С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 041
  • 261
  •   1
Отговори
# 195
Ако това е вярно, че лекари-дерматолози препоръчват мас за мазане, аз отивам да се срамувам в ъгъла. Честно.
Няма нормален дерматолог, който да препоръча мазане с мас.
Някога, преди 40-50 години свинската мас е била основно средство за мазане на бебешката кожа.
Днес вече е известно, че свинската мас е недопустима за мазане, особено на бебешка кожа.
Сега на пазара има огромен брой козметични средства - за всеки джоб, вкус, възраст и потребност. Който не иска готова козметика, купува зехтин.

# 196
Ако това е вярно, че лекари-дерматолози препоръчват мас за мазане, аз отивам да се срамувам в ъгъла. Честно.
Някога, преди 40-50 години свинската мас е била основно средство за мазане на бебешката кожа.
Днес вече е известно, че свинската мас е недопустима за мазане, особено на бебешка кожа.
Сега на пазара има огромен брой козметични средства - за всеки джоб, вкус, възраст и потребност. Който не иска готова козметика, купува зехтин.

Виж сега аз не съм на 40-50 години, а на 26 и с риск да се повторя съм изгледана така със свинска мас. Дъщеря ми, която е на година и осем е мазана също с мас и съм предоволна. Живот и здраве второто си дете ще го мажа също с мас, защото от това съм много доволна. А който смята, че "свинската мас е недопустима за мазане, особено на бебешка кожа", ами да не я използва. Аз не съм казвала "мажете бебетата си със свинска мас" аз написах, че аз това използвах и това е. Всеки родител решава с какво ще маже бебето си. А щом искаш да се срамуваш и за това не съм те спряла  Grinning Като всичко това, което казвам не е заяждане, а просто мнение. Незнам защо във всички теми на този форум все се разиграват едни велики спорове. ОК няма проблем всеки влиза тук с идеята да обменя опит, но защо всичко се превръща в спор вече няма представа.

# 197
Диди мама, моля те, не пропускай следващото дете да го понакиснеш със сол, преди мазането с мас.
Като стане на 20 дни го напои с фреш от мандарини или портокал по избор.

Винаги съм се чудила - как има хора/етноси/съсловия, които за нищо на света не приемат новото, а се базират на старото, вредното и отреченото.

# 198
Диди мама, моля те, не пропускай следващото дете да го понакиснеш със сол, преди мазането с мас.
Като стане на 20 дни го напои с фреш от мандарини или портокал по избор.

Винаги съм се чудила - как има хора/етноси/съсловия, които за нищо на света не приемат новото, а се базират на старото, вредното и отреченото.

Незнам какво печелиш с тези си грубости? Аз не съм те упрекнала с нищо. Не знам защо ти го правиш? Ама както казах преди малко в този форум често се срещат такива като теб, които не приемат чуждо мнение, а направо нападат с груби изрази. Но браво на теб продължавай така може пък някъде да постигнеш нещо.
Чао от мен и лек ден Simple Smile

# 199
Не съм груба. Иронична съм.
Защото мазането/кисненето на бебета в сол е отречено като особено опасно действие. Същото е и за мазането с мас.
Ако през летен, горещ ден намажеш бебе с мас, като нищо може и това да му коства живота. Маста запушва порите и потенето става невъзможно.
А механизмът на потене е единственият начин за едно бебе да се терморегулира, за да оцелее.

# 200
Абсолютно вярно  Peace! Имам доктори вкъщи!

# 201
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ако през летен, горещ ден намажеш бебе с мас, като нищо може и това да му коства живота. Маста запушва порите и потенето става невъзможно.
А механизмът на потене е единственият начин за едно бебе да се терморегулира, за да оцелее.[/b]
При нас така се получи претопляне от мазане с олио на Бюбхен - излезнаха ни едни пъпчици, които после станаха с бели връхчета. Та общо взето същото може да се каже и за олиото според мен. Peace
Аз за това посах, че ако е олио - само от това, което като душ гел. Аз лично мажа детето с балсам/мляко и това препоръчвам. Ползваме на Нахткерцен, защото няма добавени оцветители, аромати и т.н.  Peace

# 202
Замислете се, хора, че след 10 години нашите съвременни схващания ще са стари и неактуални. Да не забравим тогава и ние да си ъпдейтнем знанията (щото може и да забравим). Няма вселенско и еднозначно правило - който както си реши, така да си маже дечицата. Може след 10 години да се отрекат и сегашните мазила и да се окаже, че са много по-вредни от маста и зехтина - със всичките си там екстри и т.н. Аз също не понасям нито мас, нито зехтин, но може и тези мазила, с които сега мажем децата си да са още по-вредни. Според мен е най-добре всеки да си изказва мнението без постоянно да му се чете морал и право за това колко са остарели схващанията му и как това или онова било вредно и отречено от Световната здравна организация и бла-бла. След 5 години тя ще отрече и това, в което сега вярвате - замислете се! А може би всичко е просто една конспирация, която кара големите козметични компании и тези, произвеждащи бебешки храни, да просперират. Все пак за детето си всеки би взел най-доброто и сме лесно манипулативни. Като ни кажат - еди кое си е най-доброто, а другото е вредно и всички тръгваме без да мислим към уж по-доброто, само защото някой ни е промил мозъците.
Ако всички майки почнат да си мажат децата с мас или зехтин и ако вместо АМ почнат да дават кисело мляко, нали цялата тая индустрия няма да процъфтява?! И как преди 20 години нямаше алергии и хората бяха по-здрави и изведнъж стана така, че колкото по-добре се гледат децата, толкова по-болнави и алергични стават?! Замислете се!
Извинявам се за спама ама вече не ме сдържаха пръстите. Очаквам да бъда оплюта и разпната на кръст от промитите мозъци.  Mr. Green  smile3533

# 203
  • Sunshine state
Ох,Ахи,много ме разсмя.  Laughing  Hug   bouquet

# 204
Ахи, много са факторите за отключване на алергии, храненето е един от тях.

# 205

A_H_I_L_E_A
  202uu

# 206
A_H_I_L_E_A, тъй като имаш проблем с хлебарките в стаята, където спи детето ти, да ти кажа, че те довличат и алергии.
Твърдя го, нищо че съм с промит мозък. Макар че добре информираният човек не е с промит мозък. Уверявам те.

Преди 20-30 години доста деца са били с алергии също. Именно защото са захранвани рано с кисели млека, жълтъци и пр.

# 207
  • Sunshine state
Да,ама сега алергиите са масови,защото ние като едни майки орлици искаме да стерилизираме света!  Rolling Eyes
Аз не изпадам в крайности относно детето си и не ме е страх,че на всеки ъгъл дебне алергия.И двамата с мъжа ми нямаме такива,нито пък семействата ни и вярвам,че и детето ми не е алергично. Peace Изобщо напоследък ми се струва,че се изпада в страшни крайности..  Peace Очаквам скоро да установят,че захранването трябва да започва от 1-ви клас.  Crazy
Не задължавам никого с мнението си,то си е лично мое.   bouquet
По темата-от 3-тия месец нататък с нищо не я мажа след къпане. Hug

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 22:55 от Pupitka

# 208

Да,така е!Педиатърката на малката каза че мога да я мажа със зехтин,но само ако искам!Аз избрах СебаМед!Въпреки че аз като съм се родила е нямало на пазара кой знае какви средства за мазане на бебета,майка никога не ме е мацала с мас за щастие...Всеки има право да процедира както намери за добре.Имам приятелка която преди години постоянно си правеше маска за коса с няколко жълтъка.Е,само веднъж пробвах тази био маска и после цяла седмица въпреки всекидневното миене на косата,миришех на кокошарник Sick Laughing В резултат сега моята коса с химията която ползвам е страхотна,а на био приятелката ми е рядка,суха и гадна!Не винаги народните средства са най-добри.
А сега да попитам.Някой да е ползвам на Веледа тези продукти за бебе или малко дете(лосион и шампоан):
http://www.feelunique.com/p/Weleda-Calendula-Lotion-200ml
http://www.feelunique.com/p/Weleda-Calendula-Shampoo-Body-Wash-200ml

# 209
  • София
A_H_I_L_E_A -  има една малка подробност,   преди години животните не бяха така тъпкани с хормони и антибиотици , както сега, та като са си мажели децата, поне е била една по-чиста мас, без тези хубави екстри.

А алергиите не са само от стерилност, ми от цялата мърсотия на съвременният ни свят, мръсни газове, "подобрена" храна, тъпкано с какво ли не месо, пръскани и торени с кво ли не плодове, зеленчуци и т.н....
Де да бяха само от стерилност.

Иначе за маста и олиата лятото, че може да прегрее детето - не е лъжа.... то аз се обривам лятото ако се намажа с мазнотия, какво остава за бебе.
И все пак - нищо лошо в естествените мазила, ама по-добре да са  зехтих, кокосово масло, семки от малинки и т.н. растителни масла, пред обогатена свинска мас.

Общи условия

Активация на акаунт