С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 039
  • 261
  •   1
Отговори
# 210
Замислете се, хора, че след 10 години нашите съвременни схващания ще са стари и неактуални. Да не забравим тогава и ние да си ъпдейтнем знанията (щото може и да забравим). Няма вселенско и еднозначно правило - който както си реши, така да си маже дечицата. Може след 10 години да се отрекат и сегашните мазила и да се окаже, че са много по-вредни от маста и зехтина - със всичките си там екстри и т.н. Аз също не понасям нито мас, нито зехтин, но може и тези мазила, с които сега мажем децата си да са още по-вредни. Според мен е най-добре всеки да си изказва мнението без постоянно да му се чете морал и право за това колко са остарели схващанията му и как това или онова било вредно и отречено от Световната здравна организация и бла-бла. След 5 години тя ще отрече и това, в което сега вярвате - замислете се! А може би всичко е просто една конспирация, която кара големите козметични компании и тези, произвеждащи бебешки храни, да просперират. Все пак за детето си всеки би взел най-доброто и сме лесно манипулативни. Като ни кажат - еди кое си е най-доброто, а другото е вредно и всички тръгваме без да мислим към уж по-доброто, само защото някой ни е промил мозъците.
Ако всички майки почнат да си мажат децата с мас или зехтин и ако вместо АМ почнат да дават кисело мляко, нали цялата тая индустрия няма да процъфтява?! И как преди 20 години нямаше алергии и хората бяха по-здрави и изведнъж стана така, че колкото по-добре се гледат децата, толкова по-болнави и алергични стават?! Замислете се!
Извинявам се за спама ама вече не ме сдържаха пръстите. Очаквам да бъда оплюта и разпната на кръст от промитите мозъци.  Mr. Green  smile3533

Аз на тебе ти казвам ЕВАЛА. И аз това се опитах да кажа, обаче бях оплюта и нагрубена. Вярно е лятото си е кофти да се маже с мас, но момичето което ме нападна така въобще не се замисли аз всъщност кога съм мазала детето си с мас. Дъщеря ми се роди ранна пролет, когато беше достатъчно студено, за да не се притеснявам, че ще прегрее Simple Smile Но на тебе лично ти благодаря за разбирането и за реалното мислене. По въпроса за захранването наистина постоянно се менят мненията на докторите. Някои казват задължително след 6-тия месец  да започва, други казват след четвъртия със зеленчуково пюре, а трети казват чак след 9-тия месец. Но в крайна сметка всяко дете си е различно, на всяко дете едни неща му понасят по различен начин. Аз например дъщеря ми нямаше много колики и й дадох във втория месец сок, в третия започнахме с плодови пюрета и т.н. Всички сме различни и преценяваме нещата по различен начин. И според мен не е правилно да критикуваме за избора на една майка за нейния начин на отглеждане на детето.
Както и да е още веднъж евала ти казвам за поста Simple Smile

# 211
  • София
няма значение кога е родено, за стотен път маста е толкова бъкана с антибиотици и хормони, че няма нищо полезно в нея, независимо от сезона.

# 212
Е, може да има и домашна мас, де.  Grinning

# 213
  • София
те и домашните така ги гледат , за да не им умират животните.

# 214
  • София
Ауу, тук колко е МАСтно...  Mr. Green
Като съм била бебе, майка ми ме е мазала с мас  Sick Такива са били времената, такива са били разбиранията, такива са били възможностите. НО! И маста е била друга... Не като тази сега. Домашната - еми пак не е като онази от едно време... Всъщност - кой с каквото иска да си маже детето. Не вярвам чак пък толкова нещо да му стане на детето... Въпреки, че аз моето не бих го мазала с мас. Пък била тя и най-най-еко-био-супер мас. Предполагам, че едно време и майка ми не би ме мазала, ако имаше нещо друго, с което да ме маже... Знам ли. Точно от мазането с мас нищо не ми е станало  Wink

# 215
Лосион на Хип.Малко по-скъп от другите,но си струва.За разлика от Нивеата и другите подобни има клапа и не се омазва като за световно.Ползваме и Стелатопиа на Мустела,че нещо кожата е чувствителна.

Голямото имаше много суха кожа и известно време мазах с мас,но нямах и идея,че може да е вредна.Мислех,че е някакво предубеждение към бабешките мазила.Вярно е, че на домашните животни се дават много лекарства.Разликата е че се чака да се изчистят от организма преди да се заколят.

# 216

Просто за спора - на мъжа ми бабата и дядото гледаха прасета и не са ги "обогатявали" с хормони и антибиотици, едва ли е единичен случай. Та който иска био, ще намери, ако потърси достатъчно. на мен обаче маста ми се вижда прекалено мазна за нормална бебешка кожа. Виж, ако е суха, знам ли. Всеки си решава.

# 217
Брех, аз очаквах да бъда оплюта и размазана като хлебарка (като стана дума за хлебарки), а то имало и други дето мислят като мен.  newsm78
За маста мога да кажа, че мен лично ме е гнус, но пък мога да я похваля - мен са ме мазали с мас и кожата ми е екстра.  Peace Е, мен ме и мързи да загрявам и т.н., затова ми е по-лесно да мажа наготово със смес от магазина.  Mr. Green В тази връзка и аз се изкушавам от олио за тяло да мина на мляко за тяло (за бебето де; не че и аз няма да го ползвам  Mr. Green ) и се чудех какво да взема като един от вариантите беше млякото на Хип.  Вероятно ще го ползвам в скоро време. А колкото до алергиите - след 2-ри месец съм минала от Хумана на кисело мляко и нямам алергии. Майка ми също няма алергии (захранена от 3-ти месец с кисело мляко), сестра ми и брат ми също, съпруга ми също (от 40 дена на кис. мляко), но това е за една друга тема. Баба ми е спала в една стая с котка - няма алергия. В тоя ред на мисли мога и за още примери да се сетя, но може пък и цялото ни семейство, както и това на мъжа ми да сме едно голямо изключение.  newsm78

# 218
Брех, аз очаквах да бъда оплюта и размазана като хлебарка (като стана дума за хлебарки), а то имало и други дето мислят като мен.  newsm78
За маста мога да кажа, че мен лично ме е гнус, но пък мога да я похваля - мен са ме мазали с мас и кожата ми е екстра.  Peace Е, мен ме и мързи да загрявам и т.н., затова ми е по-лесно да мажа наготово със смес от магазина.  Mr. Green В тази връзка и аз се изкушавам от олио за тяло да мина на мляко за тяло (за бебето де; не че и аз няма да го ползвам  Mr. Green ) и се чудех какво да взема като един от вариантите беше млякото на Хип.  Вероятно ще го ползвам в скоро време. А колкото до алергиите - след 2-ри месец съм минала от Хумана на кисело мляко и нямам алергии. Майка ми също няма алергии (захранена от 3-ти месец с кисело мляко), сестра ми и брат ми също, съпруга ми също (от 40 дена на кис. мляко), но това е за една друга тема. Баба ми е спала в една стая с котка - няма алергия. В тоя ред на мисли мога и за още примери да се сетя, но може пък и цялото ни семейство, както и това на мъжа ми да сме едно голямо изключение.  newsm78

Що се отнася до мен вече ти казах "евала" няма как да си оплюта Simple Smile Просто има прекалено много хора, които не уважавт мнение различно от тяхното. Както се видя не просто критикуват, а направо нападат, ама така е в женски форум smile3506 Аз специално за киселото мляко ме беше страх да започна не знам защо, не съм против киселото мляко дори съм за, ама късно дадох кесло мляко. И определон твоето семейство и това на мъжа ти не сте изключение моето също е така, за това и рано захраних Simple Smile

# 219
Ахи, ние мажем бебето с млякото на Хип, доволни сме.

# 220
аз не съм съгласна. На село нищо от нещата които отглеждат брат ми и майка ми, не се "подобрява" с антибиотици, пестициди и тем подобни. Те дори нямат представа, че така е по-лесно.
Имаме и прасе и то се хране с остатъците от човешката храна+варени картофи (пак са био  Mr. Green, ама са по-дребни или насечени, пък селото ми е планинско и там картофи бол))+ябълки+трева. Т.е. все екологично чисти храни.  Laughing
Иначе по темата, не не си мажа бебето с мас, но като цяло съм съгласна с Ахилея по повечето неща които е написала  Peace

# 221
  • София
радвам се, че има и такова гледане на животни, защото хора, които се занимават с това, са ми казвали, че доста често и домашно гледаните пак са с подправки Wink
ок - значи ако има на близо, хора на които се вярва, че наистина си гледат  животните без  екстри - супер(въпреки, че пак не бих мазала с животинска мас, бих предпочела растителна Wink)

а за алергиите - пак казвам, не само това кога е захранено или с какво е мазано детето определят, ако е предразположено,  може и такива неща да влиаят, но като цяло по-честите алергии са от качеството на съвременният живот ,  като цяло, не само в това, кога детето е захранено и доста  и до фамилна обремененост.
Виж заради ранно захранване със сок може да има разни проблеми тип гастрити в пубертета например...ама айдде това съвсем отделна тема вече.
За киселото вместо АМ, аз лично съм за АМ пред  айрян от съмнително мляко, колко точно е и мляко(освен ако не е квасено от домашно, проверено такова), а пък най-хубаво да се кърмят децата, вместо да се чудиш с какво да заместваш.

# 222
Аз съм мазала дъщеря си е крем на Johnson.Лично аз не съм и не бих я намазала с мас.Не за друго ами честно казано ми е някак гнусно   Blush Но определено всеки сам решава с какво да маже или не децата си!

# 223
  • Бургас
С това:   и това:    и:

Бях много доволна и от трите.

# 224
Точно с това олио мазах снощи сина ми и той се обрина порядъчно (за олиото на Бюбхен става въпрос). Да не говорим, че докато го мажех пищеше все едно го коля (не при всяко олио реагира така). И днес тръгнах на поход да търся подходящо мазило. Много внимавам за съставките понеже кожата на сина ми е много чувствителна и често се обрива. Мислех да взема млякото на Хип, но имаше алкохол и не посмях, за да не раздразни чувствителната кожа на моя бебок. Мислех да взема мляко на Чико или Себамед, но в тях имаше течен парафин, а сина ми се беше изринал от едно олио, чийто състав беше почти изцяло течен парафин. Може би в комбинация с други съставки и в по-малко количество, няма да стане същото, но пак не посмях да го взема. Правя си сметка, че млеката и лосионите за тяло имат много повече химикали и по-гадни съставки от олиата. СПециално олиото на Хип, с което мазах бебока до сега, има много хубав и изчистен състав - 2 олиа и малко парфюм - какво повече можеш да искаш от едно олио!  Laughing Да ама нали реших да заменя олиото с мляко или лосион, ходенето по мъките е голямо. Най-сетне намерих нещо, което що-годе се доближаваше до съставки, които търсех, макар и пак да има съмнителни такива, но го взех. Лосион за тяло на Corine de farme - не е скъп, не мирише много хубаво, не е мазен - струва ми се доста лек, сега остава да се отрази добре и на кожата на сина ми. Довечера ще видим.  Peace Всъщност ако е прекалено лек и не овлажнява достатъчно, пак ще продължа да ходя по мъките в търсене на иделното мляко/балсам за кожата на моя бебок.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт