Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 148
  • 936
  •   1
Отговори
# 660
Ние сме с 37,1 без АБ...но кашлицата намаля значително/ пу-пу/. Педито ме посъветва да спра да меря и да не почвам антибиотика щом кашлицата е намаляла и тонуса и е добър. Мисля да я послушам  Peace Дано ни се размине  Praynig

# 661
lil81, на мен ми прилича на вирусна атака. Нищо, че пиете антибиотик, те не се повлияват от АБ. Бистри сополи, внезапна температура. Но лекарят ще си каже най-добре.
Клацид е най-омразният антибиотик, няма по-гадно нещо на вкус. Не мога да го дам в никаква форма, с мед, с мляко, на заспало дете, усещат го на мига.
А моите не като да не са пили лекарства и не са ми капризничали освен с клацида.
raja_nikol , щом нямате температура и кашлицата намалява, имате голям шанс да се справите със симптоматични, без АБ.

# 662
Мислех, че само аз съм го нарочила този Класид Mr. Green
Вера, имаме температура бе- 37-37,1- а де  newsm78
Продължавам със сиропите, Изопринозин и капки Ксизал.

Вера, как е героят?

# 663
  • София
Момичета, като чета. Ние сме като Вас с тази разлика, че Рони е с намален слух.
Снощи вдигна малко Т както писах, но я свали сама, Нищо не съм давала.
Кашлицата намаля, сополите се увеличиха. Явно отока намалява  newsm78
Давам Ериус, Изопринозин, коластра, Вит Ц, Рибено масло, Лактофлор, лимфомизот, Сингулер и разни на Боарон.
Направо сме се заринали с лекарства.
Относно АБ, при моето дете никога не съм видяла ефект. Дори имам чувството, че не ги усвоява. Нито се продрисква, нито урината мирише. Нищо. Аз като пия АБ става страшно, но при детето нищо освен да гъбяса каквото и да правя. Пие го по 5 дни и се налага да влезем в болница, защото се влошава. Вече венозния я хваща. Според педиатърката ни - има такива деца.
Много често, като ми го изпишат не го взимам и давам.
Сега много се уплаших, за този отит и ги дадох, но сега пак съжалявам, защото срина и малкия имунитет, който и остана и гъбяса, а ушите не са добре.
Последно преди година в 5 градска лежахме от плевмония и отит и тогава и правиха АБ. Толкова се радвах, че една година не беше пила.  Wink
И така, нека бързо всички дечица да оздравяват  Hug

# 664
  • София
Момичета, ако мога да помогна ... за течащите и задни секрети, ние преди операцията успяхме да ги овладеем, за да оперираме с 5 дневно лечение с Коларгол и 10 дни Цилоксан (едновременен прием - първо Коларгола и след това Цилоксана, така 5 дни, после остана само Цилоксана)- поне при дъщеря ми Цилоксана изсуши секретите напълно ... без да пие АБ (Цилоксана е локален - Ципрофлоксацин), кашлицата спря, тя идваше отново от стичащите се секрети, но нямаше Т, а и забравих поне по 3-4 промивки с джет струя на ден, преди всяко капане на капките  Peace, и Ериус, разбира се ... къде без антихистамините  ooooh!
 Hug

raja_nikol, спри да мериш за ден, два Т, освен, ако не усетиш, че е топла ... при 37,1 не е топла, нека почине малко термометъра  Mr. Green - аз миналата година така се бях вманиачила в една Т 37,1, спрях за 2-3 дни след съвет на педиатърката, като от време на време само я пипах и на 4-тия ден, като измерих ... нямаше  Peace
Сладурката има ли нещо друго освен тази Т?

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 07:38 от ninnann

# 665
Спирам  Mr. Green и джипито така каза  Peace
Изкашля се от време на време, но тази остатъчна кашлица можела и седмица да отиде.
Мисля, че вече е по- добре  Praynig

# 666
  • София
Пу, пу, по-добре сме.
Отока спадна, кашлицата намаля. Остана само тази от дразненето на гърлото. Но съм забелязаля, че тя трае докато има петънца на сливиците.
Чува вече по-добре.  Hug Още пита, като не е разбрала, но не аз да си говоря, а тя да си върви....
Има сополи обаче, включих коларгол.
Бързо оздравяване на всички дечица!  Hug

# 667
  • На един клон
geryger,извинявам се,не съм прочела по-старите отговори в темата,но да те попитам някой от всичките УНГ - та посъветва ли те да надувате балони? Пр. тези http://www.otovent.co.uk/,но и някаква карнавална свирка,която се надува по-трудно също върши някаква работа?
Действието на балоните не бива да се подценява,нашия УНГ казва,че 50 % от лечението е надуването на балони...(що се отнася до дрениране на евстах.тръби)
Другото,за което се сещам е,че когато се взема антиалергично с цел изсушаване и едновременно с това разни имуностимулиращи неща,е малко като преливане от пусто в празно.
А относно  УНГ-та не така касапски настроени бих препоръчала доц.Лалов.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 10:56 от Кукумявка под прикритие

# 668
  • София
geryger,извинявам се,не съм прочела по-старите отговори в темата,но да те попитам някой от всичките УНГ - та посъветва ли те да надувате балони? Пр. тези http://www.otovent.co.uk/,но и някаква карнавална свирка,която се надува по-трудно също върши някаква работа?
А относно  УНГ-та не така касапски настроени бих препоръчала доц.Лалов.

Не, никой нищо не ме посъветва. Изрично питах какво да правя.
Правя масажа. Според мен има ефект. Не мога да кажа в каква степен.  newsm78
Дори питах в няколко аптеки за разни неща, които биха могли да ни помогнат. Но ме гледаха странно. Чувала съм, че дъвкането на дъвка помага. Давам дъвка.
Това е много интересно, което показваш. Дали мога да си го купя у нас - БГ.

# 669
  • На един клон
Има ги в ибей за  по 7 лири  плюс доставката де.Мога да ти съдействам, ако нямаш акаунт.
Но и да го нямаш нищо не пречи и с обикновени балони през устата да пробваш първоначално,отовент-а били мааалко по-добри,по 3-4 пъти дневно да надува и всеки път по няколко пъти трябва.Редовно.Още по-добре ако намерите начин да се качите на по-голяма надморска височина и там на високото да надуе.
Нищо няма да навреди,освен може би при спукано тъпанче  да не е препоръчително - в момента перфорирано де,а не пукано някога си.Прочети мисля че го пишеше в описанието,имаше и клип. Peace
И аз научих нещо полезно от вас,за масажите.Обаче трябва твъъъърде много да  внимавам в приказките а и не е сигурно какво ще разбера,кажете с 2 думи за какво точно подпомага тоя масаж и колко често се прави.  bouquet
Да допълня за дъвките - има едни със XYLIT тук-там по магазините,това вещество действало и при разни леееки нарушения в бакт. на гърлото,е,при ангини едва ли може да се разчита на него.

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 12:07 от Кукумявка под прикритие

# 670
Здравейте, момичета !
Записвам се да следя темата Peace.
Моята Никол е на 3г. и 9 мес. и е с трета сливица. Все още не се решавам на операция  newsm78.
Март месец ще ходим пак на профилактичен преглед и ще видим как се развиват нещата.

# 671
Здравейте момичета,
искам да попитам на рентгенова снимка на синуси виждали се третата сливица,ако има такава.
Детето ми от 2 години кашля и е диагностициран с астма с алергичен компонент.Постоянно боледува,просто няма спирка,всеки месец.Сополи-кашлица,и това се повтаря непрекъснато.Водила съм го няколко пъти в ИСУЛ,на лекар,но никой нищо не каза за трета сливица.Била леко увеличена и това е.
Не хърка през ноща,спи със затворена уста,секретите от носа и гърлото са винаги чисти.

# 672
На снимка на синуси мисля, че няма как да се вижда. Поне и при двамата имам правени заради синузита, който имаха през октомври и не са коментирали лекарите наличие или размери на третата.
По-горе бях пейстнала рентгенова снимка на фарингс, там се вижда.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 17:11 от *vera

# 673
Вера, как е юнакът?

# 674
  • близо до морето
Здравейте, писах и  в другата тема за Варна но да пиша и тук за молба за отзиви! Днес ходихме на лекар с малкия ми син и ни казаха че трябва да му махнат третата сливица!  Sad Много съм изплашена, направо паникьосана! Моля някой ако има отзиви за Д-р Куцаров от военна болница Варна да сподели мнение?!  Praynig 

Общи условия

Активация на акаунт