Отговори
# 375
  • София
Правилно ли прочетох  :ooooh:87см
това ми се вижда много ядене

# 376
Вие давате ли вече пюрета 8+?

Пробвах, но не става, Калоян не може да яде едро смлени пюрета - повръща  Confused

# 377
  • София
Аз и попарата пасирам,иначе отказва да яде.Макароните(тия дребните,които са,като звездички) на Плазмон,изобщо не ги иска,освен ако не са й с йогурт.По - сухите пюрета също ги отказва.

bilqna-аман от компетентни коментари.Не и се връзвай,а и като порасне косичката,няма да се забелязва,а и както са ти казали другите,още има да се оформя.

# 378
Абе доста от хората са оперирани от чувството за такт!Билянка, детенцето си е супер,хич не се връзвай! Hug

# 379

ужасно неприятно ми стана като прочетох за съседката ти, bilqna! не си заслужава човек да се тормози за такива неща, макар че понякога просто не можем да ги подминаваме.. много глупава случка, съжалявам!
 Hug

agnesana, според мен, изобщо не прехранваш! просто явно си е голям човека... Wink нали нямате нощно хранене?

Лунен сън, при нас датата на кръщането е свързана с пристигането на кръстницата от франция, та затова се чудя дали постите имат някакво значение... за да напаснем нещата с нея! аз исках да направим кръщане на благовещение, защото това е един от любимите ми празници, но точно тогава кръстницата вече трябва да си е заминала вече и се проваля като план, за което ми е малко мъчно, трябва да си призная..
 Rolling Eyes

# 380
ние пробвахме по-едро пюре  после си излезе същото...., като музайка беше  Joy

# 381
Почти не пасирам вече храната. Всичко мачкам с вилицата. Днес примерно пасирах понеже имаше грах и царевица и нямаше как. Гледам да не е много гладко пюрето, че веднъж като свикне детето и после много трудно се минава на нормална храна особено като стане по голямо. Моят син не обича рядка "манджа", трябва да е гъста. Попарата никога не съм пасирала. Прояде си я от първия ден и съм много доволна, че поне към храна не е капризен. Яде абсолютно всичко.
Нощно хранене от почти месец няма. Буди се нощем веднъж дваж, но давам бибата и пак си заспива. Някой ми каза, че от кърмата качвал  newsm78 което ми е адски странно понеже напоследък кърменето е кошмар. Явно не му стига млякото (но пък си издържа денем по 4ч и нощем след кърмене не се буди) и докато се кърмим само реве. Научи се да цоква от едната гърда и после айде на другата и помежду реве. Колкото и да не ми се иска дори се замислих за отбиване. Все си мислех, че поне годинка ще кърмя или докато той сам се отбие.
Вие замисляли ли сте се какво кисело мляко ще давате на бебетата? Аз по принцип за сирене се сшпрях на русенския млекозавод, но мляко посмъртно няма да взема от там (вътрешна информация).

# 382
Жени,разбира се,че ще направите нещата,както ви е удобно и всеки прави някакви планове и се съобразява с нещо.Аз доколкото знам няма забрана за кръщене по време на пост.Останалото вече е личен избор.Както и не всеки има идеята и желанието като цяло да пости.Нямам идея Великден догодина кога се пада изобщо и съответно постите от кога започват.А 25 март (Благовещение) си е понякога доста студеничко още.Аз затова се отказах да кръщаваме беба на Именния и ден(5 декември).Пусти прагматизъм-като си представих голичко детето и ми се изпари това желание.А то виж,че и тогава е време за пости,но не ми е хрумвало Simple Smile Абе мисли си спокойно нещата и дано станат точно,както ви се иска! Hug
Уф,това за пасирането и аз го знам и гледам много да не се престаравам всичко да е идеално гладко,но ме е страх и да не се задави.Гледам супер едри парчотии да няма.

# 383
To това за пасирането всички го знаем, ама не винаги се получава на практика.
Дребното онзи ден оповръща цялата кола заради едно по-едро парче банан.
Успокоявам се с факта, че и аз съм била така до към 3 години някъде.

За киселото мляко и аз се чудя какво да давам. Много му харесаха млекцата на Хумана, ама 4 малки кофички от по 100 гр. струват 5,70 и не мисля да му купувам за всеки ден.

