С какво мажете бебета след къпане олио, лосион или крем за тяло?

• 46 042
  • 261
  •   1
Отговори
# 240
Аз затова писах, че с мас или зехтин е най-добре да се мажат. Поне са чисти природни продукти ама пуст мързел и желание да ми мирише на хубаво и да попива и да се размазва добре - всичко това води до повече химия - няма начин.

# 241
  • София
че какъв морзел има в това да мажеш с козметика, не със зехнит...пък ако иска човек и да му мирише добре - кокосово масло и готово.

# 242
  • UK
Я да ви питам нещо, откакто се е родило детето го мажа с крем за подисчане - първия месец с Пенатен, после минахме на Судокрем. Обаче досега никога реално не се е подсичал. Това от кремчетата ли ще е? Въпросът ми е, при положение, че нямаме явно толкова чувствителна кожа, нужно ли е това постоянно омазване? Мога ли да спра да го мажа превантивно и да мажа само, ако има зачервяване или?  Rolling Eyes
Другият ми въпрос - за телцето - първият месец мазах тук-там с олио на Бюбхен, само по местата, където се лющеше. Пообели се малко след раждането и после край и спрях всякакви мазила след къпане. Кожата му е чудесна. Само, че напоследък, предполагам заради сезона ми се струва леко сухичка и поизпръхнала (то и аз съм така зимата), с какво да го мажа? Ама нещо много леко и небъкано с химия, ей така от време на време, когато ми се струва суха кожата? Олио, мас, такива неща мисля да избягвам, поне при него ми се струва напълно излишна цялата мазнотия. Иначе за къпане използвам измиващото на Бюбхен за коса и тяло и заедно с кремчето за дупе това е единствената козметика, която използвам.

# 243
  • София
щом не се подсича и явно детето си има добра кожа, може да не мажеш с крем за подсичане. ако се яви проблем  евентуално, тогава.
По другият въпрос... честно не знам, ако е козметика, било и био, то все някаква химия ще има. Другите естествени са си мазнички.
Евентуално да пробваш с някое био лосион/мляко - велада например имат мляко http://www.kozmetika.bg/show/WELEDA/41482_%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1% … 0%B5%D1%82%D0%B0/ въпреки, че лосионите са по-леки...
ако си доволна от бюбхен, можеш и с тяхно.

# 244
  • София
И аз така съм процедирала с дъщеря ми - при зачервяване или подсичане само мажа, иначе не.

Аз не съм фен на олиото и подобни по-мазни мазила, млякото ми е най-подходящо и го използвам и зимата и лятото. Пък за марка вземи тази, от която си доволна ти самата, защото на различните кожи (и деца съответно) действат различни неща.

# 245
  • UK
Благодаря ви, малко ме е страх, но ще пробвам да спра крема за подсичане или поне ще го мажа по-рядко, веднъж на ден, например... Не  съм забелязала досега да се е обривал от каквото и да е, само Бюбхен сме ползвали, но по-добре да продължа с него вместо да експериментирам, предполагам имат някакво мляко или кремче за тяло. Това на Веледа изглежда хубаво, но пък... уау, хубава цена.

# 246
  • София
бюбхен имат даже няколко вида. Мисля имат и тестери, така че може да купиш такива за проби.

# 247
  • София
dejie, синът ми беше, както е писала Angel_Dust с добра кожа, мажех само ако се появи зачервяване. Използвам Судо крем, даже и в момента имам една опаковка.

# 248
  • Sunshine state
И аз мажа само,ако е зачервено дупето със Судокрем. Peace

# 249
  • София
Аз пък плескам прилежно с крема против подсичане на Нивеа всеки път  Peace Не, че има нужда, ама така ми харесва, пък не ми и пречи - що да не плескам тогава  Mr. Green

# 250
Аз слагах крем против подсичане, докогато носеше пелени. Все още понякога се зачервява около ануса и винаги имам под ръка крем и пак мажа. Просто много чувствителна кожа има там.
А и като цяло е с много бяла и нежна кожа, та зимно време още го мажа по тялото с лосион.
За лицето отново ще ползвам колдкрем и тази зима. При него се налага.

# 251
че какъв морзел има в това да мажеш с козметика, не със зехнит...пък ако иска човек и да му мирише добре - кокосово масло и готово.
Нали трябва да се загрява на водна баня?  newsm78 Нещо ме мързи да правя тая процедура, пък и като знам каква мазнотия ще падне...  Thinking На Хип олиото не е чак толкова мазно, колкото някои други. Примерно олиото на Бюбхен беше доста по-мазно и не попиваше дълго време. Като го цунках по главичката 20-30 мин след баня, още мазнееше и ми се лепеше мазно по устата.  Laughing На Babylove също беше по-мазно, но дори и това на Хип пак ми се ще да го сменя с мляко или лосион ама ми трябва някакъв по-мазен лосион или мляко и след като свърши пак ще потърся. Дано намеря подходящ.

Иначе аз мажа с крем против подсичане само, ако има зачервяване около гънките - до сега 2-3 пъти се е налагало, а при смяна на памперса винаги мажа с олио. Когато няма проблем, не го мажа с крема против подсичане. И моя е на Нивеа и като гледам колко е голям, май така ще си остане.

# 252
Не, никакво загряване не е нужно.
Купува се зехтин екстра върджин, най-добре органичен. И бебето се маже директно. Без преваряване и подгряване.

# 253
Направо ще ме навиеш да взема зехтин.  Laughing АМа сигурно е доста мазен.  newsm78
Така като се сетя майка ми само със зехтин се маже - и тялото, и лицето, и маски за коса и си взима все такъв екстра върджин. Ама тя има екстремно суха кожа и при нея всички други кремове и мазила нямат никакъв ефект. Бебчо започна да си оправя кожата и сега не е толкова суха като при раждането, затова все още съм в дилема на какво мазило да се спра, но явно няма да стане без до болка познатия метод на опита и грешката, само да ми посвършат и на мен мазилата, че сега аз се мажа с тези, които на него не му действат добре.  Laughing Заредила съм се за няколко месеца.  Laughing

# 254
  • Sunshine state
По време на бременността се мазах със зехтин на корема и бедрата. аз смятах,че ще омазнява прекалено,но се изненадах приятно.Попиваше бързо и кожата ставаше мека и еластична. Peace
По принцип нямам суха кожа,точно обратното,но не ми се отрази зле. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт