Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 153
  • 936
  •   1
Отговори
# 675
  • На един клон
Колко е голямо детето?

# 676
  • близо до морето
В петък ще стане на 4г.

# 677
  • Някъде в облаците
Здравейте момичета,
искам да попитам на рентгенова снимка на синуси виждали се третата сливица,ако има такава.
Детето ми от 2 години кашля и е диагностициран с астма с алергичен компонент.Постоянно боледува,просто няма спирка,всеки месец.Сополи-кашлица,и това се повтаря непрекъснато.Водила съм го няколко пъти в ИСУЛ,на лекар,но никой нищо не каза за трета сливица.Била леко увеличена и това е.
Не хърка през ноща,спи със затворена уста,секретите от носа и гърлото са винаги чисти.

Hug polina-malina - има си начин да се снима третата сливица - но УНГ не разчитат особено на тези снимки. Най-добрият начин е ръчният - с пръст - за секунди. А във ВМА знам, че вече има ехограф, който - дава изображение на третата сливица. Според мен имате нужда от УНГ преглед, ако е и алерголог - още по-добре. И от пулмолог алерголог. Аз така постъпих с дъщеря ми преди повече вече от година - имаше същите признаци, но аз чаках два месеца само. А преди това извадихме хипертрофирала от алергичен ринит третата сливица, огнище на инфекции. Оказа се и с наследствена обремененост с алергия. И сега в много студено и в много влажно увеличава секрета, леко преграква, може сутрин един път да се изкашля ....... но дотук. На Синуглар е, при много увеличен секрет и продължителен - включвам зимните месеци Фликсоназе и поне една инхалация с физиологичен разтвор, промивка с Риномер Джет. Секретите са чисти, спи със затворена уста и не хърка. Но - го има алергичния секрет. Водя на лекар - за да съм аз спокойна - всичко е наред, лигавица на гърло и сливици- без данни за инфекция. И - чакам топлото време ..... И да порасне детето..... Миналата зима ми беше много по-трудно, при всяко изкашляне водех на слушалка, сега съм вече доста по-тренирана........  Laughing

# 678
Дени, как са зимите след ваденето?
Моите познати които вадиха казват, че много разлика в боледуванията няма  Sad, виж дишането било по- леко, което не е малко де.....

# 679
  • Някъде в облаците
Креми,А не - при нас ефекта на фона на зимата преди ваденето е огромен. Миналата зима е имала две хреми и една кашлица. Тази зима направи една хрема след Коледа - до Нова Година беше ок. Аз естествено - страх лозе пази - секрет - ами чист е.  Laughing Миналия януари по това време - аз и съпругът ми - свински грип, ама мноооооооооого тежко. Аз пих АБ с усложнение бронхит - 14 дни. Тя мина с двудневно леко неразположение и 37,5 темп.
Зимата преди ваденето - бронхит, бронхиолит, ангина, ларингит - само отити не правеше............. Всеки месец .......... Антибиотик...............40 градуса температура.  Mr. Green
НИКОГА НЕ ИСКАМ ДА СИ СПОМНЯМ ТАЗИ ЗИМА.
При много студ и при много влага - увеличава задния алергичен секрет, спада й гласа. От неделя е така - И искам - не искам - консултация с док  - от вторник е на Фликсоназе. Иначе отива на ларингит. Ами сутринта си беше ок вече. Grinning

# 680
Предната седмица бяхме с трахеит- ей лоша работа.....голяма кашлица. До тогава удържахме фронта ама почне ли веднъж...сега дават и грипна епидемия при нас, настръхвам  Cry

# 681
  • София
Здравейте момичета,
искам да попитам на рентгенова снимка на синуси виждали се третата сливица,ако има такава.
Детето ми от 2 години кашля и е диагностициран с астма с алергичен компонент.Постоянно боледува,просто няма спирка,всеки месец.Сополи-кашлица,и това се повтаря непрекъснато.Водила съм го няколко пъти в ИСУЛ,на лекар,но никой нищо не каза за трета сливица.Била леко увеличена и това е.
Не хърка през ноща,спи със затворена уста,секретите от носа и гърлото са винаги чисти.

Hug polina-malina - има си начин да се снима третата сливица - но УНГ не разчитат особено на тези снимки. Най-добрият начин е ръчният - с пръст - за секунди. А във ВМА знам, че вече има ехограф, който - дава изображение на третата сливица. Според мен имате нужда от УНГ преглед, ако е и алерголог - още по-добре. И от пулмолог алерголог. Аз така постъпих с дъщеря ми преди повече вече от година - имаше същите признаци, но аз чаках два месеца само. А преди това извадихме хипертрофирала от алергичен ринит третата сливица, огнище на инфекции. Оказа се и с наследствена обремененост с алергия. И сега в много студено и в много влажно увеличава секрета, леко преграква, може сутрин един път да се изкашля ....... но дотук. На Синуглар е, при много увеличен секрет и продължителен - включвам зимните месеци Фликсоназе и поне една инхалация с физиологичен разтвор, промивка с Риномер Джет. Секретите са чисти, спи със затворена уста и не хърка. Но - го има алергичния секрет. Водя на лекар - за да съм аз спокойна - всичко е наред, лигавица на гърло и сливици- без данни за инфекция. И - чакам топлото време ..... И да порасне детето..... Миналата зима ми беше много по-трудно, при всяко изкашляне водех на слушалка, сега съм вече доста по-тренирана........  Laughing

И Рони е с алергичен ринит, прави ларингитни пристъпи и е на Сингулер от година. Постоянно има секрет и покашля.
За съжаление, слуха пак и намаля. Сутринта я водих на лекар, но се оказа, че лекаря е втора смяна. Като стане ще я водя отонво.
Искам да Ви питам може ли да се оперира трета сливица, акто има секрет в ушите?
Фликсоназе кортикостероит ли е? Че на нас ни дават Авамис.

Имате ли впечатления от Д-р Найден Петров от МВР болница София?

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:04 от geryger

# 682
Имате ли впечатления от Д-р Найден Петров от МВР болница София?
Водих малкия при него цяло лято, беше малко странен като поведение, но го следеше редовно на две седмици. Спрях да ходя като почна всеки път да ми казва, че не може без операция, аз все си питах на какво - трета сливица ли, тръбички в ушите и двете, но той ми отговаряше само, че ще видим.Може и това е да е правилно, но някак не ме предлазполагаше, нямах доверие, защото той не е хирург, а някой друг когото не бях виждала трябваше да направи операцията. Иначе, бях без направление и не ми искаше пари - чудо на чудесата.

# 683

Искам да Ви питам може ли да се оперира трета сливица, ако има секрет в ушите?

Синът ми имаше секрет в ушите, когато му махнаха третата сливица преди 15-тина дни. Докторът ми беше споменал, че по време на операцията ако прецени, че се налага ще сложи и макарички. Сложил ги беше, защото се налагало, секрета бил гъст и лепкав, седял там от години и нямало как да се махне без тях. Струваха ми 250 лв. Ще ги носи поне 3 месеца и за да не влезе вода в евстахиевата тръба се къпе с тапи за уши.

# 684
  • София
Deina
Сериозно ли не прави той операциите? Тогава какво преглежда?
Искам да кажа, че работата му се обезмисля в голяма степен по отношение на операциите - само диагностициране....
Препоръча ми го една мама от групата на детето. Каза че той ги е оперирал пролетта на 2011г.  newsm78
Иначе УНГ нищо не видя, каза че още и е червено гърлото.

Понеже сега ни тече направление при друг УНГ. Но днес категорично реших че няма да ни оперира, си мислех да отида при Петров без направление, за да добия впечатление, но ти Deina малко ме притесни  Simple Smile Но пък остава шанса да не ни вземе пари  Laughing

Иначе, назначиха ни още три дни вентолин, че има още хрипове... и един месец плумикорт. 
Чудя се как да се справям с гледането и. На мъжа ми отпуската свърши. Вие как се справяте?
Не мога за такова кратко време да намеря някоя жена и да и имама доверие  newsm78
Тъкмо си мислех, че се оправя и пак се върнахме в изходна позиция . Sad

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:04 от geryger

# 685
  • София

Искам да Ви питам може ли да се оперира трета сливица, ако има секрет в ушите?

Синът ми имаше секрет в ушите, когато му махнаха третата сливица преди 15-тина дни. Докторът ми беше споменал, че по време на операцията ако прецени, че се налага ще сложи и макарички. Сложил ги беше, защото се налагало, секрета бил гъст и лепкав, седял там от години и нямало как да се махне без тях. Струваха ми 250 лв. Ще ги носи поне 3 месеца и за да не влезе вода в евстахиевата тръба се къпе с тапи за уши.

Санте, кой д-р и къде Ви прави операцията?
Доволни ли сте?
Ох, и мен много ме притесняват тези макарички. Синът ти е на 13г.?

# 686
Deina
Сериозно ли не прави той операциите? Тогава какво преглежда?
На мен ми каза някакво женско име за съжаление не го помня, тя трябваше да ни оперира, може така да е решил само за конкретния случай. Отиди като си решила, още едно мнение не вреди   bouquet

# 687
  • Някъде в облаците
Предната седмица бяхме с трахеит- ей лоша работа.....голяма кашлица. До тогава удържахме фронта ама почне ли веднъж...сега дават и грипна епидемия при нас, настръхвам  Cry

HugТрахеита е с по-лошо звучаща кашлица от бронхит - но остане ли в трахеята - не е толкова опасно, ако е в дробовете. За грипа - всеки се притеснява,  ooooh! Креми, но - може да го лепнем отвякъде. Купила съм и Тамифлу и Изопринозин. Тамифлуто обаче е ефикасно ако го започнеш при първите симптоми на грипа. Иначе няма този ефект....... И с Изопринозина донякъде е така.

:hug:geryger - Фликсоназето с кортикостероидна съставка, локален е ........ Резобрирането му в организма и нищожно. И когато нямам друг избор - го прилагам........

# 688
Дени..ужасно звучеше, затова и я водех всеки ден да я слушат. Чисто било на слушалка, така и не ни направиха снимка  Sad, не пихме антибиотик, само Флавамед и Изопринозин и сега така ме чопли....дали сме се доизлекували ....да не е слязло надолу, спря да кашля, добре е ама, 3-4 поддържа 37-37,1 температура...все ми е свита душата  заради това Sad

След всяко нейно боледуване ми трябват месеци възстановяване на психиката  Mr. Green

Тя ще ни изяде да сме ходели на ски, ще кажеш че е ходила досега, а мен душата ми е свита ...таз пуста зима, как да си помислиш за ходене

# 689
  • София
Този Петров от МВР не съм го посещавала, но и ще ви кажа защо.
Една майка от квартала чула, че моето дете има операции, проблеми, ядове (друга обща позната споделила за нас за да ме пита за опериращ). И тя, след време, без да се познаваме, за пръв път я виждам, ме спира на улицата и  започва да ми разказва. Разбрала, че сме ходили в МВР б-ца (ние бяхме при Бенчев) и се чуствала задължена да ме предупреди.
Та, при нейната дъщеря операцията била с усложнения, кръвоизливи, последващи влизания в б-ца. А момичето й беше големичко...8-9г

Иначе, не очаквайте да отидете в болница при опериращ и той да се заеме с вас, като терапевт Simple Smile Това е една химера.
Аз затова си ходя при Едрев- добър, лош, на мен ми харесва.
Френгов го спрях, защото нещо се излага вече. Станал е, като Кашпировски. Не е лош специалист, но за нашият случай е направо непоносим.

Сега чакам да станат готови изследванията на гърлен секрет и ще се ориентирам към посещения на опериращи лекари.

И да ви кажа...един месец живяхме на остров...тези деца бяха с жълто-зелени сополи (направо на бучки ги вадеха), които се изчистиха за 3 дена. Останалото време- няма кашлица, няма сопол, няма нищо. А там брули един леденостуден мокър вятър, уж е 17градуса, но това прониква през дрехите, мухъл по стаите, вали ни, мокри ни...децата един ден не бяха настинали. Върнахме се тук- една седмица болни, висока температура, грип, тонове лекарства, нямат сили, пак тръгнаха сополяците. Има нещо куцо в нашата държава.

Общи условия

Активация на акаунт