Количествата, които казвате, че изяждат бебоците, са направо мисия невъзможна при нас. Сутрин едва изяжда 100 гр. плодово пюре или тези млекца, които споменах, или нещо подобно.
На обяд с мъка едно малко бурканче - 120 гр. и вечер пак с мъка 100 гр. каша.
През останалото време го кърмя, но аз по принцип не мога да се похваля с някакви страшни количества.

Биляна, даже не ми се коментира изказването на съседката ти, ужасно е тъпо.

# 384
  • София
Добро утро момичета. Имам един спешен въпрос относно системата за детските градини в София.
Вие какъв статус сте си писали:
Работещ на трудов договор или договор за управление
или
Отпуск за гледане на дете

# 385
stassimira, аз съм си писала отпуск за гледане на дете. Нали сега сме точно в отпуск за гледане на дете реално.

# 386
  • София
Аз работещ на трудов договор.Аз го разбрах като какъв е статуса по принцип newsm78?

Честно понякога се депресирам като чета какви са другите бебоци и какво е моето.Няма сън нощно време,даже и при мен се буди много често.Яде само 3-4 неща,ако не и хареса стиска устни и дотам.Ако и се налага да дъвче се отказва на 3 лъжица и може да стои гладна цял ден,но няма да повтори от яденето.изобщо незнаех за това,че трябва да я уча на боц и още не го правим.Казва мама,но не ме свързва мен точно с тая дума,не показва колко е голяма,изобщо имам чувството,че сме ужасно назад спрямо другите.
Като чуя,ако не започнеш с по-едра храна после ще ти е кошмар,ако не я научиш в нейното легло после ще е ад.Ми то и сега ми е ад,и факта че и за напред ще става по-зле,направо ме докарва до истерия.

# 387
Аз работещ на трудов договор.Аз го разбрах като какъв е статуса по принцип newsm78?

Честно понякога се депресирам като чета какви са другите бебоци и какво е моето.Няма сън нощно време,даже и при мен се буди много често.Яде само 3-4 неща,ако не и хареса стиска устни и дотам.Ако и се налага да дъвче се отказва на 3 лъжица и може да стои гладна цял ден,но няма да повтори от яденето.изобщо незнаех за това,че трябва да я уча на боц и още не го правим.Казва мама,но не ме свързва мен точно с тая дума,не показва колко е голяма,изобщо имам чувството,че сме ужасно назад спрямо другите.
Като чуя,ако не започнеш с по-едра храна после ще ти е кошмар,ако не я научиш в нейното легло после ще е ад.Ми то и сега ми е ад,и факта че и за напред ще става по-зле,направо ме докарва до истерия.
Изобщо не се притеснявай,така си мислиш защото ти е първо дете и се впечатляваш от околните.И Любов казва само ТАТА и ХАЙДЕ,МАМА изобщо отказва да каже,но това не е нищо.Всичко ще си дойде с времето.Батко й правеше повече неща на нейната възраст и беше изобщо по-различно бебе,но всяко си се развива само за себе си.Дори при едни и същи родители децата са различни,а какво да говорим при различните бебета.Няма място за паника.

# 388
Moмичета, от сега ли се кандидатства за детска градина?

# 389
misleto, изобщо не се депресирай заради това. Детето ти не е назад в никакъв случай. Тези неща, които описваш, че трябва да прави детето ти - не е така. И моето не казва боц, не показва колко е голяма (това пък изобщо не виждам как ще стане като те не разбират още). Със сигурност не казва думички и да им разбира значението - казва всякакви неща - мама, тата, няня и други такива, но това още са си бебешки приказки. Сега се учи да изговаря различни срички, но все още не виждам как ще знае кое какво означава.
Изобщо тук понякога се получава малко измамно, че бебетата всичко могат, защото реално всеки си казва като детето му започне да прави нещо ново и като няколко майки напишат, че детето им прави нещо имаш усещането, че всички бебета вече го правят. Но не е така. Всички се развиват по различен начин. Знам, че ти е трудно, защото и моето бебе не е от най-лесните за гледане и ни побърква и на моменти ми иде да изчезна от света. И аз все чакам да стане по-лесно, а всички ми казват, че трудното тепърва ми предстои и аз изпадам в ужас, но какво да се прави. Ще мине всичко това и ще забравиш всичко лошо.
А това, че всеки ти дава акъл -  ignore2  и толкова.

И не се води по другите деца. Всички са различни и единственото важно нещо е да са живи и здрави!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт