Отговори
# 90
floral dream, правя уговорката, че при мен има 2 утежняващи обстоятелства - имам котарак и отвратителна съседка на първия етаж, която осмърдява входа, рови в боклука, мъкне боклуци в и извън апартамента си и т.н., а няма как да стигнеш до асансьора, без да минеш пред вратата й. Та, бях се видяла в чудо как да почиствам вкъщи. Изчетох де що има мнение за стийм мопове и други подобни и в момента действам със следната комбинация: 1. препарат от ДМ, който мирише на обикновен сапун и е предвиден за къщи, в които има деца (има си детенце на картинката) - с него се чисти веднъж седмично; и 2. парочистачка на Солак, която има различни приставки и бърше под, дивани, стъкла и т.н. каквото се сетиш. За разлика от стийм моп не оставя мокро след себе си (такива бяха повечето мнения), а и е двойно по-евтина. С нея минавам сутрин пода в хола и килима, където седи малкият, коридора (главно заради количката) и банята (заради котарака, там му е тоалетната). Преди това минавам и с прахосмукачка, защото космите на котката в комбинация с моите, са някакъв малък ужас. Но, ако нямаш животно вкъщи, не мисля, че е нужно чак толкова старание. Усилието е, колкото да минеш с прахосмукачка.

# 91
Cambozzola на млеката, които съм ползвала /Милумил, Аптамил, НАН Сензитив/ пише направено АМ да се дава до 1 час след приготвянето му, а остатъка да се изхвърли. Според мен и час му е много, не бих рискувала да давам АМ приготвено преди 6ч. Зависи какво ти трябва, но има дозаторчета за сухото вещество и ако си сложиш топла вода в термос, можеш да го приготвиш АМ непосредствено преди храненето в най-полиевите условия и в най-съненото състояние.  Laughing
Деси  благородно ти завиждам. Браво!
Килима в стаята при бебето го минавам с парцал и чиста вода след прахосмукачката. Иначе останалите подове с Мр. Пропарт или Медикс.

# 92
Оффф и на мен чистенето ми е болна тема.Имаме куче с забиващи се косми и колкото и да чистя все ми се струва мръсно.Аз по принцип чистя през ден с прахосмукачка и после парцал с препарат/засега Медикс универсал, но този препарат от ДМ ме заинтригува/.На следващия ден минавам само с моп напоен с вода без препарат.И ми е много тъпо щото все ми се струва мръсно  /но това е от асцендента ми който е Дева/

Дани, малкия бързо да се оправя!

Относно приспиването в шезлонга,през деня Крум спи само в шезлонг.Ето такъв: http://www.babybjorn.com/products/bouncers/babysitter-balance/babysitter-balance/
Честно казано се притеснявам вече, защото не знам как ще го отуча от него.Иначе вечер си заспива до мен гушнат на спалнята и после го мятам в леглото, но при първото будене пак си е обратно при мен... Laughing

# 93
Говори ми - и аз съм с асцендент Дева  Laughing В интерес на истината, доскоро не ми беше такъв проблем, но откакто Бобо седи главно по земята, не мога да си позволя компромис, нито пък мога да му мия и пера всички играчки, в момента в който докоснат пода. Страх ме е да мия по-често с препарати, защото все пак са си отрова.

Тези препарати от ДМ, мисля, че са 2, които стават за къщи, в които децата са на пода - на марката DenktMit са. Не намерих снимка, която мога да покажа, но ще ги видиш, със сигурност - дано имат в наличност.

биляна, мерси за разясненията. Аз съм купила Хумана - засега само му приготвям кашата с него и инцидентно му давам да пие. Може и да съм пропуснала, но не видях на етикета някъде да пише колко време може да престои вече направено АМ. Заредила съм се вече с такива контейнерчета, идва ред на термоса и по-големи шишета Wink

# 94
10x, Cambozzola за инфото!

# 95
И аз ще се възползвам от инфото за препарата за под, който е подходящ за деца. Ние също сме с куче, че и сега е сезона на смяна на козината - ужас, всеки ден на разходката се решим. Временно ограничавам кучето в коридора и в нашата спалня, а хола го пазя за Миро Simple Smile. И аз през ден пускам прахосмукачка(пускам е точната дума, защото сме си взели от роботчетата Roomba и то само си обикаля - това ми е голямо облекчение, че с 2 деца играещи на пода и куче е .... Rolling Eyes), а откак пролази Миро, после минавам с парцал с някакъв Медикс. Преди си признавам, че миех пода 1 път седмично, но сега няма как. А от вчера Миро откри ламината и с език и днес продължава да си експериментира  Embarassed

# 96
  • София
Мия пода с CIF  за под,минавам с прахосмукачка и после пода,но го правя около 2 пъти в седмицата.

# 97
Аз много го харесвам CIF, но ме притеснява това, че е доста агресивен препарат - все пак пипат пода с ръчички, лапат... Точно преди 1 година котаракът ми се беше натровил и от тогава голям страх бера. Не беше сериозно, само точеше лиги като булдог, ама още ми държи "влажно".

# 98
  Млако към темата за АМ.
  Биляна, искам да те попитам как си мислиш, че правят  АМ в болницата?
  Мислиш ли, че там не престоява понякога повече от час?

