С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 039
  • 261
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Още като новороден взех, та наклепах порядъчно сина ми с олио на Нивеа. Изрина се. Изхвърлих олиото. И от тогава за олио дори не си и помислям. Ахилеа, олиото загрява - да не би от това да е пищял малкия? Аз ползвам (или ползваХ ) млякото на Бюбхен - много е добро, изобщо не е мазно, попива бързо, мирише хубаво, а кожата на детето е много добре овлажнена. Сега не го мажа с нищо. Е, от време на време само

Ахи, а защо не се появяваш в "нашата" темичка? Да не си ни сърдита?

# 226
Мели, точно от въпросното олио на Нивеа бебока ми се изрина. Бях си купила една раница на Нивеа с подарък одеалце и вътре имаше душ гел за глава и тяло, олио за тяло и крем против подсичане. Раницата и одеалцето  ми вършат чудесна работа, но козметиката им хич не ми хареса. От душ гела кожата на бебока ми взе да се лющи, но се оправи откакто почнах да го мия с миещото блокче на Себамед. От олиото се изрина, а крема против подсичане не го и ползвам, тъй като до сега не ми се е подсичал.  Laughing Вече не смея да взимам нищо на тая марка.
Засега добре му понасят на кожата олиото Бейби лав от ДМ и олиото на Хип - с тях не пищи, даже се смее като го мажа, не му излизат нито пъпки, нито се лющи - даже става много хубава и мекичка. Simple Smile
Реших да взема олио на Бюбхен понеже много се хвали, а и съм доволна от крема им за студено време. Но с другата козметика не сполучих. От един душ-крем бебока пак се изрина, сега и от олиото и вече не смея да взимам нищо и на тая марка.   33uu

# 227
Ахилеа, а защо не пробваш Тьопфер или Веледа?

# 228
Скъпи са ми. Пробвах една мостра на шампоан за тяло и коса на Веледа, но от него се изрина скалпа на бебока - пробвах го като шампоан. Честно да си кажа днес си взех пак старото познато олио на Хип, което се отразява добре на кожата на бебока, не смея повече да пробвам за момента. Лосиона, който взех на Corine de farme, е добър - като изключим не много приятната миризма. Бебчо го понесе добре, но се оказа прекалено лек за момента. Ще го запазя за лятото.  Peace

# 229
Аз лично към козметиката на Хипп имам страхотни резерви.
Пюрета, дуети, менюта - така си изгледах детето. Но от крема против подсичане кожата му реагира ужасяващо. Не повторих.
Има и много по-добри. А аз пари не щадя за козметика.

# 230
Аз крем против подсичане не ползвам, но от олиото съм много доволна. Другите им козметични продукти не знам как са. Предполагам, че всяка марка си има хубави и гадни продукти, а всяка кожа реагира различно.  Peace

# 231
Така е, до кожа е.
И за кремовете за възрастни важи същото.

# 232
  • София
аз от шампоана и млякото съм била доволна на хип, но са за деца с нормална, непретенциозна кожа.
но наистина всичко е до кожа и организъм при козметиките и за бебета  и за деца, и за големи
A_H_I_L_E_A а какво имаш предвид под лек лосионо? детето ти има проблеми с кожата ли, че лосион да е лек?

# 233
Лек лосион за мен значи, че изобщо не е мазен. Леко овлажнява кожата, но на сина ми кожата е малко по-суха за момента и ми трябва малко по-мазен крем/лосион, затова взех познатото за мен олио, че не мога да експериментирам повече засега.

# 234
  • София
ясно, междо другото аз отдавна се каня да пробвам крема на бейби лав, жълтата кутия - да си го пробвала случайно? сега като свърши NUTRI SENSITIVE на нивея(хубаво мляко е  не е леко мазничко и приятно е) мисля такова да взема, но ми е интересно за мнение, ако някой е купувал, а в темата за ДМ не съм срещала отзиви(той си е за суха кожа с бадемово и слънчогледово масло)

# 235
Пробвах една мостра на шампоан за тяло и коса на Веледа, но от него се изрина скалпа на бебока - пробвах го като шампоан. Честно да си кажа днес си взех пак старото познато олио на Хип, което се отразява добре на кожата на бебока, не смея повече да пробвам за момента. Лосиона, който взех на Corine de farme, е добър - като изключим не много приятната миризма. Бебчо го понесе добре, но се оказа прекалено лек за момента. Ще го запазя за лятото.  Peace
Наистина ли се изрина от Веледа ShockedПо принцип детето ти има ли чувствителна кожа или дерматит?И след колко време се появи проблема,веднага ли? Пък аз точно шампоана и лосиона съм взела на малката!Но ми е странно как от Веледа имате проблеми,а от "по-химичните"козметики нямате newsm78 Сега ще ме е страх да ги ползвам... Други отзиви за Веледа?Че питах преди време,но явно никой не ги е ползвал Thinking

# 236
  • София
има такива случаи,  не само към велада, изобщо към био козметиките...

# 237
Angel dust, още преди да родя си бях взела една опаковка с различни продукти Baby love за бебета. Вътре имаше олио за тяло, лосион (или мляко - не помня вече - в жълта опаковка), душ-гел за коса и тяло, играчка и лъжички. С лосиона за тяло обаче се мазах аз още преди малкия да се роди.  Laughing Не знам на неговата кожа как би се отразил. По мое мнение е лекичък, не е много мазен и също е по-подходящ за лятото. Аз имам навика да си махам грима от очите с млека и лосиони за бебета понеже млеката специално за махане на грим ми дразнят кожата, но този лосион ми дразнеше кожата около очите. Интересното е, че млякото на Бочко не ми дразни очите и сега си махам грима с него. Хареса ми въпреки че е български и евтин. Взех го след като бях изкупила почти всички други от магазина и честно казано останах доволна. Мазах малко и бебето с него и му се отрази добре на кожата. Като прочетох състава му обаче останах изненадана, че съдържа и течен парафин, и алкохол.  Shocked Лосиона на Corine de farme също не ми дразни очите и вече съм решила млеката преди да ги мажа на тялото на бебето, да ги пробвам на очите ми.  Laughing
Bubka, аз също се съмнявах да не би бебока да има атопична кожа, но лекарката каза, че като се родят някои бебета са с по-чувствителна и по-суха кожа. Тя ми препоръча миещото блокче на Себамед, от което съм много доволна и ми изписа една рецепта за крем, с който го мазах първия месец. Каза че след като навърши 3-4 месеца кожата му ще загрубее и няма да има проблем да го мажа и къпя с други продукти. Крема го забъркаха в аптека, но тъй като не във всяка аптека забъркват кремове по рецепта, ми беше много далече постоянно да ходя и да поръчвам, започнах да мажа бебока с наличните мазила и установих, че не се изрива от всички, а само от някои. И така по метода на опита и грешката. Веледа минава за добра и медицинска козметика, но по-евтините мазила също не значи, че са само химия. Примерно въпросното олио на Хип има много по-добър състав от много медицински и скъпи. Козметиката Baby love на ДМ също има много качествени съставки, както и Corine de farme. Хубавото на тези продукти е, че са хем качествени, хем евтини (поне в сравнение с медицинските).  Wink
За още един твой въпрос - кожата на бебока ми се изрива на другия ден, след като съм го мазала/къпала с даден продукт и за същото това време се оправя като мина на друг.  Peace

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:08 от A_H_I_L_E_A

# 238
  • София
ясно, значи не си, ще си го пробвам,  пък каквото.
междо другото - сухата кожа не се нуждае толкова от омазняване, колкото точно от увлажняване. По-точно вместо душ-гелове, ползвай олио за вана, а после мажи с нещо по-леко (това ако ти се правят нови експерименти с козметики ест.)

# 239
с нищо не съм я мазала освен съвсееем в началото като имаше суха кожа по ръцете и краката от преносването мазвах чат пат с мас или зехтин, после не е имало нужна.

моля ви мами, внимавайте с какво си мажете децата, четете етикетите и мажете само като има нужда не просто защото 'така се прави'

Общи условия

Активация на акаунт