Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 347
  • 508
  •   1
Отговори
# 285

Трещерица, не мога да разбера ти глупава ли си или просто обичаш да дразниш останалите с недомислиците си. Спести ни подобни умотворения и говори по същество. Ти колко пъти си видяла някой да разхожда кучето си в трамвая, а?

Като цяло, не съм много умна.  Но разсъжденията на някои кучелюбци ме докарват до там, че ми остава само да се смея.

# 286
Аз нямам нищо против.Но знам ,че никой съвестен стопанин не би си причинил нито на себе си нито на животното си подобно нещо.На мен ако ми се наложи да си предвижвам по някаква безумна причина животното по този начин  ,по скоро бих намерила някакъв друг вариант.Само си представям безумните погледи и коментари на  всички мили граждани ,които  е нормално да не обичат животните ,при условие ,че необичат и себе си даже.Но това е много сложно за разискване.Да нямам против домашните любимци в ГТ.

# 287
...Само си представям безумните погледи и коментари на  всички мили граждани ,които  е нормално да не обичат животните ,при условие ,че необичат и себе си даже.

Ох, писна ми от това клише. Който не обичал животните, и естествено в частност кучетата, не обича себе си. Много обичате кучкарките да го повтаряте. Също така, че който не обича кучетата е опасен за хората. Голяма глупост.

# 288

Ок, ако аз без да искам си изпусна куфара на главата на кучето ти и ти ще търпиш неудобството, да.
Да, точно така  Peace

# 289
Тук всички си събирате лайната, нам колко  потребители  на сайта. Що не съм ви видяла никога на живо?

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 14:02 от Трещерица

# 290
Не знам защо спорите. 20 страници дърдорене и заяждане. То не бяха пръчове, то не бяха цигани...
Преди беше разрешено да се возят домашни любимци в градския транспорт и повярвайте рядко се случваше. Никой нормален човек не би се качил с куче в претъпкан автобус. Ползването на градски транспорт обикновено е последния възможен избор, но е добре ако се наложи да не се оглеждаш като нарушител, а да пътуваш спокойно.
Смятам, че по този начин ще се реши въпроса и с кучетата водачи, защото по отношението на тези незаменими за слепите хора помощници сме на пещерно ниво.

# 291
Тук всички си събирате лайната, нам колко  потребители  на сайта. Що не съм ви видяла никога на живо?

Защото тукашните видни съфорумки с кучета не стъпват по земята, а летят в небесата. Няма и да ги видиш. Всичко е само на приказки.

# 292
...които  е нормално да не обичат животните ,при условие ,че необичат и себе си даже...

Не осъзнаваш ли, че това е следствие именно от действията на собствениците на кучета?
Те, не друг, създадоха хилядите бездомни по улиците и сега ни обясняват колко е хуманно да си стоят там, без покрив над главата в студ и пек, без храна, вода, изложени на битки едно с/у др., да агонизират, когато се разболеят, защото нямат достъп до лекар и т.н., и т.н.
Как да обичам кучетата като гледам 7 годишното дете на съседи как си разхожда огромното акита ину и не може да го удържи като напада или когато сърцето ми отива в петите като отворя вратата на входа и питбул търчи пуснат с/у мен, докато съседът ми още си заключва вратата някъде назад?
Безразсъдството на собствениците докара това отношение и докато е го осъзнаят, няма да да се промени нищо.
Знам, че има хора, които си обичат животните, които имат акъл в главата и никога няма да допуснат нищо от написаното, но това никак не променя цялостната картинка, защото другите са много повече.

# 293
   Аз обичах много кучета, докато факта, че непрекъснато трябва да лавирам между лайната ви, не ме отврати напълно от тях. Сега продължавам да обичам всяка жива твар, ако ще крокодил да е, обаче като видя куче и стопанина му, колкото и да е прекрасно животното, благодарение на вас, собствениците му, го виждам като потенциална машина за лайна в които аз или детето ми да стъпваме.

# 294
  • София
На първо място трябва да се промени манталитетът, само тогава ще има толерантно отношение и към хората с недъзи, и към кучетата, и към ромите. Никой не е длъжен да харесва чужди кучета, котки, птици или каквото още си отглеждат хората, става въпрос за елементарна култура.

Лично аз преди една-две седмици бях свидетел на грозна случка в района на жълтите павета (дано стопанката на голямото куче се познае). Момиче с един дребосък виждайки, че въпросното голямо куче си свършва работата в тревата, съвсем добронамерено подаде на стопанката му пликче за изпражнения с думите: Заповядайте, имам резервни. Отговорът беше "За какво ми е?" и ето такива очи Shocked

Аз също не искам да газя в лайна и други гадости, затова съм с две ръце "за" строг контрол на тези работи.

# 295
  • София
Аз пък ви се чудя - ще се изпоядете за нещо, което вече е факт. Общинарите разрешиха возенето на домашни любимци в ГТ, при спазването на определени правила. Който не му харесва - спира да позлва ГТ. Който не спазва правилата - да бъде глобяван.

# 296
  • София
В случая се проверява доколко сме готови за такъв закон  Wink Но явно сме мнооого далеч

# 297
   Те си ги возеха и без закон. То ние от всичко сме далеч.

# 298
Едва ли някой би си помъкнал кучето в ГТ, но е нужно да го има като вариант, ако се наложи.
'96г. си купихме първото кученце ( кокерче ) от близко до Варна село. Нямахме кола и се предвижвахме с автобус. Кученцето беше на 30 дни, държех си го в шепата, качихме се в автобуса и си го сложих под якето да не се уплаши нещо. Качи се кондукторката и като се развика да слизам, че било забранено за животни, исках да си платя глобата, ама да стигна до града, който беше на 2 спирки. Тя - не, непреклонна. Обаче другите пътници се намесиха и се скараха с нея, щото то един вид куче нямаше - нито е на пода на автобуса, нито има вариант да нацапа нещо, след като е в дрехите ми и така стигнах до Варна с животинката си. После като пътувахме във влаковете, му купувахме половин билет и запазено място ( беше задължително ) и нямахме грижи. Сега не знам как е в ГТ в града, но хората извеждат кучетата си на разходка, а не да ги возят. И ако видите куче в автобус, то ще да е, защото друг вариант няма.
Отделно породите за кучета-водачи на слепи хора няма как да се качат в ГТ, ако няма такава наредба, която да им разрешава.

# 299
  • На земята, която е всъщност звезда.
В случая се проверява доколко сме готови за такъв закон  Wink Но явно сме мнооого далеч

По тази логика в Бг не трябва да има транспорт /автобуси, влакове/, защото не сме готови за него: шофьорите опушват и озвучават пътниците, контрольорите са груби, пътниците не спазват правилата, пътуват гратис, късат седалките, пишат върху тях, не пазят чисто. Явно и от транспорт като цяло сме мноооого далеч. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт