Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 280
  • 508
  •   1
Отговори
# 375
Поне от 10-15 хиляди години хората опитомяват кучето и го превръщат в компаньон, спътник и приятел. И сега това трябва да се промени, защото шепа ССФ и една душевно нечистоплътна "гражданка" са решили, че кучетата нямат място в града?  Wink
Отилия, къпането няма да ти помогне  Wink

# 376
Компаньон е от стотина години. Страж и пазач - от хиляди.

# 377
Има и трета категория, които обожават кучетата, но искат повече гаранции, че ще се спазват правилата.  Peace

Поне от 10-15 хиляди години хората опитомяват кучето и го превръщат в компаньон, спътник и приятел. И сега това трябва да се промени, защото шепа ССФ и една душевно нечистоплътна "гражданка" са решили, че кучетата нямат място в града?  Wink
Отилия, къпането няма да ти помогне  Wink

# 378
Компаньон е от стотина години. Страж и пазач - от хиляди.

Следва пасторално описание на родното ти място и кучето страж ...
Вълк, наистина ли не разбираш за какво иде реч?

# 379
А ти наистина ли вярваш във вълшебства? - че досега кучкарите не спазват правилата, защото им пречеше само липсата на разрешение да пътуват в ГТ, и хоп - от утре ще ги спазват.

Само преди пет страници имаше описан случай на младеж с куче без намордник, в ГТ, и то преди да е влязла в сила наредбата - съфорумката ми съответно изпаднала в умиление.

# 380
А ти наистина ли вярваш във вълшебства? - че дсосега кучкарите не спазват правилата, защото им пречеше само липсата на разрешение да пътуват в ГТ, и хоп - от утре ще ги спазват.
Обяснявам за кой ли път - винаги е било позволено и животни в градския транспорт се срещаха изключително рядко.  После за известно време забраниха. Сега отново се готвят да го разрешат. Можеш да си сигурен, че нищо няма да се промени и транспорта ще си само с човешката миризма.

ПП: Не виждам смисъл да се дърляме за глупости. Кучето в трамвая е най-малкия ни проблем. По-важно е какво ще се прави със стопанина и кучето на детската площадка и бездомните по улиците.

# 381
А ти наистина ли вярваш във вълшебства? - че дсосега кучкарите не спазват правилата, защото им пречеше само липсата на разрешение да пътуват в ГТ, и хоп - от утре ще ги спазват.
Извинявай, да не би и мен да ме сложи в това число?
Хората не спазват правилата, защото 1. никой не ги санкционира 2. в някои случаи няма как да спазват правилата. И веднага, преди да си скокнал, обяснявам точка 2.
Евентуално ще се изиска кучета над 10 кг да бъдат водени с намордник. Бих приветствала. Но как кучето ще ме защити при нападение на бездомни такива, които може да са над 10 кг, но нямат намордник? Или общината смята да ги тунингова и тях?! Как смяташ, че ще успея да защитя и детето, и кучето си от бездомните?
Забранено е разхождането на кучета на определени места. А къде са кучешките градинки? То място за децата не остана, та за кучетата ли ще има?

Аз съм ЗА задължителни образователни семинари и преминаването на изпит на определена възраст на кучето. Аз лично не се притеснявам от това, защото дори и сега някой да ни привика, ще го издържим с отличен. Който не си е възпитал кучето - да се притеснява! И освен всичко друго, това ще научи хората, че куче не се учи да сяда с шамари и крясъци.

Возила съм се с куче в ГТ точно 1 път. Имаме кучета от близо 20 години вкъщи.

# 382
Аз не ползвам ГТ, а Софийски - хептен, веднъж на 5 години. Ти ми кажи един довод, за твърдението, че правилата ще се спазват.
Защо трябва да даваме нещо на кредит? не може ли първо кучкарите да покажат дисциплина?
Да изчезнат говната, да си водят кучето до мястото на разходка на къс повод, едрите с намордник?
Да покажат, че може да им имаме доверие. После ще направим отстъпка от комфорта и спокойствието си в тяхна полза.

Не бе, къде се вреш между шамарите. но благодаря за доводите, които ми предоставяш:
Извинявай, да не би и мен да ме сложи в това число?
Хората не спазват правилата, защото 1. никой не ги санкционира 2. в някои случаи няма как да спазват правилата. И веднага, преди да си скокнал, обяснявам точка 2.
Евентуално ще се изиска кучета над 10 кг да бъдат водени с намордник. Бих приветствала. Но как кучето ще ме защити при нападение на бездомни такива, които може да са над 10 кг, но нямат намордник? Или общината смята да ги тунингова и тях?! Как смяташ, че ще успея да защитя и детето, и кучето си от бездомните?
Забранено е разхождането на кучета на определени места. А къде са кучешките градинки? То място за децата не остана, та за кучетата ли ще има?

Аз съм ЗА задължителни образователни семинари и преминаването на изпит на определена възраст на кучето. Аз лично не се притеснявам от това, защото дори и сега някой да ни привика, ще го издържим с отличен. Който не си е възпитал кучето - да се притеснява! И освен всичко друго, това ще научи хората, че куче не се учи да сяда с шамари и крясъци.

Возила съм се с куче в ГТ точно 1 път. Имаме кучета от близо 20 години вкъщи.

# 383
Моля, няма защо.
Ние също страдаме от хора, притежаващи кучета, които не спазват НИКАКВИ разпоредби. Много се радвам, че от известно време насам , виждам все по-често полицаи в нашия квартал. Почнаха да патрулират все по-често и покрай забутаните кучешки градинки. Което лично мен изключително много ме радва!
Возенето на кучета в градския транспорт е най-малкия проблем...

# 384
Вълк, да разбирам ли, че твърдиш, че всички спазват правилата, само кучкарите не?  Flutter

# 385
Вълк, да разбирам ли, че твърдиш, че всички спазват правилата, само кучкарите не?  Flutter
Изобщо не твърдя такова нещо, а че изобщо не ги спазват.
Пък и това дали има и други, които също не ги спазват, няма никакво отношение към темата.
Все едно да ощипеш Ивнчо в ДГ, защото баща ти ощипал майка ти снощи в кухнята.
Интересно, как стигна до мисълта, че може би твърдя, че единствено кучкарите не спазват правилата. В училище логика не сте ли учили? Ние учехме. Shocked

# 386
  • На земята, която е всъщност звезда.
Изобщо не твърдя такова нещо, а че изобщо не ги спазват.
Пък и това дали има и други, които също не ги спазват, няма никакво отношение към темата.
Все едно да ощипеш Ивнчо в ДГ, защото баща ти ощипал майка ти снощи в кухнята.
Интересно, как стигна до мисълта, че може би твърдя, че единствено кучкарите не спазват правилата. В училище логика не сте ли учили? Ние учехме. Shocked

Естествено, че има. Не може крадецът да вика "дръжте крадеца". Naughty
И да, знам, че тук не пишат тези, които са безотговорни  Wink, но пиша за масовия случай.

# 387

Е, тези, които нямат кучета няма как да оставят кучешки лайна след себе си. Говорим за кучета, когато стане дума колко са отвратителни пушачите, говорим за тях.

Ние също страдаме от хора, притежаващи кучета, които не спазват НИКАКВИ разпоредби. Много се радвам, че от известно време насам , виждам все по-често полицаи в нашия квартал. Почнаха да патрулират все по-често и покрай забутаните кучешки градинки. Което лично мен изключително много ме радва!
Возенето на кучета в градския транспорт е най-малкия проблем...

Peace
Мен ме радва, че виждам все по-културни кучкари. На каишка, смъмрят кучето, когато се доближи до мен, въпреки че аз им се радвам. Може и до лайната да се стигне.

# 388
Това, което ми прави впечатление е абсолютното невежество относно кучето като цяло. Говоря за хората, които притежават такова. Парадокс... Все едно да си взема отровна змия и да не знам как да я гледам...
Онзи ден имахме (отново) неприятни емоции в уж кучешката градинка. Типаж, който има смес между боксер и кане корсо (колко са чисти и те...) един от тези, които си разхождат кучетата на детската площадка след 20ч. и съседката му, притежателка на куче от същото кучило, ме изумиха с отвратителното си невежество и отношение спрямо ВСИЧКИ. Кучетата им са ужасно невъзпитани и груби към другите кучета, подтиквани от самите тях. А начина, по който той учеше неговото куче да "седне" беше направо отвратителен - пляскаше го с повода, докато му крещеше... Ужас... Confused А животинките имат страхотен потенциал (както видях  Wink ).
Докато тренирахме с нашата на алеята в градинката (което е на няколко метра от групата), двамата мъжки дойдоха да си просят гранула, завирайки се в краката ни. Никой не ги извика. Собствениците им не реагираха. Възползвайки се от незаинтересоваността им реших, че хем мога да използвам случая в своя полза, хем да им дам малък урок. Казах на единия куч да седне. Сладурчето веднага изпълни Laughing и го наградих с гранулка. Разбира се, най-накрая чух гласа на "господарката" да крещи "Не! Как можеш да взимаш храна от чужди хора!" . Tired
Да не говорим, че мъжа, собственик на единия мъжки разказвал на мъжа ми как го е яд, че кучето му не е агресивно към хора, които идват у тях.... ooooh! ooooh!

Та, защо беше това словоизлияние... Едно, да споделя впечатлението си от посевместното невежество на кучкарите и второ... Замислих се, че мога да предложа помощта си, съвсем безвъзмездно, като приятел на приятел, на хора, които наистина искат да разберат своето куче, да научат основни команди, да се научат да комуникират с животното, да разрешат повечето си проблеми с тях. Аз професия си имам, но някак... ми е тъжно и тъпо да гледам как повечето хора не могат да се справят с елементарни проблеми и правят грешката или да бият кучето, или да го изхвърлят.......
Не знам дали е добра идея...

# 389
Това, което ми прави впечатление е абсолютното невежество относно кучето като цяло. Говоря за хората, които притежават такова. Парадокс... Все едно да си взема отровна змия и да не знам как да я гледам...

Нали точно за това говорим от началото на темата.
Подобни на нещата, които си писала гледам всеки ден. Как да съм спокойна?

Общи условия

Активация на акаунт