Здравословно хранене за децата - 5

• 52 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Според вас рошково брашно може ли да е част от менюто на 11 месечно бебе?

# 241
  • София
Гледам че се обсъжда амарант и аз бях взела от един биомагазин и не знаех какво да го правя и даже го бях забравила в един шкаф и като го извадих реших да го сложа да покълва и стана,после го слагам в салатите.Децата покрай другото ядат и кълновете,мисля че и така е полезно.

# 242
Според вас рошково брашно може ли да е част от менюто на 11 месечно бебе?
Да.  Simple Smile
Mooimeiske, и аз оттам черпих опит за многозърнестите блокчета, но експериментирах с карамел, сега мисля да пробвам с петмез от фурми. Когато ги правих с пуканките, намалих количеството сусам.

# 243
Да попитам за идеи за киоата - давали сме я само в солени комбинации, тоест с зеленчуци, а в сладък? С плодове ли? Благодаря

# 244
Момичета, от известно правя някакви подобия на сладки, по моя измислена рецепта, като предните 2 пъти станаха много добре.
Значи съставките са - пълнозърнесто брашно, овесени ядки, банан, кисело мляко, сушени сливи, канела, фурми, ванилия. Предните 2 пъти ставаха идеални, но този път не знам какво се обърка - станаха ужасно лепкави и не се изпекоха въобще, а предните пъти дори бухваха. Дали не е защото пропуснах да сложа малко сода, или е от това че вместо един, сложих 2 банана?

Също - с какво да заместя киселото мляко?

Относно ванилията - сдобих се с ванилова пръчка - как се борави с това нещо? Извинявам се за тъпия въпрос, ако някой може да ми отговори, много благодаря предварително  bouquet.... Embarassed Rolling Eyes

# 245
Да попитам за идеи за киоата - давали сме я само в солени комбинации, тоест с зеленчуци, а в сладък? С плодове ли?

Аз я правя понякога като сутрешна закуска с ябълка или круша. Варианти всякакви стига да се хареса. Wink

# 246
Лурдес, вероятно и липсата на сода и двата банана са слепкали повече тестото. Пробвай вместо кисело мляко да слагаш вода, а за да загасиш содата сложи 1-2 с.л. лимон.
Звучи наистина вкусно, и ми идва съвсем на време тази идея, че и без това в камерата ми се мъдри един странен "сладолед" с вкус на брашно.  Laughing
Аз днес се опитах да направя мляко от овес и овесени ядки, но нещо явно го обърках, после реших да пробвам дали пък няма да стане по-приятно на сладолед, но Ц, та утре на нещо като кексче или бисквитки мисля да го забърквам.   chef

# 247
Момичета, от известно правя някакви подобия на сладки, по моя измислена рецепта, като предните 2 пъти станаха много добре.
Значи съставките са - пълнозърнесто брашно, овесени ядки, банан, кисело мляко, сушени сливи, канела, фурми, ванилия. Предните 2 пъти ставаха идеални, но този път не знам какво се обърка - станаха ужасно лепкави и не се изпекоха въобще, а предните пъти дори бухваха. Дали не е защото пропуснах да сложа малко сода, или е от това че вместо един, сложих 2 банана?

Също - с какво да заместя киселото мляко?

Относно ванилията - сдобих се с ванилова пръчка - как се борави с това нещо? Извинявам се за тъпия въпрос, ако някой може да ми отговори, много благодаря предварително  bouquet.... Embarassed :roll:

Аз си правя ванилов екстракт-купувам едно шишенце от 200 мл качествена водка,прибавям вътре 2-3 шушулки ванилия и го слагам за около 2 месеца в някой тъмен шкаф-след тои период си го ползвам за ароматизиране.Рецептата е от тук:http://www.kulinarno-joana.com/2010/08/vanilla-essence/

# 248
Да попитам за идеи за киноата - давали сме я само в солени комбинации, тоест с зеленчуци, а в сладък? С плодове ли?

Аз я правя понякога като сутрешна закуска с ябълка или круша. Варианти всякакви стига да се хареса. Wink

Благодаря! А сега като за татковци - колко ябълки, колко киноа? newsm78

# 249
При всички сладки варианти на зърнени добавям канела или джинджифил, за да намаля ефекта от ферментацията в стомаха.
Киноа с яъбълки вързи добре с канела, на други плодове джинджифил върви по-добре.
Комбинациите с плодове са според зависи - ако трябва да засищаме глад, плодовете са за разкош, т.е. по-малко. Ако гладът не е голям, плодовете може да са повече - въпрос на вкус и предпочитания. За гладни дечица сутрин, комбинацията с ядки също става (начукани или смлени, ако детето не яде цели).

# 250
Навремето правех един домашен "сладолед" мислш да се впусна пак в производството му. Та рецептата е следната:
Вземам вишни ( боже не съм хапвала такова от 7 години а обожавам). Махам им костилките и ги смилам. Подслаждам сместа. Разделям я на две части. В едната добавям кисело мляко. Замръзявам. като сервирам слагам по една- две топки и от двете смеси

Става с различни плодове, но варианта с вишни на мен ми се услажда най-много Mr. Green

# 251
Да ви се похваля днес направих зърнените блокчета от рецептата на liu jo, много вкусно и лесно!

# 252
Дайте идеи за училищен/детско- градински обяд, приготвен в къщи Simple Smile

# 253

Жени, мисля, че всичко, което не е течно и отчасти може да се яде с ръце (визирам нярязани зеленчуци и ядки) ще стане. Стига да има масички и столчета, където детето да си остави кутията с харана и прибори (може от вкъщи да си носи) - не виждам проблем.

# 254

Жени, мисля, че всичко, което не е течно и отчасти може да се яде с ръце (визирам нярязани зеленчуци и ядки) ще стане. Стига да има масички и столчета, където детето да си остави кутията с харана и прибори (може от вкъщи да си носи) - не виждам проблем.
Зеленчуци и ядки ясно, но нещо по-сериозно питам Simple Smile Примерно за обяд?

Общи условия

Активация на акаунт