Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 111
  • 936
  •   1
Отговори
# 810
I see you - мерси, ще го заведа като се поуспокоят нещата. Не е гноен отита, но да, има температури, болки, от неделя на пресекулки плаче, днес пак ще го водя, ако трябва да му напишат АБ, че това лечение нещо ефект не дава. Естествено УНГ-то каза, че може пак да си преговорим скоро приказките за макарите, заради тези чести повторения и запушвания на ушите, но така или иначе може първо по-добре при този лекар да го заведа, ако има с какво да му помогне....

Щом не е гноен, не се навирай излишно за АБ на този етап. То и за гноен първо наблюдават поне 72 часа.

За доктора - длъжна съм да подчертая отново, че аз не съм сигурна дали това точно подейства при нас. Или просто нещата сами отшумяха и съвпаднаха с топлото време, спирането от градина, масажите, вибрациите (когато ги открих). А и съм разказвала, че на нас ни направиха перфорация в 5-та градска на едното ухо, която беше преди посещенията при доктора (и за която Френгов твърдеше, че е била излишна и непоказана при конкретните симптоми и обстоятелства).

# 811
  • София
вече е на АБ, ухото било пред перфорация на тъпанчето, той реално от неделя, почти не спира да плаче от болки и  все си дига по 39 градуса, та изписа и аб капки в ухото и за пиене и в носа...

а за доктора...нищо не пречи да се пробва в крайна сметка....

# 812
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Hug
Може и да сте писали, но аз искам да ви попитам в кои случай се препоръчва от лекар операция на трета сливица. Естествено, индивидуално е във всеки случай Peace Но, за мен е важно да разбера от 2-3-4 майки минали по този път, кога, как, защо, и тн.т се е стигнало до операция? За да не се повтаряте, може да ме насочите към коя стр. да чета Peace Както прецените.
Момчето ми е на 2,9г. и от 2 месеца тази сливица се подува по 3 различни повода/боледувания/, спрян от ясла от началото на Януари и в момента е пак с подута такава, дишане от време на време през устата.....

# 813
Ох момичета, сега пак сме с гъбички в устата.
От Плумикорта гъбясва, но тя като цяло е свалила имунитета, така че нищо чудно.
Но от нова година на сам се борим почти постоянно с тези гъбички.
Сега спрях плумикорта, но вече незнам с какво да я лекувам.  newsm78
Дактарина не помага. Давах преди и нещо друго... едно бяло сиропче. Давам и Монилия, но ми се струва, че и тя не лови дикиш.
Дайте акъл  Praynig

Ох, боли ли я? Да не са афти? Такъв кошмар изживяхме лятото, ад беше, Дактарина въобще не помогна, стоматоложка ни изписа друго- същата работа, 10 дни ад, температура, болка... Аз преди време си лепнах гъбички от самолечение, но пих някакво хапче, не помня какво, оправих се веднага, как не съм записала какво е  Sad

# 814
  • София
Не, не са афти. Знам го тизи вирус с афтите и ние го карахме, два дни не яде.
Сега се сетих за Низорал. Утре ще взема. Че какаво ли не опитвах - лактофлор пие, добавки за имунитет и разни хомеопатични. Изтисквам сок от лимон, правя салатата с много чесън, мажа я със сода.  Laughing
Но не се махат пущините. А явно я дразнат на гърлото, защото само се покшля  newsm78

# 815
  • София
А Гери, я кажи за лактофлора кога го пиете, на малкият го изписа 3 пъти дневно и се чудя преди ли, след ядене ли, кога да го давам....

Аз пак се замислям за тези макарички... добре приемам, че ги слагаме, оправят се временно ушите, какво става, след като се махнат и той пак се разболее и направи да кажем нов отит? Всичко наново ли почва? В смисъл, те гарантират ли, че това чудо - всяка хрема отит, ще спре?

А Френгов ли не бързаше с операциите? ще ми се при някой да го заведа, който не е на всяка цена за операция....да чуя и от такъв мнение...

# 816
  • София
Лактофлора не се ли смуче? Давай му го не непосредствено преди хранене, по-скоро според мен след храна.

За макарите - според мен никой не може да ти гарантира, че отитите ще изчезнат като с магическа пръчка. След като е склонен да прави отити често (синът ми бе така), да задържа течност, макарите са добро решение, пак казвам според мен и на база опита ми, за съжаление. Когато слагахме макарите, докторката каза, че течността е била вече гъста Sad След това направи 2-3 пъти болки в ушите, но постепенно сякаш цикъла настинка-отит отшумя, хъркането спря постепенно също (това от махането на 3-тата сливица де, не от макарите). Май отдавна не е правил отит, да чукна на дърво. Преди при всяка настинка следваше болка в ухото. Вера уж се оплака,че го боли (подскоих 2 метра от ужас), но след 2 минути каза, е не го боли вече.

