Банята, 16та тема!

• 111 930
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета,
миналата седмица дойдоха да ми монтират станционарния параван, който поръчах от Бани Нео. Всичко с паравана е чудесно, качиха го по стълбите, монтираха го, намазаха тук-там където е необходимо със силикон и така....Размерът е 85/190 см. Още при монтажа го видях, че се поклаща леко, но момчетата казаха, че така било нормално (за пояснение - паравана е в/у прагче на пода и го крепи лайсна и едно като панта и две такива на съседната стена). Леко се притеснявам да го оставя така, т.к. изтръпвам при всеки един допир с него...говорих с познат мебелист и каза, че в горната част на стъклото се слагала някаква метална тръба за снадка със срещуположната страна и това обирало вибрациите....моля, споделете как е при вас

# 646
  • София
По-добре вашият майстор да довърши или ако някой друг поеме работата ще ви излезе по-скъпо.

Да, предполагам,ч е ще ни излезе по-скъпо, но нямаме избор, той си е взел инструментите днес и е върнал ключовете, не можем да го принудим Sad

Ами изоставете го и вие.Или му платете по-малко от свършеното.Това объркал,онова неизрязал.Като е поел ангажимента знаеше ли какво се иска от него?Или е решил да свърши каквото може,да вземе някой лев,а вие да се оправяте.Направо се ядосвам.Не съм от София иначе бих препоръчала нашия.

Да, знаеше какво се очаква от него. Единствено не знаеше какъв е дизайна на плочките, но си иначе му е обезнено всичко,к оето искаме Sad Аз и за това се ядосах първоначално и казах на мъж ми, че няма да му платим и един лев. Иначе той е казал, че иска половината пари от договорените, но аз си мисля да му приспадна количеството плочки, които обърка и които най-вероятно ще трябва да докупим. Но първо ще изчакам да видя каква оферта ще ни даде друг майстор за довършването.

# 647
Добре де, преди години като е нямало силикон как са лепили санитарията? Защото и аз не искам силикон в банята, нито санитарен, нито никакъв. Преди не се ли е ползвала някаква циментова смес? Че да я разуча как се прави и да я ползваме.

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 08:17 от papi6

# 648
По-добре вашият майстор да довърши или ако някой друг поеме работата ще ви излезе по-скъпо.

Да, предполагам,ч е ще ни излезе по-скъпо, но нямаме избор, той си е взел инструментите днес и е върнал ключовете, не можем да го принудим Sad

Ами изоставете го и вие.Или му платете по-малко от свършеното.Това объркал,онова неизрязал.Като е поел ангажимента знаеше ли какво се иска от него?Или е решил да свърши каквото може,да вземе някой лев,а вие да се оправяте.Направо се ядосвам.Не съм от София иначе бих препоръчала нашия.

Да, знаеше какво се очаква от него. Единствено не знаеше какъв е дизайна на плочките, но си иначе му е обезнено всичко,к оето искаме Sad Аз и за това се ядосах първоначално и казах на мъж ми, че няма да му платим и един лев. Иначе той е казал, че иска половината пари от договорените, но аз си мисля да му приспадна количеството плочки, които обърка и които най-вероятно ще трябва да докупим. Но първо ще изчакам да видя каква оферта ще ни даде друг майстор за довършването.

Няма да му платя и стотинка. Наели сте го за определена работа, която той не е вършил. Сега вие хем ще докупувате плочки, хем ще търсите нов майстор.

# 649
  • София
Здравейте момичета,
миналата седмица дойдоха да ми монтират станционарния параван, който поръчах от Бани Нео. Всичко с паравана е чудесно, качиха го по стълбите, монтираха го, намазаха тук-там където е необходимо със силикон и така....Размерът е 85/190 см. Още при монтажа го видях, че се поклаща леко, но момчетата казаха, че така било нормално (за пояснение - паравана е в/у прагче на пода и го крепи лайсна и едно като панта и две такива на съседната стена). Леко се притеснявам да го оставя така, т.к. изтръпвам при всеки един допир с него...говорих с познат мебелист и каза, че в горната част на стъклото се слагала някаква метална тръба за снадка със срещуположната страна и това обирало вибрациите....моля, споделете как е при вас
Би трябвало да има тръба,която да държи паравана в горния ъгъл.

