самоо... имам го в саксия - раздадох на всички приятелки и пак няма свършване, но не всеки го предпочита за подправка...  аз го ползвам за ястия от картофи, гарнитури...   Peace

# 171
И аз да се запиша в темата   bouquet
Вече съм засяла рукола, босилек, майорана, салвия, чушки Кайен, мента и имам няколко корена ягодки в едно сандъче. Дано не съм пропуснала нещо  Grinning , засега всички вървят добре, а ягодките дори днес цъфнаха Flutter

# 172
  • Варна
Здравейте, да ви попитам знаете ли кои подправки могат да се садят заедно, в една саксия - например риган, босилек, мащерка, мента, маточина, магдамоз, копър.

# 173
Голяма саксия ще да е!  Laughing

# 174
  • Across the Multiverse
Здравейте, да ви попитам знаете ли кои подправки могат да се садят заедно, в една саксия - например риган, босилек, мащерка, мента, маточина, магдамоз, копър.

От изброените съм сяла босилек, магданоз и копър в едно съндъче, по едно и също време. Екстра им беше Simple Smile

# 175
Как се прихваща розмарин? Ако забода отчупено клонче в саксия с пръст дали ще пусне корени?

# 176
  • Пловдив
Ще пусне. И във вода също става.

# 177
А капризен ли е? Може ли повече насоки както и в отглеждането?

# 178
  • Пловдив
Ами да ти кажа, много насоки не мога да ти дам, защото все го докарвам до кривата круша  Mr. Green. Значи имам два вида - единият е този, който го продават по магазините, той ми изсъхва винаги много бързо. Другият ми е "истински", който съм си го захванала от един голям храст от морето - откъснах си едно клонче, което накъсах на по-малки и едната част държах във вода, а другите направо ги бучнах. Както писах, всички се хванаха. Обаче после с отглеждането нещо не мога да се справя... Почна да вехне, няколко изсъхнаха и сега всичко на всичко ми останаха само два корена. Знам, че много обича слънце и рядко се полива. Обаче що не мога да го гледам, не знам.
Сега съм си купила семена и мисля направо на двора да ги засея. Дано ми се хванат.

А, в началото, докато ти пусне корени, го поливай по-често.

# 179
  • София
От къде мога да си намеря хубаво биволско сърце някой знае ли? Да не е от тия розовите пластмасовите неща  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт