Подправки в саксии

• 136 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
 Laughing О нямам спомен, но съм развива рефлекс покрай орхидеи първо да гледам има ли нужда от поливане и после да поливам, като хвана лейката не карам наред

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 14:39 от zari65

# 241
Питах те, защото аз цветята ги поливам веднъж седмично, но чушлетата всеки ден. Mr. Green

# 242
 Simple SmileЕ, аз не са ми как да кажа, тогава взех защото ми хареса цвета- едно много красиво патладжанено лилаво и беше красиво.
А да кажа за руколата дето ми поникна не е бурен, после като с еразмислих глухарчето е от растенията, които бързо и буъно се развиват и нали са си рода с руколата, та явно затова.Другите още не са ми поникнали

# 243
Руколата е от семейство Кръстоцветни, а глухарчето - от Сложноцветни. Те са толкова роднини, колкото братовчедката на съседката, която веднъж ми иска сол е моя сестра.

# 244
Благодаря за разяснението, но явно общото е бързото израстване

# 245
  • София-Младост
Новият сезон вече чука на врата, засях магданоз и босилек традиционно, тази година вцех и мащерка и рукола, миналата неделя ги засях, вчера вече гледам в сандъчетата с рукола вече поникнало, та се зачудих възможно ли е толкова бързо да тръгне.

в каква пръст ги зася? струва ми се, че тази, която продават за цветя не е ок за подправки, може би слагат някакви смеси и торове в нея
А каква трябва да е? До сега винаги съм купувала от тази на пакети-торопочвена смес.
Вчера засадих кориандър и босилек, в едно сандъче 50/50...в миналогодишната почва.

# 246
Един път съм купувала едни лилави, харесаха ми като цвят, може би изкараха някъде месец, месец и нещо и изсъхнаха

Купувала съм и лилавите и червени. Дългички или топчести. И все така. Или ми изсъхват веднага или успят да вържат 2-3 цветчета, но не развиват нова чушка и си заминават. Докато със селски разсад се получава   

# 247
Пиперът иска поливане  Mr. Green

# 248
 Simple SmileЕдна колежка ми донесе от баба й с коренчета розмарин, тарос, градински чай и довечера ще садя, но мисля в саксии да ги сложа.
Магданоза също ми покара, дано се затопли още малко времето,че нямам вече къде да ги държа вътре и да ги изкарам навън.
 moonika , давай с тоя разсад с който ти се получава.

# 249
zari65 , за съжаление го нямам вече. За това пробвах да купувам толкова пъти,но май накрая пак ще си пискам. Че са ми много симпатични в кухнята, седят ми декоративно такова.

# 250
Тази година съм решила да си засадя и чушлета. Още не съм закъсняла със сеенето им, нали?

# 251
Те по всяко време би трябвало да си подкарват, нали се предполага, че цъфтят целогодишно.

# 252
Здравейте момичета,
имам нужда от вашите съвети. Имам голямо желание да си засадя магданоз, копър, босилек, мента и люти чушлета в саксии. Но жилището ми няма балкон нито тераса и ще трябва да ги държа до прозорците. Какво бихте ме посъветва ли? В какви саксии да ги посадя? Мислех да са си в стандартните кафяви пластмасови с чинийка саксии. Мога ли вече да ги засадя или още не е време? Може ли в една саксия да насадя примерно магданоза и копъра заедно или ще се задушават взаимно? И от къде да си взема разсад? Да търся ли в София борса? Преди 2 години бабата на мъжа ми ни даде от село копър и магданоз но бяха пълни с листни въжки и не можах да ги спася и затова не ми се иска пак от там да взимам.
Благодаря ви предварително. Hug

# 253
За первазите е по-удобно сандъчета, някои садят заедно, дали си пречат незнам садя ги отделно.
Ползвам семена, а не разсад

# 254
  • София-Младост
Трета седмица, а от кориандъра и босилек ни звук, ни стрък Sad Дали защото ползвах "стара почва", не и добавих нищо  newsm78 Ще чакам разсада на босилека отново, за по-сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт