Подправки в саксии

• 136 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Да ,босилека е едногодишен-семената се сеят на пролет.Много е чувствителен към ниски температури,навън може да се изнася чак май месец.

# 121
  • София
Къде се продават подправки в саксии? Освен в супермаркетите.
Искам тази година да си гледам подправки и билки на балкона, но не ми се рискува със семена.

# 122
Продават се в градинските центрове.Най-добре е да се купят готови разсади и да се сложат в сандъчета. Може да се комбинират с цъфтящи ,става много красиво и ароматно Grinning

# 123
  • Пловдив
И по пазарите продават разсади, само че по-късно, някъде април - май.

# 124
  • Sofia
А с какви цъфтящи се комбинират добре подправки като розмарин, джоджен, босилек... Нещо не ми се отдават цъфтящите растения, а искам да засея много подправки тая година. Хем са ароматни, хем влизат в употреба  Wink

# 125
Да, и аз си купих днес розмарин и мента. Надявам се да не ги убия... Ще проверявам редовно и за босилек  Laughing

А имам въпрос сега трябва ли да ги пресадя в друга саксия или да ги оставя в тези, в които съм ги купила?
  Здравейте! Когато закупите растение в саксия, препоръчително е до няколко дни или седмица да бъде пресадено в нова саксия с диаметър 1см. по-голяма от тази на закупеното растение. Не по-голяма! ако нямате възможност да го направите в този срок, то тогава е хубаво да поливате по-често растението,тъй като обикновено то е в работен контейнер и в оранжерийна почва,която по-бързо изсъхва.

# 126
  • Sofia
Точно това имах предвид под комбиниране - да си пасват като слънце и влажност. Знам, че някои цветя не се понасят в букет, предполагам същото важи и за саксия.
Примерно мога ли да комбинирам розмарин с калдаръмче, или някакви сполучливи комбинации, някой ако е пробвал.

# 127
Здравейте,
Правя опити да си посадя рукола. Първия път ги бях насадила много нагъсто, уж ги разсаждах, едва  5-6 оцеляха. Посадих междувременно хем в по-големи саксии, хем не толкова нагъсто. Едните тръгнаха буйно, сега едвам вървят. Взех си семена от Кауфланд. Не знам вършат ли работа, но уж след 30 дни трябва да има реколка, а то... Хилави стъбълца.

Искам още копър, магданоз и чери домати. Разбрах тук, че магданоз по-трудно се гледа. Ще опитам в по-малките саксии.

А за чери домати откъде си взимате семена? Питах майка ми, каза да изчакам на Женския пазар да изкарат разсад пролетта. Искам да си ги гледам в големи саксии на балкона. Исках и сега да посадя, но не намерих семе и може би не им е времето сега  newsm78

# 128
  • София
А за чери домати откъде си взимате семена? Питах майка ми, каза да изчакам на Женския пазар да изкарат разсад пролетта. Искам да си ги гледам в големи саксии на балкона. Исках и сега да посадя, но не намерих семе и може би не им е времето сега  newsm78
Това е и моето питане ..

# 129
Angeloti, успех в начинанието.

И аз искам подправки в саксия. Имам свободно място над кухненските шкафове и се чудя, дали ще им е добре там. Кухнята ми е източна и светла. Някой с мнение? 

# 130
Босилекът ми повехна - поливам го, седи на светло, на топло - идеи какво да променя/направя?

# 131
съпружка, аз имам засят в градината босилек, но заради големите студове явно измръзва. Виждам листата по връхчетата са като обгорели, стоят черни. Все още няма да го махам, а ще изчакам да видя на пролет дали няма да потръгне. Да не би твоят да го поливаш прекалено или температурата да му е висока newsm78

# 132
Поливам когато се сетя - през ден -два. За тем. не знам.

# 133
Моят босилек е за пресаждане, но сега май не е много подходящо.
Иначе тази седмиза пак цъфти-стои на прозореца, нас парното и го поливам на 4-5 дни.

# 134
Купих семена магданоз- обикновен и къдрав
Съвети какво да правя от тук насетне ?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт