Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 138 819
  • 936
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Що не прочетете темата за Вредата от ваксините...Сигурна съм,че точно там ще намерите отговори на мнооого от въпросите,които ви тревожат.

Тая статийка е поредния пълнеж...

п.п. Рони,без да искам ти отговорих май...

# 601
Що не прочетете темата за Вредата от ваксините...Сигурна съм,че точно там ще намерите отговори на мнооого от въпросите,които ви тревожат.

Тая статийка е поредния пълнеж...

п.п. Рони,без да искам ти отговорих май...

Не искам да я чета, пробвах, натоварих се психически и се отказах. Скоро попаднах на някакво предаване и там един доктор много нормално и човешки надълго и широко говори за ползите и вредите от ваксините. Дори цитира групата майки от бг мама  Mr. Green, обявили се против тях.
Ами честно казано неговите аргументи ме убедиха повече  Peace Съжалявам, въпрос на възприятие.....

# 602
Привет мами,
и ние сме с проблем и вече незнам на къде да ходим.От три месеца синът ми,който е на 1.5год започна с една болка в ушите,сопол,секрет,стрептокок и кашлица и оттогава мъка.Оправихме ушите,но секрет остана и назад и кашлицата не спира от 3месеца.Вече никой не може да каже от какво е.Всякакви изследвания правихме и нищо.Няма нищо в гърдите.Отидохме при Райнов в ИСУЛ и каза че е с увеличена трета сливица и заден секрет,на не било много.Е теглим,теглим и нищо вече, а кашлицата е трагичнааааааа.Вече не може да спи-като криза е.Дайте съвет къде да отидем.Няма значение дали е платен преглед или не,само да ми оправят детето.Имам чувството че като се закашля и ще си изплюе дробчетата.Днес бях при хомеопата Петко/ако някой е чувал за него/ и ни каза,че проблема е на храносмилателно основа и ни изписа разни нещица и препоръча да не яде поне 3часа преди спане-много трудна задача,защото отй си е бебе още  си пие мляко.Много го хвалят и се надявам и нас да оправи.То човек вече не знае.Та така мили мами сме в омагьосан кръг и никой не спи и само притеснения и мъчения за детето.Надявам се,че не ви отегчих

# 603
Ох, ми подобна продължителна кашлица, щом все още има секрет, може точно от него да е. Ушите също, всичко идва от проклетия секрет. Трябва да положиш всички усилия, за да го овладееш. Тъпото е, че на 1,5 г. трудно с процедурите и манипулациите. Не ви ли изписаха нищо - капки, противоалергични? А може и ГЕЕР да е (гастроезофагеалният рефлукс) - тогава точно нощем се кашля много като легнеш, но УНГ-то ви трябва да го е видял. Тук много от нас посещават различни УНГ доктори от Транспортна болница, защо не опиташ там? Важно е да имаш диагноза и да овладееш секретитер защото освен кашлицата, могат отново да направят и проблем с уши и т.н.

# 604
 lil81, преглед при пумолог правихте ли?

# 605
Кажете мами, как подготвихте децата си за операцията? Зтнаеха ли къде отиват, какво ще им  правят? Снощи говорихме с нашата и много тежко го прие  Cry аз 100 пъти по- тежко и от нея

# 606
Момичета,давам Ериус и сме на гаразон в нослето,преди това 16дни на бактробан.От сироп всички казват,че нямаме нужда.За ГЕЕР нищо не са ми казали.Сега мисля да отида при Рангачев-УНГ/доста добри отзиви съм чувала,но ще се радвам ако и някоя мама от тук сподели/,за пулмолог също тепърва ще отида и ми похвали една приятелка един доктор от Окръжна,който не работи със здравната каса и е само на частен преглед-д-р Филчев и ще ес радвам и за него ако чуя нещо.Моята приятелка е с детенце с астма и само при него ходи.За секрета ми казаха последният път,че почти няма и сливицата е доста успокоена,но пък кашлицата се усилва.Цялата ситуация е доста странна.За сега не сме лепвали нищо,но имам син на 3год и половина,който от окт.ходи на детска градина и сега беше ваканция.Не искам ад си помислям сега от понеделник като тръгне какво може да ни донесе.

# 607
lil81 , без да претендирам за компетентност на мен ми прилича на бактериална инфекция. Посявка на носен и гърлен секрет правили ли сте? На нас курсът с бактробан беше назначен 2 месеца.
Мисля, че всичко идва от секрета.

# 608
А чакай малко - кашлицата каква е? Продуктивна (влажна, отхрачваща) или суха, спастична? Може и на алергична основа да е. Чувала съм дори за постинфекциозна кашлица. Сух ли е въздухът у вас? Не казвам, че това е причината, но допълнително вреди на всички лигавици и усложнява състоянието.

# 609
Носен секрет взеха още в началото и откриха стафилокок ауреус-назначиха едни капки с гентамицин и заради ушите пихме ЗИНАТ.Оттогава не са ни вземали секрет-аз ли да поискам от докторите гърлен или?Кашлицата е много странна.Аз я оприличавм като суха кашлица но много силна  и си имам едни мой израз-куха кашлица.Просто за първи път чувам такова кашляне.По едно време ни изписаха Проспан,за да отхрачел това в гърлото,но той се съдра да кашля и цяла нощ не спа и стоя на инхалатора.Не му понесе и ни го спряха.Сега всички педиатъри и УНГ ни казаха,че няма нужда от сироп.Освен сега другата седмица да поискам гърлен и носов секрет-вече незнам.У нас се отпляваме на парно и затова купих и овлажнител и го пускам всеки ден.Всъщност ние от 3месеца сме на капки в нослето,но все различни.Почнахме с правените с гентамицин,после тези боядисващите в кафяво,следва тобрекс,бактробан и сега гаразон.Направо като ги изброявам и се чудя тея доктори налучват ли или..............

# 610
Тези капки по антибиограмата на стафилокока ли ги избраха?
Ако ще правиш посявка, изчакайте поне една седмица без капки и антибиотик.
На моя син в носа нищо не се откри като микроб, посявките му от гърло са патогенни. Но пък той предимно с носа има проблеми.
Споделям просто с другите майки, че нали моята девойка кашля доста време.
Е, за първи път педиатър ми предписа комбинация от сиропи за кашлица. Пи АЦЦ кидс и флавамед заедно.
Докторката каза, че има секрет в дробчетата и с флавамеда я карам да откашля, ама то няма как, защото секретът бил гъст. Пак заради задната хрема. Та АЦЦ разрежда секрета, флавамеда откашля. Давах ацц сутрин и вечер, на обяд флавамед.
От това ли или и от факта, че мина и тя един курс Аугментин, много бързо се овладя кашлицата.
Нейната кашлица беше влажна и гърлена.

# 611
lil81, да нямаш предвид кашлица с металически завършек, едно такова звънтене/кънтене накрая? Според мен детето трябва да се прегледа от опитен педиатър. Аз не се сещам много много за такъв, но можеш да пробваш примерно в Токуда, отделението по педиатрия (не джи-питата)? Там, мисля, са опитни, поне в диагностицирането.

И влошава ли се като тича, скача?

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 21:19 от I see you

# 612
За педиатър - д-р Масларски във Вита!
Щях да го спомена заради коментарите за физиологичния разтвор, които течаха назад в темата. Единствено той ми е дал инструкции как се слага това нещо. Всички останали, с които съм се сблъсквала приемат, че няма как да не знаеш кога, как, какво, защо да прилагаш.
Легнал на на една  страна, а физ. разтвор се впръсква в горната ноздра. После обратната процедура. Само че човечето нещо нахитря и разрешава само, когато е права да й го слагам. 

# 613
Точно така момичета-кашлицата е нещо подобна и като почнат да се гонят с брат му започва безспирно/това го забелязах снощи,че празнувахме имениият му ден и голяма игра падна/.Към Вита се насочвам от вчера,защото живея близо и много мои приятелки ходят или при Масларски или Беличева.Дано днес е той,ако ли не утре.Цяла нощ кашляме супер силно-просто не се издържа вече

# 614
Момичета,дайте ми съвет и за добър пулмолог

Общи условия

Активация на акаунт