Ти с колко лекари си се консултирала и са препоръчали махане на 3-тата и макари? Аз лично препоръчвам Транспортна болница и нашата лекарка (която си я ситаме вече за личната ни УНГ).

# 817
  • София
може да има и за смучене, този е капсулки.

трета сливица, проблем няма той, т.е. и да е леко уголемена, не е проблем, не хърка и т.н., не е и за вадене сама по себе си.
Иначе 2 УНГ(в Токуда Георгиева и в окръжна, но той вече не работи всъщност там), лятото и двамата бяха за макари, в денят , в който щяхме да влизаме му се оказаха празни ушите, оправиха се, от тогава, да опляквал се е , но  болката е била единична, не и като сега, всъщност така както му е сега ухото, не е било никога.
А вашата лекарка коя е?

Най-тъпо ми е , че е на 6 години и   дет се вика уж трябва да вървят към естествено израстване тези проблеми, а то тепърва се влошават.

# 818
  • София
А Френгов ли не бързаше с операциите? ще ми се при някой да го заведа, който не е на всяка цена за операция....да чуя и от такъв мнение...
Дъщеря ми има серозен отит. Вече втори път, случва се след няколко дена само хрема и просто не знам занапред как да я опазвам  Cry
Д-р Петров от МВР болница каза, че след трети отит е за опериране и макарички.
Д-р Френгов засега не е споменал операция, даде курс на лечение, изчаква с крайно мнение, определил ни е дата за преглед около месец след първоначалния. Каза, че ако имаме спешна нужда (например мн.висока Т и пищене от болка в ухото или изтичане на течност от него), да му звъним или направо в денонощния к-т в ИСУЛ.
При други лекари не съм я водила, препоръчаха ми д-р Кирил Попов (но не този от ИСУЛ), има частен к-т в района на бул. България и бул. Г. Делчев, но не мога да открия точни координати. На едната ми кръщелничка д-р Улевинов е отрекъл нуждата от повторна операция на трета сливица, която са препоръчали от Благоевград УНГ. Тук във форума мами препоръчват и доц. Лолов  - http://www.lolov.com/

Аз пак се замислям за тези макарички... добре приемам, че ги слагаме, оправят се временно ушите, какво става, след като се махнат и той пак се разболее и направи да кажем нов отит? Всичко наново ли почва? В смисъл, те гарантират ли, че това чудо - всяка хрема отит, ще спре?
И мен този въпрос започва да ме яде   Sad

# 819
Angel_Dust, вие сте си с остър отит явно при тази температура и болки, че и пред перфорация. Каква ви е точната диагноза, имаш ли нещо написано? Макарички се поставят, когато има дълго време задръжка на серозна течност, която не може да се дренира и с времето става все по-гъста и лепкава. Тогава, дори да се оправи дисфункцията на евст. тръба, секретът е станал толкова гъст, че не може да се дренира. Това им е смисълът. Очудена съм, че ти приказват за макарички при остър отит. А и вие нямахте ли достатъчно дълъг период без секрет от последния път? Това ви е на практика втория случай?

Пробиотиците се взимат поне 1/2 час преди хранене и мин. 2 часа преди или след АБ. Колко млн.живи активни бактерии има в този Лактофлор?

# 820
  • Някъде в облаците
..........
Сега се сетих за Низорал. Утре ще взема. Че какаво ли не опитвах - лактофлор пие, добавки за имунитет и разни хомеопатични. Изтисквам сок от лимон, правя салатата с много чесън, мажа я със сода.  Laughing
Но не се махат пущините. А явно я дразнат на гърлото, защото само се покшля  newsm78

geryger - аз бих сменила в острата фаза лактофлора с биогайа (в двойна доза - нищо не може да й стане) и бих пръскала Орофар - половин час преди каквото и да е било хранене - той ще притъпява и болката; После - като отшуми острата фаза - поне месец на Лактофлор; Низорала -бих попитала док от каква възраст беше  Peace Много жабуркане със отвара от смрадлика  Hug

# 821
  • София
може да има и за смучене, този е капсулки.

трета сливица, проблем няма той, т.е. и да е леко уголемена, не е проблем, не хърка и т.н., не е и за вадене сама по себе си.
Иначе 2 УНГ(в Токуда Георгиева и в окръжна, но той вече не работи всъщност там), лятото и двамата бяха за макари, в денят , в който щяхме да влизаме му се оказаха празни ушите, оправиха се, от тогава, да опляквал се е , но  болката е била единична, не и като сега, всъщност така както му е сега ухото, не е било никога.
А вашата лекарка коя е?

Най-тъпо ми е , че е на 6 години и   дет се вика уж трябва да вървят към естествено израстване тези проблеми, а то тепърва се влошават.

