Според някои, има имена, които в днешно време, да се кръщават с тях децата, си е истинско престъпление.
Грую, Пенчо, Карамфилка, Стамат, Запряна - ако носех такова име щеше да ме е срам.

Както съм казвала имаме си Кънчо, имаме си Гинка, имаме си Игнат, никой не се подиграва на децата за имената им. Просто дано не те нарочат за нещо, винаги ще се измисли нещо обидно и оттърване няма 
При нас нямаше натиск от страна на бабите, това решение взехме двамата с мъжа ми. Първата буква за мен е по-скоро отстъпление-бабата или дядото отстъпва от цялото име, майката отстъпва от това което харесва и се примирява да хареса нещо със същата буква. Навремето свекървата на моята свекърва я е карала да кръсти мъжа ми на кумовете на сватбата им. Свекърва ми искала да уважи бабата, ама тя се запънала, та мъжа ми е кръстен на дядо си. После бабата размислила за второто дете, ама било късно-свекърва ми го кръстила на нейния си баща. Та понеже си е патила ми каза- Детето е твое, каквото си харесате с Александър (мъжа ми) Аз няма да се сърдя да не е на мен.
Това е най-важното.Ариел,при вас е било различно.Твоите родители носят хубави имена,а ако бяха Пейчо и Гицка,пак ли щеше 1 към 1 да ги кръстиш?И да,има имена,които не са подходящи за днешните реалности
.
Това е най-важното.Ариел,при вас е било различно.Твоите родители носят хубави имена,а ако бяха Пейчо и Гицка,пак ли щеше 1 към 1 да ги кръстиш?И да,има имена,които не са подходящи за днешните реалности
.
.
Точно в такъв момент, преди 10 години се запознах с въпросния Минчо и честно казано, понеже беше младо момче, бях сигурна, че се шегува с мен. Помислих си: 'Да, бе! А.а си остроумието, друго не можа ли да измислиш...'
.
Е, да ама не е!