Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 975
  • 936
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета  Hug
От доста време чета темата, но не съм писала ... извадихме на 11.01. третата сливица на Никол и реших да споделя ...
Дъщеря ми е на 4 години без 2 месеца. Проблемите започнаха на около 2 години. Хъркане, спане с отворена уста, почти неспиращ секрет от носа (заден, разбира се), първо започнах лечение с хомеопатия, 6 месеца мъчих детето - резултат 2 отита, 3 бронхита и 1 пневмония - казах стига (тук ще помоля привържениците на този вид лечение да не ми обясняват как не сме намерили точният доктор и т.н. - това е лично мнение, не ангажирам никого с него и не желая словесни престрелки на тази тема  Peace). Преминахме към класически методи на лечение - всички ги знаем .... антихистаминови препарати непрекъсато (като ги редувахме - Ериус, Ксизал, Зиртек и отново първите и така ..., безброй много АБ капки в носа (почти непрекъснато), непрекъснати инхалации с инхалатор, промивки с джет струя, безброй посявки на носен и гърлен секрет и за година и половина изолира само веднъж пневмококи, всички останали секрети бяха чисти ... но гадните сополи не спираха ...
Наблюдаваха я около 3-4 УНГ лекари непрекъснато и мнението на всички беше - тази сливица трябва да се извади ... мен ме беше доста страх обаче.
По Коледа дъщеря ми се обърна към мен и каза - мамо омръзна ми вече да имам сополи, искам да дишам през носа, защо другите деца, като имат сополи им минават, а моите не?
След този въпрос и безкрайната морална подкрепа на една съфорумка (Дени   bouquet Heart Eyes - без теб нямаше да се реша) реших, че януари ще извадя сливицата  Peace
Спрях се на д-р Нешков от Св. Анна (Окръжна болница), защото това е хирурга, който отстрани моите небни сливици преди 10 години - бях на 23, чакахме ги да закърнеят, да се свият, да ги израста ... не се случи и на 23 години си казах стига - от тогава до днес рядко боледувам  Peace
На 10.01. направихме необходимите за болницата изследвания (ПКК+биохимия, урина, ЕКГ, снимка на бял дроб, консултация с педиатър и анестезиолог) - всички изследвания бяха отлични и на 11.01. в 9,00 часа имахме насрочена дата за операция.
Взеха Никол в 8,50 ч., изведоха ми я в 9,30, залиташе, все още не излязла от упойката. Рева от страх, безпокойство и обстановка, различна от домашната около 1 час. Това беше  Peace
През деня помрънкваше, че я боли гърлото, но още следобяд тичаше с друго дете и забравяше ...
Изписаха ни в 16,30 часа, не вдигна температура, пи доста течности, не се обезводни, и сега 2 дни след операцията яде всичко, играе, тича весело вкъщи - само като се храни от време на време приплаква мамо, боли ме гърлото.
Съжалявам, че стана дълго, но исках да разкажа и да ви кажа момичета, ако имате колебания, просто не се двоумете  Peace
Тепърва ще разберем какъв е ефекта, но се надявам да е добър при положение, че д-р Нешков ми каза, че е извадил сливица с диаметър 4 см  Shocked, очакваше да е по-малка ... при опипване и преглед с огледало.
Правихме аудиометрия - за щастие отклонение не показа, така че се надявам вече всичко да спре  Peace
Едва ли ще спре да боледува, но се надявам да боледува по по-различен начин вече ...  Hug
Ако имате други въпроси, питайте - насреща съм  Peace

п.п. Забравих - след операцията 10 дни Тантум Верде за дезинфекция в устната кухина и 10 дни Зиртек, за да свива по-бързо лигавицата и съответно раната  Peace

# 646
Здравейте момичета  Hug

Такива постове така ме обнадеждават  Peace, най- страшното при вас е минало, дано разликата е огромна  Peace

Нищо не може да ме убеди че години наред мъки, хомеопатия и какви ли не методи за инквизиция на деца и майки са по- добри от половин час операция. Това е бреме за деца и майки. Не знам в чия полза е

# 647
  • София
Такива постове така ме обнадеждават  Peace, най- страшното при вас е минало, дано разликата е огромна  Peace

Нищо не може да ме убеди че години наред мъки, хомеопатия и какви ли не методи за инквизиция на деца и майки са по- добри от половин час операция.

raja_nikol  Heart Eyes, точно така мисля и аз ... просто ми трябваше малко кураж  Peace

# 648
  • Някъде в облаците
  bouquet ninnann - благодаря за милите думи, пожелавам и тук и от сърце - да сте ми живи и здрави, а на Никол - това малко смело детенце - както ти самата казваш - пожелавам малко по-различно боледуване.  И съм убедена, че ще е така. Самата аз втора година съм си отдъхнала, а Мира - още повече. Кураж и подкрепа от приятел за приятел и - за здраве на детенце - от мен винаги давам  Laughing
raja_nikol - сега сте вие наред !

# 649
Дени, да бе....тъкмо бях събрала сили и кураж и сега е болна, после малко да закрепне....и може пак да лепне нещо. Ужас, омагьосан кръг  Sad

# 650
  • София
Дени, да бе....тъкмо бях събрала сили и кураж и сега е болна, после малко да закрепне....и може пак да лепне нещо. Ужас, омагьосан кръг  Sad

raja_nikol, с теб сме Hug, веднага, като оздравее тичай в болница и махай  Peace

Дени - огрооомно благодаря за куража, напътствията, за всичко, всеки пък, като се чувахме по телефона, а аз звънях по 10 пъти на ден ми вдъхваше огромна сила и кураж, целувки на Мира  Heart Eyesи вече е крайно време да изядат по една паста двете сладурки   bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 651
Как паста бе, сладолед  Heart Eyes

# 652
  • София

След пастата ще има и сладолед, разбира се  Wink  Hug

# 653
  • Някъде в облаците

Мира вече е избрала пастата - със смърфове, ама тя иска Смърфиета  Joy Сладоледа е от мен - е ще го постоплим де - да не ги заболят пък девойките другите две сливици  Heart Eyes
Нинче, аз минах през този кошмар, през който ти си минала 2 години близо, аз - една. Разликата между Мира и Никол беше само една - Мира при всяко боледуване вдигаше 40 градуса. Не искам да си спомням дори.  Mr. Green
raja_nikol - Нинка ти е казала - закрепи я две седмици и ...... махни това зло от детето. Иначе ти казваш омагьосан кръг, а аз - Нина знае - казвам така ..... имах чувството, че съм се качила на една въртележка, която не спира и не мога да сляза от нея.

Пожелавам на всички да сте здрави и усмихнати!   bouquet Hug

# 654
Пиша тук до всички мами,които искат да помогнат на един прекрасен човек да продължи живота си напред-Рачо.Болен е от рядък вид левкемия и се нуждае спешно от трансплантация на костен мозък-150000евро и отделно за химиотерапията.Фондация За Оборище-съучредител е и моят мъж  и затова гарантирам,че паричките отиват при него,направи възможно да се купуват ваучери на стойност 2лв от сайта Колектива-100% от сумата отиват за момчето.Нека бъдем хора и помогнем Рачо да продължи живота си напред.На заглавната страница на сайта БГ МАММА има банер.Момичета няма лъжа и измама-всичко е за него
http://bg.kolektiva.net/sofia/podkrepi-racho.html
http://www.sportal.bg/news.php?news=343889

# 655
  • София
Вчера ходихме при д-р Райчева от Детско здраве. Каза, че има хрипове - даде инхалация с вентолин, след 20мин. плумикорт за 4 дни. Другия четвъртак отново. 
Слуха продължава да е слаб. Сливиците и от сряда са с налепи. А сега вдига температура 37.5. 37.6  Cry Незнам до колко ще стигне.
Ушите не я болят, слушах я няма хрипове или свиркане в гърдите.
Та се чудя може ли Т да е от възпалените и покрити с налепи сливици? За който налепи, между другото си мисля, че са гъбички?  newsm78
Възможно ли е?
Много са слаби лекарите в Превент хич, не искам да я водя утре пак там.

# 656
  • София

Нина,
Искрено се надявам всички болести при Вас да са останали в миналото  Hug

Някой има ли впеюатление от Д-р Василев от 5-та Градска?

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 22:52 от geryger

# 657
Ние пък сме с температура 37-37,1 кашлицата намаля, но заради температурата май ще ни се наложи антибиотик /Класид, а аз хич не го  обичам/.  На слушалка нищо не се чува, вчера пак я водих, само тая никаква температура..... Sad

# 658
  • София
Ние пък сме с температура 37-37,1 кашлицата намаля, но заради температурата май ще ни се наложи антибиотик /Класид, а аз хич не го  обичам/.  На слушалка нищо не се чува, вчера пак я водих, само тая никаква температура..... Sad

raja_nikol и аз не харесвам Клацида ... Никол го пие 7-10 пълни дни и ефект никакъв. Кажи на педиатърката, че не го харесваш .. моята винаги се съобразява и с моето мнение, нали всъщност ние имаме преки наблюдения над децата си  Peace.
Давай един АБ, спри Т и тичай да махате гадното зло от нослето на детето ... мъчиш него и себе си  Heart Eyes

Аз да дам отчет как се развиват нещата на 4-тия ден след операцията - Никол яде всичко, тича, скача, играе ... няма сополи, от което е супер доволна  Heart Eyes, по нищо не личи, че е оперирана преди 4 дни. Единственият проблем е, че вечер спи с отворена уста (отворена още повече, отколкото преди със сливицата) и похърква, но след безброй обаждания на хирурга отстранил сливицата съм спокойна - от следоперационният оток е  Peace
Всяка нощ намалява все повече обаче .... до 10-15 дни такова дишане нощно време е нормално, така каза докторът  Peace

# 659
Момичета и при нас нещата пак не отиват на добре.Спря кашлицата,но всичко си стои отзад-така хрипа.........От днес текна нослето,а не е ходил никъде и има страхотна бистра хрема.Клацида пием,коластра давам,пробиотици и почнах и коларгол в нослето.Забравих да спомена и инхалациите.Така,но ние досега температура не сме вдигали,а днес вдигна около 38.Чудя се вече какво да правя.В понеделник сме на контрола в болницата,но дотогава дали да не отидем на преглед някъде?

Общи условия

Активация на акаунт