Нашата лекарка в Транспортна е д-р Ботева.

Дано го израстете наистина и да не стигате до това. Аз бих потърсила още едно мнение.

# 822
  • На един клон
Ние ходим при Лолов-мисля си че е доста търпелив в изчакването за макарички,той ми разказва,че по света има различни практики,някои чакат 3 месеца,други ( в щатите май) -ги слагали за "добър ден",но по принцип макс.изчакване било към 6 месеца,защото има риск от изтъняване и трайно увреждане на тъпанчето и слуха.
Много важно за мен беше,че дъщеря ми го приема и допуска спокойно  преглед,симпатичен и е явно и не я плаши.Ако тръгна против волята и да я водя на преглед,начина е само с пълна упойка,така се съпротивлява...
Лошото е,че оперира в Стара Загора ,надявам се да не стигаме до там...

# 823
  • София
На 7м месеца, като беше Ронката се зарази с Рота вирус, бяхме с много слаб личен лекар и нещата страшно се влошиха. Стигнахме до Мангъров в частния му кабинет, не в болницата. Че там е ужас, поне тогава. Та от него знам, че всички лекарства се дават на гладно, освен, ако изрично не е казано друго.
Изключително доволна съм от Лактофлора. Рони пие този с капсулите има и за дъвкане, но тя отдавна пие големи капсули. Освен това е и по изгоден. Grinning Като беше бебе давах Бифидус и Ацидофулус на Аквасорс. Лактофлора действа по бързо от тях и от Био гаята също по мои наблюдения. Аз давам в острия период 2 по 2 капусли на гладно. Ако има тежко разстройство 3 по 2на ден. С лактфлора се е оправяла с много тежки диарии за два три дни. А пък там разни ентероли смекти и т.н. никакъв ефект. Може и да си зависи от организма, но при нас много помага.
http://apteka.framar.bg/12006223/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … -90#axzz1n8yzYrEF

За макаричките незнам много. Дете на колежка на майка ми е с макарички и едната му е паднала сама, сега чакали да падне и другата. Предполагам, че не се задържа течност с макаричките, но след това като се отстранят какво се случва...
Според мен трябва да се диагностицира причината за отите и тя да се отстрани или лекува. При нас се оказа че третата сливица е разположена, така че запушва отверстията на естахиевите тръби. Сега силно се надявам да нямаме такива проблеми.  Praynig
Рони никога не ми хъркала или спала с отворени уста. Всички доктори казваха, че сливицата е малка и не е за вадене, но ето че е била настрани. Аз предполагах, че има някаква разлика, защото пък на приятелка пак така казваха, че не е за вадене, но тя настоя и като я извадиха се бяха уплашили колко е голяма и бацилеста. Просто на детето свода му е бил мнооого висок и те няма как да предположат. Така че всичко е възможно и всеки сам си решава кое най-добре за детето. Аз лекувах сливицата една година, но не видях никакъв резулатат и като спря да чува откачих. Идеше ми да бръкна и да я извадя!
Прави ми впечатление, че Рони спи много по добре. Преди като вляза да я завия или пипна за Т и др., винаги се пробуждаше и ме усещаше, и често се въртеше. Сега спи като пън. Влизам тропам, завивам, не помръдва. От година, две не беше спала така. Диша равномерно и дълбоко.
Притеснявах се за храненето, че моето е ящно, но не е дебело. Викам леле, ако почне още повече да яде какво ще го правя, момиче е.  Laughing Но не намирам разлика.  newsm78

# 824
  • София
I see you - диагнозата от понеделник е ОВИ
Myringitis acuta et Otitis media serosa dex OBS. Rhinitis allergica
ако правилно го разчитам.
По принцип за сега нищо не каза, само, че иска да го види след 20 дни как са ушите...Каза обаче, че на едното тъпанче вече виждал да се формират 3 слаби места, което не му харесвало... То към момента не казва, че иска да слага макари, каза, че ако не се дренира обаче, можело и до там да стигнем и каза, че това , че прави отити толкова често не му харесва, по "здравото ухо" също имало ббелези, че скоро и там е било възпалено, нищо, чене се е оплакал...
Реално дълъг период без течнтост не знам дали сме имали, защото наистина с всяка хрема му се запушват за по ден-два-три.... а той хреми...прави си...

Лактофлора е това http://pharma.kendy.com/bg/product/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B … 1%83%D0%BB%D0%B8/

catty m, hrupka - мерси, ще го мисля пак, къде да го водя за второ мнение.

geryger - да ти кажа лятото нещо споменаваше той, че е леко увеличена и настрани, но въпреки това каза, че самата тя, ако е само тя не е за вадене, но ако стигнем до тръбички така и така ще я почистят и нея.
Иначе той и сега спи като пън, не хърка изобщо такива проблеми няма....

Общи условия

Активация на акаунт