# 650
  • София
catty m
Сега може би довършването на банята ще ви излезе около250-300лв.

# 651
  • Добрич
rumen_iankov беше показал преди част от вашата баня,паравана беше монтиран по същия начин като нашия. Но как сте го уплътнили да не пропуска вода на пода? Със силикон ли също?

# 652
Здравейте момичета,
Би трябвало да има тръба,която да държи паравана в горния ъгъл.

А от къде мога да си набавя въпросната тръба???

# 653
  • София
относно тръбата за паравана - магазин за стъклен обков. Тъй като и ние искаме подобен параван - 90-200 см, но поради финансови причини ще поръчвам отделно обков, стъкло, транспорта и монтажа - та съм взела оферта за обкова - долу на пода шина, после 2 държача и едно "рамо", което да е захванато на срещуположната стена. Цената, която ми дадоха за тръбата и два конектора - един за стъклото и един за стената - общо като сума беше около 50-60 лв.
Да подчертая - ние все още не се стигнали до паравана и само на хартия са ми впечатленията.

Успех.
Днес изчистих готовата тоалетна, е без аксесоарите е още, но съм доволна.
Живи и здрави другата седмица - голямата баня...

# 654
mimi000, снимах ти плочките отблизо, дано добиеш по-добра представа за тях Simple Smile- http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183576; http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183589

nikolovi , това е захващането за пода- 2 П-образни профила:
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183526;
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183529;
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183532.

Тук е захащането на стъклата към стените:
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183538 - това е от вътрешната стена, загледай се и ще видиш силиконовото уплътнение, за което ти говорех- сложих част от него, за да видиш как стои с него.
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183542
http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183547 -това е за да видиш долу-горе какво разстояние се получава.

Съжелявам, че се забавих толкова!

# 655
foxy-the infant prodigy , виж тук: http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611.25183522. Такава тръба ти трябва.

# 656
  • София
rumen_iankov беше показал преди част от вашата баня,паравана беше монтиран по същия начин като нашия. Но как сте го уплътнили да не пропуска вода на пода? Със силикон ли също?
Със силикон при монтажа на кабината.Профилите,които се монтират към стената преди да ги хвана с дюбели сложих силикон между плочките и профила.Също така повдигнах кабина леко нагоре и отдолу пуснах силикон под профила.После пуснах кабината и е хванах с рапидките. за профилите.Така силикона не се вижда и не мухлясва.

# 657
  Извинявам се ако не е мястото тук за въпроса ми, но се надявам на отговор от специалистите. Банята ни е на 1,5 год. Санитарния ни фаянс е на Gravena. Висяща тоалетна чиния и капак със забавено падане.
Проблема е в капака. Дъската си пада забавено, но капака от 10 - на дни не.
Дали може да се смени само пантата на капака или трябва да сменим целия капак.
От фирмата са казали, че гаранцията не покривала капака, а цената му отделно от тоалетната била 250. лв.
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 658
  • Добрич
Със силикон при монтажа на кабината.Профилите,които се монтират към стената преди да ги хвана с дюбели сложих силикон между плочките и профила.Също така повдигнах кабина леко нагоре и отдолу пуснах силикон под профила.После пуснах кабината и е хванах с рапидките. за профилите.Така силикона не се вижда и не мухлясва.

Добре де,но то под профила от към пода неизбежно влиза вода,няма как да не...в такъв случай само не се вижда мухала,но не че го няма,или...? И нашия е монтиран по такъв начин,но по пода има допълнително една линия видим силикон който забелязах че мухляса.

# 659
  • София
Е под профила може да има мухъл,но не тече под него.Иначе нямам видим силикон.

Общи условия

Активация на акаунт