# 99
Здравейте!
Ние от снощи пак сме с температура 38, тоя път и с разстройство. Горе-долу овладяхме положението, ама малката е много кисела и не ще да яде. Направо ме разсипа тва детенце. Дано вече избият тези зъби, че милото само се мъчи. Иначе няма вид на болна. И аз не знам вече.
За почистването - и аз с прахосмукачката през 2-3 дни, после обирам ламината с един препарат, ама не му знам марката. Той е за професионално почистване, кумата ми го беше дала преди време. Ама сега се замислих дали не е с много химия, май и аз ще потърся нещо не толкова агресивно.
Момичета, кажете някакъв бабин лек за разстройството. Не ми се ще да я разкарвам малката по поликлиники в това време, а за разстройството не знам какво да й дам.
Благодаря ви предварително.
Хубав ден.

# 100
katence123  - за разстройство знам чай от шипки, сок от компота на дренки, чай от гьозум . Ако обаче е със сериозно разстройство /колко пъти днес е ходила/ и е доста обилно е добре да идеш на лекар да не се обезводни.
Аз бърша пода с един препарат на Екопромакс, уж като по-безвреден всеки ден. Преди бършех ведъж-два пъти в седмицата и беше по-чисто  Thinking Сега мога и по цял дене да бърша и пак мъхчета и прах има. А като си погледна секцията и ме втриса, особено като пекне слънце и видя, че е побеляла от прах, а съм я избърсала преди 2 часа  ooooh!
Аз гледам АМ да не давам ако е престояло повече от час, че ние по толкова го пием /50-100мл/ успявам да прекарам нещо покрай рекламите като се загледа. Как другите деца изпиват цяло шише без да мръднат, това диване може да ми скъса нервите за пет глъдки.

# 101
Деси не съм запозната как стоят нещата в болниците, но в болницата където раждах и двете си деца в стаята за приготвяне допълнителната храна винаги имаше една сестра или акушерка слагаше шишета в количките след предписание за дохранване от педиатъра.
Второ изказах мнение от собствен опит - Калоян го съм го нахранила един единствен път с недоизпито мляко съхранявано в хладилника от вечерта и получи страхотно разтройство. Повече не повторих.
Трето 100% съм убедена, че има защо производителите на АМ да го пишат това указание. Не съм химик, но разсъждавам за себе си, че е зареди някоя от съставките, която не трябва да се използва ако е престояла повече време в съединение с вода ...
И четвърто престоял Аптамил АДЧ / предполагам, че и с др. АМ е същото /на мен ми мирише ужасно и не бих пила от него аз пък какво остава да го дам на бебето.  Peace
За разтройство знам водата от сварен ориз / оризова вода / и чай от шипка. Има едно сокче на ХИП за разтройство от морков, ориз и още нещо. Иначе сме пили детски ХИДРАСЕК, но това след консултация с лекар.
На болничките бързо да се възстановяват.

# 102
За инфо само - погледнах пак етикета на Хумана 2. В интерес на истината не пише нищо по въпроса колко време може да престои приготвеното мляко, поне в българския превод на упътването не е упоменато. Само пише, че трябва да се приготви непосредствено преди хранене.

Както и да е, за мен не е проблем да се съобразя с едночасовата "рамка", вероятно час и 15-30 минути не биха били фатални, но ми беше интересно, в случай, че детето откаже да пие веднага млякото, какво се прави.

# 103
  • София
adelina_bg , какво мляко даваш? Друга марка пробва ли? Може пък нещо  в състава да не му харесва. ?Има си вкус детето Laughing
Започнахме с Аптамил, не му хареса. Смених го с Милумил и него не харесва. Вчера ми дадоха мостра Холе и него не хареса. Купила съм Бейбилав но не съм го пробвала още. Пробвах и с друго шише и не. Направо ми настръхва косата всяка вечер при мисълта че трябва да давам мляко. Започва да върти глава и да стиска устни и цялото му лице става в мляко. Не зная вече какво да правя. Като заспи му тикам шишето но изпива 120-130 макс и започва да бута шишето с уста.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 20:06 от adelina_bg

# 104
Деси,вие нали бяхте по едно време на Фризовом или се лъжа?Верно че не е същото,но защо не пробваш с Фризолак(нали фирмата поне е еднаква).Не че съм първа фенка,но просто за идея.Иначе знам по принцип,че не е хубаво често да се сменят млеката,но като не ги иска и гладен не става.Дано скоро имате успех!Абе да си призная стана ми любопитно за роклята и другите джунджурии за сватбата.Къде си ги показвала?Може ли и аз Мара Подробната!:)Много обичам подготовка за хубави събития.
Билянка,относно съвета ти за Хидрасек не мисля,че е толкова страшно и без препоръката на педи да се даде.А иначе от чайчетата и джоджен препоръчват,за да успокои стомахчето.А за оризовата вода ,шипков чай и другите сте писали.
Момичета,дори не съм се замисляла,че препарата за под трябва да е специален.Така или иначе никога няма да лъсна перфектно и се надявам на изработването на имунитет,който да я пази малката.Но информацията винаги е полезна Simple Smile
За АМ и аз знам,че не е хубаво да се дава след час приготвен.

Общи условия

Активация на акаунт