Подправки в саксии

• 136 443
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Angeloti, успех в начинанието.

И аз искам подправки в саксия. Имам свободно място над кухненските шкафове и се чудя, дали ще им е добре там. Кухнята ми е източна и светла. Някой с мнение? 

Благодаря за пожеланието! Щом кухнята е светля, значи би трябвало да няма проблем. Но все пак преди да решите да си закупите, моя съвет е да се консултирате или прочетете. Причината е в това да изберете подходящи подправки, които пък и да красят кухнята. Има риск да си купите някоя храстовидна и разклоняваща се подправка, която няма съвсем де е добре на мястото.

# 136
Точно това имах предвид под комбиниране - да си пасват като слънце и влажност. Знам, че някои цветя не се понасят в букет, предполагам същото важи и за саксия.
Примерно мога ли да комбинирам розмарин с калдаръмче, или някакви сполучливи комбинации, някой ако е пробвал.

Розмарин с калдъръмче е възможна комбинация, защото и двете растения са сухолюбиви и не търпят преполиване. Ако забележите,че розмаринът ви почернява откъм корена, значи е преполят- трябва веднага да го засушите.

# 137
  • Sofia
Благодаря много   bouquet
Явно съм на път да уморя поредния розмарин. Почернява откъм коренчето. Спирам да го поливам. Ако оживее, ще засадя калдаръмче в саксията. 
Имам още една лавандула и един риган, които едва кретат, но поне са живи Simple Smile

# 138
  • Sofia
Още утре ригана е на фризьор  Laughing

# 139
  • София
Подавам молба за членство тук  Laughing

Накупила съм си семена за разни подправки, 5-6-7 вида, не намерих семена за чери доматки, затова си отделих от купешки - 3 вида  Sunglasses А днес се сдобих и с две саксийки - розмарин и сибирски лук.

И малко въпроси - семената за доматите е достатъчно да ги премия, няма нужда да ги суша, нали така? Те са по-скоро експеримент, ако станат, станат.

Розмаринът с чисто сърце го метнах на терасата, ако завАли сняг, ще го прибера, но се чудя сибирският лук дали сега да го държа вкъщи или и той е за навън (при настоящите температури от десетина градуса)  newsm78 Че вкъщи е доста топло.

А, да - кога да ги пресадя, че искам в малко по-големи саксии да са?

(П.С. Само люти чушки съм гледала досега и съм пълен новак по тия въпроси)

# 140
Здравейте, тази година искам да засадя лавандула, като средство против комари. Някой изпробвал ли го е и кога е най - добре да се засади.

# 141
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте, тази година искам да засадя лавандула, като средство против комари. Някой изпробвал ли го е и кога е най - добре да се засади.

Имам семена за лавандула, но реших да си купя готова от някой разсадник, за да й се радвам по-скоро.

# 142

По-добре дейстай с дребнолистен босилек. 2 в 1. Докато наблюдаваш как инсектите бягат като дявол от тамян си поръсваш босилек в/у свежо домашно сиренце и отпиваш от винцето.

# 143
Здравейте:)

имате ли идея за качеството на семената на Лактофолhttp://www.lactofol-gradina.com/bg/l_01.html

..вчера купих от Кауфланд семена от магданоз къдрав, копър/че ми е любима подправка/  и мента  и сандъче за отглеждането им....
Дали мога едновременно да ги засея ,или да потърся инфо за всяко растение и да се съобразявам с особеностите им поотделно?...и пръстта да бъде ли обогатена или не....

Поздрави
  bouquet

# 144
качество - ок
съобрази се
обогати

# 145
  • софия
миналата година посях рукола, порасна много бързо, но беше на двора. вероятно и в саксия ще стане.
сега засадих мента за пръв път, дано излезе нещо.

# 146
  • Пловдив
Чери доматки са пуснали в Бриколаж

# 147
Семена или разсад?

# 148
  • Стара Загора
Семена или разсад?
Разсад би трябвало да е. Сега му е времето на него, иначе семена има целогодишно.

# 149
За магданоза знам от моята баба, че семената трябва да се накиснат едно денонощие преди да се посеят. И като вземат да никнат, да се разредят, за да не растат хилави.

Общи условия

Активация на акаунт